Sam sem prejšnjo M6 vozil k Pelkotu, pa sem ga nehal ker bi skoraj plačal menjavo volanske gredi namesto 2 manšet za 15eur. Ok, mogoče se zgodi, pa je naredil napako in me res ni hotel "nategniti", ampak slab priokus je ostal.
Me je pa poleg tega motila ena zadeva pri njemu in to je hitenje in gužva. Ni bil problem, da bi mogel extra dolgo čakati na servis, ampak sem imel skoz slab občutek, ker so vsi mehankarji hiteli, ker jih je skoz preganjal in mi je delovalo napeto vzdušje v katerem prihaja do napak. Prav tako sam Pelko bolj organizira delo kot šraufa, tko da je strokovnost dela odvisna bolj od njegovih zaposlenih. Torej ne gre za popoldansko garažno delavnico, da bi on sam šraufal, ampak za mehanično delavnico, kjer ima zaposlene mehanike, on pa tu pa tam kaj pogleda. Verjamem, da pri tej količini vozil drugače dela niti ne more organizirati, ampak meni pač ni bilo všeč.
To je pač moja izkušnja, vem pa da jih je veliko zadovoljnjih.
glavni razlog, da jaz že dolgo časa ne vozim v mehanične delavnice, kjer delajo vse povprek, in "šraufajo" vse znamke.... oz. to delam samo za premontažo gum, ker je blizu in mi naredi takoj....in redni servis, kjer ni dela za več kot 1,5h traja pol dneva ali pa celo cel dan....na koncu pa je razlike 50€ (če pa šteješ še izgubljen čas, si skoraj v minusu).....drugo je, če res poznaš kakega dobrega lokalnega mehanika, kjer se dogovoriš za servis, pripelješ in začne delati takoj na tvojem avtu, dela samo tvoj avto in ne še 5x drugih zadev, ki mu nujno uletijo vmes....ampak, ja vsak se odloči po svoje, vsi pa tukaj na forumu malo filozofiramo
Če ne želiš nakazati 25k€ oz. kolikor boš dal za avto, greš gor nisem bral v kateri kraj greš, ampak verjetno boš v istem dnevu z vlakom tam....greš v prodajalno, si v miru ogledaš avto in če je vse ok, nakažeš plačilo. Greš v miru na pivo in prespiš v lokalnem hotelu in pač plačaš tistih 100-150€ za eno nočitev.....verjetno to ni težava, če boš kupil avto za 25k€ in še vedno boš v plusu v primerjavi z uvoznikom.....naslednji dan ima prodajalec denar na računu in urediš papirje in se v miru odpelješ....če ti pa avto ne bo všeč, pač ne nakažeš, in si imel dnevni izlet :).... (verjetno v takih primerih reklamacije ne štejejo, da bi mu nakazal cash, potem ko bi prišel bi pa ugotovil da ti avto ni všeč, verjetno vračilo ni mogoče, verjetno si dobil kakšno kupo-prodajno pogodbo, kjer je verjetno tudi klavzula videno-kupljeno preko neta.....). Pa srečno pri nakupu.
Kot naslov pove mi je zalilo CX5. Koga predlagate za sanacijo, zagon.... Uradni servis, je tu kak mehanik, ki je pripravljen zadevo prevzet? Lokacija Komenda.
Voda je segla malo pod prtljažna vrata. ...
edini pametni nasvet je PRODAJ ali pa pelji na dinos.....imel kolega megana, ki mu ga je zalila voda, 2.leti se je je...al, vedno nekaj, od elekotronike, lučk, itd....nikoli ni uredil, v avto vrgel več kot je bil vreden, na koncu ga je prodal za 1500€.....jaz osebno se s tem ne bi ukvarjal....če imaš opcijo prodati, prodaj, nekaj boš dobil od zavarovalnice, nato iščeš nove opcije, ker sicer bo dajal denar v vrečo brez dna....
p.s. ni sicer ista zgodba, je pa podoba, ko sem jaz imel karambol leta 2015 in sem imel 7.let star avto, ki bi mi zagotovo še služil vsaj 5.let....ko sem ga pripeljal k kleparju/ličarju/mehaniku, so mi vsi rekli, brez da gledamo je škode za 10k eur.....avto je bil pa takrat recimo max.vreden 8.5k €.....zavarovalnica mi je ocenila totalko, od njih sem dobil ravno toliko, avto pa razbit prodal naprej....nimaš kaj....in sem iskal druge nove možnosti.....kot rečeno, ti ne priporočam, da se greš to igro, ker boš porabil preveč časa, živcev, denarja, na koncu pa nikoli avto ne bo tak kot je bil.....razen, če ti je to life delati
Lep že, ampak časi subija so minili...impreza wrx je bil stroj....20let nazaj....zdj je pa to bolj žalost vse skupi....zanimivo, da je bil prodan/kupljen v slo, ker takega avta pa res nisem še videl na naših cestah...
Mene je letos prišlo 801 €, lani me je enaka kombinacija zavarovanj prišla 608 €, torej 30% gor.
Sem vprašal kolega avtokleparja, za koliko je dvignil tarifo v zadnjem letu, je rekel da že kar nekaj let nič.
Torej je jasen odgovor, da razlika ostane samo zavarovalnicam.
Sel sel prav gledat svojo polico in jaz sem letos placal 950eur, vse opcije in mislim da mi je agent dal tudi vse možne popuste, tako da....800eur je se ok...zav.vsota avta je 35k eur, zav.sava. Bi mogoče morali malo share-ati te police, da vidimo razlike. Jaz vedno vzamem na 10.obrooov, ker mi ni fora placevati vse na enkrat, ker popust je smešen, cca.20eur...
Nov motor in turbina- julija 2021 pri 72124 prevoženih kilometrov strokovno zamenjan kompleten motor in turbina (garancijsko popravilo na pooblaščenem Mazda servisu)
Toyota Prius, za ostale boš pa videl čez par let ko jih bodo polni odpadi.
Znanec prodaja Hondo Insight ker bo v kratkem potrebna zamenjava kompletnega sklopa pa čeprav ima vozilo le blizu 200.000km
Honda Insight, ki je še iz prazgodovine :), daj povej resen primer avta.....ravno zadnjič sem na uradnem servisu pri Seliču preverjal malo, in pravi, da so imeli oni res v svoji zgodovini celo 1.okvaro pri Insight.u, torej ima pač tvoj kolega smolo, kot mnogokdo pri nakupu novega, starega ali kakega drugega vozila.....na enem primeru delati dramo je brez veze.....
se je kdo imel priložnost voziti z R5 GT Turbo, 1.4 in 125km......to se skrije vsaka calibra in mislim da tudi civic 1.6vti.....jaz sem se imel priložnost, to je bil nori avto, ko smo šli na Ljubelj, je turbo ne da je oddajal vročino, žarel.....in to so bili se turboti, ko ga nisi smel takoj ugasniti,ampak voziti še nekaj 10km normalno, da se je zračno ohradil....res nor avto!!!....niso zastonj govorili da je to "potujoča truga"
Fiat 126 p 600 ccm in 23KM , Renaul5 2 "komada " en z 1.4 motorjem , Peugeot 306 potem se je pa začelo malo močneje Opel Omega 2,5 z BMW motorjem , druga Omega z 2,2 motorjem , Citroen Grand Picaso vmes je bil še en Megane , potem pa je sledila Mazda 5 , Mazda 2 in 2x KIA
Opel Omega je bila zakon, sploh verzija lotus, mislim da z 3.6 motorjem, ki je bila svoje čase v 90ih mislim da prograšena celo kot najhitrešja limuzina
Konjenica stane tako ali drugače, če ne pri bencinu pa ob zavarovanju😂😉....najbolje, da @Z M A J pove koliko ima porabo na Zju, ki ima ornk konjenico, kot se za gre....to je 200+ 👍😉😂
nullHonda Prelude 2.0 135km, let.97, to je bil stroj s katerim sem naredil cca.150k km brez ene same težave (na podlago 100k km), ko sem jo prodal je imela 248k km.....(še boljša bi bila 2.2 ampak jih skorajda ni v SLO)....
ja Primorka je zagotovo poleg Štajerke res pravi teksas....in konec koncev sploh ni AC, ker je en pas konstanto poln kamionarjev.....če se tem kolapsom lahko izogneš, potem so dnevi bistveno bolj mirni
Preveč črnila je bilo že na to temo...150 km dizla in 150 navadnega atmosferca sploh ne moreš primerjat....če se boš želel hitreje vozit boš moral voziti bencinarja 4k rpm in več....ni to dizelski traktor navor in vožnja z 1800-2200 obrati😉😄
Zgleda ok👍, pohvalno....ampak 1k za to izvedbo....če boš imel avto 10.let verjetno po 10.letih ne bo kake hude razlike, tega jurja, ki si ga zdaj dal, ti pa takrat ne bo nihče doplačal....(samo moje osebno mnenje, da ne bo kakega nesporazuma😉), ampak seveda ima vsak različne poglede na to...
Ja to je bila opcija ko sem se bil v stanju soka ko sem zvedel za ceno popravila 😁 nisem se mogel sprijazniti da ena praskica od 15cm me bo toliko stala.
Drugace pa je avto 2015.
kasko, parking.... ? (če imaš) in tisti % odbitne franšize, še vedno bo 300€, ampak je pa manj kot 750€
Povsem nova Honda CR-V iz leta 2023 veličastno vstopa v Evropo s privlačnim dizajnom, prostorno notranjostjo in vznemirljivim pogonskim sklopom hibridom in priključno hibridno električno različico (PHEV)...
Kar bo dobro za nas, ki si še ne moremo privoščiti novih avtov...
ob trenutno norih cenah, mislim da je manjšina SLO, ki si lahko privošči nov avto.....ampak ker gre vse na kredit/lizing, itd....in je to statusni simbol SLO, se folk vozi z avtom ranga, ki si ga v normalnih "realnih" razmerah ne morejo privoščiti.....potem pa Barbariga kamp, kekec pašteta in Union :), ampak avto je pa AUDI, MB; BMW.....to šteje
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
glavni razlog, da jaz že dolgo časa ne vozim v mehanične delavnice, kjer delajo vse povprek, in "šraufajo" vse znamke.... oz. to delam samo za premontažo gum, ker je blizu in mi naredi takoj....in redni servis, kjer ni dela za več kot 1,5h traja pol dneva ali pa celo cel dan....na koncu pa je razlike 50€ (če pa šteješ še izgubljen čas, si skoraj v minusu).....drugo je, če res poznaš kakega dobrega lokalnega mehanika, kjer se dogovoriš za servis, pripelješ in začne delati takoj na tvojem avtu, dela samo tvoj avto in ne še 5x drugih zadev, ki mu nujno uletijo vmes....ampak, ja vsak se odloči po svoje, vsi pa tukaj na forumu malo filozofiramo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani