Nekaj ?asa sem premi?ljeval, kam naj napi?em, pa sem se nazadnje odlo?il, da napi?em sem.
V?eraj pride k meni sova??an, ki ima Mazdo B-2500. Dobil me je ravno v gara?i.
- "A to je vse, kar ima??"
- "Ja. A ni dovolj?"
- "Ja, no, konec koncev, saj res. Va?no, da je narejeno tako, kot mora biti. Samo table bi si pa lahko zrihtal. Saj na avtu ti pi?e Mazda klub, ampak kdor ne ve, da je avto tvoj, te ne bo na?el. Tako da kak?no tablo bi si pa lahko na?timal. Poslu?aj, sem razbil zadnjo desno lu?. Kdaj mi lahko zrihta? drugo?"
Najprej nisem dojel, kaj mo?akar misli, nato se mi je posvetilo. Pa naj se zabava nadaljuje. Re?em mu, da naj kar gre domov, da se bom pozanimal in mu sporo?im. In pokli?em Majesa v BTC. Na brzino pokli?e v skladi??e in danes, ko se je sestra iz Ljubljane pripeljala na obisk, je pripeljala ?e lu?.
No, lu? je tu, ra?un bo pa Majes sestavil ob prvi priliki. Tako da roba je ?e pri meni, ra?un bo pa pri?el naknadno. Zaupanje pa je to. Zdaj moram samo pazit, da ne zafrknem, ker v nasprotnem primeru ne bo take mo?nosti... Vsekakor pa je brzina na?a vrlina. In o?itno moram kaj ve? krat do Winklerja vsaj na pivo, da zvem ?e kaj ve? o sebi. Zdaj sem zvedel, da imam servis za Mazde, zdaj moram it vpra?at, kako so zadovoljne stranke z mojim servisom...
To me spominja na stand-up Seinfelda o varnosti o avtomobilih; je izjavil, da bi vsi vozili varneje, ?e bi imeli v volanih namesto zra?nih blazin 15cm rezila...
(ne najdem videa)
Ko sem pred leti jaz nekaj takega omenil, so me kmalu lin?ali...
Slu?ajno sem pravkar zvedel, da tisti avto, ki ima razli?ne kilometre, ima tudi po?teno razli?no cena. Prodaja ga neka ?enska za 1500? oz. avtohi?a za 3490?...
Jaz ?e ni?, so pa otroci imeli malico po poti. Zdaj pa premi?ljujem, ali naj se lotim avta ali naj ga zapeljem pred kurnik in pustim, da se o?isti po naravni poti...
Si na avto montiram nekaj takega, pa da vidim potem heroja, ki si bo upal po?asi vozit pred menoj!
?koda, da ne morem kaj takega montirat na forum, pa da malo razrinem, kar dela gu?vo tu gor in se vle?e kot kurja ?reva, zanimivo je pa ravno toliko kot kurja ?reva...
Tudi jaz sem dobil odgovor. Si ga bom natisnil in spravil v avto. Potem pa, ?e se spet najde kak?en "pametnjakovi?", mu lahko poka?em kako in kaj...
?e odgovor:
Spo?tovani!
Zakon o pravilih cestnega prometa v 88. ?lenu dolo?a, da mora biti med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljeno z zadr?evalnim sistemom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let. Otroci, starej?i od treh let in manj?i od 150 cm, pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i. Otrok ni dovoljeno preva?ati v nazaj obrnjenem zadr?evalnem sistemu v sede?u za potnike, za??itenem s prednjo zra?no blazino, razen ?e je zra?na blazina deaktivirana mehani?no.
To pomeni, da lahko otrok, ob pogojih iz tega ?lena, sedi na kateremkoli sede?u. Izjema so vozila brez zadr?evalnega sistema in ko se otrok preva?a v nazaj obrnjenem zadr?evalnem sistemu.
Lep pozdrav! Sektor za odnose z javnostmi
Generalna policijska uprava Ministrstvo za notranje zadeve - Policija ?tefanova 2 1501 Ljubljana
(14) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadr?evalnim sistemom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i. Otrok ni dovoljeno preva?ati v nazaj obrnjenem zadr?evalnem sistemu v sede?u za potnike, za??itenem s prednjo zra?no blazino, razen ?e je zra?na blazina deaktivirana mehani?no.
Ravno to me bega. To 14. to?ko si jaz razlagam takole:
1.) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi.
2.) V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadr?evalnim sistemom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
3.) Otrok ni dovoljeno preva?ati v nazaj obrnjenem zadr?evalnem sistemu v sede?u za potnike, za??itenem s prednjo zra?no blazino, razen ?e je zra?na blazina deaktivirana mehani?no.
Torej, ker imam vgrajene varnostne pasove, otrok lahko sedi spredaj in mora biti ustrezno zavarovan z varnostnim pasom... Mogo?e najbolj?e, ?e se odpravim na policijsko postajo, pa naj mi poka?ejo, kje kaj pi?e... Razen, ?e je tu kdo, ki te stvari obvlada?
A je komu kaj znano, a so kaj spreminjali zakon v zadnjem ?asu?
Kolikor vem, je veljalo, da otrok do 150 cm sme spredaj sedeti le, ?e je v ustreznem sede?u. In ?e je obrnjen v kontra smer, mora biti zra?na vre?a mehansko izklopljena.
V?eraj pa me ustavi policaj in vztraja, da otroka ne smem voziti spredaj. Sicer se je kon?alo samo z opozorilom (zaenkrat), ampak me pa res zanima, kako je s tem. Tukaj sem v 88. ?lenu v 14. odstavku prebral, da ga lahko - ?e tole prav razumem. In ?e je tole ?e veljavno...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vsem, ki dvomijo v brezhibnost mojega medu garantiram, da je 100% neopore?en in ne vsebuje ?isto ni? strupenih snovi!
V maski sem zato, ker sem izvajal zatiranje Varoje z uparjanjem oksalne kisline...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani