Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Sem popizdil ko Me je tip skoraj zbil na zebri? Da. Res je , ni bilo lepo od mene, ampak da je to glavni problem v taki situaciji,je pa ?e manj ok.

Ne to ni glavni problem glavni problem je da si tolkel po avtu in se s tem ?e potem pohvalil, tvoj citat

Mu s polno mo?jo uzgem po ?ipi v stilu " glej malo"...

Kak?ni idioti vozijo med nami.

Glede na to da si  tud ti stopil pred avto ker si bil zaspan in zatopljen v pogovor , a si zato ti tudi idiot???

Druga?e pa vidim da na vsak na?in opravi?uje? svoj prav...kot vedno v vsaki debati

konec diskusije ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

O kretenu (ne morem druga?e napisati) ki je namenoma stiskal naju s kolegom na bankino , pa nebi ve? ker je ?koda besed.

saj ?e bi ta (kreten) bil taka oseba kot ti bi ustavil in ti jih lepo nalo?il , kar se ti bo slej ali prej zgodilo, od kje pa ti pravica da ti tol?e? po tujih avtih ?e bo? svojega ali vstop v svojega branil???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

V celotnem dogodku te zmoti ta del... ok...

Verjetno bi ga moral pobozno pozdraviti in vprasati, ce mu smem ocistiti avto. Oziroma ne, jaz sem kriv, ker sem zopet ?el v potencialno konfliktno situacijo in mer rinem v tezave; kaj za vraga sem moral iti tam cez, ce pa sem videl, da so avtomobili tam...

Mogoce res. Ampak tudi, ko bo Nejc tako star, mu nqjbrz ta starost in z njo povezan upad kognitivnih sposobnosti, ne bo dajala pravice neposredno ogrozati pesca na prehodu za pesce...

Haters gonna hate, jp...

Ne zmotlo me je tudi to...

Ravnokar me skoraj zbila bela mazda3 na lpg pumpi na Verov?kovi.

?e je kdo od tu; hvala , da je vsaj on gledal na cesto, ?e sem ?e jaz ves zaspan in zatopljen v pogovor s starej?im gospodom stopil naravnost predenj...

Mea culpa, mea culpa?.

?e bi recimo voznik te mazde bil tako netoleranten in konflikten kot ti bi kratko malo ustavil , te nasprejal z solzilcem in te zraven ?e fajn nalomil......to je namre? to kako ti reagira?.

Najprej si imel problem kot voznik avta, potem kot kolesar ( tu si imel sre?o da voznik za katerim si se zagnal ni ustavil in te nalomil ) in zdaj ?e kot pe?ec no in zdaj se vpra?aj s kom je kaj narobe ali so vsi ostali bedaki ali pa samo ?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Jebemti upokojence brez reflexov za volanom.

Grem pe? ?ez zebro v BTC-ju. Se ustavim pred pri?etkom zebre. Z leve mi ustavi neka Toyota... Stopim kak?en meter naprej in opazujem promet iz desne (sem ?e prej videl da od dale? po?asi prihaja prastar focus)... Taisti focus je zdaj nekje 15m stran in se pelje Max 25kmh...

I??em o?esni kontakt; ga ne najdem. Upokojenec. Se ustavim na sredini pasu (torej na ?etrtini cesti??a), upokojenec ne vidi...

Na1x Me zagleda (nekje 5m stran) in izbulji o?i kot najbolj ogabna krasta?a...

In na polno po bremzi... Prastare gume+moker gladek asfalt...

Se je odsankal mimo mene...

Mu s polno mo?jo uzgem po ?ipi v stilu " glej malo"...

Tipu vmes crkne avto...

Se odsanka 15m naprej... ?ez 15sekund spet v?ge avto in mu crkne pri speljevanju...

Kak?ni idioti vozijo med nami..

?e nebi gledal tako kot sem, bi Me gladko spravil v bolnico....

hmmmm nazadnje ko je nekdo tebi po avtu butal si ga z poper sprejem.....a ti pa to lahko po?ne?????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

X2, ?eprav 10 ali 20 km/h ve? izven naselja ni ni? kriti?nega. Raje to, kot pa 20 prepo?asi.

kar te stane pri na?ih zakonih 80?.....se spla?a????

Se strinjam, to sem tudi sam ve?krat napisal. Tu se gre za voznike, ki kljub prazni cesti vozijo nenormalno po?asi, da pri?parajo na gorivu, tako, da na regionalni cesti ustvarjajo kolono za seboj.In kaj se potem dogaja? Vozniki za njim postanejo nestrpni in pri?nejo prehitevati brezglavo tudi tam, kjer je to nemogo?e in nevarno. Tega je bilo tisti dan, ko sem testiral porabo ne?teto. Take voznike bi bilo treba kaznovati prav tako, kot tiste prehitre.

V to kategorijo spadajo pokriti mopedi (beri avti 45km/h) to bi bilo potrebno ukinit  :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Jap... to tudi jaz pravim. Eno je vo?nja drugo je mu?enje sebe in avta.

Pa kako mu?enje , kaj skoz pi?ete neke neumnosti zakaj vse posplo?ujete vsak ima svoj na?in vo?nje, druga?ne ceste, enkrat je gu?va drugi? fraj cesta zato sploh ni relevantno primerjat porabo med sabo. Primerjal bi jo lahko samo ?e bi oba imela popolnoma enak na?in vo?nje enako te?ko nogo potem bi to lahko nekako primerjal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

prevec kurijo novi bencinarji prevec... tolk se hvalijo vsi kok bo manj izpustov in majhna poraba pa se u praksi ni nic spremenil... vse samo lapajo da so papirji in jih loh prodajajo... ovce pa kupjo

recmo ce se vozis vsak dan 100km .. za sluzbo.. in mas ene 900-1000? place in vsi vemo da noben noce dat veliko za potne stroske... pol ce ti kuri 5 ali 7.5 pomeni kr precejsno razliko...

primer, punca se vozi z staro dizel m3 ki pije le 5l dizla... ce bi kupila bencinarja bi ji kuru 7.5 najmanj... smo zracunali da bi realno na leto za gorivo dala 1000? vec ....to je pa ze kako popravilo,gume, vinjeta...

to si ne zmisljujem, to so realni resnicni podatki, zato tudi sam nikol neb meu benz golfa 1.0, ce mi ga ?enka?... 2.0 mi kuri 5.8 pa ne sparam...in gre... mlincki pa kurijo in nikamr ne grejo! mogl bi bit obratn!

sepravi da ce bi mene hotl prepricat naj kupim ?vohnej? bencinar ki bo imel malo izpustov... bi me prepricali samo s tem da bo tudi poraba potem mala... realna max 5 l... pol bi mogoce potrpel manj konjev in kupil...

Ni ravno tako, jaz se vsak dab vozim 60km v slu?bo prej sem imel dizla in mi je pil 5,7l sedaj imam bencinarja in mi pije 6,7l (regionalna cesta), razlika v ceni avta je bila pribli?no 4000? ve? za dizla in zdaj delaj matematiko ?e se spla?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ja ne, sej sem napisal, da, sem se premikal 40/uro.Je pa to po drugi strani dobro, ker gre? lahko vmes na wc, pa dohiti? svoj avto.

Zdaj ko si se dr?al omejitev......kot pi?e? se jih po navadi ne in takrat te bodo 1x dobili 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

V?eraj sem si rekel, da vidimo koliko pije ta moja rde?a pu??ica, ?e jo ne?no vozim strogo po predpisih.Izkoristil sem vo?njo od Kp do Ilirske Bistrice.Malo AC, malo regionalka.

Stara poraba ob ?tartu je bila 7 l/100.Resetiral sem zadevo.

Vo?nja je bila kar stresna, ker sem se skozi moral brzdati na avtocesti, ?e bolj pa na regionalki. Da ne govorimo za vo?njo 40/uro skozi ne?teto vasi, ker je skoraj v vsaki stacionarni radar.

Ko sem prispel domov se je poraba ustavila na presenetljivih 5,9/100,?eprav sem na poti proti domu postal nervozen na avtocesti in sem malo pogoljufal z vi?jo hitrostjo.Ugotovil sem, da ?e bi bil ovira na avtocesti (120/uro,),?e bi recimo vozil kot nekateri benzinarji, bi komot pristal pri kakih 5,5/100.

Tako nekateri prilezejo do ?udovite povpre?ne porabe.

Jaz seveda tega ne bi zmogel, ker postanem "malce" ?iv?en.

Da pa se...

No ko te bodo pa enkrat po?teno odrapnili v kakem naselju bo? imel pa porabo 0,0l ?.ker bo? brez vozni?ke  :jupiii:  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano

Tukaj nisem govoril o neki nostalgiji ampak o tem, kako bogi boste s temi elektri?nimi avti v prihodnjosti. Kot vse sedaj bodo tudi avti brezosebni in brezdu?ni... kot si povedal sam za prevoz od to?ke a do to?ke b.Nekaterim je avto nuja drugim je veselje.

:lol:  :lol:  :lol:  a tvoj avto pa ima celo du?o  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano

Pise celo varstvo in ne jamstvo... lahko da to pomeni se kaj tretjega ;)

Res je ...

Podalj?ano varstvo na hibridno baterijo

Nova Toyotina hibridna vozila imajo standardno petletno garancijo, prav tako peletno garancijo imajo hibridne komponente. Ko va?e vozilo prese?e za?etnih pet let, se lahko odlo?ite za Toyotino podalj?ano varstvo na hibridno baterijo. To lahko letno obnovite vse do desetega leta registracije va?ega vozila.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano

@Jest: mogo?e majo pa to samo v corroli, men prodajalka ni ni? omenjala, da je za dopla?ilo, pa tudi spletna stran govori tako: https://www.toyota.si/current-offers/corolla-ts-promo.json

Je pa omenla, da mora? vsako leto na brezpla?ni pregled baterije, da to velja 10 let.

Na reklami pi?e Jamstvo in ne garancija  .....je razlika med tema dvema pojmoma :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Ej..Boss @ dobro napisano.Zakaj?Mazda ne naredi anketo za kupce in upo?tevajo na?e mnenje.saj se mi vozimo v mazdah.jebemliga.

V Petek sem imel slu?.kombi FORD na servisu ..med ?akanjem sem probal novi FORD MONDEU.hibrit.motor benzin 2.0.190.k.avtomatik. menjalnik..se super vozi..menjalnik dela super .do 70 do 80 km.na uro deluje baterija.?e gre? ve? se vklopi motor..poraba 6.lit.soliden avto.udobje je ok..lepo potegne polna oprema z pop.30.tiso?.?.hitro..lp

Sem mu ?e jaz zadnji? prilimal link za Mondeo pa ga ne potegne :P  :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Ej pod tole se pa podpisem.... Preberem kar nekaj testov,clankov in mi je fascinantno kako opevajo in na drugi strani sqrcajo neke avte zaradi materialov v notranjosti (pa se vpra?am kolikokrat pa gremo s prsti trkati po armaturki), pa lega na cesti (Me prav zanima koliko bi nas/vas ob?utilo drasti?no razliko med vo?njo po omejitvi z razli?nimi avti , ob predpostavki,da so iste dimenzije in znamke gum), pa ne vem kaj ?e vse...

Zame je stvar ?isto preprosta; kupi kar ti je v?e?, kar ni glih zadnji ?rot (?eprav lahko se kvari tudi najbolj opevana ma?ina), kar cenovno odgovarja in to je to.

Meni golf in leon ne potegneta, 308 in megane tudi ne (pa bi Me ugodna cena premamila), i30 in ceed sta mi v?e? ,ampak ne vidim nekega razloga za nakup, Civic mi je noro vsec (ampak ni karavana) in na koncu bi lih corolla karavan bila v vrhu, ?e mi nebi bilo ?koda denarja za nekaj v ?emur pre?ivim zgolj nekaj malega casa na teden.

Kar ho?em povedati; razlike so manj?e kot marsikdo ?eli videti in v ve?ini primerov so te razlike zgolj stvar okusa...

Nejc1986 je civic karavan ?..sicer ne nov ampak je  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Nisem testiral novega motorja, ampak moj atmosferc na cx3 (2016, g120) ko je potrebno grize asfalt. Ja, ?e bi imel 150km bi ?e bolj grizlo, ampak sej to ve? ko kupuje? avto. Jaz ga imam raje kot kak?ne turbo bencin mlin?ek od 1.0 in 150km. Pa ne dajem mazdi nobenih prioritet.

Hmmm no grize res ne vem ?e , ampak za normalno vo?njo je. Grize verjetno 200KM+ ne pa 120 :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Preberi si najprej post na katerega sem odgovoril in potem komentiraj!

Ja, mojo bi prodal v tem trenutku z lahkoto a je ne bom, ker jaz kupim avto, da se vozim dolgo let z njim in ga ne menjam, ker se ga po par letih ne naveli?am, ker postane oblika zastarela kot pri nekaterih znamkah, ki niso mazda.

Zanimivo, da se po?utijo u?alo??eni prav tisti, ki ne vozijo mazde. Pa saj vam nih?e ni? no?e. Zaradi mene lahko vozite tudi lade, to ni moj problem.Ponavadi povem direktno in objektivno kot stvari stojijo in tako pa? je.

Ima? prav... ?e bi postavil mazdo v dnevno sobo bi bila lep okras za razliko od nekaterih avtov, kateri ne bi bili dobri niti za nosilce ro?.

Sem prebral postna katerega si odgovoril tak da lahko komentiram....kar se pa ti?e vozil iz biv?ega vzhodnega bloka z zavesicami je pa tako da bolj te?ko ocenjuje? nekaj kar ne pozna? in ne vozi? ?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Alex vidim da si zgubil vso pametno razsojo......od starej?ega gospoda bi pri?akoval malo pametnej?e komentarje. Bomo videli kak se bodo tepli za tvojo Soulred ko jo bo? prodajal....aja nebo? je ker ti je verjetno tako full in oh in sploh da si jo bo? postavil v dnevno sobo namesto sede?ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Saj dr?i. Poglej prvega A5. Izgelda kot stara kripa, skoraj ni gr?ega kupeja iz tega obdobja, pa je to koliko, 10 let nazaj? Laguna coupe je pravi lepotec za pol manj denarja, mini aston. :)

Ti govori? o prvem A5 tukaj pa je govora o zadnjem modelu..... pa me res zanima ?e bi skupaj parkirala Alex z njogovo soul red oh in sploh Mazdo pa tele Audi S5 koga bi folk pogledal???? Aja za Alexa je odgovor ve? kot o?iten .....njegovo Mazdo itak

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.