V?eraj sem se pelju ?e po cesti od Polzele do Velenja. Joj kako se mi je smilila Mazda, pa ?e ful nevarno, nasproti ti pripi?i tovornjak, nalo?en z gradbi??a, s hitrostjo krepko preko omejitve.
Ampak vseeno se mi zdi da tale Komenda - Vodica po frekvenci prometa kar konkretno izstopa, pa je ne porihtajo.
Vsakodnevno se vozim po cesti iz Komende (mimo industrijske cone Komenda) do Vodic in potem nazaj.
V kak?nem stanju je ta cesta, bi ?e najbolj sodilo v kategorijo "no comment", pa vendar se na ta na?in ne bo doseglo ni?esar in to ob sv. NIKOLI.
Na tej relaciji so ene 3 ali celo 4 razli?ne sestave asfalta (eden bolj zrnat, drugi gladek, tretji spet neka x zadeva, itd.).
Pred nekaj dnevi, ko je bila mokra cesta, sem namerno v 2. prestavi pohodil "plin" in se je seveda zgodilo to, da ti tisto kolo, ki je na gladkej?em delu, pri?ne vrteti v prazno, tisto na grobem asfaltu pa prijema.
Identi?no zadevo sem potem poskusil pri mo?nem zaviranju, no in logi?no da je razlika, ko se leva polovica vozila nahaja na grobem asfaltu, desna na gladkem, uspeh v obliki zana?anja je neizbe?en, starej?e in slab?e opremljeno (da ne omenjam pnevmatik) je vozilo, VE?JI bo "uspeh" v smislu obiska kleparja ali ?e kaj huj?ega.
?e samo to, ko pomisli? kako tovrstna "kvaliteta" na?ih cest, zlasti tega odseka vpliva na tvoje vozilo, se je za zamislit in prijet za denarnico.
Ko bo pri?lo do kak?ne nesre?e, bo seveda razlog zanjo v vsakem primeru NEPRILAGOJENA HITROST ali NEZADOSTNA VARNOST RAZDALJA.
Skratka, da ne ostane samo pri pisarjenju v tejle temi, bi ?elel da mi nekdo pomaga, v smislu ?e razpolaga s kak?no tehniko, da se zapeljeva po tem odseku, posnameva kraj?i film?ek, potem naprej se bom pa ?e jaz z veseljem anga?iral in tole razposlal, magari medijem ali komurkoli.
Gre se za dobro vseh nas (no vsaj tistih, ki se kdaj tu vozimo), ?e bom kaj dosegel ne vem, lahko pa probam, saj zgolj od jamranja in popizdevanja pa? ne gre pri?akovati neke pozitivne spremembe.
Pa lep wikend, po mo?nosti brez tega cestnega odseka.
DejanOT, ta avto sem pred dobrim mesecem videl, pri na?em Wankel-majstru, Mitji v MB. Takrat je bil total zamrznjen, ker je bilo ravno obdobje tistega ?leda, itd.
Janez, hvala za idejo, vpra?at ni greh, pa magari dajo kajlo.
JureS, kak?en motor pa ima tale zadevca? Imam sicer ?e ugledanga enga Twinga.
Drug teden naj bi ?e za?tartala tale moja zadeva, tako da ?e se vam ne mudi recimo iti do Pelka ta teden, vam kasneje lahko ?e jaz to zadevo olaj?am. Cena pa naj bi bila za vas ista kot ?e sami peljete, kar se sli?i nenavadno, a ne?
Hote ali nehote sem se v istem trenutku spomnil na kraljico motor?porta - F1, ki se bo vsak ?as vozila s kosilni?nimi agregati v stilu treh valjev in 700ccm.
Rok je potekel, prosim zaklep teme, Bo?tjan je pa dobil mandat in naj si izbere primerno ekipo pomo?nikov. Po potrebi bomo glasovali glede njegovih pomo?nikov, ?e se ne bo mogel odlo?it koga naj vzame.
?e je navigacija namest predala, se mi zdi da nima tistga gumba na sredin za odpret predal, zraven zaslon?ka je mal druga?na razporeditev gumbov pa zraven ?althebla je daljin?ek. Sm vse zadel?
Je pa res mal zanimiv..ima xenon pa bose, nima pa niti elektri?nga sede?a. uvoz iz kak?ne ?e?ke?
VSE si zadel, ?e daljin?ek je precej jasno viden ob prestavni ro?ici. ?e posebej v temi, ko je ob pri?ganih lu?eh, osvetljen.
Po dalj?em ?asu spet ena z 2.3 motorjem, mi je pa ?udno, da nima niti navigacije, niti usnjenih sede?ev (ti opciji se ponavadi pojavljata lo?eno pri tak?nih avtih, ampak ta pa nima ni?esar od tega);
1800ccm in 90KW ne pomnim nobenega Mazda motorja, razen ?e je od katerega drugega proizvajalca vgradil, ?e ve?ja verjetnost pa, da se je mo?akar zatipkal pri oddaji oglasa.
Glede na debato s trenutnim ?efom foruma - Bo?tijem (Bo?tjan Luk?a), ki to mesto sedaj prepu??a nekomu drugemu, kateremu vsi zaupamo, je rekel, naj izberemo primerno ekipo, ki bo v nadaljevanju pripomogla h kvalitetnemu delovanju foruma mazda-si.net
Moj predlog je zaradi ve? kot 10-letnega udejstvovanja na tem forumu in je bil vedno pripravljen pomagat pri na?ih te?avah;
YAVARYEX6V6 oz. Bo?tjan
Ker pa 1 sam ne bo zmo?en voditi celotnega foruma, bi za njegove "desne roke" predlagal ?e nekatere mojstre ra?unalni?tva; Bossa, Viperja, ?mega, Thomasa, Symona, Lavo, Pavlovi?a in Wankla.
Verjetno kak?en od na?tetih to niti ne ?eli biti ali pa mu ?asovno ne znese, jaz sem le napisal komu gre zaupati tako zadevo.
Napi?ite tudi vi svoje kandidate, ?asa imate do 23.3.2014 do 23.59 ure.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V?eraj sem se pelju ?e po cesti od Polzele do Velenja. Joj kako se mi je smilila Mazda, pa ?e ful nevarno, nasproti ti pripi?i tovornjak, nalo?en z gradbi??a, s hitrostjo krepko preko omejitve.
Ampak vseeno se mi zdi da tale Komenda - Vodica po frekvenci prometa kar konkretno izstopa, pa je ne porihtajo.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani