torej uporabnik foruma @Srachko prodaja disk, doma je iz pomurja, jaz sem kupec vendar sem iz Kranja. Po?ti ne zaupam, zanima me ?e smo zmo?ni na forumu sami formura?i si pomagat in ?e je kje kdo iz tistega konca pa hodi proti Ljubljani ali Kranju da bi prevzel disk in ga posredoval nekemu drugemu formura?u da pride predmet do kupca, v tem primeru sem to jaz.
Kupnina se lahko poravna preko ebanke saj si med sabo zaupamo in naj bi bil med nami nek fer odnos.
Me zanima ?e bomo to speljali, lahko pa se tudi naredi podforum za take prenose, seveda ?e bo volja in interes.
va?a mnenja?
LP
Peter
Robo lahko dostavi mojemu kolegu kateri dela v MS na glasbeni ?oli. On ga lahko dostavi do MB. Iz MB pa ga mogo?e kdo od mene prevzame in potem naprej do LJ dostavi. lp
Ja sej ga bom tudi jaz uporabljal bolj na kraj?e relacije v slu?bo, ?ez vikend pa grem dostikrat v Avstrijo ?ez Ljubelj ali pa Jezersko tako da je dizel bil bolj domiseln.Pa potem se morje itd.
Jutri grem po avto ker so me klicali iz avtohi?e da je na njihovem servisu ob pregledu mehanik ugotovil da so slabi diski pa plo??ice uzadi in da bojo to danes zamenjali in ga peljali na tehni?ni pregled na njihov stro?ek.
Nisem pri?akoval da ti menjajo kej ?e ugotovijo kak?ne napake na podvozju, a ni garancija samo na motor?.
Sedaj pa se samo ?e v?lanit v klub Mazda ,da bom mel kej popusta pri Pelku .
Zanima me tudi ali ima avto ker je letnik 2005 DPF filter ali ne?
No kon?no sem si na?el Mazdo in jo rezerviral v avtohi?i, gre pa za Mazdo Premacy 2.0DITD letnik 2005 prevo?enih ima 183.000km je bil vzeta v ra?un za novo vozilo pri tej avtohi?i. Sedaj smo se dogovorili za odpravitev in pregled napak na vozilu (luc ni delala,pozicija tud ne) v njihovem servisu ker ne sme biti skritih napak. Je zlo ohranjena notranjost,zunaj pa malo rje na zadnjih kolotekih vendar malo. Sem jim zbil ceno ker ni zimskih pnevmatik in zaradi rje ter ni zraven 15 alu plati?? ki bi morale biti zraven z to opremo- sedaj so gor original jeklene 14 colske. Pa mislim da je prej?nji lastnik zgubil obesek za daljinsko centralno ker ni na nobenem klu?u,ali pa ga ta ni imela. Peljal na testno vo?njo in ima zlo dober navor ko ga pohodi? in menjalnik je zlo dober Sedaj me zanima ali kdo ve kak?en sistem dize,bosch pumpa,turbina ima ali je isto kot pri mazdah 6 ali je starej?i tip motorja notri ta DiTD? Skratka to bo moja prva Mazda
Premacyju ima DITD. Menjalnik je hiter in natan?en, s skoraj ?portnimi zna?ilnostmi, razmerja v njem pa so motornemu zna?aju dobro prilagojena. Motor po zasnovi spada v poglavje zdaj ?e sodobne klasike. To pomeni neposredni vbrizg goriva, turbinski polnilnik in po ?tiri ventile na valj. Tak?ni izdelki so si med seboj vse bolj podobni, a je pri tem dizlu kljub temu vredno omeniti povsem kvadratno razmerje med vrtino in gibom, le povpre?no najve?jo mo?, odli?en navor in le eno odmi?no gred za vodenje vseh ?estnajstih ventilov. Prav dober navor prispeva k ?portnemu zna?aju motorja, saj je ta v vsakem trenutku od slabih 2000 pa do dobrih 4000 vrtljajev ro?i?ne gredi v minuti posko?en, suveren, pospe?evanje s polnim plinom pa je dobro ?utiti tudi v peti prestavi.
?e je govora o stro?kovni plati, lahko iz lastnih izku?enj 1,5 letnega lastni?tva dizla povem, da se ceneje skoz pride z bencinarjem..?koda edino,da je dost manj?a ponudba v primerjavi z dizlom.
ps.vidim,da me je strela za mal prehitu pri priporo?anju bencinarja
Po prebranem nisem ve? siguren, ?e bi imel mazdo 6...
Zakaj ne? Jaz ko sem imel 5ko ki je bila kar neka nedeljska sem rekel nobene mazde ve?! Potem pa sem kupil 6ko ampak 2.0i bencinko in sem zeeeelo sre?en. lp
Vijaki so enaki, razli?en je le konus s katerim se sede vijak na plati??e.
V ve?ini primerov pa se lahko za original plati??a uporabljajo oz. so ustrezni enaki vijaki.
Ja sedaj na alu 15" imam na videz ?ist druga?ne vijake od teh original ki so ostali od 16". Nisem se poglabljal ampak je mo?no da te alu kaj so sedaj gori sploh niso original in da vijaki tako ali druga?e ne bi pasali. V tem primeru hvala bogu da imam originalne ki jih lahko uporabim. lp.
Ufff po resnici povedano ne vem. V felicijo gre brez nekih te?av pa ?e neki ?are spravi? not, mazda je po merah ?e celo ve?ji avto in upam, da ne bi bilo s tem te?av. Bi blo pa treba prej seveda probat. Seveda se 6 karavan super sli?i, ampak sva omejena z $ in kilometri/letnikom avta. Vsak delavnik naredi avto 160 km (Trebnje - Menge? - Trebnje). Ne moreva si privo??it kupiti nek avto, ki ima ?e v ?tartu cca 150.000 km, ker jih bo imel v prvem letu ?e 200, v drugem ?e 250 itd
Sej to ti ?ist verjamem. Sam glih vsake neumnosti ne more? s sabo vzet. ?e sva nekako zdej s ?kodo shajala bi verjetno tudi z m3. Doti?na mi je pala v o?i predvsem zaradi malo km in dizel motorja. Za tak $ in s takimi km in od 1. lastnika s slo. poreklom je zelo malo avtov.
Vsakr?en predlog je dobrodo?el.
Zakaj pa si ne more? kupiti takega avta? Le kompromis sklene? da ga pa? zvozi? do konca. Pa glede na moderen avto ?port v SLO imenovan vrtenje kilometrov lahko glih ne vede na kaj takega naleti? pri kakem po?tenjaku. ?e pa ima? preverjen avto katerega redno servisira? pa se ti lahko tak nakup zelo obrestuje glede na nizko nakupno ceno tak?nega avta. lp.
Hvala vsem,ki ste mi olaj?ali odlo?itev ter mi tudi razlo?ili iz va?ih izku?enj o motorjih,karoseriji.
Mislim da se bom odlo?il za ogled mazde 6 1.8i sport te-ima veliko oprme, ker mi je tudi g.Pelko po telefonu dejal da raje vzamem bencinarja kot dizela in da bom tako manjkrat imel avto pri mehaniku.Pozabil sem pa vpra?ati ?e imajo tudi bencinarji te?ave z dvomasnim vztrajnikom,kdo ve mogo?e glede tega?
Hvala vam ?e enkrat za vse odgovore lp
Mislim da sploh ni bencinke ki ima 2masni vztrajnik. lp.
No kot vsako leto bo tudi letos zima in mraz ter stopinje v nasih rowtah tm nekje v minusu .. pa me zanima Kr mam lih dizla pri kolkem minusu zmrzne dizel .. pa ce ki skodi to ce dodas bencin zravn sam na koliko nafte lahko dodas bencin pa ki das kr 100 oktanu al uno vodo od 95 .. al se kupi ki novega .. pa kaksni so ki stranski ucinki pa tko ...
Material (jermeni + ?rpalka) bi stali 300 eur po cenah tam zgoraj, stro?ek menjave pa 250 eur.
Kolega razmi?lja, da bi jermen tudi sam zamenjal in pri?paral pri delu (pa ni mehanik), kar pa sem mu odsvetoval. Se spla?a riskirat glede na skupen stro?ek 550 eur?
A bi on servis delal gori ali tukaj pri nas? Pa pomoje se da pod 550? priti z delom vred. Zakj kolega raje za ono 6ko tam ne pogleda ker ni taaako velike razlike v ceni pa odpade veliki servis: http://www.bjorkmansbil.se/biltorget.php?p...amp;pagesize=10
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Menjal zavorne plo??ice spredaj-zadaj.
Firma Textar.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani