Zadnji tank povprecje 6,9l povprecna hitrost je bila 74km/h s tem da sm ga parkrat fural tudi 220km/h in ponavadi ce grem na avtocesto peljem okoli 150-160 po stevcu. Aja mam pa se 19 coldke feltne.
Ko gleadam po spletnih trgovinah za kak?en rezervni del (trenutno i??em zavorne diske) za svojo mazdo vidim da je skoraj povsod napisano da dolo?en del pa?e na npr. mazdo 6 .... in potem je zraven ?e oznaka (GH) ali (GG) ali (GY) ....
Zanima me ali so to oznake posameznih modelov (npr. mazda 6 1. gen., mazda 6 2. gen.......)
Ali mi kdo lahko razlo?i pomen teh oznak in kako naj izvem katera oznaka ustreza mojemu avtu?
Imam mazdo 6 2.0D GT (140) karavan, l 2008 - 2. model M6
Hvala za pomo?
ti mas mazdo z oznako GH. ja to so oznake posameznih modelov.
Torej- tudi jaz se odlo?am za nakup rabljene Mazde 6 (diesel 2.0, 140KM)in sicer letnik 09,10 s kilometrino tja do 100000 km. Predvsem me zanima mnenje lastnikov teh Mazd, ?e so s ?esticami druge generacije kak?ne posebne te?ave? Na forumu sem ?e prebiral npr. o DPF filtrih in problemi v zvezi s tem...Letno prevozim v povpre?ju 22000 km in nimam tako kratkih razdalj!
Sedaj vozim diesel ?estico letnik 2004 pripeljano iz Italije in moram re?i, da sem z njo zelo zadovoljen. Avto je prakti?no deloval brezhibno razen nekaj manj?ih napak in ima sedaj 220000 km. Edini velik problem je postala rja, ki je udarila ven na zadnjih obrobah-to pa je problem vsake ?estice teh letnikov.
V glavnem za vsako mnenje bi vam bil zelo hvale?en, ker mi je ?estica druge generacije res v?e? in se mi zdi, da za ta denar res dobi? maximum od avtomobila.
Lp
mam glih ta avto od 0.0 km in trenutno jih ima 129.000 brez vecjih tezav oziroma sploh nisem imel nobenih problemov z njo. razn tega kr sm js zajebal itd. skratka super avto. kj vec ti lahko boss pove.
zamenjal sm akomulator, sm ga dobil po super ceni, pa kupu sm radar detektor.. po prvih ugotovitvah ta stvar je res moteca.. upam da mi bo vsaj kdaj prov prsla..
js mam dizel 140KM zadovoljen sm, pricakuj nekje 7 litrov porabe dinamicne voznje, drugih izrednih stroskov nisem imel.. vec ti bo boss povedal.. on bolj obvlada opisovanja itd..
ja glede senzorjev je verjetno res ta fora, da jih sploh ni na gumah, oz morm jih dobit verjetno na uradnem servisu.
Ja sj s to teto bi se jz pogovoru, pa italjansk poje, tko da pojma sploh nimam kaj mi govori, edin vmes re?e blokato, to ?tekam da je neki blokiran al kaj
ker ra?unalnik oz. radio ko brskam po njem je angle?ki meni, ko pa dr?im tipko na volanu na katerem je narisan telefon, pa govori italjansko, uglavnem mal morm prebrskat, ?e se da kje govor prebekslat na english.
Druga? pa vsem hvala za info. ?e kar nekaj ?asa prebiram forum ?e preden sem se odlo?il za mazdo in ni mi ?al Pa ?eprov sva se ?e z DPF-jem mal grdo gledala, ampak je blo treba sam resetirat thx
no naj ti povem preden se sploh ogrejes za to da en senzor stane okoli 70eurov rabis jih pa 4.. prej poglej ali se ti splaca..
gume mam na 2.2, samo nimam nobenga gumba, v tem je ke?, edin ?e sam zazna ko so pravilno polne.
bom se mal igral pa bom vidu
glej moras imet kot prvo senzorje notri, se pravi tam ko je ventil ni huma ampak je kovinski del (aluminij) to moras imet na vse 4 feltne, potem pa vse 4 gume morajo biti napumpane pod enakim tlakom, ker fora je da se senzorji med sabo spoznajo in ko ma ena nizji tlak kot druge 3 sporoci napako.. to je to..
ampak vecina na zimske gume niti ni dala teh senzorjev..tko da je moznost da jih nimas..
iceman22 in ZMAJ najlep?a hvala za odgovore..me veseli, da imam ?e ve? podatkov o teh avtih..torej na?eloma ?e ima ta model avta verigo nimam bit naslednjih 200 tiso? kaj v skrbeh, da bi mi "vtrgalo" v motorju
iceman22 kaj proda? ti slu?ajno svoje 19-ke??
sj glih nove zimske gume dal gor. tko da ne prodajam. za 18 colske pa si ze prepozn. jih je drug forumas kupu.
prva je od nasega forumasa hazzard-a tko da najbolj da njega kontaktiras. originalnih litk nima ker je imel 19 colske letne in 16 colske zimske. 19 colske feltne imam js sedaj. drugo pa ti ne morem pomagat kr ne poznam ta motor...
To naj bi bilo komplet veliki servis... torej servisno delo + material (originalni Mazdini rezervni deli) ... in ne samo delo, ce si na to namigoval ...
nisem na to namigoval ampak na ceno kompletnega servisa.. no se boss ze sam javu..
pffff... in predvidevam da zato mazda 6 III ni kopirala bmw-jeve armaturke... aja, sej pa jo je
z mazdo 6 ne more biti v rezredu predvsem in samo zarad velikosti... pri vsem ostalem mislim da mazda kr lepo ?epa zadaj... sploh ko zarjove bmw-jev ?estvaljnik ga mazda nima agregata, ki mu bi bil kos... ?al to je dejstvo. Kar se kvalitete materialov ti?e, ponovno mazda pa? pu?i na polni ?rti, tako zunaj (beri predvsem lak in pleh), kot znotraj glede plastike, usnja... Seveda lahko pa ruknemo tudi debato o voznih lastnostih... mazda jih ima bombasti?ne, sam je ?e daale? za bmw-jem
pa da ?e vse potola?im... ni moj... ?e
Je mi?ljen kot drugi avto-beri igra?ka za vsak danje drkanje in delam na tem, da bi mazda le ostala doma za dolge ture... tak da... bomo videli
Bi bilo zanimivo videt odziv na kakem bmw forumu, ?e bi objavil sliko mazde
od BMW 5 je kopirala, s 3 nima skoraj nic skupnega.. ne recem da ni kvaliteta materijalov in vsega ampak vse to placas ekstra, govorim za nov avto, ce bi js hotu BMW 3 z opremo ki jo imam in z motorjem bi bil kr mal cez 40 000 ojrov.. tok pa ni vreden za moje pojme.. sploh pa k furas en tak avto ki ga vidis na vsakmu kriziscuc in vsak mulc ga ima..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zadnji tank povprecje 6,9l povprecna hitrost je bila 74km/h s tem da sm ga parkrat fural tudi 220km/h in ponavadi ce grem na avtocesto peljem okoli 150-160 po stevcu. Aja mam pa se 19 coldke feltne.
www.trziskisladoled.si
Povezava za deljenje
Deli na druge strani