Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 38 minutami je Agerg napisal:

Po moje je za starejše avte več popusta, da je iniciativa, da bi se avti na uradne servise vozili še kasneje. Ponavadi se po garanciji ali kmalu čez konča ljubezen...

A ni to normalno, da potem voziš avto k svojemu mehaniku, ki ti računa normalno in pošteno? 

Moj mehanik, ki je prej delal na Avto plusu vedno pravi, da avtohiše največ služijo na rednih servisih, nato pri  prodaji avtov  staro za novo  in šele na tretjem mestu s  prodaoj novih avtov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 urami je Janez007 napisal:

Nisem vedel, da v AVTOPLUSU za menjavo filtrov, za delo nič ne računajo. Odštejte še kakšnih 15 minut dela in smo pri dobrih 250€. Pa če bi bil Alex zvesta stranka, bi dobil še vsaj dodatnih 5% popusta in smo na dobrih 230 €.

In potem bi svizec zavil čokolado. 😉

Koliko je po tvojem, "strokovnem" mnenju, vredne tiste pol ure dela, ki ga za menjavo olja  opravi vajenec? 

Realno.

pred 2 urama je Bini napisal:

To je pa že Celjska cena.... :prstgor:

Manj, a še vedno vsaj 100€ preveč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Na tvojemu računu … OK ni ravno 50€… je pa nekaj € manj… Ceni 35,75€ moraš prišteti še DDV in si na skoraj 45€ ;)

Sem popravil na 80€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Alex, pozabil si omeniti menjavo zračnega filtra ... brez bi bila cena cca 250 €, ne pa 330. Boš kandidiral na naslednjih volitvah? 😁

Ne bodi smešen, Janez. Koliko stane filter? 80€? Kje? V zlatarni Celje?😄

Katastrofa. Ta njihova packarija  bi morala vse skupaj stari kvečjemu 150€. Pa še to bi bilo predrago. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Koliko bo šele jamranja, ko bo na X186 na vrsti redni servis z menjavo svečk ...

Premium avto, zato tudi premium svečke. Niso pa to navadne svečke, kot jih ima Dino, ampak posebne, ki delajo pod posebnim režimom. Zato tudi takšna cena. Tukaj razumem, da so drage, zakaj je pa menjava olja tako draga, to vedo samo na uradnem servisu. Ko bo garancija mimo, bo vse skopaj pol ceneje ali še manj.... Verjetno tudi svečke. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Ne verjamem, dokler ne vidim tvojega računa. Tole je račun Mazdinega pooblaščenega servisa, rednega servisa dinozavra, mesec nazaj, menjava 4,5 litra olja, filtra olja in zavorne tekočine. Po moje zelo fer cena. Je pa res, da se trudim tudi sam biti fer, stalna, prijazna stranka.

20250223_084525.jpg

20250223_084546.jpg

Ga slikam pa pošljem. Tudi sam ne morem verjeti, kako kradejo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Danes sem jo odpeljal na redni servis, kjer so le za menjavo 4.6 l olja in filter olja (filtra klime niso zamenjali, tekočine jim nisem jaz dovolil naliti, oprali ga niso) , legalno okradli za 330€ (s popustom 😬). In model mi po telefonu reče, da bo potrebno zamenjati tudi akumulator, ker javlja napako. 😄😄

Vprašam ga, če so imeli odprta vrata. Rekel je da ja. Pa valjda javlja, da je potrebno zagnati motor. To se pojavi vsakokrat, ko imaš odprta vrata ali havbi nekaj minut. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Malo smo zašli, mišljeno je da tako vinjeto, del omrežnine, naročnino, cestnino plačaš, tudi če boš samo 1x ali pa nobenkrat uporabil cesto, elektriko, naročnino na telefon, ćasopis, TV, internet itd. Pa bistvo je, da kdor plača karkoli od tega in ne uporabi NE FINANCIRA nikogar drugega.

Po drugi strani pa vsi financiramo nekoga drugega preko subvencije za EV-je, sončnice in podobno. To pa res gre iz skupne malhe, da se nekoga vsaj delno financira iz denarja vseh nas recimo iz obveznega prispevka za OVE. In da je še bolj zanimivo, se tako financira premožnejše, ki si lahko te zadeve sploh lahko privoščijo (pa še jim damo skupen denar zraven, da bodo nato imeli kasneje še manjše stroške za povrh) , reveži pa ostanejo brez in še naprej z večjimi stroški. To je dejanska scena, ki jo predstavlja Superhik iz stripov Alana Forda.

pa da ne boš mislil, da kaj leti direktno nate, ampak vseeno je treba stvari gledati iz vseh kotov in precej stvari je res takih, da ni čisto fer do vseh enako.

Tudi razno razna zavarovanja, pa pokojninski skladi, pa prispevki za železnice... niso fer. Jaz recimo, se nikoli ne vozim z železnico pri nas. Raje grem z bi ciklom, prej pridem. Pa moram sodelovati pri tem, da zgubarsko železnico  filam z denarjem, da si lahko zaposleni talajo visoke plače, pa trinajsto in nagrade. nagrade. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 38 minutami je NevLado napisal:

8,4 sekunde do 100? slabo, moraš tamočnega vzet :D

Dovolj... Pije 5 l/100. Pa še zvok ima dober. Pa navor... Pa ročni menjalnik...😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ampak deluje, vsaj na tebi Alex ... 😄

Za 14000€ bi šla takoj. Vredna je pa kvečjemu 15000€.v tem kontekstu sim mislil. Jaz bi postavil ceno 14000€. 

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Zame je edina cx60,, ki bi jo imel tale. 

Pa, še cena je ugodna. 

https://www.autoscout24.de/angebote/mazda-cx-60-e-skyactiv-d-200-elektro-diesel-rot-c1f0d46e-b7e8-46e5-a6ff-d9aef354611d

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je SeekK napisal:

@dvorjan ja funkcionalni debilizem je kar težava, to si bil precej preoptimističen s ciframi.

Navade se pa sploh težko spreminjajo. Kako se je norelo ko so prvi avtomobili prihajali na trg, noben ni hotu konjev menjat.

@Alex tale par se bere res kot sanjsko funkcionalen...vso srečo jima želim, če res obstajata...bosta močno potrebovala.

Nikjer na forumu ne zasledim kako nepošten je vinjetni sistem. Verjetno vsi dnevno uporabljate in ste zadovoljni. Jaz vas financiram. Ni za kej 😋

Vinjete so pošten način tudi za nas, ki se ne vozimo vsak dan po avtocestah. 😉

In ja, tale par res obstaja, lahko si pogledaš na stran od radia Capris, je polno njihovih slik. 

Drugače v življenju tale par  lepo funkcionira, tudi pol sveta so obredli, oba študirana. Le električni avtomobili so za oba polom. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 6 minutami je dvorjan napisal:

Ja, ker je propaganda "ostanimo ujetniki fosilnega lobija, onesnažujmo, financirajmo Arabce in vojne" toliko prijetnejša, kajne?

Ostajate ujetniki preživetega sistema.

Poglej, nihče te ne obsoja (čeprav vsi financiramo to zeleno agendo, pa nimamo od tega nič) da podpiraš elektrifikacojo. Ne moreš pa obsojati in napadati večine drugače mislečih.

Jaz sem tudi nabavil električno kolo pa nobenega "klasičarja" ne obsojam da je zastarel, ali silim, da ga mora tudi on kupiti.

Zanima me, zakaj se je ta tako opevana akcija "sofinanciranja" električnih koles s strani države tako sfižila, da je zajela le "mestna", poštarska kolesa in ne vseh? Ali se z mtb kolesi ne vozimo tudi po mestu? Že tukaj so se mi zamerili na polni črti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Da nadaljujem dogodivščino sodelavke z "elektrifikacojo življenja". 

Včeraj, ko se je sodelavka vračala z dela, sreča svojega dragega, kako oprtan z nahrbtnikom veselo nekam piči. Ustavi se on njem in ga vpraša, kam gre. Razloži ji, da gre po avto, ki ga je dal polniti nekje na neki polnilnici v Kopru. Oni stanujejo na Markovcu, tako, da je do tja približno 2 km v eno stran. 😊

Tako približno bi izgledalo, če bi bili lastniki električnega sekljalnika živcev in  živiš v gosto naseljenem blokovskem kompleksu. Se pravi, da hkrati skrbiš tudi za dobro fizično kondicijo, ko se sprehajaš od doma do polnilnice. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 25 minutami je dvorjan napisal:

Okej, razumem vaše sporočilo: povprečen Slovenec in Slovenka sta preneumna za uporabo EV. Sporočilo sprejeto. 😃

Pa naj bo tako.

Povprečen? 98% Slovencev ima na, srečo še toliko zdrave pameti, da ni nasedlo na to "zeleno" propagando. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 5 urami je dvorjan napisal:

Kakšne skrbi že? A svoj avtomobil tudi pozabi tankati, napolniti baterijo mobitela, zamenjati baterijo v daljinskem upravljalcu itd.?

Funkcionalni invalidi ... Križanke in rebuse naj se loti reševat preden zakrni ...

Ko štartam od doma z dizlom ali benzinarjem ( brez skrbi, da bi prej naredil doktorat, kje vse se bom  ustavljal) opazim, da gori lučka za gorivo (pa se mi to nikoli ne zgodi na tak način). Lepo, lagano se odpeljem do 300 m oddaljene prve pumpe od mojega doma, vzamem ročko za

tankanje in v par minutah že plačujem za pultom. In to je to. Brez vsakega stresa, brez nervoze, brez živčnosti

Sorry, dvorjan, mislim, da nisi s svojimi argumenti niti enega forumaša do sedaj  prepričal, da bi prodal svojo mazdo in kupil - električni sekljalnik živcev. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 3 urami je dvorjan napisal:

Veš kaj povej ti tej tvoji sodelavki: nije žvaka za seljaka.

A če bi pa polnila pri piceriji, bi pa večer uspel in bi bil EV najboljša stvar po belem kruhu?

Narod je res (pre)neumen, bom moral popraviti svojo oceno, da je EV primeren za 90 % folka. Ni, ker ne znajo niti malo razmišljati s stvarjo, ki jo nosijo cel dan na vratu.

Že res, da v Trsu polnilnic ne mrgoli, ampak to, da se moraš voziti čez celo mesto do druge, pa spet ne pije vode. Verjetno sta želela varčevati s centi pri polnjenju ... Saj tudi v Ljubljani so tiste (naj)cenejše bistveno bolj zasedene od drugih. Kar je logično.

In zakaj že v štartu nista polnila doma ali pa na poti, če sta videla, da bo "na knap"? Verjetno od doma nikoli ne gresta s prazno baterijo mobilnega telefona in polnilcem v torbici, da potem v restavraciji napolnita telefon?

Ali pa preprosto v avtu vnesla v navigacijo svojo pot (do restavracije in nazaj domov), pa bi jima že ta povedala kje in do koliko naj polnita?

Ali pa prebrala navodila za uporabo izdelka, ki ga uporabljata prvič?

Ali pa se pozanimala glede polnjenja - pred potjo, v Italiji na zasedeni polnilnici (vprašala domačina, kaj predlaga) ipd.?

Ja, ne, sporočilo je, EV je zanič. A problem se več kot očitno nahaja med volanom in sedežem.

EV polnilnice v Trstu.jpg

Če sem prav razumel, za razliko od avta na dizel in benzin, kjer se vsedeš in greš, moraš obisk pizzerije z električarjem načrtovati teden dni prej in upati, da bo prazna polnilnica ravno takrat, ko jo boš rabil. Res moraš bit zelo diplomiran, da te električna kosilnica ne spravi ob živce. 😉

Ne, hvala. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 56 minutami je Janez007 napisal:

Res hudi problemi Nissana Qashqaia. 😁

Pri dizelskih Skyactiv Mazdah 2013-2018 pa imaš lahko probleme z ogledali, podložkami injektorjev, injektorji, turbino, odmično gredjo, zabitim filtrom sita in posledično z verižico oljne črpalke, puščanjem antifriza na glavi motorja (glava se zaradi bližine vročega DPF filtra rada zvije - večinoma zaleže menjava tesnila glave, sem pa tja je potrebno zamenjati glavo), sajami v EGR ventilu in izpušnem kolektorju (posledično prepogoste regeneracije), senzorji (sploh prvotni "plastični" senzor izpuha gre vsakemu med 50-100.000 km), dvomasno sklopko, itd. Vse izčrpno piše na tem forumu. 

To sem napisal samo za probleme ki jih je imel v treh letih sodelavec. Sedaj mu je žal, da ni kupil Mazde, kot sem mu jaz takrat svetoval. Pravi, da je to najslabši avto do sedaj, kar jih je imel. 

Odvisno, jaz z mojo 6-ko nisem imel  do 110000 km nobenih problemov. 😊

Edino enkrat se mi je prižgala lučka za motor (takrat v Avstriji) pa še, če bi vedel za kaj se gre , bi lučko resetiral in bi šel domov. Zamenjali itak niso  ničesar. V glavnem tankaj in se poceni vozi. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je GregorV napisal:

Sicer to verjetno ni za ta forum ampak vseeno me zanima kakšne težave ima Nissan Qashqai, problematični motorji?

Je bilo napisano na prejšnji strani.

Hvala

Problemi so  z motorjem, z vodno pumpo, z ogledali (ja, tudi na dve leti starem se ogledala ne preklapljajo)😊 baterija (mala za shranjevanje elektrike) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.