Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Te?ak motor v de?ju in avtomobili brez zavesic, da ti ja vsa voda ?iba gor... Naj je slu?ajno ?e kaj peska na ovinku ali pa kak?no razlito olje ali nafta... Prav ni? ti ne zavidam...

Normalno, da je vedno kriv motorist. :P

Zakaj?

Pozna? na?e policaje: "Vsi, ampak res ?isto vsi vozniki so pijani divjaki z mobitelom na u?esu, ki ne uporabljajo varnostnega pasu in vozijo na premajhni varnostni razdalji". Torej ti je jasno, da bo vsak, ki je ?e kdaj imel izku?nje z na?imi policaji, pani?no reagiral in zahodil zavoro ne samo do podna, ampak ?e skozi poden prav do ceste. Torej bi moral pri?akovati, da bo voznik kombija pred teboj pani?no zaviral takoj, ko zagleda policaja, pa katerega koli. Torej si sam kriv, ker se nisi prej ustrezno pripravil in pustil dovolj prostora za ustavljanje. Ker vedel si. V drugi zgodbi si pa ?e bil v Sloveniji in si torej upravi?eno lahko pri?akoval na?e policaje. Torej si spet ti kriv, ker si "nagazil na mino". Kaj pa nisi pazil, saj vendar ve?, kak?ni so.

Torej, kriv si.

:jezicek:

Pa poro?aj, kako se bo razpletlo, to me pa res zanima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Mazda 5, dvo-litrski turbo dizel, 144 konjev.

Pot je bila dolga 1199,2 km, porabili pa smo 123,52 litra. Torej okoli 10,3 litra na 100 km.

Klima celo pot, ker je bilo preko 30?C in son?no. V avtu sedem oseb. Na kljuki pa 1300 kg te?ka po?itni?ka prikolica.

Ko se?tejem vse skupaj, sploh ni veliko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

Za vse zaplinjene sem danes na?el eno reklamo:

Vsi ?lani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE boste ob vsakem to?enju avtoplina LPG nad 30 l avtomati?no prejeli popust v vi?ini 4 centov na liter. Ugodnost velja vse do 31.8.2017.

Bencinski servisi OMV s ponudbo avtoplina LPG:

Grosuplje,

Cikava,

Dravsko Polje - sever,

Dravsko Polje - jug,

Radovljica - sever,

Radovljica - jug,

Koper Bonifika,

Smednik,

Grabono?

?e mogo?e komu prav pride...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

?e koga mogo?e slu?ajno zanima, je spet nekaj medu na razpolago.

Lokov?ki cvetli?ni, tako kot lani. In pred lani. In pred pred lani...

1 kozarec = 1 kg = 12,50?, tako kot lani. In pred lani. In pred pred lani...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

?e eno vpra?anje glede elektri?nega avta:

Ti akumulatorji, ki jih imamo sedaj v avtomobilih, se nekako sami od sebe spraznijo v kak?nih treh mesecih - ?e avta ne uporablja?.

Kako pa je s temi akumulatorji, ki jih uporabljajo za pogon elektri?nih avtov? Doma lepo napolni?, jo polovico porabi?, da se pripelje? pred firmo, parkira? in gre? s slu?benim avtom (ali pa letalom) na slu?beno pot. In ko pride? nazaj, je baterija kar na lepem prazna... Elektro podjetja pa vesela...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

V bistvu fa?iranje ni dovolj. Zakaj ne? Recimo, da se jaz in ti zmeniva za en nateg...jaz pripeljem srno na AC in jo na odseku, ki ni pokrit s kamero izpustim na cesti??e. Ti pa se pripelje? po tem odseku in sfa?ira? mojo srnico. Ali lahko v tem primeru zahteva? od?kodnino od DARS-a?

Bolano. Ampak teoreti?no je pa mo?no, ja.

Kakorkoli, tole spodaj je pa dokaz, da nismo Slovenci edini...

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/video-nevarno-ravnanje-voznikov-v-nalivu-blokirali-predor-ujeti-celo-gasilci

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

http://siol.net/novice/slovenija/previdno-na-obmocju-vranskega-se-nahaja-razjarjena-medvedka-444864

Vse je to fajn pa krasn, ampak men tuki neki ni ?ist jasn...

Kako so pri vseh ograjah trije medvedki prikolovratili na avtocesto?

In tisti, ki je nagazil na te tri mladi?ke: ali lahko zdaj od DARSa zahteva od?kodnino? ?e je pla?al vinjeto, jo je za to, da se lahko brezskrbno pelje po avtocesti, torej je dol?nost upravljalca avtoceste, da poskrbi, da ne bodo po njej tekale ?ivali. Se motim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? - nesre?a s pobegom
Napisano

In, normalno, nih?e ni? sli?al in nih?e ni? videl...

?e kaj pomaga, je v moji bli?ini je en klepar, ki naredi spodobno pa za dokaj ugodno ceno. Tudi poravna marsikaj, kar bi drugi enostavno menjali. Samo steklene dele bo pa vseeno treba nove (lu?i, smerniki).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Se ne morem odlo?iti, a tole spada sem ali med "Novinarske manipulacije"... Napisal bom sem, pa ?e ni prav, naj pa administrator premakne...

Gre se pa za tale ?lanek:

http://siol.net/avtomoto/zgodbe/elektricni-avtomobil-je-za-slovenca-ze-cenejsi-od-dizelske-konkurence-428885

Prvo me je zmotila cena kilovatne ure elektrike, ki jo navajajo: 0,0001. Na uradni spletni strani GEN-i je ozna?ena redna cena za enotarifni ?tevec (takega imam jaz doma) 0,05200. Torej stro?ek na 100 km poti ni 2 centa, kot so izra?unali oni (zanimivo, ?ele sedaj sem opazil, da so v besedilu napisali, da porabi 2 centa na 100 km, v razpredelnici pa, da porabi do 1 ? na 100 km), ampak 1,04?. Glede na to, da je GEN-i med cenej?imi ponudniki, je torej cena OD 1 ? in ne DO 1 ? na 100 km...

Pa pustimo malenkosti, ker se na letni ravni nabere zgolj kak?nih 15? ve? stro?kov. Bolj je vpra?anje, ali bi jaz doma na 16A varovalko sploh lahko dovolj hitro polnil, da bi se lahko vsak dan peljal v slu?bo in nazaj... ?e pa zaprosim za mo?nej?o varovalko, je pa takoj ve?ji prispevek za omre?nino in priklju?no mo? in sfaljene investicije in kaj jaz vem kaj ?e vse pla?ujemo pri polo?nici za elektriko in je prihranek temu primerno manj?i.

Kolikor vem, imata Renault in Nissan narejeno tako, da elektri?ni avto kupi?, baterijo pa dobi? zgolj v najem. Koliko to znese pri Nissanu, mi ni ratalo odkriti, ker na uradni internet strani tega vozila ni. Torej tudi nabavne cene ni mo? preveriti...Kakorkoli, pri Renaultu pa za ZOE pla?a? vsak mesec 59?. Torej na leto 708?.

Ko za?ne? se?tevati vse to, tisti bajni prihranki kar kopnijo... Za primerjavo so pa tudi na?li: 80 kW mestni avto s 130 kW Meganom. Bolj primerno bi bilo, ?e bi ga primerjali z Cliotom. Tam je pa ?e nabavna cena precej ni?ja (Clio Limited dCi 75 stane okoli 16.000?), pa tudi porabe nima 6,2 litra, tako kot so jo nara?unali Meganu...

Potem pa kmalu ugotovi?, da so stro?ki tam tam, le da te pri dizela?u po 120 prevo?enih kilometrih ne stiska, ?e se sodelavka pusti povabiti na pija?o, pa ne ve?, ali bo? imel ?e do doma ali bo? ostal na cesti. Pa tudi dru?ino bolj brezskrbno pelje? na po?itnice...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Danes sem bil pa ?e na poti, da nekoga prelopatam. Na njegovo sre?o se je ?e pravo?asno razre?ilo, da gre zgolj za nesporazum. Sem bil prepri?an, da njega zanima ?e?plja moje ?ene, so pa le mojo ?eno zanimale njegove ?e?nje...

Nazadnje smo se zmenili, da bom kar jaz pobral te ?e?nje pri njegovi ta??i...

In ?e koga zanimajo ?e?nje, je pridelovalec na? foruma?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Danes od?el v Menge?, da na?o BTjko spet spravimo v brezhibno sranje. Pridem v ?empeter pri Gorici, nato?im poln rezervoar, se odpeljem tja in ko sem se vrnil nazaj, sem spet to?il v ?empetru pri Gorici. In bil krepko presene?en nad porabo: par kapljic manj kot 7,5 litra!

Sem imel pa kar malo strah, ker sem se spravil na avtocesto z gumami Malatesta Kobra trac NT, ki so vse prej kot dirka?ke pnevmatike...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Pride danes sosed do mene, da se je na njegovi cesti zagozdil kamion?in, ki mu je nekaj peljal in zdaj ne more gor v hrib. Pa sem rekel, da grem pogledati, ?e se bo dalo kaj narediti in potegniti ven. Seveda sem imel takoj tri firb?ne glavice v kesonu in eden celo s fotoaparatom. In ?e ne bi slikal, mi itak nih?e ne bi verjel...

Kamion?in je bil kar spodoben tovornjak MAN TGA 18-350. Na sre?o prazen, a s hidravli?nim dvigalom. Sicer ne vem, kaj so mislili vsi skupaj, da so se z njim sploh spravili na tako pot, kajti ?lo je za tipi?no cestni model, ki ni prav ni? primeren za off-road...

Je pa za pohvalit BTjko. Prva, reduktor in smo ga odklinili, hudi?a zagozdenega. In potem sem po?asi vozil pred njim ?e tistih 200 metrov, kjer bi se ?e lahko kaj zataknilo, pa je vseeno ?lo.

Me pa spravijo na obrate ?efi, ki sploh prevzamejo tak prevoz. Samo, da dobijo pla?ano. ?e ?e ho?ejo dobiti denar in prevzeti ?isto vsak prevoz, je na tr?i??u precej ?tirikolesno gnanih tovornjakov, tudi taki se dobijo s ?est-kolesnim pogonom. Ko sem se ?e jaz ukvarjal s profesionalnim vrtenjem volana, je bilo v sramoto, da ni zna? ocenit sposobnosti sebe in svojega vozila in se zagozdi?. Dandanes pa to ni ni? posebnega. Se je pa? zagozdil, pa kaj. Mislim, kam gre ta svet. In za dodatek je voznik komaj razumel Slovensko, kaj ?ele govoril. Samo, da je ?im ve?ji dobi?ek za ?efa. ?e ne bi bilo soseda zraven, bi mu ?e ra?unal tole vleko, pa ?eprav je ?lo samo za 20 metrov...

post-5658-0-85898000-1495915360_thumb.jpg

post-5658-0-49878300-1495915370_thumb.jpg

post-5658-0-05538600-1495915380_thumb.jpg

post-5658-0-16225500-1495915390_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda B2500
Napisano

Mislim, da sem o tem ?e nekje nekaj pisal.

Pa ?e enkrat. Torej, ?e bo? ti zjutraj pojedel ko??ek suhega kruha in kozar?ek vode, ne bo? dolgo ?asa z motorko po gozdu tekal...

Pri B-seriji je precej odvisno, kaj po?ne?. Baje, da se da s porabo priti na 8 litrov / 100 km, jaz pa imam na letni ravni okoli 16,5 litrov / 100 km. Torej je jasno, da se ne vozim s praznim avtom po ravnini in po lepih cestah...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.