Sam to res uniči vsak forum, ker forum sam po sebi ne živi, ampak ga držijo živega le aktivni člani, ki pač debatirajo o nečem - karkoli že. Ker ogromno moderatorjev enostavno ne razume, da folk na forumu ni zaposlen, da mora bit gor 8 ur, ker bo s tem preživljal družino. Zato mora biti na forumu dovolj zanimivo, da folk ostane, se vrača in seveda, če je folk gor bo tudi prišlek lahko dobil odgovor na vprašanje, ki ga je zastavil.
Zanimivo, da v temi "(korejski)chevorlet" nabijete 75+komentarjev v 4.dneh in iz chevorleta preidete na kio, mazdo, renault...ste kar dobri, ni kaj👍😉🤣
Hvala bogu, da je tako, ker dokler bo takole ta forum sigurno ne bo šel v 3PM, kot je že šla polovica avtomobilskih forumov v Sloveniji. Obstajajo le še tisti, kjer debatiramo o vsem mogočem in tisti, kjer se avti najbolj kvarjo in je zato novih tem vedno dovolj.
Tale zadnja slika in opis je pa kr neki... če maš motorista v sredini križišča, modri ne bo mogel nikamor pelajt, ker ga bo zbil. To kar je napisano velja lahko le za dovolj široka križišča, da se da odpeljat z vsemi tremi vozili istočasno v križišču. V kolikor pa prostora ni in gre za majhno križišče potem je tukaj edina rešitev, da nekdo od udeležencev da ostalim prednost. Se pravi bolj gentelmanska poteza, ker drugače grejo vsi trije v križišče in tam obstanejo. Namreč pravilo srečanja in desno pravilo sta enako vredni pravili in ne Marko, desno pravilo ni pravilo srečanje.
No pa da vidimo... Priznam da bi padel. Napačen obkljukan odgovor sicer ni moj. Jaz bi se odločil drugače. Kako pa ostali?
Moj odgovor bi bil pa pod točko ena. Zakaj? Rdeči avto ne seka poti nikomur in lahko zavije desno (rumeni mu ni desni saj ne seka njegove poti), nato pa klasično desno pravilo in sicer modri ter na koncu rumeni. Je pa res, da teoretično, ker mora modri čakati na rdečega bi lahko križišče istočasno z rdečim prevozil tudi rumeni, ampak to zadevo tako zakomplicira, da je nesreča zelo možna.
Sreča, pa da takih križišč skoraj ni oziroma so vsa opremljena vsaj z znaki o prednosti oziroma poteku prednostne ceste kar takoj razblini vse dvome.
Ja temu se reče pranje mozga in če dolg ponavljaš folk niti ne dojame, da je opran. Pa pustmo to, nazaj na Daewoo... torej hmmmLeganza mi je nekoč zgledala cool, sam sem takrat dobil Kio Clarus novo za skoraj 30% ceneje in ni bilo dileme kaj vzet. Je pa tako, da pri Korejcihpred 20 in več leti so bili top modeli kot recimo Hyundai Sonata in Lantra, Kia Clarus, Magentis in Daewoo Leganza tudi kvalitetno dobri in več ali manj tudi vzdržljivostno. Kaj dosti napak ni bilo.
Medtem, ko njihove nižji modeli, Pony, Accent, Sephia, Pride, Lanos Nexia pa so bili res bolj po principu mal denarja mal muske. Pač šlo se jim je zato, da ljudi navadijo na znamko saj so imeli plan v prihodnje dvignit kvaliteto in s tem tudi ceno ter postat enakovreden tekemc evropskim znamkam. In ja - uspelo jim je.
pred 2 urama je DonFelipe napisal:
Octavia I pa je že zelo redka postala oziroma je sploh ne vidiš več.
Tole pa ne bo glih držalo - moderno Octavio so prodajli do leta 2008 in jih je še kar veliko. Avto je dovolj kvaliteten, da nezahtevnim voznikom nudi čisto spodobno vožnjo. Seveda pa ni presežek in verjetno nikoli ne bo imel kulten status ali pa bil zanimiv za starodobnika.
Ste pa najdl temo, o znamki, ki je že dolgo ni tukaj in v bistvu je bila lowbudget korejska znamka preznačkana na bolj zveneče ime. Od korejskih proizvajalcev je bila daleč slabša kot Kia in Hyundai, še celo SsangYong je bil boljši (ok ne oblikovno ampak kvalitetno).
Pri meni in v naši daljni žlahtni ni nihče in nikoli imel rdeče knjižice. To je bilo pri nas z zakonom
prepovedano.🤗
Prav tako tudi razne knjige o titu in kardelju. 😉
Sam kje se je pa pol zalomilo, da si ratal navijač edinih preostalih preoblečenih komunajzerjev? Saj veš kako gre tisto volk kožo menja, nravi nikoli...
Je pa škoda, da ne bereš kakšnih avtorsksih del, ker iz tistega pisanja dejansko najbolj zveš s kakšnim psihopatom imaš opravka. Jaz sem prebral tud Hitlerja, pa Marxa, Lenina, zraven pa tud Premike in Okope. Ko 1x to prebereš, ugotoviš da od vseh komunjar so najslabše tiste konvertirane komunjare.
Večino je odvisno od trenerja... men je recimo košarko skoraj priskutil trener nekje v 3. ali 4. razredu. Sem hodil na treninge, kjer smo delali vse drugo le tiste prave igre je bilo na koncu za 5min. Neki cajta hodiš potem te pa ne veseli več.
Pri takih frocih je treba najprej skozi samo igranje košarke uvajat nove in nove elemente, ne pa da pri 10 letih vadiš non stop roling obrat, katerega še danes izredno malo košarkarjev res obvlada in ni nek bistven element igre.
Če nič ne delaš na sebi ,nič ni! Sedanja generacija razen redkih izjem,sigurno ne bo tako fit kot smo mi sedaj od 40 let naprej.
Sej ne da bi se hvalil, ampak po moje smo mi verjetno v povprečju najbolj športna generacija. Ko sem bil v 20-ih je z nami špilal Lev Kreft (ja tisti Lev Kreft). On je bil takrat sredi 40-ih in meni se je to zdelo neverjetno. Tako kot recimo Pavle Polanec, ki je pri 50 še vedno igral aktivno za KK Kamnik -Ja model je igral profesionalno košarko od leta 1966-1998).
V glavnem, zdaj ko sem sam v teh letih ugotavljam, da to sploh ni tak problem - pač igraš bolj veterasnko košarko na tehniko in manj na atletske sposobnosti in še vedno se da ustavit kakšnega nadebudnega mladca, ki še ne pozan vseh trikov in let izkušenj.
Drugače sem pa najbolj navdušen, da hčerka pri 9 letih hoče z mano igrat košarko in jo moram na koncu na silo z igrišča zvlečt, ker kar noče domov.
......zakaj pa potem voziš zadaj eno od 4ih,če je ne rabiš? Jaz osebno je nimam ,jo bom pa vzel s sabo takrat,ko grem spet na Balkan ali v kakšne zabačene kraje,da ne izgubim preveč časa z asistenco.
joj no, a ti narišem?
Poleti: imaš v prtljažniku eno od gum iz zimskega kompleta koles
Pozimi: v prtljažniku imaš eno od koles iz poletnega kompleta.
Zato originalne rezervne gume pač ne rabiš niti platišča zanjo ne in jo lahko prodaš al pa daš prvemu Brazilcu, ki prikolovrati mimo. Lohk jo maš pa v kleti in ti dela dren ter jo daš nazaj v avto, ko ga prodajaš.
pred 6 urami je Alex napisal:
Če jo voziš v avtu je to samo dodatna teža in s tem je večja tudi poraba. In, če se ti slučajno predore guma na avtocesti, je verjetno ne boš sam menjaval v tistem prometu.
Ampak, če maš normalno kvalitetne gume je skorej nemogoče narest gumi defekt na avtocesti. Če se že bo zgodil je verjetnost največja na lokalnih cestah. Seveda je pa predpogoj, da maš plac za rezervno gumo, ker če ga nimaš in ti pol samo dela dren v avtu je pač bolje se zanest na asistenco.
V bistvu je še pocen odnesel... par desetletij nazaj sem vozil za eno mečko, ki mu je ravno tako razgnalo gumo in to pri brzini manj kot 130km/h. Pri tem je razcefralo ves plastični kolotek, vrglo sprednjo luč iz nosilcev, žmigavec pa smo našli ene 100 metrov nazaj.
Bom odprl novo temo pa bomo tam začeli usklajevati kako in kaj. Malce bo težko neke znamenitosti ogledovat predvsem če bo več udeležencev saj je vedno problem kje parkirat. Jaz se bolj nagibam na klasičen mini roadtrip tako, da bo več ali manj vožnja glavni dogodek. Amapk nič - grem temo odpret pa tam nadaljujemo.
Jaz si nosim s sabo (termo posoda in na sihtu v hladilnik) makarone, piščanca, ribo ipd... Če me zagrabi na poti, pa raje zavijem v merkator (ali kaj podobnega) in si tam naredim sendvic v katerem vsaj vem kaj je,sadje...
Med računalniki in serverji se pač južnat ne da... ampak, da bi bil pa cel teden na sendvičih mi je pa še bolj grozno kot, da grem v Mac-a.
Ampak Mac hrana je katastrofa. Kako lahko to jeste?Jaz sem jo jedel samo dvakrat v življenju. In od tega mi je enkrat v Italiji bilo slabo. 😬
Ma tko bom rekel, višek kulinarike to seveda ni. Pač je stvar za potešit lakoto, sicer narejena tako, da je dovolj okusna za večino ljudi, da ne dobijo odpora. Imamo pa v Sloveniji eno veliko srečo, da nismo USA, ker tam je normalna (zdrava) hrana tako svinjsko draga v restavracijah, da se večina ne more privoščit in zato so več ali manj na hitri prehrani.
Vsaj to nam ni treba in jaz osebno komaj čakam, da sprostijo gostinsko ponudbo in da lahko spet začnem normalno jest tudi med službo.
Pa ker si omenil Italijo - meni je bilo v življenju samo 1x slabo, ko sem jedel "zunaj" in to je bilo v Italiji (Pizza). To je bilo tretjič, zadnjič in nikoli več, da bom jedel v Italiji, razen če bom v to prisiljen.
Saj se da tudi kje drugje jesti.... Seveda pa ni McDonalds kriv, ampak tisti ki je samo tako hrano.
Kje recimo? Vse restavracije z normalno hrano so zaprte, v službo hrane ne morem nosit, ker nimam prostora, da bi to pojedel kot človek in ne nekaj na hitro v stoje. Se pravi odpade tudi dostava. Tudi zunaj na klopci, kot kak klošar mi ni glih apetitlich. Ker pa včasih delam tudi do 17-18 ure in sem že preveč lačen, da bi zdržal do doma in si pol še pol ure pripravljal kosilo/večerjo je pač Mac več ali manj edina rešitev vsaj 1x na teden. Ko bo vse odprto pa bo to 1x na mesec tako, da ja lockdown je kr precejšnji krivec ja - vsaj kar se zdrave prehrane tiče.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sam to res uniči vsak forum, ker forum sam po sebi ne živi, ampak ga držijo živega le aktivni člani, ki pač debatirajo o nečem - karkoli že. Ker ogromno moderatorjev enostavno ne razume, da folk na forumu ni zaposlen, da mora bit gor 8 ur, ker bo s tem preživljal družino. Zato mora biti na forumu dovolj zanimivo, da folk ostane, se vrača in seveda, če je folk gor bo tudi prišlek lahko dobil odgovor na vprašanje, ki ga je zastavil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani