Glavna varovalka za našo hišo je 16A. Daj hitro en izbor, kateri električni avto lahko v garaži vštekam zvečer in je zjutraj polno? Pa ne pozabi, da mora ostati še dovolj elektrike za:
- centralno (250W za obtočne črpalke in mešalne ventile, ker kotel je na polena)
- hidrofor (800W - mi smo v mestni občini Nova Gorica in nimamo vodovoda, ampak svoj zbiralnik za deževnico in hidrofor)
- hladilnik in zamrzovalno omaro
- kakšno luč
Pa po možnosti tak avto, da ga, kot telefon, ne bo treba dati na polnilec vsak večer...
Danes moja najdražja iz službe v Lj po Šlajmerjevi v smeri od Zavoda za transfuzijo proti Malenškovi, ta del je dvosmeren promet.
Pa pripelje nasproti po njenem pasu očitno dezorientiran gospod, se ustavi pred njo, izstopi, odpre vrata njenega avta in jo nadere: "baba blesova, v enosmerno voziš"
Bo treba mogoče upoštevat ivanov nasvet, da se je treba legalno oborožit. Pa ne zaradi izbeglic, bolj so grožnja domači kreteni.
Ne vem,če veš,da imajo v ZDA vsa križišča na vseh cestah STOP znak,razen če so semoforizirana. Kdor prej pride prej melje.....😉
Tudi v Celovcu dosti podobno (sicer trikotniki).
Ne vem kaj je fora tu v Zeleni jami. Mogoče za avtošole, da se učijo. Ker drugače ni nobena pomembna ulica ali kaj podobnega to. Bi komot bilo obično križišče.
Sej maš tudi bencinarje, za katere se delajo redke ''posebne'' pnevmatike (res da so v kategoriji sport car/hypercar) in lahko z njim pnevmatike zrediraš po enem letu.
Pa da ne bo pomote, podpiram električno energijo (deloma, ker vpliv na okolje pri izdelavi in po uporabi je trenutno še vedno slab, to sem tudi navedel v anketo). Sam anketa je res malo mim
Obožujem te ljudi, ki do konca rinejo po levi in potem dobesedno naredijo zamašek ker morajo iz prehitevalnega zavit dol
Glava mi pravi nekako takole:
- če se po neki cesti vozim prvič, bom takoj ko mi gmaps najavi da bo treba dol zavil iz prehitevalnega na vozni, ker ne poznam odseka
- če se po neki cesti vozim že 100ič, bom prav tako šel pravočasno dol iz prehitevalnega na vozni, pa pač naredil tist en kilometer v zaveterju kamionov, ker poznam odsek
Tebi glava tako pravi, ker si zavesten voznik in razmišljaš z glavo.
70% jih je pa zasanjanih, klepetajo, drmljajo telefon...pa lej, še takrat je situacija lahko nekako rešljiva, če bi hitro razmišljali in reagirali. Ampak žal ne.
Recimo tole ane:
Tudi po bremzi ne bi rabil stopit na prehitevalnem...šele na izvozu.
Če je bilo res tako - se je še prezgodaj ustavil, bi ga moral takole tiščat vsaj do Razdrtega, da se p*z*e v avtu userje do vratu in da bo drugič bolj premislil, kako se obnaša na cesti.
Mah ja no, lahko bi se pa še kaj velik hujšega zgodilo. Bi imel življenje na grbi, tudi če pač voznik osebnega vozila vozi kot idiot?
Jaz vseeno mislim, da je prišlo do nesporazuma, voznik tovornjaka je imel avto v mrtvem kotu, voznik osebnega vozila pa nepremišljeno in nefokusirano. V zakup verjetno še to, da je to na verjetno na tem delu, kjer se Gorenjka in Južna obvoznica združita v Primorko.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tu bralec govori kot da zagovarja vožnjo "na pamet". Znaki se pač zamenjajo in največja štala je, ker ljudje "na pamet" v križišče.
Najbolj smešen stavek je pa o nevarnostih za kolesarje. Sej vemo zakaj so/smo v nevarnosti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani