Naredil manj?i zastoj v KR, kjer nikakor nisem na?el prve prestave, o?itno bo res treba podret menjalnik v bli?ini prestavne ro?ke. Kasneje spet popolnoma normalna vo?nja do Dom?al in Kamnika!
Ravno 2 dneva nazaj sem se pogovarjal z dr. Simonom Pelkom (ma?ek za Mazde) in je rekel, da ?e jih redno servisira?, lahko tak?ni motorji brez te?av dose?ejo pol milijona km.
Te?ko re?em, ker nisem nek ma?ek tega podro?ja, na?eloma mora? za?utit njeno delovanje (ko se vklopi kompresor klime in zalaufa ventilator), pri tem bo testiranje nekoliko ote?eno, ?e bo v trenutku testa zunaj samo recimo 12C, pa bo potem v vsakem primeru mrzlo pihalo iz zra?nikov (obenem pa komentar prodajalca; "saj vidi?, da dela, glej kako ledeno piha").
Ja, prednji diski zeeeelo radi tresejo ob mo?nej?em zaviranju, preveri tudi klimo, ker imajo 1.gen. 6-ke zelo krhek sistem klimatske naprave, stro?ki pa konkretni (npr. nov kompresor me je stal preko 700?).
po njegovih besedah naj bi avto imel na 80.000 narejen generalni servis, redni pa na 120.000 vse na poobla??enem kar dokazuje servisna knjiga...nevem ?e bi bil prodajalec za - da bi ga peljal iz ?eleznikov do medvod do pelkota. u glavnem bomo vidl kaj bo reku ko me pokli?e nazaj zaradi cene...
Hja, lahko da sem bolj trmaste in trdoglave sorte, AMPAK avto se vendar proda samo enkrat in v kolikor ti ne bo ?el toliko na roke (to sploh ni dolga relacija), ga jaz potem pa? ne bi vzel, ker kot re?eno - ?e samo na "trebuhu" vozila se lahko nahaja par 100 ? velika luknja (v smislu bodo?e investicije), da ne omenjam ?e ostalih zadev, ki ti bodo lahko ostale skrite ob nakupu.
Generalni servis???
(moja pri skoraj 350.000km laufa ko ?us, tale pa generalka pri 80.000)
aja pa rekel je tudi avto ni bil ni? barvan, razbit itd. na sliki se mi pa zdi da so vrata druga?ne barve....kdo ve kako je pa z glavnim servisom, kdaj mora biti narejen?
Tak?ne Mazde6 imajo sicer pogonsko verigo in ne jermena, ?e to misli? in cilja? na 120.000km za menjavo.
Druga?e pa, ?e se bo? odlo?al za nakup, ti ZELO priporo?am obisk Simona (Avto Pelko d.o.o.), preden karkoli podpisuje?, da ne bo na koncu, da jih ima namesto 121.000 lepih 321.000, ker v tem primeru se ti bo pa bolj izpla?alo mojo kupit.
Predlagam podroben ogled vozila; kak?no je kaj stanje glede korozije (glej spodnje robove vseh petih vrat), pragove, zadnje blatnike in seveda celoten "trebuh" vozila. 6-ke prve generacije imajo na?teta kriti?na mesta kar se ti?e korozije.
Ni prehudega rizika, sicer ima pa forumski prijatelj - Lumpi, nekaj tak?nih motorjev doma, tudi v brezhibnem stanju, po zelo ugodnih cenah, po potrebi ga tudi zmontira. Skratka ne vidim kak?nega razloga, da se ne bi odlo?il za nakup tega Zelenca.
Mogo?e pozna kdo tale avto? malo sem skepti?en glede kilometrov .. 260K ... hmmm
Pa? 17 let star avto, moja jih ima pri dobrih 10-ih letih bistveno ve? na ?tevcu. ?e ti pri tejle "krepne" motor, dobi? drugega za 100 do 200? in samo tanka? benz ter vozi? dalje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kar se ti?e potro?nje olja, je verjetno kar po pravici povedal, a redko kdo si upa to navesti ?e v oglasu;
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8395284&show=1&avto=Honda%20CRX%20ED9
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani