Testiral sosedov stre?ni kov?ek. A mi zna kdo napisat, kateri model je ta kov?ek? Nikjer ni nobene oznake pa tudi sosed se ne spomni, kaj je kupil (nekaj let nazaj je bil nekaj ?ez 300? kao malo podrsan)...
AWD mlin?ek je prebil 60 cm zamet. Tokrat brez opozorila. Malo straha je bilo, da nebi nasedel saj leva stran je bila kar visoka... ma malo po malo in sem ga prebil.
Zanimivo. Razmi?ljam, da slu?ajno se tudi pri meni ni kak?en senzor zapacal z snegom?! Sem ?e ve?krat vozil in ril po snegu tudi kako uro in brez opozorila...
Ah ni potrebno te?it. Samo na servisu omeni in ?ri?ka morajo uloviti. Tudi jaz sem ga imel in opravili so kar velik poseg, da so ga ulovili. Vse pod garancijo.
Se strinjam, da je awd dale? od pravih terencev. Ampak z njim sem ?e premagoval take ovire, da si ne more? predstavljati, kaj vse zmore ta "mlin?ek" od awd-ja (valda po pameti).
Mogo?e pa sem ga res te dve minuti malo pretegnil z kopanjem nad 3000 obratov brez postanka...
Se pravi, da v mojem primeru je izklopilo awd in je deloval samo fwd? Ne vem, me presene?a, da bi samo z prednjim pogonom tako gazil po taki strmini +20 cm snega?!
Danes se mi je prvi? prikazalo opozorilo 4WD Stop vehicle at safe area.
Pred tem pa sem iz asfalta zavil na cca. 20 cm ju?ni sneg in z TCS-off ter + 3000 obratov v 1. prestavi ni ?lo. Ril sem po terenu v strmino cca. 2 minuti. V tem ?asu mi je 4x4 sigurno nonstop deloval.
Glavnem ovire sem vse premagal (razen moje ?ene, ker mi je te?ila, da se bomo zvrnili....).
No, potem sem se ustavil in po?akal minutko ter ugasnil avto. Opozorilo je izginilo.
Ali mislite, da sem pregrel olje v diferencialu? Kaj bi se zgodilo, ?e bi naprej vztrajal brez po?itka?
14 let star Berlingi?, brez zajebancije bolj hitro sko?i na obrate. In res imam ob?utek, da bolj povle?e (od 2000 obratov naprej) ke do 100km/h. Nisem pa ?e tankal tako, da ne vem kako je z porabo. Sicer pa itak ne bom moral primerjati, ker imam razli?ne relacije (skakanja levo desno gore dole,...).
V?eraj sem natankal ?e v cx. Bom pa moral ?e malo po?akat, ker je bilo v rezervoarju 15l navadne nafte.
?e drugi rezultat:
Pri CX-su ne ?utim razlike. Porabo pa tudi ne morem primerjati, ker je bila tokrat ?e vi?ja in sicer 7.8L/100km. To pa zato, ker sem premagoval ve? kot 3.500m vi?incev, AC 140km/h, sneg 4x4, pa sne?ne vragolije :-)
Danes sem ponovno natankal MaxxMotion in bomo videli...
14 let star Berlingi?, brez zajebancije bolj hitro sko?i na obrate. In res imam ob?utek, da bolj povle?e (od 2000 obratov naprej) ke do 100km/h. Nisem pa ?e tankal tako, da ne vem kako je z porabo. Sicer pa itak ne bom moral primerjati, ker imam razli?ne relacije (skakanja levo desno gore dole,...).
V?eraj sem natankal ?e v cx. Bom pa moral ?e malo po?akat, ker je bilo v rezervoarju 15l navadne nafte.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pripelju 150 kg te?ak dizl agregat v prtlja?niku.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani