Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Hmmm, sodelavec je na tak način počil šipo na službenem golfu. Ker je poznal to finto z brisalci (ima tud sam VW-ja) je lepo postavil brisalce v servisni položaj in jih dvignil, pol se je pa spomnil, da bi bilo dobro, da avto zalaufa in da mu ogreje notranjost. Pa je blo poka, ko je brisalec udaril ob steklo. Tako, da to kar sem napisal se dejansko lahko zgodi v praksi. Če ne verjameš pa sprobaj, sam za posledice ne odgovarjam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je gregc88 napisal:

tud na mojem wc je tko... ugasneš avto, kjluč ven.. in ročko dol kot bi želel pobrisat..in se postavijo gor

na tvojem WC-ju? hmmm, kot bi bla navodila za tazadnjo obrisat. 😈

Ampak v tem sneženem vremenu je tole fejst neprektična zadeva, ko želiš odmaknit brisalce od šipe, da jo očistiš pomrznjenega snega. In seveda bohnedej, da pozabiš odmaknjene od šipe in daš kontakt, ker želiš, da se ti avto ogreje. Roka brisalca najprej zaruži po robu havbe nato pa brisalec s silo udari po šipi. Z mal "sreče" poči še šipa.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Ko menjaš prestavo v višjo, avto ne potegne takoj ampak se malo "vsede", ne, "skoči", ampak potegne z zamikom.

Tole pa prvič slišim.. Ne na tej ne na prejšnji se v sami vožnji ni poznalo praktično nič. Če ne bi bilo prikaza trenutne porabe in nekoliko drugačnega zvoka sploh ne bi vedel za regeneracijo.

Alex, ne rečem, da je karkoli narobe pri tvoji, ampak dejansko to ni splošni pokazatelj.

Drugače pa se pridružujem mnenju ostalih, da je tole po vsej verjetnosti menjal olje en šalabajzer, ki ne ve kaj tist X sploh pomeni in je nalival toliko časa olje, da ni prišlo do te oznake.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30 vs. Honda CRV
Napisano

Japonci seveda lahko in znajo narest močnejše različice. Problem je v EU, ker se takoe motorje in moči finančno kaznuje z ekološkimi taksami na izpuste. Tega recimo Ameri nimajo in zato tam laufa Mazdin 2.5 turbo z 250KM po novem tudi v Mazdi 3.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se še spomnite svojih Mazd?
Napisano

Sej zato je pa imel pri meni en tak poseben prostor v srcu, ki me je zbližal z bogom, saj sem vsakič, ko sem ga zagledal rekel "o moj bog" in sem ga zato tudi ljubkovalno klical kapelca.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se še spomnite svojih Mazd?
Napisano

Pa še moja pot v Mazdino družino

1. Jugo 45 (1981) - 45KM (pobrušeni valji, zamenjana glava pa še nekaj malenkosti. ocenjena moč glede na top speed 65-70KM)

2. Peugeot 305 1.1 (1980) - 60KM (prvi avto, kjer sem se zaljubil v obliko limuzin)

3. Wartburg 1.3 (1990) - 58KM (4-taktni, klasična šasija, manj kot tono teže. Presenetljivo uporaben avto)

4. Kia Clarus 1.8 (1999) - 118KM (prvi nov avto, prvič klima, motor narejen po mazdini licenci)

5. Mazda 6 2.0 (2004) - 121KM (prvič dizel, prvič turbo and I love it)

6. Mazda 6 2.0 II (2008) - 140KM (odlična kombinacija športnosti in uporabnosti, naredil v 11 letih skoraj 300kkm)

7. Citroen Picasso (2001) - 116KM (eeee kaj?!?!? Trenutek slabosti, itak jo je pa baba pol vozila, tako da je bila zgolj na papirjih moja)

8. Mazda 6 2.2 III (2019) - 150KM (najbolj eleganten avto do zdaj, skoraj premium občutek)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Pred 30 leti je bilo marsikaj redkost. Celo tako osnovne stvari, kot je večstrankarska demokracija. Pa kavbojke v naših  trgovinah tudi. Tako,da so bile samo štiri brzine v stoenki  pravi luksuz. 🤗

Ja kolk pa misliš, da so imeli takrat brzin ostali avti takega razreda? Več kot 4 je bil že kar luksuzen avto.

Jaz v večstrankarsi demokraciji tudi ne morem v teh časih kupiti kavbojk v štacuni, pa zato ni vzrok to, da je danes nedelja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ma niti ne... mi je bolj pomembno bilo, da je šla brez jebanja z raznimi rođoti. Še enkrat bom povedal, kot že mnogokrat - tud jurja je vredno, da nimaš opravka s takimi preprodajalci. Ampak, ko voli nek izvoli in naj se jebe par mesecev, na koncu pa je še vsak popustil in dal za bistveno manj kot je mislil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 urami je Jest napisal:

To je pa sestka od @Turbo Lumpi :)

ampak s ceno je pa optimist... jaz sem lani svojo v brezhibnem stanju s skoraj pol manj km dal za 3000 EUR. Sicer pa... naj trg pove, da ne bom kej bv naprej govoril.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 urami je J.J. napisal:

Od kdaj so ble pa PFL dizelce 185km? A je dal 2.2 motor namest 2.0. not? Se to sploh da homologirat?

Od 2009 so bili not 2.2 motorji s tremi močmi in eden je bil točno s tako konjažo. 2.0, je bil praktično samo dobro leto v uporabi pa še to le zaradi tega, ker so zamujali z 2.2 dizlom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 41 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Hehe, toje tako kot bi imel babo brez pa potem razlagal, da je tista luknja čist precenjena

Čak a ti tvoji dragi za predigro rečeš "... oh ti moja Octavia 😍"

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Zato pa bomo naredili spomladi testno vožnjo in primerjali kaj je na stvari in ali vseeno za različne porabe najbolj vpliva stil predvsem pa trasa vožnje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je realna cena Mazde?
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Ja tale trgovec je zanimiv. Tudi sam sem se pred letom zanimal za eno okrog 27.000€, po tem, ko sem vprašal, če se da naredit še kaj na ceni, pa so jo še dvignili 🙃

A veš kaj mi ni blo jasno... dejansko sem jim povedal, da sem resen kupec in da bom kupil Mazdo 6 al pri njih al pa nekje drugje. Pa jih to ni premaknilo niti za centimeter. Mater a res folk kr tko okol hod pa kupuje rabljene avte za 30kEUR. Mislim, tam sem se počutil tako, kot da imam več pojma o ekonomiji in prodaji, kot tisti, ki se s tem profesionalno ukvarjajo.

Aja pa še to: na men so probal izvajat stare marketinške trike tipa: ... ja je kar dosti povpraševanja in da zato ne bodo spuščali cene, ker bo hitro šla. Zdaj a jaz ne vem pomena besede hitro al to pomeni, da je hitro cca v roku dveh let... mogoče.

Lahko pa da izgledam naivno pa so pač probali...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je realna cena Mazde?
Napisano

Problem je edino v tem, da prodajalci so vse prevečkrat pohlepni do konca in ne bodo spustili niti za euro.

Tole na sliki sem gledal jeseni 2019 in sem jim takrat ponudil 28.500 (imeli so takrat nastavljeno malo čez 30kEUR) pa so se mi smejali. Po letu in pol so skoraj na tej cifri in z vsakim mesecem je avto manj vreden.

1062154.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 Karavan CD184 Revolution Top belo usnje, letnik:2019,28790 EUR :: www.Avto.net ::

Pa da ne bo kdo mislil, da sem lovec na denar, ker če bi bil bi takrat prodajal svoj staro šestico za 4kEUR. Tako pa sem rekel ceno 3kEUR in še predno je šla v prodajo sem že imel kupca (a ne Zmaj 😉) .

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.