Skoči na vsebino
Mazda 3 (2014)
Napisano

Preveri a mislim da ima Grawe 1% odbitno za vsako ?kodo, kar pomeni vsak parking, steklo, itd cca 250?, lahko da se motim

Po mojih izku?njah Grawe nima odbitne fran?ize pri delnih kaskih, razen ?e so v zadnjem letu spreminjali splo?ne pogoje. Grawe ima/je imel mo?nost tudi 0%odbitne fran?ize pri polnem kasku. Se pa strinjam, najprej naj se navede, pod kak?nimi pogoji se zavarovanje sklene, potem pa lahko debatiramo o ceni.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Honda Civic, 10. generacije
Napisano

V Kranju v bli?ini poobla??enega prodajalca sem ?e videl dve testni na cesti in moram re?i, da na cesti je avto pritegnil moj pogled, ?eprav na sliki ?udno izpade. Vsekakor si ga bom ?el pobli?e pogledati. Je pa cena glede na opremo vozila in 180 KM verzijo bencinca kar konkuren?na.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nissan Qashqai
Napisano

Za Krulca pa tudi z moje strani vsa pohvala. Imam Mo?nika skoraj pred doma?im pragom, pa vozim Mazdo v BTC, ?eninega Nissana pa h Krulcu.

Avtorju teme pa ?elim dobro odlo?itev. Oba sta lu?tna avtomobila, jaz bi vsekakor pogledal ?e za Grand Scenicom, meni osebno trenutno eden najlep?ih enoprostorcev na trgu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev DPF
Napisano

Jaz pa opa?am, glede na dokaj podoben re?im vo?nje, da je pogostost regeneracije odvisna, kje tankam. Zadnji? sem tankal na Petrolu, pa se je regeneracija pri?ela po 360 km, nazadnje sem tankal na Agipu, pa sem ?e prevozil 440 km, pa se regeneracija ?e ni pri?ela. Pa sem to ?e ve?krat opazil. Sicer najve?krat se pa res pri?ne med 400 in 450 km. Druga?e pa ja, ena ledica bi precej olaj?ala pregled nad delovanjem, tako pa imam vedno en  u? na trenutni porabi. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2015
Napisano

A imajo kje objavljen kak cenik pri Alomodih :hudicek: oziroma a jih je treba klicat. A je to cena za dimenzijo 225/45/18?

Nimajo objavljenega cenika, jaz jim posljem mail, pa mi prijazno odgovorijo.

Ker sta ze bila ravno ta dva modela omenjena v tej temi, Conti SC5 pride 150 eur, Michelin PS3 pa 152 eur.

Aja, pa to so cene za 225/45/18!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Gre se za princip, ?e jaz pla?am zavarovanje, da lahko popravljam z originalnimi deli, mi zavavrovalnica nima kaj forsirati Carglass, ki na prvo roko vgrajuje ?ipe brez proizvajal?evega logota. Pa da se bomo razumeli, tudi na Carglassu vgradijo original, samo zate?it jim je treba!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

mah komplicirate, zapelje? na carglass in vse sami zrihtajo, brez zavarovalnice, za tako piko komplicirat potem ?e z vinjeto itd.............

Pri Carglassu je potrebno bit pozoren ob menjavi ?ipe, da ti ne uturijo neoriginala. Zato pa jih zavarovalnice rade priporo?ajo, ker na koncu tudi pla?ajo manj. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2015
Napisano

A ta goodyear obstaja tudi v 215 50 17 ?

Mislim da ne, vsaj lani je bilo tako, ko sem jaz nabavljal. V navedeni dimenziji se je dalo dobiti GY Efficient Grip Performance, jaz sem se potem odlo?il za Pirelli Cinturato P7 Blue.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Torej, kaj izbrati v dimenziji 205/60/16:

GoodYear UG9

Dunlop 4D

Continental TS-830P, ali

cca 5eur cenej?o po komadu Nokian WR D3.

?e bi bila v moji dimenziji Continental TS-850, bi vzel to, tako pa sem malo v dilemi. Kolikor so na voljo leto?nji testi, UG9 raztura na snegu, je pa bila Nokian zmagovalka testa pri Auto Club Europe. :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz bom letos verjetno nabavil nov zimski komplet z novimi plati??i in vidim da sta letos dva nova konkurenta GY UG9 in Michelin A5. Verjetno bo potrebno do prvih testov ?e po?akati, da se bom la?je odlo?il, kaj nabaviti. Sedaj sem imel Michelin A4 in nisem imel te?av. Nabavil pa bom v Alumodi, kjer je monta?a in centriranje v primeru nakupa celotnega kompleta gratis, kar pa se tudi ?e pozna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

lepa cena, manj kot je bla lani....

sicer pa zanimivo, zdaj ko se priblizuje sezona, gumax.si in avtogume.com imata spet boljse cene kot ostali...

vsi pa dajejo ceno na avto.net, tako da naj bo referenca avto.net pol pa dalje...

Jaz sem jih naro?il na Alumoda, res da ni cen na netu, sem pa poslal mail in ?e v istem dnevu dobil odgovor. Glede na cene so pa tudi konkuren?ni omenjenima ponudnikoma. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

jaz sem lani odlocal me p7 blue in primacy3...na koncu sem vzel p7 blue, ker sem hotu testirat se pirellija :)

od takrat sem jih naredil okol 20.000km, pa je zelo malo obrabljena

conti sc5 ni iz istega filma, lani ni blo dunlopa blueresponse v tej dimenziji letos pa je, tako da se za te poglej

Sporocam odlocitev, narocil sem p7 blue, 136eur/kom. Upam, da se bodo obnesle. Ce bi kdo rad do konca zvozil Bridgestonke, jih dam za ceno premontaze! :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazda 6
Napisano

?e odmislimo dilemo dizel/bencin, sta od predlaganih 2. in 5. FL verziji (na ti dve bi jaz osebno najprej vrgel u?, ?eprav ima 5. ?e kar nekaj km za sabo, ?e te to ne moti), ostale tri PFL. Mogo?e kot prvi korak dobiti od vseh VIN ?tevilke in z njimi iti na prvi poobla??eni servis preveriti, kako so bili servisi opravljeni. Mazda ima digitalno servisno knjigo, tako da tu ne bo te?av. ?e bodo servisi pomanjkljivi, enostavno presko?i? avto in glej naslednjega.

Sku?aj najti takega, ki ima ?e tovarni?ko garancijo ali podalj?ano garancijo in ima? ?e eno skrb manj, ?e bi ?lo v za?etku nakupa kaj k vragu (podalj?ana garancija velja do 5 let ali 150.000 km).

Pa si ?e peljal oba avta? Mogo?e bo potem odlo?itev la?ja za eno ali drugo stran, ali kot so ?e nakazali fantje pred mano, se lahko zgodi, da bo? vzel nekaj tretjega.

Je pa tudi res, da pri japoncih ni tako velike izbire, kot pri evropejcih, zato je v?asih potrebno na dober primerek ?akati nekaj ?asa. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazda 6
Napisano

Jaz sem bil pred slabima dvema letoma pred podobno odlocitvijo, accord ali m6. Vzel sem 6-ko, ker sem nasel lep primerek, ki mi je prej prisel nasproti. Ce bi prej nasel accorda, bi vzel njega. Glede na cenovno mejo, verjetno gledas prejsnjo serije 6-je. Ce bi jaz se enkrat izbiral, bi izbral podobno, lep, ohranjen primerek z znano servisno zgodovino. Stroski servisov so si podobni, oba dizla imata ketni, seveda tudi zloglasni dpf, ki pa je v FL 6-ki ze precej izboljsan. Oba avtomobila imata paketno opremo, ki je med sabo primerljiva (CE-comfort, TE-elegance, TEplus-exeB, GTA-executive).

Jaz v slabih dveh letih nisem imel tezav, dva redna servisa ter obiski bencinskih pump. Poraba okrog 6 litrov, imam pa ta svohnega dizla. Pri mazdi je vecja izbira dizelskih motorjev, pri hondi le enega. Me pa pri mazdi moti obcutljiv lak na kamencke in svoh zavore.

Toliko z moje strani, seveda pa lahko se kaj konkretnega vprasas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

jaz sem lani odlocal me p7 blue in primacy3...na koncu sem vzel p7 blue, ker sem hotu testirat se pirellija :)

od takrat sem jih naredil okol 20.000km, pa je zelo malo obrabljena

conti sc5 ni iz istega filma, lani ni blo dunlopa blueresponse v tej dimenziji letos pa je, tako da se za te poglej

Hvala za nasvete, nekaj bom ze nasel! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

lani sem za mojo 6ko kupil Pirelli P7 cinturato blue...super udobna in tiha in poraba je res nizja...ni sportna na volanu kot Bridgestone RE050A, ampak ok ni konc sveta

Ta guma je tudi v mojem ozjem izboru, od visoko kotiranih znamk pa se Michelin primacy 3 in mogoce se Conti SC-5. Iz srednjega ranga pa morda Nokian, Semperit ali Hankook.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Kaj pa meni priporo?ate za mojo 6-ko v dimenziji 215/50/17 91W? Glede na to, da sem zmeren voznik, ne rabim ?portne variante, bolj touring z ugodnim u?inkom na porabo. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sam nisem zagovornik cenenih gum, vendar zna biti v tem rangu Falken boljsi izbor. Morda se ti splaca pogledat za Nexen N8000, imajo pa isto hibo, kot Falken, kar visoko obrabo. Drugace pa so ti fantje pred mano ze dali nekaj dobrih predlogov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

KOlebam med:

Dunlop 4D

Conti TS 850

Goodyear UG8

Cena je tam tam, vse so med 55 in 60 po komadu, kar mi je trenutno zlo odve? ampak ok.

Vpra?anja:

katere od na?tetih bojo najdnje zdr?ale? Res da mehkej?e bolj dr?ijo (trenutno se vozim na letnih contijih, ki jih vidmo pobira, res pa da dr?ijo hudo dobro - dosti bolj?e kot dunlop...), a vseeno mi jih ne kupuje sponzor. V vseh testih so vsi mogo?i kriteriji, dsamo tega noben ne pove, koliko bom z gumo naredu....

ali jih lahko zmanjka, saj bi mi precej koristilo, ?e bi ?e en mesec po?akal?

Samo v razmislek, eden od lanskih testov je kot najbolj cenovno optimalno gumo za na dolgi rok ocenil Michelin Alpin A4. Od navedenih treh pa bi se jaz osebno odlo?il za tisto, ki je cenej?a.

Dober izbor ?elim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Sam sem pred dnevi opravil 4. redni servis na svoji M6 v BTC-ju. Pohvalil bi korekten odnos, preverili so, ali so bil na avtu opravljeni vsi vpoklici, dobi? ra?unalni?ki izpis delujo?ih parametrov (?obe, dpf...), kar pa mi je bilo najbolj v?e?, cena, kot da bi peljal Cliota na servis. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.