Skoči na vsebino

DANES SEM PA SPREMENIL VERO IN TRDIM, DA JE AVTOMATIK NEKAJ NAJBOLJŠEGA NA TEM SVETU!

Sem danes dobil kot nadomestno vozilo enakega, kot je naš dvolitrski dizelaš, le da nima štirikolesnega pogona in da je 1,5 litrski bbeeee eeenn eeennn ciiii narr brrr (me trese že če moram samo napisat). Se pravi težko vozilo z majhnim motorčkom.  Dragi moji, to pa je "trajben getriben"... Saj po avtocesti od Kopra mimo Trsta in do Monfalcona je lepo šlo, nič posebnega. Itak je pol poti omejitev 80 in s tujim avtom sem se omejitve držal kot klop. Ko se je omejitev dvignila, je bilo pa zmerno do pretežno vodoravno in je tudi kar šlo. Od Monfalcona do Solkana je pa polovico poti skozi naselja (50), ostalo pa 70. Nato sem v Solkanu počakal, da so trije otroci končali s športnim plezanjem in en otrok z avtošolo, pa še sosed me je prosil za prevoz, ker se je skregal s punco in dobil čevelj... In tako sen štartal s polnim, že tako velikim in težkim, vozilom v te naše hribe. Sem prekladal tisti menjalnik, da me zdaj bolita noga in roka. In že na pol poti do doma sem si zaželel, da bi bil avtomatik... 

Zdaj razumem, kaj so nekateri tu razlagali. Dokler sem vozil dvolitrskega dizla, tega nisem razumel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 11 urami je godlike napisal:

... ... ... ...

Vsaka druga je Janševa. Pazi kaj govoriš.

Eni ali drugi pristaši te bojo napadli 😉

Dalje ne bom....

Ni panike, sem že navajen, da me napadajo čisto vsi: komunisti kričijo, da glasujem za Janšo, "Janševci" me zmerjajo z "levičarjem", župnik pravi, da sem "antikrist", ateisti mi pravijo, da imam že kolena zrabljena, ker toliko klečim pred oltarjem, našel se je celo model, ki me je spraševal, kako jaz kot mormon..., še najbolj nadležni so pa tisti iz davčne...

Zato se pa malo razgledujem po novi lopati. Mogoče kakšna iz ogljikovih vlaken...

Ker pa to ni stvar te teme, tudi jaz dalje ne bom...

Upam, da nisem zdaj komu pokvaril veselja, ker je nabavil zalogo čipsa, pa teme zmanjkalo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

Pa ja ne bos rekel, da verjames v to, da je zemlja okrogla? 🙄🤪😆😜🤣😂

Ja.

Pa tudi v to, da imamo pestro izbiro avtov.

In da imamo v Sloveniji vrhunske vlade.

Pa da bo zdravstvo rešilo višje plače zdravnikov

Pa da so vozila na baterijo res avtomobili.

Pa da čisto noben slovenski politik ni nepošten.

In pri vsem tem močno dvomim, da če pri slovenskem zdravstvu zboliš, da ti edino Bog lahko pomaga - pa kateremukoli že kdo moli...

Ja, sem čudak. Najbrž zato, k sm kmet an s hribu doma...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 6 urami je godlike napisal:

Ni res.

Izbira je za vse enaka. Nisem rekel, da je dobra.

Ven in pri vsem v življenju je treba nekaj požret in ne kompromis sprejet.

In dokler so ICE avti, imaš izbiro. Je pa potem kompromis pri prostornosti ali pa pri čem drugem.

Mislim, da smo to tematiko že nekajkrat dodobra obdelali. 

Se tolažim, da me vsaj v ploščato Zemljo in kemikalije iz letalskih izpustov ne prepričujete tu na tem forumu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

... ... ...

Vsak ima izbiro.

... ... ... ... ... ...

... ... ... ... ... ...

Spet EV ljubiteljska. 

Ker izbira je jako boga - in vedno manj jo je. Razen, če želiš EV, pa še tam ne smeš biti zelo zbirčen...

Kot zaprisežen dizel-fan bi najraje kupil enega bee eeenn ... torej, ne-dizla: tistega DMC DeLoreana. Pa da se vrnem kakšnih 15 let nazaj in nabavim enega poštenega dizla...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano
pred 40 minutami je Jaka32 napisal:

Ti se ne naveličaš avta?

Celo življenje voziš enega in istega, ki mu pada cena vsako leto, pa problemi nalagajo zaradi EMŠA?

Odvisno!

Mazde 5 se po 15ih letih in 360.000 km nisem naveličal. 

Mazde BT-50 se po 16ih letih in 220.000 km še nisem naveličal. 

Fiatove Pande se v 25ih letih in 325.000 km nisem naveličal.

Oplove Frontere sem se naveličal po 4ih letih in 90.000 km.

FucksWagna sem se naveličal po 4ih mesecih in 10.000 km...

Če bi se dalo, bi celo življenje vozil isti avto - če bi se le "ujel" z njim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano

Potem je pa tu še ena postavka: zavarovanje.

"Mlinček", ki ima do 1,35 litra, ima praviloma pol manj kW kot stroj z 2,5 litra... In razlika med zavarovanjem 29 kW ali 131 kW je okoli 700€ na leto... Sicer so to res skrajnosti, ampak, kar hočem povedat je, da je pri zavarovanju večja razlika kot pri cestni taksi...

Zraven sodi še vzdrževanje. Pnevmatike za vozilo z 1,35 litra so gotovo cenejše od pnevmatik za vozilo z 2,5 litra...

Pa se na koncu nabere razlike...

Me pa zanima, zakaj o tem debatiramo v temi "Mazdina prihodnost"?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Eee, @Wankel, če ti pridem na kakšnem zožanju nasproti z BTjko, bo "strup" hitro našel rikverc... Torej ima @Bini čisto prav.

Sploh, če je večji in močnejši kje s hribov doma, pa je že toliko orušpan, da se mu par prask več niti ne bo poznalo in se voznik za to niti ne sekira...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Tovariš @godlike, nočem začeti hladne vojne, še manj pa kakšen oborožen spopad, ampak tisti, ki mislijo, naj nikar ne mislijo, ampak naj dobro vedo, da mi vemo, da oni mislijo, in zato jim kar takoj odgovorim: če ne opazijo, da so novi znaki, ki na novo urejajo prometni režim, potem najbrž tudi tega znaka ne opazijo. Ker je vožnja za njih že toliko rutinska...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ja, kot sem rekel: to je pa ta družba...

Postavit znak, ki opozarja na spremembo režima? Potem se pa čudimo, ko Američani na mikrovalovko napišejo, da ni namenjena sušenju živih živali in na šparet v avtodomu, da se ga ne uporablja med vožnjo - sploh naj ga ne uporablja voznik...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Glede na to, da gre za tečaj CPP domnevam, da ne piše posameznik, kar hoče.

Čeprav...

Hja, zna biti, da imaš prav. Ker v današnjem času me ne bi nič več presenetilo...

Se bom poskusil še malo bolj pozanimat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Vozil je po avtocesti - torej ga lahko prehitiš...

Čeprav...

Ja, edino pravilno, da so ga oglobili. Da ne bi to postala stalna praksa kakšnih "štromarjev", ki bi tako "podaljševali" domet...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Torej, kolikor sem odkril, nikjer ne piše, koliko je najnižja hitrost, s katero se lahko voziš. 

Če voznik ne dosega 50% najvišje dovoljene hitrosti, mora prižgati vse štiri smernike.

Edino, kar bi pogojevalo najnižjo dovoljeno hitrost, je prvi odstavek tridesetega člena Zakona o pravilih cestnega prometa, ki določa, da Na avtocesto ali hitro cesto, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h. 

Če je torej model vozil 60 km/h - zakaj je dobil kazen?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Jasno mi je, da ne razumeš zajebancije.

Še sreča da si najbolj aktiven v objavljanju vicev.

No, prvi stavek bi tudi jaz tebi lahko napisal. Ampak, da ne bo preveč hude krvi, se bom raje vzdržal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Pridi v hribe, ti uštimam. Če sem sosedovega Štoreta in prijateljevega Sameta, da moje Mazde BT-50 niti ne omenjam, bom tudi tega tamestnega uglihu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.