Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

ali pa s tem se zaletis pri 40 km/h in umres

5-7 let starimi ti ni nic...

ali pa s tem gres na 500km pot pa si bolj utrujen kot 5-7 let starimi, ce bi sel na 1500km pot...

:)

Ah kje, to da? lepo en kri?ec iz Brezij pod vzvratno ogledalo pa te dobri Bougec varuje.

Zmatra? se pa tudi ne, ?e je pa ja avtomatik, ka si nor, ?uj glej to sam vozi? kot guspot. :hohoho::bravo:

Ne samo, je res super za tale letnik, za tole ceno... Pismo saj je ?e skoraj oldtimer, izgleda pa kot nova. :rispekt: Nikoli ve? ne bodo delali takih avtov. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova MPS ?
Napisano

Zadnji pravi Mazdin ?portnik je le RX-7 in kot pravi ?portni dvosede?nik bolj spada v kategorijo S2000 in Z350, ?eprav je slednji vseeno 2+2.

No pa sva na?la skupen jezik vidi?. :P Za Lancerja pa mo?no, da spada vi?e (?eprav je ironija, da je potem konkurenca Imprezi) ?e zato ker ni ve? Galanta, ki bi bil bolj primeren za v ta razred. :D

RX-8ka je res nek zanimiv koncept ?eprav je M6 MPS bolj zmogljiva. Ker sem pa te?en naj te pa opomnim, da je 350Z dvosede?nik tako kot S2000. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Policijska vozila, Provida,...
Napisano

ne rabi te prehitet. Lahk te od daljave spremlja pa te potem prehiti in ustavi. Preverjeno decembra lani :P

Pa napi?e kazen za prehitro vo?njo? :blink: Napisal sem, da mora? TI njega prehitet on te za?ne snemati te prehiti potem pa ride na vrsto tisti "o joj, o joj" stavek.:hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

a pred njimi si se pelal :blink: ?e bi bil polcaj bi te ustavil al pa ma? tut ljudi ko se peljejo tik za tabo da tebe v klun slika (?e te) njega pe ne more....

Ja, ja.... :whatever: Saj sem napisal razlog.

in me uprasa ce je to V6 in ce sem sel do konca mu odgovrim da je in nisem sel do konca. pol me pa prasa ce me zanima kolk gre do konca in mu z veseljem odgovorim da me ne.

:hohoho: Spet kak Mazda navdu?enec tale policaj. :P

Hehe, mogoce ga je pa tud zame zanimal kok mi gre, sam itak une skode grejo vech kot 250 ker majo nimajo blokade najbrz. Jst sm sou 253 km/h pol se mi je pa ena rdeca lucka uzgala na armaturi, pol sm pa spustu gas, da je padlo pod 250 pa je ugasnla :D

Ja tele ?kode potegnejo kot pri norcih. Sva s prijateljem komaj dojela kaj je kar naenkrat padlo mimo naju. :blink::rispekt: Sem ?e skoraj rekel, u lej tega norca, tole pa leti, no ampak ?e preden sem odprl usta je avto ?e zavrl in pri?gal vso mogo?o osvetljavo in napise. potem je bilo pa samo ?e: o joj, o joj.... :hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova MPS ?
Napisano

Hmm lahko se kregava lahko pa le povem moj pogled ti svojega pa da vidiva, ?e se strinjava:

-Subaru Impreza (4x4, FWD), Mitsubishi Lancer (FWD, 4x4), Honda Civic (FWD), Golf (FWD, delo 4x4), Mazda 3 (FWD) in BMW 1 (opa celo RWD!), Audi A3 (FWD in delno 4x4) spadajo v kompakten razred, pa ne glede na pogon a imam prav?

-Mazda 6 (FWD, MPS pa 4x4), Honda Accord (FWD), Subaru Legacy (4x4!), BMW 3 (RWD), Audi A4 (FWD, 4x4), Peugeot 407 (FWD) pa lahko damo v en razred vi?e pa imajo spet pogon vsak druga?e.

Lahko se kregava glede centimetrov ampak tako nekako bi jih (jaz) razdelil. Itak vemo, da (ve?inoma) avti z leti rastejo in je bil Golf 1 tako velik kot danes Polo pa je en razred ni?e, Civici so zrastli ful.... Cenovno res niso ?isto primerljivi (predvsem zaradi vi?je cene znamke kot je BMW) ampak, ?e bi nabavljal avte v teh razredih bi gledal takole kot sem napisal. In tudi pogon tu nima veze ker sem napisal, da imajo kar razli?ne. BMW 1 in 3 pa ima celo zadnji pogon in obstaja tudi coupe verzija. 407 obstaja Coupe. Accord je v?asih obstajal, za Laguno se je nekaj govorilo in v davnih ?asih je obstajala Mazda 626 coupe ali pa sem imel privid (EDIT: v bistvu je bila MX-6 1.gen na osnovi Mazde 626 in se je pri nas prodajala kot 626 coupe)! Torej ne bi bila Mazda 6 Coupe ni? nenavadnega. ;) To, da je M6 pa? 4x4 je pa? odlo?itev pri Mazdi saj ga ima tudi Legacy, BMW pa vztraja pri RWD in tudi to ni slabo. ;) Vsakemu svoje.

RX-8 je pa spet razred zase oziroma je veliko pre?porten za P407 in Accord, tako zaradi pogona kot motorja, ki ima ?isto druga?en razpon kot pri konkurenci. Zanimivo, pri BMI so jo testirali skupaj z S2000 in Nissanom 350Z. Torej je bolj ?portnik (RWD) kot poslovna limuzina v coupe preobleki. Ironi?no je pa Mazda 6 MPS (po mojem) bolj?i nakup (udobje, mo?, prostornost).

Aja in a se ni neko? ?e govorilo o Mazdi 6 coupe? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po zakonu, to?no tako! :bravo:

Nima se ti on kaj limati na rit in te izzivati na koncu pa izstaviti ra?un. Ali ga prehiti? ali pa te nima kaj snemati. ;) Zato je skrb, da ti prileti Provida od zadaj po svoje odve?, bolj je treba biti pozoren kaj prehiteva?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e jih nisi prehitel te ne smejo snemati kar je bila najbr? te?ava. ;) Ti mora? provido prehiteti on pa te za?ne snemati, prehiti in kaznuje. V tvojem primeru so pa najbr? ?akali, da bo? naredil kak neumen manever zaradi ?esar bi ti lahko napisali kazen. Za samo hitrost ti pa ne more.

Recimo prijatelj ni spustil enega Golfa, da ga prehiti pa je ?el 170 na koncu je dobil kazen ker ni omogo?il varnega prehitevanja, za hitrost pa ne. ?e celo za letne gume mu je pogledal ?ez prste. Skratka fuul prijazn od njih :rispekt: (?eprav pregledali so pa cel avto kot bi bil kak ?vercer :blink: )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova MPS ?
Napisano

uuuuaaaaaoooo.... to je to sem ?e pozabil trenutno MPS-ko. :danzoman::danzoman:

Symon, a Impreza in Lancer sta tud kupeja? C'mon MPS-ko lahko primerja? s tema dvema ne pa z raznimi Pugiji, Hondami in Renoji :blink:

A ti Mazdo 6 primerja? z Imprezami in Lancerji? Kolikor vem je Mazda 6 bolj v razredu P407 in Honde Accord, Lancer in Impreza sta pa bolj kompakten razred, torej Golf. Posledi?no bi lahko bila Mazda 6 en tak udoben zabaven kupe. :ne vem: Tako jaz gledam na Mazdo 6 konec koncev so za 6ko MPS tudi rekli, da ni ravno Impreza ampak to niti ni njen namen. ;)

In ja, Impreza je obstajala tudi v kupe izvedbi in zaradi le treh vrat je bila karoserijsko bolj trdna in imela ?e za malenkost bolj?o lego. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zmanjkalo nafte-ostal na cesti
Napisano

Mimogrede glede teh lu?k za teko?ino za pranje stekel: A je mo?no, da jih imajo le tisti z ksenonkam? Ker kdor ima ksenonke (serijsko) mora imeti tudi pranje in seveda teko?ino in imajo zato ?e lu?ko, da ja ne bi zmanjkalo, ostali z navadno lu?jo pa nimajo senzorja za teko?ino? Samo ugibam. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zmanjkalo nafte-ostal na cesti
Napisano

Se pridru?ujem Yavaryejevem mnenju. Dokler so se ljudje zana?ali na lu?ko ni bilo panike sedaj pa se vsi nekaj sekirate koliko gre noter, ostajate na cesti itd... :blink: In kolikor mi je znano sploh ni dobro za motor/bencinsko pumpo/filter da se popolnoma sprazne tank, da pozauha zrak in morebitne usedline/vodo/kondenz. <_< Se mi pa zdi ?udno, da proizvajalci la?ejo o prostornini tanka. Ali pa gre tu tudi za raztezanje bencina glede na temperaturo. Samo ?e tu je pomoje lahko razlike max kak liter ne pa 7.

Prijatelju je neki drugi japonski limuzini stari 10 let ravno tako kazalo 0 litrov pa se je ?e 5 km peljal "na hlape" in se brez te?av ustavil na bencinski in natankal. Koliko, se pa zdajle ne spomnim. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Uf glede na to, da je dokaj nov avto in ?e v garanciji ti znajo kot prvo te?iti na servisu ?e bo? kaj menjal. ;)

Koliko se da pridobiti na tem motorju se mi niti ne sanja, ?koda ker nisi kupil turbodizla 100kW ki bi ga brez te?av ?ipal pri (ne turbo)bencinarju ?ipanje ne da kaj dosti. Da se pa naviti marsikaj samo moral bi vedeti kodo motorja in iskati po internetu kaj vse se da dobiti. Mogo?e bo o tem kaj ve? vedel Mazda MX. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?trihanje MX-5
Napisano

Hja glede na to koliko sem mel dela z feltnami in glede na to koliko je dela z avtom je ?trihanje felten predrago, ?trihanje avta pa ?e poceni. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?trihanje MX-5
Napisano

Ne. Cene so tak?ne, ? je naredil svoje, tak?no delo pa tudi ni ma?ji ka?elj. Kdor je ?e delal sam kaj podobnega (ampak mislim res kital, ?merglal se j***l s tak?nimi zadevami) je rekel, da je li?arska dohamorna in te?ka. Poleg tega je na koncu treba ?e ?trihniti do pikice natan?no, ker ?e ne bodo stranke norele...

Feltne ki so speskane so bile ?e mala ?ala, za ?mirglanje NXa sem pa izgubil ?ivce zato je pa spet za?ela sekat ven iz blatnika. Jap, bo treba ?parat za li?arja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rosenje ?ip
Napisano

Men se tut ?ipe precej rosijo, pa sem poskusu z Anti fog sprejem, od proizvajalca Paulina, rezultat je odli?en, ne zarosi se niti, ?e se v avtu kej tacga dogaja, kar ni povezano z vo?njo in je kje drugje bolj udobno za po?et kot v avtu! Skratka izdelek je 1A! :danzoman::bravo:

Al pa ?e ?ipe spuca? pa je isti efekt. :blink:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Goljufanje na bencinski ?rpalki?
Napisano

Men se je ?e do sedaj za MOL jebalo tako da mi je vseeno. Sicer saj sem tudi jaz (in odgovorni pri MOLu) rekel da je bila reakcija trgovcev napa?na in me prav zanima kako jo bo odnesel trgovec ki je bil tak?en trot. No ne samo trgovec vsi vpleteni MOLovci tisti dan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Goljufanje na bencinski ?rpalki?
Napisano

A Slovenskih Novic nih?e ne bere? Notri je bil tudi odgovor iz strani MOLa. Res so priznali da je prodajalka narobe reagirala ampak so dali pregledati zadevo (odplombirali) in ugotovili da je bila napaka v nekem odzra?evalnem plovcu al neki takega (torej da je ?opalo prakti?no samo zrak). Menda je zelo redka napaka ampak ?e se zgodi je pa peezdarija. So dejali da bodo poiskali re?itev z gospodom da bo za obe strani dobro (jaz bi zahteval ene dva tanka zastonj kar zanje ni veliko) tako da mislim da bi se zadeva morala odviti v pravo smer.

Koliko je bila tale goljufija namenska ali pa po nesre?i je pa itak odvisno od bralca tega dolgega in iz?rpnega opisa zgoraj in ko prebere? ?e drugo stran. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ADAC
Napisano

Hmm tole mi je znano izpred parih let. Ne vem na pamet ampak vem da je barva "resnost" okvar, ?tevilo pa mislim da koliko avtov na 1000 (?e pav vidim pi?e 1000) ima mo?nost okvare, torej koliko % imate da dobite te?ave. Tako naprimer majhna ?tevilka in rde?a barva pomeni da ima? malo mo?nosti ampak da ?e ti nekaj gre da bo bolj hudo kot pri nekomu ki ima veliko ?tevilo pa v zeleni barvi. Ne me pa dr?ati za besedo ampak mislim da je tako nekako meni en razlo?il nekaj let nazaj.

In zanimivo je gledati kako se ?tevilo napak z letom manj?a ali pa ?e pride nov model vmes, ko se spet za?nejo. Fiat Punto mi je takoj padel v o?i (le zakaj sem iskal Fiata?. :P ) ?koda je ker nekaterih avtov ni ker jih je premalo na cesti (mene recimo zanima Saab 9-3, kak?en Subaru, ampak obojih je pa? premalo).

In ja, Nemci so spet dojeli da dlanje avta ni hec in da jih bodo Japonci druga?e pokopali. :blink: Mogo?e je ?as za kvalitetne avte iz vseh koncev sveta??? Zanima me tudi kako se bo Grande Punto obnesel, ne vem zakaj ampak meni deluje kot da bo imel dobre rezultate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.