marjeti?na kava? po?lji sms pa se dobiva najbolje v quatro gatti
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Mene je najbolj zmotilo,da pri DSK niso nikjer zavedeni ?e izredni servisi oz morebitni karamboli.
In kateri servis to bele?i?
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?enikoli nisem sli?al da je kdo rekel da je masen 70 kil.....te?a so kile, pa ?e koga to moti naj zami?i
Je res ce primerjas z ? kajti to se ni bil nas tolar, na primer v primerjavi z evri je bil tudi kruh cca 10 centovLeto 91 je bilo preden sem vedel sam zase ampak tolarjev se pa se spomnim in tole se mi slisi bistveno premalo. =/
Danes je kruh min x15, placa pa x10-12, skoraj enako recimo
To z mazdam se bi splacalo pogledati, ampak bolje mazdo 2 kot malcka. Ali pa se bolje kako fiesto ali cliota, ki inata daljso zgodovino
Ampak ne bi se smelo opravicevati ceno z vec opreme, zakaj potem osnovni avto ni vec osnovni z osnovno ceno?
Vedno je prodajni trend tak, da z leti moras privabiti z vec za isti denar. A kupci zahtevajo da je vsa junk notri? Nekaj so evropske direktive (abs in to) toda to ni direktiva kupcev...to je dolznost proizvajalcev ce hocejo prodajati tukaj
Se enkrat pozabi komunisticna leta....bilo je obdobje ko je tolar bil fiksen!Nova Ibiza za milion. OK, verjamem. Pa si prera?unal, koliko ?asa (ur) si delal zanjo
? Koliko mese?nih pla?? In, ali je imela klimo, morda dvopodro?no, ABS, ESP, TST, servo, el. pomik, koliko airbagov,....? ?lanek, v Delu iz leta 2009 navaja, da si moral leta 1991 za R4 delati 3700 ur (povpre?na pla?a), leta 2009 pa R Clio pa 2300 ur. Povrhu pa primerjaj Katro in Cliota. Kruh leta 1991 je bil 0,11EUR . In cena kruha sedaj
? Mar naj proizvajalci avtov ostanejo v letu 1991, peki pa upravi?eno dvignejo cene za 10x in ?e ve?. Za TV si dal 1991 dve mese?ni pla?i, ceno TV sedaj pa ve?. Pa upo?tevaj primerjalno glede na sedajno pla?o! Verjamem, da bi ti raj?i videl cena avtov po 1 mio SIT, torej 4.400 EUR, pla?o pa bi imel tako, kot jo ima? sedaj. Pol leta delati za avto ni fer do proizvajalcev. Leta 1991 je bila povpre?na mese?na pla?a v Slo 45 EUR (cca 11.000 SIT). To takrat, ko so bili tolarji, ki jih ti omenja?. ?e se vra?a? v preteklost - sam se spomnim, ko sem bil otrok in na star?evsko delavsko pla?o nam je bil realen "cilj" le Yugo ali Z101. Postavi avto iz leta 2015 ob bok npr Z101. ?e ?e dela? primerjave
.
Ja deli in podobni so zelo verodiatojen vir, in hoces reci daimajo danes malcki v osnovi dvopodrocno klimo esp in ta sranja? Malo morgen, kot sem napisal je to takoj + 4000?
Takole poglejva, piglej vstopne cene mazde 6 generacije 1,2 in 3....in se vzporedno top modelov.....
Veliki prirastki, place pa nizane...kriza, varcevanje pa to
Govorim o casu ko je bil eur 236,64 sit. Vse ostalo je brezpredmetno. Od tega casa je tudi minimal a placa skorajda enaka avti pa x2Tole navajanje cen v tolarjih je ?isto brezpredmetno saj se je od leta 1991 do 2001 te?aj spremenil iz 30SIT za 1DEM leta 1991 do 113SIT za 1DEM leta 2001, ko so marke zamenjali za EUR.
Tako je bil leta 1991 nov Wartburg 6.500DEM ali 208.000 SIT (te?aj 30SIT za 1DEM)
Novo Lantro smo kupili leta 1996 za 22.000DEM ali cca 2mSIT (te?aj 90SIT za 1DEM)
Clarusa sem novega kupil leta 1999 za 18.000DEM ali 1,8mSIT (te?aj 100SIT za 1DEM)
v Postojni kar lepo medeSnel plug, pa ?eprav sne?i. V sosednji hi?i so ?e dva dni neprestano policaji, forenziki in kriminalci, pa ne bi rad preve? izzival, ?eprav mislim, da imajo ?e preve? svojega dela. Ampak kar je ziher je ziher...
Sem pa minibusu sprednje gume okoval v verige (?e ?e plu?im ne), da je vseeno pripravljen, ?e bi bilo potrebno kam ?ibat...
Ne vem, kaj je to s temi letnimi ?asi. V?asih je bilo s pustom konec zime, zdaj pa se s pustom ?ele za?ne...
Moja nova ibiza 1.0 je bila tocno miljon sit.
Ni cajta zal
Malo sem se naredil Slovenca in za 15? pripeljal staro in odpeljal 'novo' micro iz Maribora....
Ce ti je avto vsec ti samo uzivaj, bol je misljeno kam gre ta trend cen...malcki so bili dober star miljon tolarjev....4000? danes pa skupaj dajo par delov da lahko dajo simbolicbo ceno 9.990? a ce vzames vsaj mal opreme, je takoj 12k...
Me prav zanima (samo slisal reklamo) kaj je v tisti zelo dobro opremljeni skodi octaviji za 16k
Tale je ze faceliftana, jaz sem pa zaaral se non fl 2011 - izklicna cena je bla ista, je pa res da od dec 15 sta bile samo dve, in obe sta ?ledodatna za??ita pokrova - haha, a temu se zdej tako re?e?
?e da? vse dodatne nalepke dol ?ele naredi? styling in ne destyling kot bi nekdo zmotno mislil
Edino gomilo opreme ma ta moja - ampak za drugi avto....bi mel raje 2013
Je kar je
Fak kam grejo te cene....21,5k za povisano mazdo 2....vec kot za osnovno mazdo 621540? to je z zimskimi felnami in gumami.
Poslano iz mojega ONEPLUS ONE telefona!
a so se zmotili v letniku...? Cena huda, samo tuning je treba odstraniti...
Mazda ima tudi predstavnika v 2B
Veste kaj zverizena vrata se nobena ne odprejo.....zato gasilci rezejo...
?e bi mel 2kW manj bi ?ou menjat
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10630601&show=1&avto=Opel+Omega+2.6+V6+++PLIN+navig+xenon+usn
?aki V6 bi imel 40? ve? je pa ?e problem? Kolk si pa v svoji ?e pustil?
je ?e ?la.....
ne, ti si posplo?il na vse ceste... jaz sem samo rekel, da je obremenjenost odvisna od ?asa, vremenskih razmer in datumske obremenjenosti. V zadnjih desetih dneh sem bil 2x v Kopru pa je ?lo kot po putr?ku - razen kakega butastega italijana, ki se obna?a kot, da je doma.
Napisano
Ampak ne moreta to primerjat na leto, treba je vzeti vsaj 10 letno povpre?je oz skupno enako ?t kilometrov.
Ko re?e? zavarovanje, registracija, servisi, dodatne feltne za zimske gume, letne gume, vinjeta; brez goriva).
So notri tudi ?love?ki faktorji in preparele gume ?e se ne motim, nekaj kar ni standardno. Mene avtobus pride eno leto 1000? (zavarovanje, cestnine, vinjeta) drugo pa 2500, ?e moram kupiti gume, servis z DSG....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani