Skoči na vsebino
Mazda 6 klima
Napisano

Krco.... mislim da nima smisla, da skriva? ime avtoservisa.... Glede na to da precej lastnikov servisov tudi prebira za forum, bi bilo smiselno da ga objavi?.... navsezadnje lahko za??iti? ?e nekoga drugega pred odhodom na doti?ni servis....

LP David

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 klima
Napisano

Evo danes so mi peljali avto v mazda servis (jaz bil v sluzbi zato so mi ga peljali) na polnjenje in pregled klime in evo ti zlomka jo nafila dela pet minut in poci cev tako so mi povedali na servisi! :angry2:

In seveda mi narocijo cev ki mi jo je pokazal serviser nahaja se tam pred veternicam in je gumjasta! :bravo:

Nato pa sok cena te cevi je 164? ?zmeden?

Ne vem vrjetn mi bojo zdej dal pozlaceno! :D

In strosek danes polnjenje ki je slo v nic 67? :angry:

Stroski priblizno za popravilo klime

164?cev

67? polnjenje

? delo

Skupaj vrjetno okrog 300? :vskalo:

Ouuu.... ta je pa bosa.... na kateri servis pa si ga odpeljal??? ?zmeden?

Kaj si ga pustil na servisu al ima? mo?nost sam popravit oziroma zamenjat to cev?

Ker ima? na forumu kar nekaj ljudi ki se spozna na te stvari, in sem prepri?an da lahko pride? preceeeeej bolj poceni skozi....

sre?no

David

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

jures mogoce ves kok pride predelava na plin dizla?2.0 CD novo mazdo govorim..

Ti bi dal tvojo mazdo na plin*? ?zmeden?

Stvar je taka...da pri porabi okoli 7 l kot jihh ima nova Mazda 6 mislim da je brezpredmetno stavit plin... ne vem kolk bi dejansko lahko profitiral....

LP David

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pred leti so ble pri nas kilometerske kolone Avstrijcev na tank?telah, zdaj pa se to ?e po?asi obra?a. Jaz hodim ?e lep ?as tja tankat.

Pa je bencin pri avstricih cenej?i? ?zmeden?

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF
Napisano

Jaz osebno sem se odlo?il da, vsaj zaenkrat, novega avta ne bom ve? kupoval. Glede na to da avto zamenjam na 3-4 leta imam ve?jo ra?unico ?e vzamem recimo leto ali dve rabljenega...

Kar je fajn je to, da lahko dobi? tudi na rabljen avto garancijo. Recimo na alfi sem dobil 1 letno garancijo na neomejeno ?tevilo km... kar je za 2 leti star avto kar ok.....

Ampak to je odlo?itev vsakega posameznika.

Moj model alfe bi me iz salona pri?el 37k?..... za 2 leti rabljeno sem dal dobro polovico te cene..... :danzoman:

LP D

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Baje so objavili spremembo v uradnem listu datiranem na dan 4.5.2009...... tiho tiho... pa hop cena gor.... :angry:

Barabe prera?unljive........ zaradi kvazi recesije ljudje ne tro?ijo dinarja, posledi?no se dr?avni mo?nji?ek na ra?un davkov prepo?asi polni.... in kaj nardi?.... udari? po tro?arini bencina, ker ga ljudje neglede na krizo prav tako kupujejo.... jaooo... dr?ava od k**a!!!! :angry:

Gremo ?ivet v skandinavijo...... :cheers:

Cheers

daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazde 6, 2.2...
Napisano

....da dodam ?e svoj piskr?ek zdraven....

Mogo?e nisem najbolj?a primerjava pri porabi, ker kot mnogi izmed vas veste, se lahko pokvalim s konstantno visoko porabo.... :harhar:

Mogo?e z mazdinim motorjem lahko dam za primerjavo motor od moje Alfe.... 2400 ccm in 200 konji?kov.....in te?a praznega vozila dobrih 1700 kg.....

Po prevo?enih cca 9000 kilometrih imam prera?unano povpre?je 9 litrov... po BC 8,6l, kar se mi zdi za moj re?im vo?nje in motor, odli?na poraba....

Res je da avta ne sparam dosti, prav tako pa imam tudi precej mestne vo?nje.....

Bottomline...... zooooom zoooooooom.... :aaaaa: :aaaaa:

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF
Napisano

To je ?al ?e 100krat obglodana, zdej ?e gnila, kost. Stvar je v tem da se pojavljajo problemi pri celotni avtomobilski industriji. Verjemi da avte ne delajo ve? kot so jih neko? delali.... navsezadnje morejo slu?it na servisih, od same prodaje je bore malo denarja.... <_<

?al si pristal v za?aran krog.... in verjemi da redkokateri nov avto ki bi ga zdej kupil bi imel podobne te?ave.... ?al!

Ampak va?no da veselje ostaja.... :bravo:

Mirne ?ivce...

daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gumb klime Mazda 6
Napisano

Ponavadi je s temi ?arnicami hudi?.... treba najprej razdret celo armaturo.... pol ma? pa 3 lu?ke ki osvetljujejo tipkovje na sredinski konzoli... vsaj pri mazdi 3 je tako.

Kontaktiraj uporabnika Yavarje... on mislim da je sam razdiral konzolo in lu?ke zamenjal.

Good luck

David

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov lastnik mazde 6
Napisano

Ja imam na AUTO ja. Samo sej pravim, zunaj je bilo cirka 8-10 stopinj. Se pravi po zdravi logiki, se kompresor klime ne bi smel vklopiti, ali pa?? :)

?e ima? na AUTO se klima neglede na zunanjo temperaturo vklaplja......

LP D

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov lastnik mazde 6
Napisano

Je pa zanimivo, da pri Alfi ?e nisem zasledil tega poskoka porabe nafte ob ?i??enju DPF filtra.... oziroma ?e sem ?ist iskren, ?e nisem sploh zavedno zaznal kak?nega dodatnega procesa pri delovanju motorja razen normalnega..... mogo?e se pa samo motim.

Pri alfi se baje ?i??enje ne dogaja po nekem dolo?enem intervalu prevo?ene razdalje, ampak o?itno naklju?no, oziroma ko senzor zazna, da se more filter spucat..... :ne vem:

LP David

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Glede na mojih 166, ne ravno za dizla. <_<

Kdaj montiramo ?

Kolk ti kuri??? :aaaaa:

Ej strai... si ?e dobil?? Jeeeeeee :bravo:

Dej se sli?iva pa se zmenmo.... juhuhu! ;)

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

¸No, pri alfi BC tudi ni to?en.... mi kiksne 0,5 litra v minus.... :aaaaa:

Kakorkoli.... poraba po 10000 prevo?ih kilometrih je za dobrih 200 konji?kov sme?no nizka.... 8,6 l /100km.... :bravo::vesel:

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 DSC OFF nemogo?
Napisano

?ISTO KME?KA LOGIKA DSC DELA PREKO ABS NO DAS NA 20V VAROVALKO OD ABS RELE S ?ALTERJEM KI SI GA ZMONTIRA? V KABINO IN S PRITISKOM NA GUMB IZKLOPI? ABS 4 POGON NON STOM 50 50 IN ZABAVA JE TU HA NE DA SE GA PA IZKLOPITI NA ORIGINAL KNOF ZARADI VARNOSTI SE KO PREKORA?I? 30KMH AVTOMACKO VKLOPI TUDI NA SERVISU NE MORJO TO PREPRE?IT LEP P.

??? Wooow :blink:

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.