Si bom sposodil kar tole temo ali mogo?e imate informacijo, ?e je bila na avtosalonu v Pekingu predstavljena prenovljena (facelift) Mazda 3oziroma kdaj in kje bo predstavljena.
Preko Wifija deluje, ni samo Radio. In to je po moje problem DARSA. Katera navigacija pa je danes ?e vezano na radio? Vse gre v smer wifija oz hot spota
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
TomTom mora v svoje zemljevide vnesti "kodo", katera omogo?a sprejem DARS-ovih podatkov.
Uradni odgovor DARS-a je tak:
Dogodki so sicer ?e ?v zraku? in jih ?e oddajamo. Smo pa naleteli na problem, ki ni povsem odvisen od nas in upamo, da bo re?ljiv ?im prej.
Va?a navigacijska naprava bo sprejemala dogodke, ko bo zemljevid, ki ga naprava uporablja razumel lokacijske kode, ki jih uporabljamo. V ta namen smo izdali javne RDS TMC lokacijske tabele, certificirane pri ustrezni evropski instituciji (TISA). Vendar najve?ji ponudnik zemljevidov za navigacijske naprave ? Here ? trenutno ne ?eli teh tabel vklju?iti v svoje zemljevide. ?eprav gre za brezpla?en, javni servis. ?e vedno i??emo mo?ne poti, da se to spremeni.
Pomagalo bi vse, tudi namig ali vpra?anje posameznih proizvajalcev avtomobilov, naslovljeno na Here. Z nekaterimi predstavniki smo ?e v kontaktu. V na?em interesu je, da se ta problem ?im bolj raz?iri in da se ustvari tudi ?im ve?ji posredni pritisk od uporabnikov.
Torej: poskusite preveriti, kdo je izdelovalec zemljevida, ki ga uporablja va?a navigacijska naprava. ?e to ni Here ali TomTom (oz. po starem TeleAtlas), vas prosimo, da nam sporo?ite, da bomo stopili v kontakt ?e z njim.
Bull..... Tmc je dogodek na doloceni koordinati...
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ne Igo navigacija z Here maps (ali tomtom) - na androidih, kar imam v avtu lahko sam izberes zemljevide in posodabljas, na kupljenem iphone appu pa imajo Here maps in dela.
Vse je samo stvar licence. Za androida iz avta sem ze limal tukaj slike kako lepo dela in ponuja tudi obvoze (ce imas to seveda vklopjeno, jaz imam ce obvoz prispara vsaj 10 min mi ga ponudi)
Ce se prav spomnim, je Nokia, ko je bila se lastnik Here, kupila Navteq ... Takrat se je storitev imenovala Nokia Maps... kasneje so jo preimonvali v Ovi Maps... in se kasneje v Here Maps ...
Samo danes imas lastno Here maps aplikacijo, ki je bolj za en shit, in ostale navigacijske appe ki uporabljajo te mape.
Po informacijah jancha na partisu here maps razvijajo lokalni provajderji, tako kot poprej topmaps. Janch jenen izmed njih (monolit)
Za vsako uradno kupljeno kartico mora Mazda pla?ati licenco, katera prina?a 3 letno brezpla?no posodobitev zemljevidov (2x letno).
Prav zanima me, kaj bodo sedaj pri NNG grupi naredili, ko so jim shekali in ugotovili na?in, da lahko vse Mazde z MZD uporabljajo brezpla?no navigacijo. Verjetno gre za veliko poslovno ?kodo, saj so v samo za??ito vlo?ili ogromno denarja, le ta pa je bila razbita ?e po 2 letih.
Je pa zanimivo to, da smo danes ?e 29.4.2016 in ?e vedno ni uradnih posodobitev zemljevidov za nas, ki pa imamo legalno kupljeno SD kartico lansko leto smo ?e nekje v za?etku aprila prejeli "pomladansko" posodobitev (namre? ena izide pomladi, druga pa jeseni); letos pa kot ka?e zavla?ujejo saj se zavedajo, da bodo te pomladanske posodobitve dele?ni vsi - tudi tisti, kateri SD kartice niso kupili. To pa zato, ker program Mazda Toolbox, preko katerega se opravijo posodobitve, ne more vedet, ali je kartica kupljena ali ne - program samo preverja licenco, ki je na sami SD kartici in v kolikor je le ta ustrezna, bo iz stre?nika pobral in "spustil" nove zemljevide na samo SD kartico.
Servisne storitve (to so online storitve): zadeva deluje brezpla?no 2 meseca od aktivacije v MZD. Pogoj za uspe?no uporabo online storitev je WIFI povezava (torej MZD mora imeti dostop do interneta, da lahko prena?a podatke in jih prikazuje v MZD). Med online storitve v Sloveniji spada: vreme in krajevno online iskanje (za tujino pa ?e cenik goriv na BS ter Online Traffic).
Online storitve bodo po 2 mesecih avtomati?no nehale prena?at podatke iz stre?nika, saj bo potreben dokup za nadaljnjo uporabo:
- za 1 leto 56,80 EUR
- za 3 leta 92,83 EUR
Saj bi ?lovek ?e dal tistih 92,83 EUR za 3 leta, ko bi vsaj prejel Online Traffic za Slovenijo. Za samo vreme in online iskanje krajev se res ne spla?a pla?evati tega zneska. Sicer pa je vpra?anje, ?e ne bodo tudi te online storitve "shekali" in bo "2 mese?no promo obdobje" veljalo kot "life time promo obdobje".
Pa ?e malo o brezpla?nem TMC od DARS-a v Sloveniji: zadeva ?e nekaj ?asa ne bo delala na MZD, saj sami zemljevidi ne vsebujejo dolo?enih podatkov oziroma ne izpolnjujejo dolo?enih pogojev, kateri morajo biti izpolnjeni, da bi DARS-ev TMC delal na MZD.
Torej za nedelovanje nista kriva proizvajalec MZD in tudi DARS ne, ampak podjetje HERE (biv?i Navteq), ker v svoje zemljevide no?e vpisat dolo?enih kod, da bi v Sloveniji lahko uporabljali brezpla?ni DARS-ov TMC, kateri pa je ?e online od sredine aprila in ?e oddaja TMC vsem napravam, katere imajo izpolnjene vse pogoje za sprejem njihovih obvestil.
Cakaj malo, tonpa ne bo drzalonker meni na igo dela tmc za slo z tom tom (avto) in here (telefon)
Ko lepo ?aka? na semaforju, hitro pogleda? kdo ti je poslal sms in mu odgovori? s hitrim naprej nastavljenim odgovorom..
Eto.....o tem govorim....vmes pa zelena, skratka clovek ne more iz svoje koze, kot da nekdo na drugi strani ne more razumeti da ljudje nismo strojinki smo stalno prikonektani.
P.s. Sem itjevec in to kamor gre trend je pogubno. Sedaj je zunaj tudi vizir za motoriste na katerem lahko gledas sms, viber....WTF!
In to vse iz naslova varnisti....gre pa za poneumljanje
Kaj ze po defaultu sklepas, da smo taki neumnezi, da bomo to poceli med voznjo? To je skor isto kot da kupis nek pralni stroj in ima neke funkcije in bos rekel joj, ne tega uporabljat?! Valda, da smo firbcni, da vidmo kaksne moznosti na voljo.
To da ti tle zdaj neki govoris, je pa cist brez veze.
In zakaj potem to potrebujes?
Sam ne minrecti, da tega ne delas med voznjo ze na telefonu. Ce pa to rabis ko ne vozis, whats the point saj mas telefon....
Ps govorim ti iz izkusenj. Imam to v avtu, in ko mail zacinglja ga AVTOMATSKO clovek pogleda. Takoj sem izbrisal account ....
Tej raznorazni testi so kr neki. Zakaj je zmagala jeti? Predvsem zaradi cene. Povsod, kar je vsaj zame pomembno, se je najbolje odrezala mazda cx3 -vo?nja, ob?utek na volanu, podvozje. ?e bi kupoval avto zaradi dru?inske uporabnosti bi definitivno vzel ve?jega cx5 .Mogo?e je jeti res best buy definitivno pa ni najbolj?i.
Cena pac doda overall oceni in je kar realno.
Ce gres pa gledati samo tvoje omenjenke karakteristike kot je motor itd pa vidis da je na testu mazda na tem podrocju dalec prva
?e vedno ne ?tekam- ima? klju? z daljincem v ?epu, ga da? i? ?epa in odlene? avto. Se lepo vsede? v avto, vtakne? klju? v klju?avnico obrne? klju? in gasa. A je to res tak napor ali kaj? Ali je za to novodobno ra?unalni?ko obsedeno mladino to edina opcija?
Nisem rekel, da ti avta ne bodo ukradli ampak ne vidim smisla v tem "karti?nem" vstopanju v avto. Dokazano je, da je lahko najve? zlorab z brezsti?nimi karticami pri pla?evanju. Verjetno je tudi tu isto.
Nisem rekel, da je problem....pa? samo priro?nost. Ko ima? polne roke, polne ?epe, jaz sem old school, ampak stvar mi je v?e?, nenazadnje te?je klju? izgubi?, ker je stalno v ?epu, ni? ven not...
Ne nimam povezano ni?esar - poglej na posnetek - BT ikonca je zatemnjena. ?e bi bil povezan, bi bila BT ikonca ?isto bela, zraven pa bi bila ikonca za WIFI.
Kontaktiral sem uvoznika in obrazlo?il zadevo. Me obvestijo nazaj o dokon?ni odlo?itvi.
Ne poznam tega sistema... (in si ga ne ?elim )
Ne morem drugega, kot ti za?eleti happy ending (brez masa?e)
In potem imas kljuce v tej torbici in izgubis vso prednost tega sistema... Potem je ze vseeno, ce das sistem izklopiti, ce imas tako bojazen, da ga bodo ukradli. Ce ga bo nekdo zelel ukrasti, bo to naredil tako ali drugace ... ... V takem delno ublazi posledice samo zavarovanje z kombinacijo "kraja" ...
to?no tako, ker je potrebno vsaki? ven vzeti, in vrniti....ve? dela kot z navadnim klju?em.
Jaz tudi tako pravim, ?e so se odlo?ili, da je tvoj avto tar?a NIMA? re?itve, slej kot prej.
Pri kraji je pa verjetno spet na delu 'eurotax' cenitev mamicu jim zavarovalni?ko
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Google anyone? FL pa elektronsko ro?no je fasala
http://paultan.org/2016/03/16/spyshots-mazda-3-facelift/
https://www.google.si/search?sourceid=chrome-psyapi2&ion=1&espv=2&ie=UTF-8&q=mazda%203%20facelift%202016&oq=mazda3%20face&aqs=chrome.2.69i57j0l5.5618j0j4
Povezava za deljenje
Deli na druge strani