Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 32 minutami je Scr3am napisal:

Imam 2.5 sicer druga generacija, trenutno 310.000 prevozenih in niti enega samega problema z motorjem. Nivo olja pade iz max. na min pri 20.000 prevozenih. 

Zelo dobro

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

Baterija no.... 

Ma dej, to je pravljica :D 

Ta G122 motor v kombinaciji z avtomatikom bi morali prepovedat, ker

1. ne gre nikamor,

2. ropota ko traktor ko greš 80 (ker se cilindri nonstop izklapljajo in vklapljajo)

3. se samo dere in pije bencin pa ne gre nikamor, če pritisneš. 

Stari G120 motorji ki si ga imel ti v 3ki in jaz v CX-3 so bili zlata vredni v primerjavi s tem, kar so sproducirali z eko dodatki !!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 31 minutami je Bini napisal:

Včeraj, ko sem bil na servisu sem dobil kot nadomestni avto M3  G122 avt. Je fina za vozit glede na to, da je avtomatik, ker ji kar fino pomaga ele. pri pospeševanju z mesta. Tako, da je sedaj bolj prijetna za vozit kot prej, ko ji še ni pomagala elektrika. Poraba je pa za moje pojme prevelika! Jaz sem jo vozil 80km z porabo 6.6, toda prej je bila vožena s precej večjo porabo..... :aaaaa:

Nebi je imel.... :nevem:

IMG_20240821_135402.jpg

IMG_20240821_135508.jpg

Elektrika? G122 ima hibrida?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Evo servis opravljen, 

Olje 5l 0w20,

Oljni filter,

Zračni filter klime,

Podložka,pregled in delo :

=260 €

Brez posebnosti, dela kot urca... 🤗😊😉

zračni filter kabine !!!! 

dobra cena za pooblaščenca

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano
dne 10. 8. 2024 ob 7:16 je Freak napisal:

Yaris cross? Imaš na voljo hybrida, ali pa klasični 1.5 bencin.

Še malo, konec leta zgolj še hibrid baje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pravkar je SpEkTr napisal:

Obicn je, ni X.

No, potem natoči kar hočeš s specifikacijo A5 ali SN.

Jaz sem vzel Castrol Magnatec A5, na autodoc (https://www.autodoc.si/castrol/21499923), 5 litrov 45,55 eur... pazi ker obstaja tudi 4 litre pakunga

Drugače pa @Janez007 kot pravi jemlje original mazdino tukaj (https://olje-dg.si/trgovina/mazda-dexelia-ultra-5w-30/) in je 5 litrov 47,5 eura

pred 11 minutami je dvorjan napisal:

Nimam CX30, ampak v dinozavra gre tole olje:

MOTORNAOLJA.COM

Kvalitetno sintetično motorno olje Mobil 1 ESP 5W-30 omogoča izjemno zaščito sodobnih motorjev v vseh pogojih ter povečuje moč in...

Po specifikacijah je tole olje recimo precej bolj vztrajno kot Castrolov A5 Magnatec oziroma po domače povedano še boljše :)

Važno, da ga redno menjaš na 15kkm :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 19 minutami je SpEkTr napisal:

Tisti ki imate recimo cx30 bencin, kakšni olje dajete notri, če ga kupite sami recimo? Gledam na autodoc pa neke blazne izbire ni?

Odvisno če je X motor, verjetno rabi X motor že 0w20 župco

V ostale mazda bencinarje pa 5w30 ACEA A5 ali API SL (ali več, torej SM, SN,..)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Samo komentar: Ta pride cca 36 (mi imamo 22% DDV, oni 19%) , ... center line je skoraj osnovna oprema (2. po vrsti ...)

Ce kupis kot fizična oseba sem 99,9% da ostane 19% davka :D  mogoče @dvorjan poda oceno koliko pride uvoz za NOVO vozilo, ker vem da je neka višja dajatev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Daj pripopaj link do prodajalca ... meni se zdi, da je v trgovini bolj okrog 40.000 ...

https://www.mazda.de/konfigurator/MAZDA6/5WGN/

Ma gledam za sina, ki se počasi odpravlja na svoje. Primerna zanj (optimalna) se mi zdi Mazda CX-30 z 2,5 G140 motorjem. Mu je Mazda 6 všeč, enako kot jaz pa je mnenja, da je v trojki (prejšnji model) občutek vožnje še boljši. Potem si pa mislim, da če bo slučajno kakšen naraščaj, bo trojka HB kmalu premajhna, za nalagat vozičke itd. in je verjetno CX-3 po prostornosti nekje vmes med 3-ko in 6-ko, ali se motim?

PRANGE.DE

Mazda 6 Center-Line G-165 *August-Aktion* NAVI ACAA MR Farbe: Machine Grey im Mazda Autohaus Prange GmbH.

Pa še vse 6ke pri tem prodajalcu trenutno:

PRANGE.DE

aktuell Mazda6 im Angebot HerstellerPreisKilometerErstzulassung Renault Twingo 1.0 SCe 75 Limited Faltdach Klima Bluetoo 12 Monate Garantie Leistung54 KW / 73 PSKilometerstand39.419...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 23 urami je Janez007 napisal:

Na @Bini sem najprej pomislil, vendarle on je imel limuzino, pa še prejšnji model. Mene zanima Mazda 3 HB, oz. alternativno CX-30, če je prostornejša. 

Privlači me tale G140 dinozaverski motor.  6-ke ni več v ponudbi, CX-5 pa tega motorja tudi nima v ponudbi. Ostali večji so zame predragi - ne mislim nabavljat avta za 50.000, ker mi ga lahko naslednji dan zbije toča ...

A misliš specifično G140? A G194 pa ne bi? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19854430&display=Mazda CX-5

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je toto89 napisal:

Se strinjam, da se da ceneje kot na uradnem servisu.

Tale tvoja slika pa ma cene od kdaj?

Treutno je disk +20€ po kosu.

Pa še delo, zavorna tekočina..

ate.jpg

Predlagam, da izdelke shraniš na seznam želja in potem kupiš preko mobilne aplikacije, ker imajo nižje cene

IMG_1972.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Če je to tak občutljivo, potem je pa res groza.

Tank na 100%, kot da imam Passata. Ko se 100% napolni AdBlue občasno zbluzi. Pa morejo izčprta, ponastavit in natočit 😅

Poznam takega lastnika, preden bom spet kregan o gostilniških zgodbicah.

Kolkokrat imam telefon na 100%. Skoraj vsak dan. Dobesedno zanič roba, če gre ob 100% v treske.

Tusi če je tak očutljiv, pri nalaganju. Kaj se bo šele zgodlo, ko bo sneg? 🤔 Pa bo kako ledeno kepo nabasal po bateriji => kabum. Naj dajo pol titansko plato spodaj.

V glavnem, že dolgo časa nisem kaj tu noter napisa, ampak če je res tak, potem bo bencin še naprej.

Mislim da jo tesla dejansko ima. So delali teste, ko so metali vse živo pod avto, pa je zdrobilo praktično karkoli.

Tu je šlo bolj za kak stik in vročino, dvomim da je fizična poškodba vzrok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 12 urami je Alenh napisal:

Je imel kdo podobne probleme Mazda 6 2.2 2016 vsak drugi dan mi pokaže napako(SCBS) na sliki ko avto priklopim kaže napako za maf senzor ampak je bil zamenjan(nov)...

20240706_111152.jpg

Verjetno bo treba spucat sesalni kolektor pa egr

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 minutama je Z M A J napisal:

Se mi zdi precej visoka cena za ta avtomobilček IN skromno motorizacijo. Kakšno je vaše mnenje?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19843656&display=Mazda MX-5

Žal so šle vse cene stvari gor. Verjetno je tukaj tudi pomemben faktor zaloga, če se nekomu iz danes na jutri zalušta kako in kaj.

8.3 do 100? Bi imel kakšno sekundo manj :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 27 minutami je Toncek napisal:

Pozdrav.

Nagibam se k nakupu Mazde 3, 4. generacije, natančneje letnik 2019/20. Prečesal sem kar nekaj tem/debat na forumu z namenom, da bi se seznanil s potencialnimi pomanjkljivostmi dotičnega modela, a debat o 4. generaciji nisem zasledil. Priporočila za G120 bencinarja so kar deževala, a iščem podobne uporabne informacije za novejši model.

Torej iščem bencinarja, G122 se na avtonet-u pojavlja najpogosteje, ima kdo izkušnje o njegovi zanesljivosti? Med branjem zapisov na forumu sem naletel na konsenz uporabnikov, da so cene na avtonet-u napihnjene, 19/20 letnika ni mogoče najti pod 16K, vse rangira tam med 17-19K, kar je res malce nerodno glede na dejstvo, da novega dobiš za 24K. Bi bila torej realna vrednost 5 let starega G122 bencinarja z 100-150K km 13-14K €, ali je taka cena preveč optimistična? Ja, odvisno od opreme, a tako na oko.

Hvala že vnaprej za kakršenkoli nasvet, podajam se v lov in želim biti čim bolj informiran.

G122 je isti motor kot G120 samo da ima še dodatno izklop cilindrov in par eko pizdarij. 

Nimaš kaj sfalit s tem motorjem, je pa če bi rad malo več športne vožnje izbira G150 boljša, ker je G122 pri 4k obratih zaklenjen, G150 pa ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.