Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

A ma kdo te čepke plastične ki pridejo spodaj na zaščito motorja? Vidim da rabiš 10 mm vijake odvit potem pa ima še par teh klipsen. @scania veš mogoče točno oznako?

Drugače bom naročil kaj takega

https://www.aliexpress.com/item/1005005158715068.html

Konec koncev jih bom lahko itak enkrat preprodal @Janez007u za mastne pare, zihr jih bo rabu tako kot podložke :lol:

Jaz bi vzel te univerzalne ko si link zalepil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 19 minutami je NevLado napisal:

Dej res, razstavi pa spucaj pa nazaj skup. Pri meni je kot noč in dan razlika.

Bo kdo naročal v kratkem na autodoc, naročimo skupaj? Se mi ne mudi, bolje imet pripravljen material predno bo prepozno.

Sem ze pa ne pomaga, imajo pa tudi ze malo rob. Menjam to pa imam mir 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Kaj pa samo zimmerman ploščice da vzamem?

Lahko, al pa ate, ate so mehke, potem ko boš pa se diske pa vzami vse eno znamko.

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ampak Scania, ti jih pri 100.000 km menjaš prvič ali drugič? Zakaj?🤔

Do 20000km so bile menjane pod garancijo 2krat potem sem dal pa zimmermanove gor pa je bil mir do zdaj, zdaj pa spet rahlo trese.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 28 minutami je Janez007 napisal:

Itak bom to dal mehaniku v sosednji vasi (sp, moj letnik). 

Glede zobnih ščetk, pa že nekaj let kupujem samo še tele:

image.png

Ščetke niso zame, ampak za sesalne kanale in ventile ko bom čistil 😀😀😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Scania, nismo vsi tako v tem, da na bi bilo jasno. Kaj in kje se dokupi? Ugibam še 4 plehke za M6, kaj pa za Mazdo 3?

Tiste alu tesnilne podložke sem težje našel kot električni agregat ... 😂

https://www.autodoc.si/quick-brake/14644250

To je to kar je na linku. Za m3 pa nwm kako ima, samo saj ce te narocis imas dovolj. Ce pa ti zmanjka ti pa jaz dam, mislim da bom imel dve viška.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Hudoooooo. 👍 Človek ima ob pogledu na to sliko kar slabo vest. V našo M6 ne bo pri 100.000 km vloženega niti 20 % tega na sliki. 😀

A ti to zase, ali za avto? A prav vidim vmes 2 zobni ščetki? So dovolj "soft"? 😃

A tista guma MEYLE so brisalci?

Jaz to za svoj gušt za avto, preko denarnice 😀😀😀. Prav vidiš tudi zobne ščetke sta vmes, upam da bosta dovolj soft 😂😂

Brisalci so pa meyle, ker me res zanima kako so. Aja stabilizator štangice res zgledajo zelooo masivne. Pri ina kompletu napenjalec in jermeni je napenjalec ina made in germany, jermen za vodno je gates made in germany mikro jermen pa je no name znamke samo made in china pise gor, pa sem ze narocil dva nova gates, tako da eden za vodno je ze v rezervi in pa ta made in china za skrajno silo ce bi bilo ressss kdaj nujo, al pa ce ga kdo rabi....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

@scania, odprl sem ATE škatli s sprednjimi ploščicami za M3 (zgoraj) in M6 (spodaj). Pri ploščicah M6 so še 4-je plehki, pri ploščicah M3 pa sta 2 plehka na ploščicah. Je vse OK, ali pa je menjavo še kaj manjka?

20230208_123132 (1).jpg

Rabis za zgoraj in spodan, ker meni ko sem samo štiri dal mi je pokalo. Potem sem kupil dodatne tako sta šle na vsako ploščico dve je pa bil mir. 

pred 4 urami je NevLado napisal:

Jaz rabim spredaj, in sicer po vaših prigodah sem se odločil da bom menjal in ploščice in diske nove hkrati.

Daj zimmerman z luknjicami in zimmerman ploscice, nebo ti žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je NevLado napisal:

Kater kombo disk + ploščice imaš?

Jaz si moram tudi pripravit da naročim; a TRW je kdo probal tukaj? Ker so prva vgradnja.

Jaz ti jih podarim zdaj jih bom dol dal zadnje. 

Prisegam na komplet zimmerman s tem da spredaj z luknjicami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 29 minutami je Janez007 napisal:

Scania, bodo tele podložke OK? (v Eurogarden sta jih včeraj iskala 2 prodajalca pol ure in jih nista našla 🙃

image.png

Bo bo 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Brane napisal:

Ti si taprav gospodar, meni ponavadi ostane tisti ki sveti rezerva od benzina

Ma saj pri nas pa ko se lucka v yarisu vklopi reče moja da nekaj ruži če se lahko peljem, to se lepše reče da je tank skoraj prazen 😂😂😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je sportman333 napisal:

In ostaneš še brez avta🤣😂, bolje potem popraskana feltna😉

Pri nas se striktno ločijo avtomobili. Mazda je stara 5let in do zdaj sem jo vozil samo jaz in moj oče, enkrat me je nekaj štihnilo in je bila doma samo mazda je moja klicala rešilca samo da ni ona peljala mazde. To pa sem jaz zelo načelen, žal 🙂 . Njen yaris pa moram vsake toliko peljat da vidim če kaj ruži, če se pa skupaj peljema v yarisu pa vozim iaz, ker drugače se po 300metrih skregama, vzrok: npr pred sabo imas rdeco luc na semaforju pa se kar gas gas ne da bi gas odvzela in pocasi baterijo polnola do semaforja pa potem normalno dalje, al pa vaganje z gasom in preklaplanje elektrika motor, ne da bi cimprej nabrala npr 50km/h pa potem nezno odvzela gas da preklopi na elektriko in na strom lepo jadras naprej.

Vglavnem zanimivo je 😂😂😂😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 38 minutami je Janez007 napisal:

Scania hvala za link in ponudbo. Smo na zvezi. Se ne mudi, na avtih nimam še niti 80.000 km. Ker ga tolk hvalite, ga bom dal zamenjat v obeh Mazdah. Se pa 6-ka po moji oceni prestavlja slabše kot 3-ka, pri kateri mi je že sedaj super. :)

Je poleg olja potreben še kakšen material, kakšna podložka?

Ok, rabis se dve alu podložki notranji premer 18 zunanji 24.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Alex hvala. Na spletu nič pametnega ne najdem ... Torej @scania, kje se to nabavi? Če prav berem, gre v menjalnik 1,7 litra, za 2 Mazdi bo 4 litre dovolj. :) 

image.png

Jaz naročam tukaj

AIRNSHOX.COM

MTL 75W80 GL-4 GEAR OLJE RL50204, RL50209 1-Quart je 0.9463 L

ampak ker ga ni na zalogi traja okoli 1mesec da dobijo in pošljejo naprej.

Janez če ti ni nujno počakaj da dobim, nazadnje so me klicali da so dobili samo veliko piksno in mi je ostalo tako da če se zgodba ponovi ti dam razliko za sindikalno ceno.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Olje je bilo prežgano zaradi wandlerja, ob hitrejši reakciji bi lahko samo wandler obnovil. Največ toplote se ustvari v wandlerju. Glede ležajev za prestave??? To ne obstaja, notri so sklopke in zavore in kombinacija teh vklopi prestavo, ni samo ena sklopka ali zavora za eno predtavo. Lezajev kot jih poznamo not ni, ampak so igličasti ležaji samo med stikom dveh gredi ali posamezniga dela planetnega gonila. 

Kje si pa obnavljal menjalnik? 

So tudi takšni primerki ki prodajajo zgodbice samo da kasirajo.

Pa se aisin se pri pregretem olju vstavi, vrze v zasilni program poveca obrate v nevtralu da olje hitreje krozi in ga ohladi. Ce mene vprasas je to bila tezava ze pred prodajo in so morali res grdo delat z avtom. Kako so pa menjali olje po tim ekart metodi ali samo s karterja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Enkrat bi res lahko naredili eno kratko izobraževanje o avtomatskih menjalnikih, teorija, pa malo aisina 8speed pogledamo (je zelo podoben mazdinemu 6speedu). Združimo prijetno s koristnim :) 

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je mazdaman napisal:

@scania a praviš, da je bolje, da midva sama menjamo olje v menjalniku sedaj na 120000 kot da ga peljem v MB na servis?

prvo menjavo na 60000 so mi delali tam.

Kakor želiš :), zdaj če so na 60000km naredili pa še avto zdaj gre pol so ok nardili :) :) . Drugače pa koliko te jaz poznam, si ti to narediš z levo roko pa brez ene oke ;);) to je šala mala za tebe :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pravkar je Janez007 napisal:

In kakšno je bilo olje? Če priporočaš menjavo pri AT pri 100-120.000 km, kaj pa pri MT?

V tem videu sem dobil kar nekaj odgovorov.

Pri ročnem bi dal tak normalen interval na 100000km

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 12 minutami je Janez007 napisal:

Saj zato... sem vedel, da boš razumel, tudi nekaj heca. :) 

Kaj pa pri tvojem ročnem menjalniku, si ga že menjal ... na koliko?

¨

Že dvakrat, sedaj bo tretjič :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.