Skoči na vsebino
9 hours ago, Bini said:

V avtu je ponavadi večji problem vlaga kot pa suhi zrak....😉

Res je, ko je dež. Sicer pa vlage nekak ne sme bit, če imaš seveda zračenje vključeno. Če je pa dež pa itak, če ravno nisi sam v avtu potem brez klime ne gre, ker se hitro zarosi vse skupaj.

Menda smo pa lahko hvaležni, ker imajo japonci - no vsaj Mazda ima še tako - klasičen sistem kompresorja s sklopko, ker tudi če gre nivo plina pod najnižjo mejo, se kompresor pač ne vklopi - oz sklopka. Pri nemcih pa dela skoz, kompresor se vseskozi vrti, in ko tam zmanjka plina oz ga začne primanjkovat, se tudi sistem začne kvarit, če lastnik ne opazi nič...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima sicer hladi dobro, se pa ob vklopu slišiš tak pretok zraka.. Zaradi tega sem šel na servis. Diagnoza je, da pol plina je še notri cca 180g ga mora dodati, cena 110eur.
Vzrok je pa lahko v tem, da klimo res malokrat uporabljam, plus da mi avto 2 leti precej stoji. To je pač moja teorija. Bom pa videl čez nekaj časa..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano

Ne bi rekel, po mojih izkušnjah bi mogu bit nek senzor notri? Ker drugače, ne bi zaznal da ne držiš volana, on pa vmes sam popravlja volan se prav da miga.

Je pa kot rečeno pri šestki to res še bolj v povojih, ampak je pa boljše kot nič.

CX-60 ima to že precej bolje rešeno, sem preizkusil in bil navdušen, je pa res da se je po ne vem 5 do 10 sekundah oglasilo tisto opozorilo, da dam roke nazaj na volan. Je pa po AC brez težav vozil lepo po sredini pasu, ne kot šestica kjer se kot pijanec opoteka od črte do črte :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Mazda6 CD150 AWD Attraction
Napisano

Servisi delani v povprečju nekje okoli 15 tisoč, kar je ok. Vprašaj še, če je bilo preventivno kaj menjano npr. Senzor za dpf, loputa pri turbini..

Če je lepo skrbel za avto, bi moralo biti v redu. Pa preveri še na koliko je interval regeneracij, za to pa rabiš obd adapter, če ne ga pa pelji na servis, da dobiš tudi za podatek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Enoznačnega odgovora ni, kot si pa že rekel, da strogo mestno vožnjo spet ni. Žena ma bavarca 2.0d, pa se zadnji 2 leti vozi po 1.5km v eno smer, redko pa po par kilometrov v kosu. Parkrat je že javljalo opozorilo za filter, takrat ga vržem v forse mode za regeneracijo, grem na ene 15km vožnjo pa je spet za nekaj mesecev mir. Ampak , ker avto ni več bogvekaj vreden, se niti ne sekiram. 

Saje se menda zabijejo slej ko prej povsod ne samo pri Mazdah in ne samo pri naftarjih. 

Pri dragem avtu je pa seveda na prvem mestu vprašanje smiselnosti za tak avto - tudi če bi imel notri bencinski motor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde v tujini
Napisano
Ko logično poštudiram, ja je enakomerna obraba gum, ke so 4 isto gnane, ker bolj trpijo.

To je pač bla vedno gostilniška mantra. Pač če se ita še zadnji pogon, se tudi tam obrablja. Noben 0a ne pomisli, da se sprednje za to bolj.
Pač, naslednje sezono daš zadnje spredaj, govorim za fwd. In imaš enakomerno obrabljene po 2 sezonah recimo, pri awd pa po eni.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2 hours ago, NevLado said:

Čaki mal ti o varčevanju, a nis ti tist, k sabo prinese potem olje na redni servis? :lol:

Tudi jaz ga, predvsem zato, ker se ne počutim dobro, če vem da je olje še enkrat ceneje..isto oz še boljše. Rajši prinesem svoje olje, kot da bi me potem vest žrla - s tisto razliko pa rajš tamalmu kupm superge..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano

Veš kaj je pa meni smešno. Kot da ne bi bili na istem forumu in se prepucavate(mo) znotraj foruma iste znamke. Bi razumel, če ne bi bilo temu tako. 

Bi pa jaz lahko rekel tudi za lastnike bencinarjev. Sicer branite se pomoje ravne ne, ker vas noben ne napada :) Nekateri pa vestno in vseskozi vsiljujejo eno in edino pravilno teorijo - to je nakup bencinarja. Tako da zame je to potem na koncu logična poteza, da potem druga stran pove, da ni vse zlato kar se sveti.

Pa itak noben ne govori ,da moraš biti stalno pozoren na ne vem kaj - regeneracijo? Tisti časi so bili mogoče 15 let nazaj?? Dejstvo pa je, da če se bo nekdo vozil po 3km v eno stran, je pa jasno da bodo slej ko prej težave ampak tukaj ni težava v samem dizlu, ampak prej v lastniku oz. načinu uporabe. 

Vam je že Slivka n-krat povedal, da se z lopato težko kida slamo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.