Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 20 minutami je Bini napisal:

Joj pa se je začelo obdobje,ko bom lepe,krasne avte gledal s temi smešnimi 17 ali celo 16 colarcami......?zmeden?

Bini, pa ti boš skoraj edini s foruma z  velikimi, lepimi, zimskimi feltnami. :dudek: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 46 minutami je Janez007 napisal:

Izgleda, da so ga, že "prodali". 

Ga ni več gor. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 minutami je sportman333 napisal:

👍ti ne bo žal....

Sem gledal za mojo dimenzijo in pridejo te michelin kar ugodnih 145€/ kos. 🤔 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 minutama je sportman333 napisal:

Ne zgleda pa odlično😉, se kar strinjam z Alexom😀, ampak za zimo je povsem ok👍

Jap... Za teh par mesecev definitivno dobra odločitev. 

Jaz še ne bom montiral zimskih zaenkrat. Pri nas, je čez dan še vedno 20°C 💪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

@Jaka32, če bi tako rdečo imel bi bila približno taka..... ?zmeden?

Meni ni vžgala zato sem izbrav tvojo barvo.... 👍

Rdeča po moje paše M6, cx3 in MX5, še na mojo cx30 NE! :bravo:

IMG_20211028_111516~3.jpg

IMG_20210417_192005~2.jpg

Imaš morda prav. Na 6- ki izgleda najlepše, pa tudi na ta novi 3 - ki, ta kratki je kul. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Na Kumho 225/45 R19 PS71 96Y po 80€/kos sem pozabil, če jih kdo želi, jih lahko dobi pri https://www.vulkanizerstvo-furlan.si/.(zadnji 4 kosi)

Ne toliko zaradi starosti, ampak bom raje kupil Michelinke.

Janez, prava odločitev. 👍Boš lahko zapeljal vsaj po moško, malo hitreje v kak oster ovinek brez bojazni, da boš nadaljeval ravno. Pa tudi pri zaviranju se pozna. Dobro, pri pospeških ne bo glih trgalo asfalta zaradi moči motorja ampak boš bolj varen. 😉

Jaz tudi razmišljam o nakupu  michelina ali pa o novih bridgestone potezi sport, ki jih tudi v vseh testih hvalijo. Ko bo čas seveda za nove. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano
pred 1 uro je Jaka32 napisal:

Nakup je bil čisto slučajen, ker je kupec mojega starega avta rekel, naj še Mazde pogledam (on je imel nekoč neko staro Mazdo pa je rekel, da mu je lepo služila). Jaz sem imel v mislih A3/A4 limo in pa backup Octavio limo. Potem srečam na cesti meni najlepšo rdečo limuzino M6. No, potem pa avtonet in sem našel edino M3 limuzino. Škoda ko nima malce več pospeška in da ni rdeča, ampak okej, zaenkrat sem zadovoljen.

spacer.png

spacer.png

Škoda, da nisi dobil rdeče, ki je pa res najlepša barva za mazde. 😊 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 25 minutami je Janez007 napisal:

Se spomniš @Bini, ko sem te malo zafrkaval pri optimiranju nakupa tvojih zimskih 😜

Sedaj delam točno to, kar sem očital tebi (kupiš avto za 25.000, potem pa na vsak način želiš pri gumah privarčevati 100€). 🙃

Pri mojih letih bi sam že lahko vedel, da je poceni nakup velikokrat najdražji.  🙂

Dobro, da si sam ugotovil, da se na gumah ne špara. 😉

Sicer pa se s spletnim nakupom, kjer plačaš po povzetju da vedno preveriti, kakšen dot so ti poslali,preden jih plačaš.

Če ne ustreza dogovorjenemu oziroma, kar so ti obljubili ob nakupu, jih komot zavrneš.

Jaz sem tako naredil ob nakupu zimskih Dunlop pred leti, ko so mi poslali leto dni stare. In so mi nato poslali najnovejše brez pripomb. 

Ti kot kupec si vedno kralj. Baje... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 14 minutami je Janez007 napisal:

Se opravičujem, Falken za 136€ pridejo 70% več. 😂

slika.png.cc34c15ab9b47baa422a3ea8eb5a38f7.png

Za to ceno jih kupi takoj. Tudi, če ti trajajo samo dve leti. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Shrek napisal:

Zima je problem za niskoprofilne gume. Se naredi udarna jama na ledu, pa je lahko problem. Osebno sem za višje zimske gume. Na 13 letnik mazdi imam 19/17, 08 letniku 17/16 in na 04 letniku 16/15 col letne /zimske. To je MOJE MNENJE. 

Res je. Nizkoprofilne gume so ravno zaradi udarnih jam  (te so lahko tudi ledene) problematične, da zaviješ platišče. Pa mislim, da razen estetike same v ničemur drugem toliko dražje gume ne odtehtajo nabavne cene. 

Velikokrat ocene za 17" gume ne veljajo avtomatično  tudi za 19". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 18 minutami je Janez007 napisal:

Sam pa razmišljam že o letnih 225/45 R19. Tile dvoje sta mi padli v oči:

Kumho XL PS71 Ecsta 225/45R19 96Y... cca 100 €/kos

https://www.gume-pnevmatike.com/product/Kumho-XL-PS71-Ecsta-DOT1321-225-45R19-96Y-(f)/pid/1097652?did=9

Michelin XL PILOT SPORT 4 225/45R19 96W ... cca 200 €/kos

https://www.gume-pnevmatike.com/product/Michelin XL PILOT SPORT 4 DOT0321 225-45R19 96W (f)/pid/1090895?did=9&utm_source=ceneje&utm_medium=products&utm_campaign=ceneje_products&utm_content=pp_16

A ima kdo izkušnje s Kumho letnimi gumami, ki so pol cenejše od Michelink? ?zmeden?

slika.thumb.png.74071ddccb4dd8fb276a234e15f356cf.png

Michelin pilot sport 4 je itak najboljša guma. Je pa tudi daleč najdražja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Lastniki mazde 6, ima kdo 19 col zimske? Razmišljam, da bi vzel 19 zimske, ker je pri 17 col tako ali tako isto široka guma (225). Kako se obnese v praksi (in katere gume imate)?

Kolikor sem preletel teste, je najboljša cenovna izbira za 19/225/45 96v Vredestein Wintrac Pro. Ubistvu je guma super po specifikaciji za 17 col, če se ne bi tako obrabljala.

Jaz ima te zimske gume a na feltnah 17". Za suho in mokro cesto so zakon, za sneg so boljše Dunlop,ki sem jih imel prej. Niti se ne o rablja jo tako hitro. Letos jih bom imel tretjo sezono, pa imajo še vedno ful profila. So zelo tihe gume, tišje kot moje letne 19".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 50 minutami je Bini napisal:

Vedno je neka razlika, bom videl v prihodnje kaka bo poraba in izračun. Na M3 g120 je bilo kot praviš skoraj identično kot na roke, le če sem veliko vozil po mestu in v koloni je bila razlika do 0.2lit. Ti pa imaš tudi super porabo glede na to, da je tvoj avto še težji za kakih 150kil.👍

Za to preveriti, bi se pa moral Janez  udeležiti "poraba" izleta. Škoda, da ni bilo nobene 165 benzinarke takrat z nami, da bi lahko direktno primerjali z našimi dizelcami. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano
pred 54 minutami je Janez007 napisal:

Meni se zdi že 7,5J preširoko za gume 215 45 R18 (nizka guma).

Idealno za gumo 215 je širina feltne 7". A tudi tistih 12,7 mm širša feltna, kot je 7,5 ", gre na vsaki strani  ven za cca 6,5 mm. Tako, da guma niti ni toliko raztegnjena. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jaka32 napisal:

Iščem si dodatna platišča za mojo M3, kolikor sem uspel pogooglat, so original Mazda platišča dimenzij 7J x 18", ET 50.

Zimske gume imam Michelin pilot alpin PA4, dimenzij 215/45/18.

Zanima me, ali lahko te gume montiram tudi na platišča 7.5J x 18" ET 45 ali pa na 8J x 18" ET 43. In pa seveda če katera platišča sploh pašejo na moj avto.

Gume 215  na platišče 7,5" bo v redu, na 8" pa ne. Preveč bo razširilo gumo in bo platišče izpostavljeno poškodbam na kakem robniku. Na 8" montirajo celo gume  širine 245. 

Za ET 45 po moje ne bo problema, za ET 43  in širine platišča 8" je pa že vprašanje. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 minutami je NevLado napisal:

Sem klical prejšnji teden. Uvožena je iz Italije, lak je pa kot nov zato, ker so jo barvali - poškodbe od toče. Imam namen da jo grem gledat če se pojavi še kakšna v tistem primorskem koncu, da se ne vozim za samo en avto.

Aha, zato je lak tako svetleč. 

Če prideš dol se mi javi. Lahko jo pregledava skupaj. Poznam prodajalca.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Na avtoplus Koper se prodaja zanimiva 6- ka, dizel, revolution top. Ohranjena je v nulo, lak kot nov. Je lepa, črna z črnimi feltnami. 👍

IMG_20211023_102842.jpg

IMG_20211023_102830.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 38 minutami je scania napisal:

Res je, je pa bolj udobno in glasno 🤣🤣🤣

Ja, udobne so res, še posebno na ovinkih, ko zaplavaš.🤣🤣 

Zanimivo, da so moje zimske gume tišje kot letne good year. 

Verjetno kaj pripomore tudi širina 245? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 minutami je scania napisal:

Gledam da je nexen nfera su4 zelo težko dobit. Kaj te to je zdaj??? Isto kot čipi, iskana roba?

Ja. Res je. Pri mnogih dobaviteljih piše - trenutno ni dobavljivo! Pa tudi cene so šle nekaj  gor, mi je zatrdil vulkanizer. Jaz sem imel res  srečo, da jih je imel na zalogi in točno to dimenzijo. Ampak še vedno sem jih dobil skupaj z montažo za ugodnihn 74€. Za to dimenzijo res ni veliko. 

Je pa zelo pohvalil nexen gume. Pravi, da ni imel nikoli problemov z njimi zaradi kake ovalnosti ali česa podobnega. 

In, da so z vsakim novim modelom vse boljše in boljše. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.