Skoči na vsebino
Nove gume - katere
Napisano

Jaz imam Bridgestone Touarenza ER300.

Po suhem dr?ijo zelo dobro. Tudi, ?e so na meji oprijema se to lepo ?uti (k sre?i) tako, da lahko spustim gas. Po de?ju se pa dr?ijo kot po suhem. Skoraj ni razlike! :rispekt: In to mi ve? pomeni. Ne, da lahko po suhem teram do kraja v mokrem pa takoj vzletim ampak, da po suhem lahko fejst letim, po de?ju pa malo po?asneje in se ne dogaja ni? nenavadnega. ;)

Pa tudi pri 150 na AC na ovinkih (kjer so kak?ne grbine) moj avto res posko?i (terenc) ampak ne zanese ga ni?. Jaz bi tem gumam rekel "gume za vsako vreme in vse situacije". Niso zastonj letos najbolje ocenjene! :rispekt:

Ja trajajo pa najve? do 15000 km......

:angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda spet prva!
Napisano

stari dobri ?asi... :(

Pred kratkim sem spet videl mojega golfa ll diesel letnik 88 ?e zmeraj laufa, ga ma ena ?tudentka, pravi, da

razen manj?ih popravil n? velikega, ?e zmeraj pije 5.5l nafte , ima ?ez 300kKM, pa saj je verjetno ta stroj neuni?ljiv; ja kak?no elektoniko ima,pa itak veste...

:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Crash bum bum
Napisano

Ja je kar ?kode....no al pa ne.... :ne vem:

?e malo je glede na to kolko bi bilo ?e bi kamen zadel karter..... :P

No desna guma mi je za 2 cm zamaknjena nazaj.....

Je pa tako..... most pride skorej 300k sit al neki manj.....

Vilica okoli 40 al 50k sit

branik komplet nekaj ?ez 100 k sit

plastike ???? sit + delo,,,

Suma sumarum smo tukilele.... :jupiii: :mi pijemoo:

A ti je zavarovalnica ?e ocenila oz. odobrila (cenilec) povrnitev ?kode?

Ja cifra je kar velika, kak?en kasko pa ima? 100% ali...?

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Crash bum bum
Napisano

:angry:

No danes se mi je zgodila ena precej neprijetna zadeva z mojo mazdico...

Na cesti med Novo Gorico in Tolminom se mi je s hriba na cesto sesule skale.....par komadov velikih kot fuzbal ?oga.... :angry:

Kdor ne pozna tega dela ceste je presene?en posebno spomladi je res prava katastrofa zaradi padajo?ega kamenja! Meni je pred leti prebilo popolnoma novo prednjo gumo, pa sem mel ?e sre?o, da nisem letel v So?o... Prijatu pa je skala prebila karter, cel kup stro?kov, pa sitnosti ker je tam znak pozor kamenje pada, pa ni imel nobene pri?e, ki bi potrdila, da je padlo kamenje prav tisti trenutek, skratka sranje! Zato vsem, ki boste vozili po tej cesti: PREVIDNO!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO ! pro&kontra !
Napisano

ejga... tale je 1.4 ELEGANCE, pa nima obratomera... a tvoja tudi ne ?

pismo...

Ja je ista - elegance brez obratomera, pa saj ga sploh ne rabi?, avto ni narejen za rejsat, dale? od tega, je pa zanesljiv in predvsem uporaben!

LP

:cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO ! pro&kontra !
Napisano

Torej bi jaz tudi moral menjat vse jermene ?e je avto letnik 99´ pa ima le 18000km? :( :ne vem:

18.000 km v sedmih letih ?zmeden?sramezljiv

A so tud taki med nami? :blink:

Joke! :D

Mislim, da nima? nobene potrebe menjat jermene, ker je po moje ra?unajo, da prevozi? letno vsaj 10k KM; pa tudi tisti jermeni, ki so jih menjali pri na?i 323f na 90k bi zr?ali ?e najmanj toliko... tko za videt. :whatever:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO ! pro&kontra !
Napisano

bil, videl, ponudil cifro, moram ?e par dni po?akat, ?e se bomo zglihali, bom mel kar 2 mazdi :D

druga?e pa je ako potreben velik servis... avto ma 72kkm pa ?e ni blo servisa zdaj, baje pa je na 6 let potrebno menjat jermene... pa tudi to ni mali stro?ek :(

Ja vsi jermeni pa cel servis ( na 90.000km ali 6 let) je to?no 80ksit upo?tevaj to pri pogajanjih glede cene!

Je pa cena kar nekje realna... :P

Mazda pa? ni kakr?enkoli avto!! :ouje:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO ! pro&kontra !
Napisano

poraba...?

pa kol k tehta avto... :)

prej sma mela cliota s 75KM pa je blo kar dovolj :D

Poraba se vrti okoli 7 l, seveda vse v mejah normalne vo?nje, aja ?e ho?e? vozit bolj ?ivahno, bo treba ful menjat (malo navora)! Sicer pa ti jo za ne?nej?i spol vsekakor priporo?am ! :jupiii:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO ! pro&kontra !
Napisano

evo jutri grem pogledat, pa testirat

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=673178

kaj so pro in kontras !

razpi?ite se in to ?e danes :)

Ups dobro zgleda! :bravo:

Glede na to, da mam tak avto v hi?i, ti lahko povem,da ima zdaj 100.000 km vse do zdej b.p. samo redni servisi! Sicer pa je edina napaka tega modela, da je nekoliko podhranjen, seveda odvisno kaj od avta pri?akuje?! :whatever:

Moja bolj?a polovica ga ne bi zamenjala, jaz pa sem si omislil ?estko (more power) :D

prav zaradi zanesljivosti tega avta ! :ouje:

?e te ?e kaj zanima ....?

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

tiste ki so na testu za mercedes so posebej narejene za mercedes - se pravi jih naredijo da zdrzijo cim vec km, kar pomeni polom na mokrem)

Ja saj glih to me skrbi, da znajo nardit za dolo?ene slabo gumo, kaj pa ?e po?ljejo v luko koper "Wan ?ip wiz ful ?it for ex balkan kantri?" ?zmeden?

Ekskjuzmi maj ingli? is veri bed! sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

ooo, pa so! Najprej se poka?ejo v hrupnosti in udobju med vo?njo ... potem pa ?e - a se tebi ?e ni zgodlo, da bi se zna?el v "extremni" situaciji - po mojem kar pogost pojav na na?ih cestah in pri na?ih voznikih - torej guma mora bit dobra!

Hej kar se hrupnosti ti?e pri meni ne dr?i ;jaz gum sploh ne sli?im,tudi zimskih ne pri 200km/h, mi mr. Bose to avtomatsko regulira :ouje:

Udobne so vse dokler majo kaj zraka... :P

Sicer se pa na?elno strinjam, da bolj?a kot je guma , ve? mo?nosti ima? da pre?ivi? v dana?njem prometnem kaosu, je pa res da te v?asih zanese: ja mam the best michelin, pa esp al dsc, pa abs, pa itd. dejmo sprostit konjenico... :whatever:

@komar saj tudi jaz ne verjamem preve? testom gum ker pa? so dolo?eni interesi, ne morem pa razumet, da je Najbolj?a in Najslab?a od iste firme pa ?e isti model!!! ? ?zmeden?

Kaj naj si mislim od firme Bridgestone? :vskalo:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

Ja kaj je dobra guma je zlo relativen pojem, najve? pa je odvisno od STILA vo?nje, po moje se ?ele v ekstremnih razmerah poka?e prava vrednost oz. kvaliteta gume pa naj si bo pri zaviranju v mokrem in suhem ali v hitri vo?nji skozi ovinke; pri normalni vo?nji pa ni kaj dosti razlik! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

Ja pravkar listam Motorevijo, kjer so testi letnih gum,pa me je mo?no presenetil test gume Bridgeston Potenza RE 050! V prosti prodaji je zasedla PRVO mesto, guma izdelana posebej za Mercedes z ornako MO(Mercedes Originalteil) pa ZADNJE! ?zmeden?

Le kako si lahko taki dve ugledni znamki to privo??ita?!

Joj kako je svet ratal pokvarjen, pa saj ni za verjet nikomur ve?! sramezljiv

Sicer pa si sami oglejte:

http://www.motorevija.si/datoteke/tabela-g...02006%20225.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

A ima kdo mogo?e kak?ne izku?nje z COOPERTIRES Zeon 2XS, ali NANKANG NS-2, iz spodnjega linka?

Mene zanima za 225/55/16 dimenzijo.

http://ssl.delti.com/pnevmatikitakoj/start.html

Pozdrav!

Jaz pravkar testiram Nankang NS-1, prevozil sem z njimi cca 5000km, pa se obna?ajo presenetljivo dobro za to ceno! Dimenzije pa imam 205/55/16! Kolega pa je prav toko nabavil prek net-a NS-2, pa za enkrat nima pripomb!

:P

Sicer pa si oglej teste http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/nankang/index.html

@Labi Me res zanima zakaj ima? take "plasti?ne" izku?nje! :blink:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poceni gume
Napisano

:blink: za mojo dimenzijo 195/50/15,je potenza RE 720 zakon,ful poceni,super po suhem kot mokrem,ze na mobikrogu vozil,pa na splosno bolj hitro vozim(ovinke tudi),pa je obraba hudo mala,dunlopa pa goodyerk pa jaz nebi vec vozo vsaj po mokrem ne tak da nem hvalo pa ne grajo firm gum ampak so med dimenzijami ful razlike pa tudi vsaka guma ni za vsaki avto to so pac moje izkusnje

Ja ko so nove te Bridgestonke so ?e kar, zelo trde, mala obraba, bodi pa pazljiv, ko so ?e malo obrabljene:

v kateri dr?avi pa so ble izdelane?

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Neprivezan - sledi pla?ilni nalog!
Napisano

@ReDevil moj nasvet : pla?aj! Je najceneje; konec koncev si prekr?ek naredu, pa vsi izgovori so na trhlih nogah, le komu bo sodi??e verjelo!?

Ja popolnoma se strinjam s Casperjem vsako tolko pa mora? neki pla?at, da te majo v evidenci med ?ivimi! :P

Jaz sem zadnji? v BTC-ju; grozna vrsta za izhod pri semaforju, pa se spomnem bencinske, tam kjer je znak "prepovedana smer", pogledam gre en avto, pa drugi, ja pol pa ?e jaz... aha za minuto je nevemodkje plava lu? za mano pa sirena ..pol mi policaj (kakih 25 let ) zrecitira prekr?ek, jaz pa brez besed, saj nima smisla karkoli razlagat, mi vzame dokumente, pa ?akam kakih pet minut pa se vrne ?edna policajka rosnih let s pla?ilnim nalogom, ma nisem zdr?al pa jo vpra?am, ?e je tajnica, a kolega ne zna p....?Ne nisim kon?al, me je bolj?a polovica sunila v rebra, ja ?e pravi ?as, druga? bi blo bisteno dra?je! :D

Ho?em povedat, da jim najbolj zamerim ker v bistvu so tam, kjer najla?je kasirajo, ja samo dva metra je tiste prepovedane smeri, nobenega oviral, izsiljeval, vsa ?isto ko suza, razen znaka ...! Me je melo, da bi ?el pogledat, kje se skrivata cel ?iht; sta namre? zavila nazaj v BTC..

Potem pa slaba volja verjetno vsem poznana, pa me ?ena spomni, da sem najmanj desetkrat ?e prevozu tisti znak, "pa vsake tolko pa lahko neki pla?a?, ?e ?e iziva?".. pa ?e res je!

Za to ?e enkrat PLA?AJ !

:blink:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena motornega olja M6 dizel
Napisano

Moje mnenje je da se naj tudi v dizla?a vliva noter kvalitetno olje kakor bencicna, nevem zakaj bi pri tem ?parali, ?e ?eli? da ti motor ?e dolgo slu?i jemli kvalitetna olja ne pa neko "sranje" pa nevem zakaj imaste potem tak?ne avte pa ?parate denar nekateri pri olju pa gledate na vsak tolar pri pomembnih stvareh, jaz dam zelo veliko na to, pa ne pozabite turbina se tudi "ma?e" in dosega zelo velike hitrosti, kaj pa olje vam kaj pije??

Vi tudi kupujete v vsakdanjem ?ivljenju najbolj cenene stvari za va?o osebno uporabo?

Ne vem no ?e je ta Mobil1, ki ga meni na uradnem Mazdinem servisu menjajo v ?asu garancije neko SRANJE od olja, no ob prvi priliki bom vpra?al - sicer sem pa jaz samo prepisal z ra?una servisa na 20.000KM; nisem pa si sam izbiral olja, da ne bo pomote!

Sicer pa je zanimivo vpra?anje kaj je kvalitetno olje? Castrol Racing kupljen v Leclercu?

Kaj pa je uporabljal Mercedes pri testu vzdr?ljivosti enega svojih modelov; pri opravljenih 100.000 Km brez uga?evanja motorja so le enkrat na 50.000 menjali olje, pa ?e takrat ga niso ugasnili... ?zmeden?

Mislim, da je pri mazanju ?e veliko rezerve, pa da nas s tem oljem in menjavami dobro nategujejo , ?e malo pomisli? tolko avtov pa tolko menjav pa recimo 1500 sit za liter... grozno!

Sicer pa tudi gume Bridgestone poznam ?panske pa poljske, kakovost nikakva, ime se pa dobro sli?i a ne?

:whatever: LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se nebi strinjal - mam diesel, pa se dostikrat su?e ?ez 4000rpm... sicer pa je kvalitetno mazanje potrebno in pomembno tudi pri ni?jih obratih (in nizkih in visoookih temperaturah)!!! ?zmeden?

Ja , a misli? da je potrebno enako kvalitetno olje kot recimo za Alfo bencin, ki se vrti pri 7000 obratih; po moje ne, saj je mazanje problem pri visokih obratih in s tem temperaturi, ne pri nizkih! :P

Aja tudi moja ?estka je diesel s 143KM!

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni pa Mazda servis menja olje Mobil1 syn. formula 5w-40w, katere cena za liter je 2.157,00 brez ddv, vsaj tko pi?e na ra?unu, notr pa lahko dajo tud kaj druzga, le kako naj vem? <_<

Sicer pa mislim, da diesel niti ne rabi nevem kako visokokvalitetnega ( beri dragega) olja, ker pa? motor nima 6-7000 obratov... :ne vem:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda totalka - jest se dr?im
Napisano

Poglej, najprej po?aki da ti ga ocenjo, pol bo? pa vidu za kolk ga bo? prodajal da dobi? kar si si zamislu oz. tolk kokr bi dobil ?e bi ga prodajal pred nesre?o!

Ne pozabi nikoli, DA NISI TI POVZRO?IL SRANJA, ampak nekdo drug, zato ne pristat na prvo ponudbo, ja pa ?e en nasvet, daj ga ocenit cenilcu tvoje zavarovalnice, tko informativno, da vidi? kje si pri pogajanjih o ?kodi...

Ja vztrajen mora? bit, pa mudit se ti ne sme, pa lahko profitira?, drga? pa :ne vem:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda totalka - jest se dr?im
Napisano

Pozrav Grega!

Dokler ti zavarovalnica ne ponudi kaj konkretnega NE prodajaj! Probaj te?it do onemoglosti za vi?jo od?kodnino; pa takoj pojdi k zdravniku pa jamraj, da te vse boli, pa da ne more? ve? spat, ker se ti skoz ponavlja film nesre?e, pa apetita nima? ve? itd.; skratka zrihtaj si bolni?ko, pol pa zahtevaj $ ! :bravo:

Prijatu je naredu tko kot ti pravim, pa se mu je iz?lo, le zakaj se ne bi tebi?

:D

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vozil mazdo 6 TE 120 dizel
Napisano

vse vredu in prav, lepa lega, dobro pocutje, ergonomija odlicna, mogoce malce glasen motor, sicer avto odlicen. Me pa moti, ker ni ravno poskocen. Volkswagnov koncern je npr. (Skoda Octavia 1.9 TDI 115KM) je dosti bolj poskocen, medtem ko je poraba priblizno ista. Bo treba le 143 KM razlicico kupit...

Pozdrav!

Ja ti je Boss ?e vse razlo?il - je pa res, da se mora? navaditi na avto, pa tudi s ?iptuningom je pod 1700 obratov vse prej kot posko?en; ?e pa pazi? da ti obrati ne zlezejo pod 2000 pa da ne gredo ?ez 3500 pri menjavi si zmagal... ?koda le za ?esto prestavo, zares bi bila zakon!

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.