V testu pi?e: GY UG 215/45 18, pri +7 stopinjah celzija je bil opravljen test. Torej ne ?ungalunga gume in ni bilo + 30 stopinj. Morda je napaka v podatkih glede zavorne poti.
Auto Bild po novem pi?e o G150 bencinarju, morda je lapsus, a je novica pod odstavkom, ki ima zraven napisano UPDATE. Malo dvomim, saj bi bil to korak nazaj od G165 iz biv?e M3. Morda pa le dr?i, saj bo tako vrzel med G122 in X181 to?no na sredini. Pi?e pa, da "mo?nej?a 2.0 izvedenka bencinarja (torej G150) na za?etku ?e ne bo na voljo".
Jaz bi pa vzel tega g150, ?e se x ne izka?e preve?...meni bi bil idealen, pa ?e vzdr?ljivi motorji so G-ji...upam, da bo
Evo sem danes zmontiral pre?ke in 3x nosilca za kolesa...je kar OK, tako da bom obdr?al, sem peljal 2 kolesa za test pa je bilo vse v redu, samo pomoje se s kolesi ve? kot 100km/h ne bom vozil...sem mislil, da me bo tista ?rna stvar ki se zatakne za vrata motila pa me niti ne (razen tega, da se bodo tesnila malo deformirala ), ker je kolikor toliko temen avto, ?e bi bil svetlej?i pa bi grdo zgledalo, pomoje ...za ob?asno rabo je v redu (imel bom na strehi do septembra pol pa demontiram za letos), druga?e pa itak najbolj?e na kljuko...za ene 3 leta bo, pri novi bom pa vzel kljuko .
Evo sem naro?il za mojo Mazdurino pre?ke in pa 3x nosilec koles za streho...poro?am ko dobim, zmontiram in testiram , ?e pa ne bo OK bom pa? vrnil :ne vem:
Tudi mene ne moti, saj imam v telefonu raje kar ang meni,ker sem ?al v slo ?isto zgubljen...nekateri prevodi so taki, da niso za nikamor...zato si raj?i na?timam ang pa mir...winsi so isti...vsak pa razume left,right,turn...,roundabout ...tak da tudi govorno ne more biti velik problem,mogo?e za tiste 60+...ker smo mali za?li me zanima kdaj bo kaj uradni cenik,ker mi je cx30 v?e? ko hudi?
Kako pa pridejo pritrjene originalne pre?ke? Gledal sem Cruz alu,tudi aerodinami?ne in pa pritrdilni set pa je 110 eur+3x cruze alu bike holder...znese vse skupaj okoli 270 eur. S koliko kg pa lahko obte?i? streho?75kg? In pa s kak?no najve?jo hitrostjo se lahko potem pelje? recimo na avtocesti?
Hvala za pomo?. Potrebujem za 3 kolesa, ?e za mulca ...saj bi sam tudi vzel za na kljuko sam kaj, ko me ta ?pas kar stane...pa ?e na novo, recimo 3-jko ne bi verjetno ?el, ko bom enkrat zamenjal...zato bi vzel za na streho...bom malo pre?ekiral
Eno vpra?anje...kupil sem si nosilec za tri kolesa (za prtlja?na vrata) in ga bom vrnil...se mi zdi, da je fejst pod naklonom in mi ne pa?e...?e bi bila ravna zadnja prtlja?na vrata (ala scenic) bi bilo ql...no v glavnem, ker me je ?e ?ena zdaj zapalila bi pa ?el v varianto, ki gre na streho...se pravi kaj potrebujem za Mazdo3? ?e ima kdo tak?ne sanke, namre? glede na to, da nimamo na strehi alu nosilcev ob straneh bi moral zgornji prtlja?nik najbr? fiksirati s tistimi zaponkami, ki gredo na zgornji steber od vrat (sprednjih in zadnjih)? Malo grdo zgleda, pa ?e lahko po?koduje? lak, ko vedno gor in dol daje?? ?e ima kdo izku?nje kateri alu zgornji prtlja?nik mi priporo?ate in pa katere nosilce za kolo (3x)?
Danes sem jo prvi? videl v ?ivo, bele barve...avto je fantasti?en , ?isto druga?e kot pa na slikah deluje zadnji stebri?ek, sploh ni tako masiven...na ?alost ni bila odprta tako, da sem samo po?pegal noter in je res TOP, bi kar mojo zamenjal s to novo ...no, ko bo facelift jo pa verjetno bom . Vsi ostali avti, sploh pa kaki VW (golf, tudi novi bo zgleda ?e na za?etku outdated, ker ne zgleda veliko druga?e, po prvih slikah sode? :ne vem: ) , ?KODE (octavia), SEAT (leon) zgledajo outdated in nikakvo proti tej lepotici , res so naredili lep avto...ko bom imel pa servis ?ez kak?en mesec ali dva jo bom pa ?e od znotraj pre?ekiral.
Ma eni so ?e prov nadle?ni s to porabo ja... OK, se strinjam, omejitev se je treba dr?at, sam prov ne more? se drajsat skoz 130 km no...
p.s. A je kdo na?gal ?e do konca 2,0 G 120 ? Kolk gre sploh dejansko?
Jaz sem se peljal 197km/h...bi ?e ?la sam sem mogu prbremzat ...bila je pa ravnina in tudi jaz sem opazil,da ?tevec res malo la?e. Tudi prej?nji Peugeot 508 je malo lagal...peljal sem se 218 po ?tevcu pa mislim da je gps kazal 210...sem bil prav presene?en
Po specifikacijah vidim,da pi?e najve?ja mo? pri 6000 rpm,medtem ko jo je prej?nja dosegla pri 4000 pa potem konstantno do 6000.Verjetno je zato manj posko?na kot prej?nja...
Jaz tankam vedno 100, tudi na prej?jem avtomobilu sem...tankam pa omv ali petrol. Mo?no je, da ima pri 100 oktanskem kak?nega konji?a ve?, glede na to, da gre za atmosferski motor z visoko kompresijo.
Danes sem bil na testu z novo M3 sound, style, safety, luxury. Avto me je prijetno presenetil, sploh po kvaliteti v notranjosti. Vozil sem bencinarja G122.
?elel sem sprobati, ali je res tako podhranjen kot govorite. Trenutno imam turbobencinarja THP 125 (Peugeot 308 allure) in se mi motor ni zdel napa?en.
Zdaj pa vpra?anje, prodajalec dobi v salon konec avgusta dve M3 z novim skyactive-x motorjem in ga lahko eventualno naro?im. Info glede novega motorja je sve?a in bi ga naj kon?no za?eli dobavljati.
Na?eloma bi ?elel avto kupiti v roku nekaj dni/tednov. Se spla?a po?akati na nov motor? Na?eloma obi?ajno gledam preverjene motorje, kar pa verjetno za novega ni mogo?e trditi, ali?
Jaz bi na tvojem mestu vzel raje g122 motor, ker je preverjen...sam bom po?akal vsaj 2-3 let predno bom vzel skyactive X (?akal bom facelift nove m3), da vidim kako se bo zadeva obnesla. ?e ne bo ok bom raje vzel g122, ki mi zadostuje, pa ?e registracija ni draga. Za povpre?nega voznika je motor ve? kot dovolj zmogljiv, ?e pa bi rad ?e malo ve? mo?i nad 4k rpm ga pa da? ?ipirat za 300 eur, motor to prenese bp. Prej sem imel tudi sam THP ja ampak 165 v 508 sw in nekje do 160 km/h ne opazim razlike, nad to hitrostjo pa je bila 508 zmogljivej?a...ampak mazda se zelo lepo in brez naprezanja pelje 160km/h kar mi zadostuje, sem jo pa peljal ?e 200 , sicer potrebuje nekaj ?asa pa vseeno...ampak je pa v M3 neprimerljivo ve?ji u?itek v vo?nji , ovinki ipd , ?e po 2 letih mi je vsakodnevna vo?nja u?itek in komaj ?akam, da se vsedem v avto in odpeljem ...po regionalnih cestah pa tako ali tako ?iba ko pu??ica ?ez ovinke in ravnine . Moral se bo? samo navaditi, da bo? prestavil prestavo ali dve dol, da bo avto ?ibal, ker kot sam ve?, nima turbine in zahteva druga?en na?in vo?nje...lahko se pa mirne du?e pelje? s 1500 rpm in se avtomobil ni? ne prito?uje . Sam sem res zelo zadovoljen in bom te?ko od?el z Mazde, zaenkrat me drugi avtomobili sploh ne zanimajo ...MAZDA FTW ...aja ?e poraba po skoraj 50.000km...tem nekje 6.4 povpre?je vo?enj pa nisem med po?asnelami (s 16 colskimi zimskimi mi pije manj, okoli 6.2, kot z 18 letnimi, okoli 6.5).
Kaj se je zgodilo z motorjem G122, da je v novi Mazdi toliko po?asnej?i do 100km?
Predvidevam, da so sedaj podatki bolj realni, ali se motim?
Tole sem na?el....zgleda, da je nova ve? kot 0,5s po?asnej?a od stare...?udno glede na to, da je malo mo?nej?a...o?itno okoljske omejitve terjajo svoj davek. Res ?koda da ni 2,5 z ro?nim menjalnikom za novo 3
Samo so pa ?udni paketi opreme...v GT ima? ro?no klimatsko napravo pa nima? keyless entry ima? pa adaptivne ?aromete...LOL ...se pravi 24 jurjev za skyactive x in GT plus opremo...dra?ja je vsaj 2 jurja, ker pri g122 izgubi? prepre?evanje naleta zadaj in pa opozarjanje na pre?ni promet zadaj z zaviranjem...dobi? pa adaptivne ?aromete...napram REVOLUTION opremi.
Meni se pa te cene pri novih Mazdah sploh ne zdijo pretirane...recimo oprema gt pa skyactive x 181km za 23 jurjev...?e primerjamo revolution g120 ali pa g165, ki je bila jurja dra?ja od g120 potem dejansko sploh ni neke razlike...dobrega jurja pa verjetno ima kak?en kos opreme ve? kot revolution...ne vem meni se zdi, da niso nekaj pretiravali kot naprimer pri novem focusu, kjer za 25 jurjev! s solidno opremo dobi? litrski 3 valjni mlin?ek . Me zanima kak?ne motorje in cene bo imel novi 308, zanimiv bi bil predvsem 308SW gt, kjer je bila cena sedanjega cca. 25 jurjev...sem ga imel v o?jem izboru pa mi je bil preve? podoben 508sw, ki sem ga imel ...?ez nekaj mesecev, ko bom imel pa servis pa si bom novo mazdo dodobra ogledal
Uuu, lepa je, edino ?koda da ni kakega turbo motorja.
Seveda bo turbo motor...ta novi skyactive X...kdaj bodo kaj informacije glede motorjev me zanima. Druga?e se mi pa avto zelo dopade tako zunaj kot znotraj, kjer mi je v?e? ta minimalizem in pa recimo tista kombinacija ?rna-bordo armaturka ...me pa seveda tud zanima kak?ne bodo cene z opremo primerljivo revolution ter ?e kak?en bombon?ek mogo?e zraven...druga?e pa bo v igri za menjavo avtomobila facelift te verzije...komaj ?akam prve teste z novim skyactive x
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz bi pa vzel tega g150, ?e se x ne izka?e preve?...meni bi bil idealen, pa ?e vzdr?ljivi motorji so G-ji...upam, da bo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani