Verjetno je razlog za to, da ni polletne vinjete v ekonomski racunici... Ce bi bile na voljo se take, bi to pomenilo, da bi verjetno morale biti potem vse drazje... ker pokasirati je treba toliko in toliko denarja... in odvisno od tega, kaksen je model, taksna je tudi cena posamezne vinjete ... Sicer pa tudi Avstrijci nimajo polletne vinjete... imajo 10 dnevne, 2 mesecne in letne ... prav tako Madzari ... imajo tedensko, mesecno ali letno ... ?ehi imajo 10 dnevno, mesecno in letno ...
Pri madzarih izstopa cena, da se polletna res ne splaca. 9 eur za deset dni in 15? za mesec, sistem je vezan na tablico tako da imas moznost prenosa ze placane vinjete na drug avto itd
Poleg tega imajo letno regionalno vinjeto za smesno ceno 30? - za nekoga ki hodi v sluzbo na primer idealno itd
Sistem je fleksibilen
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sem kmet in s hribov doma, ampak sam osebno menim, da z vinjetnim sistemom ni ni? narobe in sem zelo vesel, da ga Slovenija ima. In se mi ne zdi ni? narobe, ?e tudi druge dr?ave uvedejo vinjetni sistem oz. bi bil ?e bolj vesel, ?e bi obstajala Evropska vinjeta, s katero bi lahko vozil po vseh avtocestah Evropske skupnosti.
Problem je samo s ceno vinjete...
Se strinjam ampak cena vinjete je iz pogleda vsakega posameznika drugacna. Pri nas je narobe to da ni polletne in tistega ki se vozi sezonsko sili v letno
Tukaj so dalec pred vsemi madzari z elektronsko vinjeto vezano na tablico avta. Imajo celo regionalne vinjeta.....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Le kaj pore?e Jures, k so mu Hrvati tako pri srcu a imeli bodo dra?jo vinjeto kot mi pa ?e ni?ji standard imajo kot mi?
Niso mi pri srcu, cena je visoka - vendar imajo 3x boljse ceste in vlagajo v njih. Torej toliko kakor das toliko dobis....in to je bil point. Pri nas dajemo pa gre drugam..
Vendar so se dalec od vinjete - saj imajo 3 razlicne upravljalce, bina, arz in hac....ce bo to vinjeta za vse 3 enaka potem je ok, ker s tem je to res 2x vec avtocest kot pri nas. Ce bo imel vsak svojo bo pa velik drek.
Moj izpis encja samo za istro letno je 90 ojro.
Drugace pa lahko tvoj post o dolzini ac citiram....plus do leta 2020 BODO naredili se 3 avtoceste do slovenije, plus do madzarske na vzhodu.
Malo pomisli skoraj na vsakem mejnem prehodu nas caka avtocesta...celo Buzet je sedaj en najboljsih prehodov (a ninprimerjava ker ni ac)
P.S. Ce bo hevaska mela ceno 130 je ze znana cena slovenske za 2017....
V glavnem nasprot hotela v samem centru Dunaja dizel 0,890?
ja kje hudi?a si pa v mojem postu to prebral???????
Za?el si pljuvat ?ez ceno vinjete - jaz sem pa samo argumentirano napisal zakaj je vi?ja pri nas kot v Avstriji. Ko sem pa to napisal "all hell brakes loose" in ste navalili name kako si upam ne pljuvat po dr?avi. A zarad razlike v ceni vinjete?
Hoces, noces zagovarjas izcrpavanje ljudstva - a ne za drzavne potrebe, ampak osebne interese lobijev
Ja in ne, jest (mogoce) vidim s kje prihaja. Tako kot je prav da stojis partnerju ob strani tudi ko se ti zdi da nima prav (in good & in bad, in sickness and in health...) lahko tudi na svojo drzavo/domovino gledas na podoben nacin. Mogoce so zunaj stvari lepse in boljse ampak ta je tvoja in ti jo imas rad, poskusaj pomagati in izboljsati situacijo, ne da vrzes roke v zrak in samo pljuvas.
Nekateri smo sicer (v tem smislu) loceni. Meni se vedno bolj dozdeva da je Anglija domovina ki je nikoli nisem imel in prvic odkar smo prisli z dopusta iz Spanije (star sem bil...okoli 12) in ob prihodu na Brnike nisem imel obcutka da sem prisel domov ampak 'v Slovenijo' malo bolj razumem, kako delujejo patriotska custva.
Tankal na Tesco pumpi, 0,99 GBP/ liter kar je malo pod evro 30.
Kje pise da je niman, kje pise da je ne podpiram?
Pise da placujem, anpak ker ta denar ne gre kamor je namenjen mam pravico jamrati.
Anpak dokler bomo slovencki ovce katere slepijo z levimi in desnimi bomo dajali volno da se volk greje....
Vmes sem tudi zaprl sp ker bolj kot sem delal, vec sem napajal drzavo. Vmes so obljubljali davcne olajsave, dvig gospodarstva, boljse zdravstvo. Vse to placujemo vsako leto drazje....dobil sem pa vecje davke in idvzem subvencij....
Nas tukaj ucijo da je bolje da delas samo za svojo rit in to se odraza iz dneva v dan bolj.
Jaz vse to razumem samo kot to, da moram, tako kot vsi, pljuvat ?ez lastno dr?avo in jo dajat v ni?, ker je to pa? danes tako trendy.
Namesto, da bi si priznali na?e prednosti se raje hlap?evsko klanjamo pred tujino - v ?asu juge tega nikoli nismo po?eli zdaj smo pa res ratali ene uboge pomilovanja vredne pare - ?e bi bil Rugelj ?e ?iv bi nam rekel pezdetki. Res se spra?ujem a si sploh zaslu?imo svojo dr?avo.
Se pravi samo zati ker je moja, lahko z njo delajo kar hoceji, mi moramo pa se smejati in zadovoljno to podpirati.
Svasta
Kam? V Salzburg, Muenchen, Berlin,...? Za Dunaj sem napisal, da se opravicujem, ker sem ga omenil ... Itak je za pot na Dunaj najbolj optimalna varianta cez Maribor, Sentilj, Graz,... in potem naprej proti severu ...
Govora je o Avstriji..........ne Nem?iji, ki je pa itak poglavje zase. V Salzburg gre? lahko tudi zastonj mimo Tauerja. Tako kot pri nas mimo Karavank.
In ja brez vezna debata, te stvari so tam cenej?e, pa se lahko ne vem kaka debata razvije. Odgovor je pa predvsem v tem, da vsi enakopravno pla?ujejo prispevke, davke. V Sloveniji pa ni vinjeta cena avtocest ampak krpanja lukenj povsod drugje kjer se krade (isto je cena benza.....prihaja ?e bencinski cent, ki nima veze z nafto.........)
Na?a povpre?na pla?a je pol ni?ja kot v avstriji - zakaj potem niso avtomobili pol cenej?i pa hrana, stanovanja, elektrika, ogrevanje, energenti, iPhoni, vstopnina v Postojnsko jamo itd itd itd? ?e zna? na to odgovoriti ti bo verjetno jasno tudi to, da je vsako stvar Slovencu te?je kupiti kot Avstrijcu.
Boss verjemi, da bi bil presene?en...ja ?e je? zunaj itd, ampak obrobje dunaja ima isto ceno flatov kot pri nas, stvari v trgovini so na enaki ravni, dajatev je malo manj, Avtomobili niso prav ni? dra?ji........standard predvsem vzdr?uje sistem - sistem kjer je pacient pri zdravniku pomemben, brez ?akanj, brez skritih dopla?il itd.....?olski sistem deluje, nagrajuje, ?tipendira.....
Ni vse v tem kje je ceneje, ob takem bi skandinavija ?e propadla
Zakaj je potem ravno Dunaj ?e 10 let the place to live, ?e je v Sloveniji tako lep?e?
Glede km avtocest/prebivalca pa se pejmo ?e koliko slabih cest na prebivalca imamo mi in oni......
Samo Avstrijci imajo poleg vinjete se predornine... Na sever prakticno tezko prides, brez da bi placal se dodatno (recimo v smeri proti Salzburgu placas Tauern tunel ali ce gres cez Grosglockner ali pa ce gres na avtovlak cez Mallnitz ... ) ...
Mi mamo enako za Karavanke. ?e pa primerja? Trojane, Markovec, jih je v Avstriji vsaj 10x ve? takih po 500-1000m
?e nosi? gajbo, tudi tistega gumba na kljuke ne more? pritisniti
Saj o tem jaz govorim, da nima smisla ?e nima? elektri?nega odpiranja ?e poleg. To je edini smisel. Lahko gajbo prime? s klju?i, pred avtom odpre?, se ti odpre, pa odlo?i?, druga?e je vse manualno, ne glede na to koliko gumbov ima?.
Nisem probal fordove 'brce' da ti odpre, verjetno je tudi dosti simpl.
Jaz dnevno uporabljam v naprej odpiranje prtlja?nika (pes, roba, torbe...) ampak zgolj ker je elektrika poleg.
Ima pa elektrika velik minus - prtljaga mora biti tipi top do roba, ker ko vrata samo malo nasedejo na nekaj se ustavijo varnostno - ni ?ans da z roko prtegne? dol po mo?ko in zba?e? vse not
ker nekateri ne znajo odpreti vozila s pritiskom na gumb zadaj nad tablico
Ok no potem pa drugi? vse prej vpra?aj kaj znajo in kupi tak avto...sva?ta. Avto je tvoj. Res pa je da je tipka za prtlja?nik luksus - ko ima? tudi el odpiranje prtljaznika. takrat ima? tudi tipko na klju?u in ima vse skupaj smisel, ker dr?i? robo v rokah in klju?e pa potem samo odlo?i? v prtlja?nik, druga?e mora? spet vse odlo?iti in uporabljati roke.
Dostava psa je tudi luksuz, pride? pritisne?, on sko?i ven, pritisne?, odpelje?, enako zjutraj za ?olo, tukaj smo izpadaj, odpre?, zapre?, gre?.......
Pa dobr, sej se ne vozimo po Baghdadu, da bi mogu bit skos zaklenjen v avtu
Mene osebno najbolj motita dve zadevi:
- start-stop: zakaj hudi?a se ne da te funkcijio izklopit za stalno? Meni je povsem neuporabna, ker ?e ima? vklju?en kak?nen ve?ji porabnik (gretje, klima...), se avto itak takoj v?ge nazaj. Poleg tega pa moram vsaki? ro?no uga?ati to funkcijo: avto imam parkiran za ograjo, ki jo je potrebno ro?no odpreti - gre? iz avta in ?e ima? vklju?en start-stop, ti avto crkne.
- mzd connect: sam po sebi super sistem, samo neizkori??en do konca. Na koncu ga uporabljam le za prostoro?no telefoniranje ter kot malo bolj napreden radio. Razumem, da so verjetno preusmerili razvoj na android auto (in podobne sisteme), samo kak?na aplikacija ve? bi pa za ta sistem vseeno lahko bila...
Predvidevam da se ne vozi? po ve?jih evropskih mestih....., na dolo?enih odro?nih delih je bolje biti v Bagdadu. Prodaja selfie stickov je tudi taka da ti jo vr?ejo preko odprtega okna.....so mi pa ?e odpirali vrata na na?em bencinskem servisu - v smislu ali lahko poveste...meni ni?, tebi ni? kar na kljuko, za avtom pa 3je pajda?i, ki so ?akali na trenutek nepazljivosti (predvidevam da je bil cilj prtlja?nik, ali pa da ti pod gumo nastavijo kaj, da te zaustavi na poti)
tega pa jst osebno ne maram. zaklenem kdaj v tujini, ?e sem v kak?nih mestih po kri?i??ih itd., samo da bi bil pa stalno zaklenjen v avtomobilu, mi je pa neprijeten ob?utek.
Se odpre takoj s kljuko. Jaz to redno uporabljam predvsem po Evropi, v Rimu sta pa otroka vedno preverjala ce smo zaklenjeni...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Boss ti res ne dojames pointa...haz tle zakljucujem
Povezava za deljenje
Deli na druge strani