Dejanska poraba moje Skyactive X AT je od 0,4 (sedaj poleti) do 0,6 (hladnejše obdobje leta) višja od tiste, katero prikazuje BC in tako dejansko povprečje rezervoarja znaša med 5,8 (umirjena, vendar še vedno hitra vožnja) do 6,5 (kadar se mi mudi) l/100 km.
Jah, ko stojiš na mestu, on ne računa porabe. Če narediš s celim tankom pot v kosu, bosta izračuna poravnana. Sicer pa je 0,2-0,3 l/100 km pričakovano odstopanje.
Ni kaj dodati, pri meni glede na vožnje je največkrat 0.0 do 0,3 ....😉
Drugače pa mislim, da ta kombinacija za cx-30 testni avto ni posrečena.... Že tako je bolj zaspana potem pa jo še avtomatika dodatno zamori, dobro da ji "elektrika" malo pomaga pri speljevanju....
Ps,da ne bo napačno razumljeno, "elektrika" kot vrsta energije in ne kot električni avto.... 😁😉
Včeraj, ko sem bil na servisu sem dobil kot nadomestni avto M3 G122 avt. Je fina za vozit glede na to, da je avtomatik, ker ji kar fino pomaga ele. pri pospeševanju z mesta. Tako, da je sedaj bolj prijetna za vozit kot prej, ko ji še ni pomagala elektrika. Poraba je pa za moje pojme prevelika! Jaz sem jo vozil 80km z porabo 6.6, toda prej je bila vožena s precej večjo porabo.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za avt.je to super.... 👌😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani