Ne toliko zaradi starosti, ampak bom raje kupil Michelinke.
Janez, prava odločitev. 👍Boš lahko zapeljal vsaj po moško, malo hitreje v kak oster ovinek brez bojazni, da boš nadaljeval ravno. Pa tudi pri zaviranju se pozna. Dobro, pri pospeških ne bo glih trgalo asfalta zaradi moči motorja ampak boš bolj varen. 😉
Jaz tudi razmišljam o nakupu michelina ali pa o novih bridgestone potezi sport, ki jih tudi v vseh testih hvalijo. Ko bo čas seveda za nove.
Nakup je bil čisto slučajen, ker je kupec mojega starega avta rekel, naj še Mazde pogledam (on je imel nekoč neko staro Mazdo pa je rekel, da mu je lepo služila). Jaz sem imel v mislih A3/A4 limo in pa backup Octavio limo. Potem srečam na cesti meni najlepšo rdečo limuzino M6. No, potem pa avtonet in sem našel edino M3 limuzino. Škoda ko nima malce več pospeška in da ni rdeča, ampak okej, zaenkrat sem zadovoljen.
Škoda, da nisi dobil rdeče, ki je pa res najlepša barva za mazde. 😊
Zima je problem za niskoprofilne gume. Se naredi udarna jama na ledu, pa je lahko problem. Osebno sem za višje zimske gume. Na 13 letnik mazdi imam 19/17, 08 letniku 17/16 in na 04 letniku 16/15 col letne /zimske. To je MOJE MNENJE.
Res je. Nizkoprofilne gume so ravno zaradi udarnih jam (te so lahko tudi ledene) problematične, da zaviješ platišče. Pa mislim, da razen estetike same v ničemur drugem toliko dražje gume ne odtehtajo nabavne cene.
Velikokrat ocene za 17" gume ne veljajo avtomatično tudi za 19".
Lastniki mazde 6, ima kdo 19 col zimske? Razmišljam, da bi vzel 19 zimske, ker je pri 17 col tako ali tako isto široka guma (225). Kako se obnese v praksi (in katere gume imate)?
Kolikor sem preletel teste, je najboljša cenovna izbira za 19/225/45 96v Vredestein Wintrac Pro. Ubistvu je guma super po specifikaciji za 17 col, če se ne bi tako obrabljala.
Jaz ima te zimske gume a na feltnah 17". Za suho in mokro cesto so zakon, za sneg so boljše Dunlop,ki sem jih imel prej. Niti se ne o rablja jo tako hitro. Letos jih bom imel tretjo sezono, pa imajo še vedno ful profila. So zelo tihe gume, tišje kot moje letne 19".
Vedno je neka razlika, bom videl v prihodnje kaka bo poraba in izračun. Na M3 g120 je bilo kot praviš skoraj identično kot na roke, le če sem veliko vozil po mestu in v koloni je bila razlika do 0.2lit. Ti pa imaš tudi super porabo glede na to, da je tvoj avto še težji za kakih 150kil.👍
Za to preveriti, bi se pa moral Janez udeležiti "poraba" izleta. Škoda, da ni bilo nobene 165 benzinarke takrat z nami, da bi lahko direktno primerjali z našimi dizelcami.
Meni se zdi že 7,5J preširoko za gume 215 45 R18 (nizka guma).
Idealno za gumo 215 je širina feltne 7". A tudi tistih 12,7 mm širša feltna, kot je 7,5 ", gre na vsaki strani ven za cca 6,5 mm. Tako, da guma niti ni toliko raztegnjena.
Iščem si dodatna platišča za mojo M3, kolikor sem uspel pogooglat, so original Mazda platišča dimenzij 7J x 18", ET 50.
Zimske gume imam Michelin pilot alpin PA4, dimenzij 215/45/18.
Zanima me, ali lahko te gume montiram tudi na platišča 7.5J x 18" ET 45 ali pa na 8J x 18" ET 43. In pa seveda če katera platišča sploh pašejo na moj avto.
Gume 215 na platišče 7,5" bo v redu, na 8" pa ne. Preveč bo razširilo gumo in bo platišče izpostavljeno poškodbam na kakem robniku. Na 8" montirajo celo gume širine 245.
Za ET 45 po moje ne bo problema, za ET 43 in širine platišča 8" je pa že vprašanje.
Sem klical prejšnji teden. Uvožena je iz Italije, lak je pa kot nov zato, ker so jo barvali - poškodbe od toče. Imam namen da jo grem gledat če se pojavi še kakšna v tistem primorskem koncu, da se ne vozim za samo en avto.
Aha, zato je lak tako svetleč.
Če prideš dol se mi javi. Lahko jo pregledava skupaj. Poznam prodajalca.
Gledam da je nexen nfera su4 zelo težko dobit. Kaj te to je zdaj??? Isto kot čipi, iskana roba?
Ja. Res je. Pri mnogih dobaviteljih piše - trenutno ni dobavljivo! Pa tudi cene so šle nekaj gor, mi je zatrdil vulkanizer. Jaz sem imel res srečo, da jih je imel na zalogi in točno to dimenzijo. Ampak še vedno sem jih dobil skupaj z montažo za ugodnihn 74€. Za to dimenzijo res ni veliko.
Je pa zelo pohvalil nexen gume. Pravi, da ni imel nikoli problemov z njimi zaradi kake ovalnosti ali česa podobnega.
In, da so z vsakim novim modelom vse boljše in boljše.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hitrost? 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani