Skoči na vsebino
Terenec
Napisano

Ja, max 70, ampak ne glede na teren in podlago. In se vozi 70 ko vsi drugi niti pe? ne morejo naprej...

In ?e bi evropejci znali narediti tak voz, kot so "ruska jajca", ne bi zvilo podvozja na vsaki luknji na cesti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

?e koga mogo?e slu?ajno zanima, je spet nekaj medu na razpolago. In v petek popoldan sem v Ljubljani (Rakovnik) in v Grosupljem.

Lokov?ki cvetli?ni, tako kot lani. In pred lani. In pred pred lani...

1 kozarec = 1 kg = 12,50?, tako kot lani. In pred lani. In pred pred lani...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ja preko eura je. Zdaj i??em kateri dobavitelj ima brezpla?no dostavo, ker ta je sicer okrog 40?, ?e se ne motim. Potem pa ?e naro?i? preko 1000 litrov imajo nekateri gratis furo.  :jupiii:

In ?e bo? ?akal ?e kak?en mesec ali dva, bo preko 1,20?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Danes zjutraj v Novi Gorici napolnil rezervoar Mazde 5 do vrha. Nato sem imel en sestanek. Preden sem ?el domov, sem v Novi Gorici spet nato?il nafto: 45,93 litra.

Aja, mogo?e ?e ena malenkost: sestanek je bil v Slavonskem Brodu. Od tankanja do tankanja sem prevozil 928 km...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Ko bageristu no?e? pla?ati ra?una za opravljeno delo...

post-5658-0-96439900-1536522566_thumb.jpg

No, v resnici smo obdelovali ?asijo in spodnji del karoserije. Zraven sem imel pa marsikaj za prekomentirat Tri krone in tistega, ki me je na?untal, da sem BTjko sploh kdaj peljal tja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Mislim, da tega ne razumem ravno najbolje: baterije v elektri?nih avtomobilih dajejo ven izmeni?ni tok?

Kar se pa kabla pri mojem vitlu ti?e... Mislim, da je enak premer kot tisti na zaganja?u. Bom ob priliki pomeril ampak mislim, da je premera okoli 8mm... Tako da ni ravno neka drobna lajtnga. Je dovolj mo?na, da mi lahko ob "te?ki uporabi" vitla sprazni akumulator tudi, ?e motor dela...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Resno spra?ujem. Ker se mi je ?e zgodilo, da sem z BTjko nasedel, pa ko sem se re?eval z vitlom, ki ima nekaj ve? kot kilowatt, so se kabli kar fino segreli. Pa so kabli kar spodobni, ne pa kak?en "?est-kvadrat" cviren... Pri takem pretoku energije se mora potem ?e bolj segret... 

:ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Imel bi eno vpra?anje.

Torej, ?li smo na po?itnice. Jaz, ?ena, pet otrok in 1300 kg te?ka po?itni?ka prikolica. Tik pod vzponom je ovinek, zato sem zmanj?al hitrost. Ovinku pa je sledil dolg in strm vzpon, jaz pa sem pospe?eval. In je ?tevec za porabo pokazal spodobnih

post-5658-0-40054700-1535828584_thumb.jpg

Pa se mi je pojavilo vpra?anje, kako bi zgledalo to z elektri?nim avtom? Bi kabli sploh zmogli tak pretok energije ali bi vse skupaj stopilo? Kleme akumulatorjev?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jaz razumem popolnoma. Pravi terenci imajo svoj krog kupcev. Ampak ironija je, da ko se prodaja kaj v drugem rangu (kak ?porten avto, star 15 let ali ve?) za par tiso?akov, bo? pa ti napisal, da je predrag, da ni vreden svojega denarja.  :harhar:

O, to pa ne. Tu se prodaja 30 let star dirkalnik (dvosed) za skoraj 7000?, pa se mi sploh ne zdi predrag...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13126093&display=Suzuki%20Samurai

sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Fante moji, ?e Jimny ne bi bil Jimny, ga ne bi delali prakti?no nespremenjenega ?e po?tenih 45 let. Ampak, kaj pa trg in kupci vedo. Bossa je potrebno vpra?ati, on bo vedel, kateri avto je vreden svojega denarja in kateri ne...

In ?e stara Panda ne bi bila stara Panda, je nih?e ne bi dejansko res prodal za 2000?. Sicer se lahko komu zdi papirnata, ampak o?itno je iz povoskanega papirja - ker na de?ju se ne razmo?i...  In 4.500.000 kupcev, ki so kupili "staro" Pando (tisti model od leta 1980 do leta 2003) so gotovo bedaki, ker ?e bi vpra?ali Bossa, bi dobili bolj?i avto za manj denarja. Predvsem pa bi dobili avto, ki je dobil zamenjavo ?e po petih letih, da se je lahko obdr?al na tr?i??u...

Kdor je razumel, je razumel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.