Gre za enak motor, ki sm ga sam imel v 3-jki prve generacije, torej francoski 1.6 hdi. Pazit je treba na cedilo, pa ce noces met problemov z zabitim sesalnim kolektorjem in sesalnimi kanali na glavi motorja obvezno blendiraj egr ventil.
Cevka, ki gre iz turbine na blok motorja, je na blok privijacena z vijakom kateri ma na sredi mrezico, ki se zadela in s tem posledicno turbina ne dobi dobi dovolj olja s tem posledicno pride do okvare turbine, to mrezico je najboljse odstranit z vijaka. (lahko pa da so pri 2. generaciji ze to resli).
Drugace pa je naceloma zlo odziven motor za svojih 110hp
Bom uposteval nasvete kasneje bi se pa dalo tudi cipati da dobim kaksnih 130. Namrec tast je mehanik pa mi ze 6 zdele sraufa ampak sem rekel da se na forumu mal vprasam kako pa kaj ker smo le mazdasi glede mazd najbolj informirani hehe. Hvala drugace
Poslano z mojega GT-N7100 z uporabo Tapatalk
Na dizlu se use kvari. The end . Bot vesel pa tankaj in vozi
Hehe. To so mi ze parkrat rekli ja sam na zalist mi 6 nekaj nagaja in je vec na servisih kot na cesti in poraba mi nikakor ne pade pod 8.4 po avtocesti pri 110km/h in lahko tankam vsake 5 dni in samo zared tega se odlocujem za nakup dizla da malo prisparam bo pa seveda tudi benzin se pri bajti
Kot sem ze v temi pohvali se omenil da sem dobil zaposlitev v ljubljani me zdaj zanima nekaj stvari v zvezi z mazdo 3. Ta mesec bom 90% kupil mazdo 3 2009 2010 letnik seveda diesel ker z benzinam na 6 bom bankrotiral zanima me na kaj moram biti pazljiv pri nakupu mazde 3 diesel 1.6 in ce mi kaksen lastnik 3 malo pove kaj se kvari kaj se ne kvari malo + in - seveda vseh odgovorov bom vesel. In ce seveda kdo pozna koga ki bo v kratkem prodal 3 :-)
Na avto odpadu fe?tanj na izlakih sem ?e bil in nima tak?nega modela mazde da bi imela pranje ?arometov.
?e mogo?e kdo ve kje bi jih lahko dobil odgovori dobrodo?lji, in ?e mogo?e vete ali bi mi lahko to pelko zmontiral in kaj ?e vse nucam poleg tega. Hvala
Evo. Zopet sem imel prometno. Jaz pa res nimam srece. Komaj so mi popravili odbijac prejsnji teden zaradi srne in ne mine 7dni ko me v kroznem izsili avto sola. In kaj sledi bum. Zopet bom dobil novi odbijac. Jebemti
Mislim, da tole nikakor ne bo ?lo skozi. Ni samo ?irina tista, ki ti dela te?ave. Mislim, da je v tvojem primeru tudi obseg pnevmatik druga?en. In zaradi tega ti napa?no prikazuje hitrost. ?e je to res, tega na noben na?in ne bo? spravil skozi homologacijo. Preveri ?e enkrat obsege obeh pnevmatik, preden se loti? dela.
Odstopanja skoraj ni. Hitrost ok.
do 3% je ok
Odstopanja imam 1,5 tako da je ?e vse ok.
Pa da pol nekdo posodi ?e par HP in mal navor?ka tud nebi blo slabo ?
Kot veste imam na svoji mazdi gume ki niso vpisane v homologaciji. Sorodnik ki dela na zavarovalnici mi je omenil da ?e pride do nesre?e kar upam da ne in ?e se zavarovalni agent spotakne ob gume se mi lahko zgodi da ne bi ni? dobil od zavarovalnice tudi ?e so gume ?isto nove.
Zato me zanima kako naj HOMOLOGIRAM gume 225/45/17. Ker v karton?ku so homologirane gume do 215/45/17.
Prosim za ?im ve? predlogov kako se naj zadeve lotim. In ?e se je ?e kdo ukvarjal s tem kar po mojem mnenju ste se prosim da mi pove kako je spravil ?ez homologacijo.
Nima veze kaj je zadaj. Plo??i?e se menjajo prvi? ?ez 100.000 km. Moje so zdr?ale skoraj 160.000, pa je bil prvi lastnik avtomobila trgovski potnik (do 80.000 km). Zadnje plo??i?e so bile menjane pri nekaj ve? kot 180.000 km. In ne vozim nedol?no. Vozim enako, kot sem vozil s citroenom C3, kjer so se plo??ice menjavale na 40.000 km ali pogosteje, dokler smo avtomobil servisirali na poobla??enem servisu (plo??ice je dobesedno pobralo, popolnoma, da se je sli?alo ?e tisto kovina na kovino pri zaviranju, kar je sramota za material). Dobro, kvaliteta citroenovih delov, se z mazdo pa? ne more primerjati, ker je mazda nekaj razredov vi?je. Le?aj 82 EUR in podobne drage zadeve... Nategujejo te kot psa (se opravi?ujem na izrazu)! Edino za olje jaz pla?am enako (Mobil). Pa za brisalce pla?am ve?, ker vzamem tiste cele gumirane, brez kovinskega zunanjega ohi?ja. Je pa res, da zdr?ijo skoraj en avtomobil, brez menjave.
Drugi? ti naj menjajo ?e diske in plo??ice in bo? imel mir, ?e je res problem v diskih. Glede na to, da se gre za zavorni sistem je ?alostno, ?e se tvoj servis igra na ra?un varnosti. Jaz se vedno zajebavam in re?em: "Vse kar boste menjali, glejte, da bo japonsko!!". Res je, da smo menjali samo ?e zavorne plo??ice, le?aje spredaj in kon?nik na eni strani spredaj. Ampak za zadnje dvoje bi naj bil vzrok udarne jame na cesti, katerih na sre?o ve? ni.. Smo pa res imeli cesto kot zorano njivo en ?as.
Koliko te bo potem stal veliki servis??? Po teh podatkih krepko ?ez 1000 EUR..
Ajoj keri ra?uni....za ve? polovico manj denarja sem dobil olje,filtre olja,filtre klime + 1x prednji diski za DVE Mazdi 3 GTA, s tem da ti nekaj olja ?e za doto?it ostane...z DDV ni? mutenja.....tako da se v?lani v Mazda klub, kupi material po klubskih popustih in ga pojdi za veliko manj EUR zamenjati k lokalnemu oz. "fourmskemu" serviserju.
?asi so tak?ni da se je treba znajti in iskati najcenej?e re?itve (s tem da je zadeve ?e vedno kvalitetna), upam da bodo tudi serviserji to spoznali...bo treba delati na masi in ne ve? na posameznikih s tak?nimi ra?uni.
Tocno tako. V klub sem pa vclanjen od kar smo ga ustanovili
Jaz hodim na isti servis in cene v racunu niso drage - govorim o rednih servisnih stvareh na uradnem servisu!!!. 13? pred popustom za olje, 26? pred popustom za ploscice. Ampak tule so dodatni neredni deli poleg ki se povezujejo - lezaj, diski in nek del na celjustih
Tukaj je nekaj drugega kar ni povedanega, 100? za lezaj, 112? za kao ploscice - to niso ploscice nekaj na rokah verjetno zato ima avto ociten problem z diski....ce damo samo cene ki so del servisa ter pol dela manj (ker je v delo stero to kar se je delalo na podvozju) pride cca 200?
Verjetno nam nisi povedal vsega oz prejsnji lastnik? Si ti te racune placal? Nekaj je zadaj
Avto je oce kupil in je 2 lastnik prvi je bil roman direktor ah krzisnik. Kupljen je bil ko je bil star 2 meseca. Zdaj pa je avto moj ker je oce rekel ko naredim izpit da je avto moj ker ne rabi 2 avtomobila. Racune sem pa hodil vedno placevati z ocetom. Povedal sem pa vse dam lahko se ostale racune gor od prvega servisa.
Zdaj bom pa servise delal nekje drugje za pol ceneje
Do zdaj nisem imel nobenega servisa pod 300 eur. Bom pa jutri ko pridem domov poslal kak?en ra?un da si boste zadevo lahko sami pogledali. Ali pa ?e je pri avtohi?a kr?i?nik zagorje res tak?na mar?a na vse da glava boli.
OMG... Pribli?no 450? je stal velik servis za mojega Premacyja 2.0 dizla na poobla??enem servisu...
Si prepri?an, da je cifra tako visoka??
Prepri?an 100%. Bom pa prilepil tudi par ra?unov. Cena ni bila NI KOLI pod 350Eur
Zdravo. Takole je sam imam namre? mazdo 6 1.8 TE. Res da je moja letnik 2005 samo po mojem ni veliko razlik. Kar se ti?e servisev nobenih problemov ali kak?nih velikih stro?kov dodatnih. Moram kar potrkati da me za enkrat ?e ni pustila na cedilu. Jaz sem zelo zadovoljen in ti priporo?am nakup. Na 20.000km me pride servis okoli 350-450eur. Zdaj pa ko je ?e avto kar star ga pa seveda ne bom ve? vozil na poobla??eni servis kar se bo kar veliko poznalo v denarnici
Jaz sem pa svoji mazdici nataknil letos nove gume goodyear eagle f1 asymetric 2 225/45/17 kupil sem jih pa kr v moji okolici v zagorju pri gricarju za 112?Kos.
To ni bila moja odlo?itev jaz bi 100% vstal na 215/45/17 ampak je o?e v slu?bi dobil zelo ugodno gume 225/45/17 GOODYEAR EAGLE F1 ASYMETRIC 2 zato bom mel na ?alost letos na avtu te gume z dimenzijo 225/45/17
V po?tev pa nikakor ne pridejo 225/40/17 ker je pa ?e odstopanje prevelik ?e pogleda? na spletni strani
Zopet jaz Zanima me ?e ima kdo kaj izku?enj z homologacijo pnevmatik. Saj bom dal na mazdo namest 215/45/17 pnevmatike ve?je dimenzije 225/45/17. To gre pa za mazdo 6 letnik 2005. Zanima me ?e je kdo imel kak?ne te?ave in kaj je moral postoriti. Preden je odpeljal na homologacijo vozilo. Ali se lahko tja pripeljem z novimi pnevmatikami ali je to ?e prekr?ek. Hvala Lp
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Poslano z mojega GT-N7100 z uporabo Tapatalk
*??)
?.???.?*??) ?.?*?)
(?.?? (?.?? Lep dan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani