Skoči na vsebino
Nakup nove Mazde 6
Napisano

Meni so pri mo?niku v Kranju, takoj dali dol jur?ka pa pol za model cd150, attraction oprema. ?e prera?una? v procente je to mislim da nekje 5-6%. ?e bi ?e te?il, bi se najbr? ?e kaj dalo.

Glede servisov, je pa teta rekla, da bodo ceno za novo ?estico zni?ali, ker ljudje vozijo k popoldancem. No shit!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Moj Japonc pije 6,7 (ko ga stiskam ker sem divjak) in ker je bencinar se ne zajebavam z nobenimi turbinami, DPFjem, Bosh pumpami ali ?e kako regeneracijo. :hohoho:

Bom drug teden videl kako bo z drugim tankom, zaenkrat ka?e da bo nekaj podobnega.

Topshit :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje novih (novejsih) mazd
Napisano

On ?e ?e, propagira krown, tisti dinitrol je samo za extreme o?itno. Sicer pa ni zagovarjal ne eno ne drugo. Vsaj tak ob?utek sem imel. Povedal je samo, da ni nujno, da ?e pere? avto vsak teden, da ti ne bo rjavel. In da je imel polno takih avtov, ki snega ?e niso videli (nedeljski vozniki) in so rjaveli, po drugi strani pa avte, ki niso bili vzdr?evani na takem nivoju, pa je bilo stanje precej bolj?e.

Ko sem razmi?ljal al bi mel novo ?estico, sem se sedaj spomnil na tole rjo. Potem pa mej nov avto recimo 10 let, ?e ?e po parih letih rja ven useka. Ne vem no, recimo da sem mal skepti?en.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Gustav, lahko gre? k temu stricu na Krown za??ito. ?lani mamo mislim da ?e 10% skonta. Pa ni ne vem kako drago. Meni je na enih delih spodaj, kjer je bila bolj kriza s krta?o zdrgnil in namazal z dinitrolom ?e. Sicer pa olje. Pomoje je to kr v redu stvarca.

Tudi ?ivi rob na zadnjem blatniku baje uredi tako, da ga za??iti. Malce podrgne rjo, potem temeljna barva, nato se pa naredi en tanek nanos mislim da dinitrola. Za male pare.

Sem pa par mesecev nazaj zadnji blatnik (ravno za ?ivi rob), kjer se mi je za?ela malo pojavljat rja (tudi zra?na), na?prical s krown sprejem. Zdej najbr? se precej hitro spere dol, ampak zadnji? ko sem gledal dejansko ni bilo kakega posebnega napredka rje,..saj da bi bilo vidno.

Sem pa nabavil ?e en spray od wurtha, za za??ito proti koroziji. Naj bi bil odpren proti soli pa to, dr?al naj bi do pol leta..Bomo videli kako bo. ?e bom avto ?e nekaj ?asa imel, bo najbr? treba kar ornk za??ititi tista zadnja blatnika.

Gre se za tale rob: http://forum.mazda6club.com/attachments/mo...ow-img_1174.jpg

Bolj me pa skrbi, ker se je na tem zgornjem robu vidijo sem pa tja mehur?ki .Se pravi, rje se ne vidi samo mehur?ke. Se mi zdi da je to tempirana bomba, kdaj bo to butnilo ven. Se pravi, da od znotraj na ven rjavi... :huh:

Boss, to je tko kot roke. Bolj jih pere? slab?e je. :)

Pomoje je podobno tudi tukaj. On pomoje ne bi nalagal. Vidi pa najbr? marsikaj. Od takih, ki so obsedeni s pranjem, do takih ki perejo parkrat na leto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mogo?e jih prevoz preko morja zjebe..sol pa to.

Sicer pa avtorju teme. preve? pere? avto. To je lahko tudi dodaten razlog za tako rjo. Malo povpra?aj gospoda na za??iti z olji Krown, ti zna marsikatero ?torijo povedat.

Recimo, da nekdo ki skoz pegla avto in pere podvozje itd, od tega je avto bolj rjav, kot nekdo ne vem iz osr?ja gorenjske kjer je ponavadi ve? snega, soli itd...recimo.

Meni je odsvetoval kakr?nokoli pranje podvozja. Sol ki pride na podvozje, se ravno tako tudi sama spere...

Aja sicer pa, tudi jaz sem malo razo?aran nad plehovjem. Glede na znamko in ugled, si tega definitivno ne bi smeli privo??iti. Sploh ker gre za zelo soliden izdelek, potem pa rja....

A na Japonskem ne poznajo rje? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ja, ker se motor tudi manj matra. ?e bo? pa izkoristil pridobljene konje, bo pa tudi poraba temu primerno vi?ja. :) ?e pa tega ne misli? po?eti, je pa itak brez veze ?ipat :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Uf, odvisno kje in kako vozi?.Poleti je v?asih na prvi ?rtici tudi 300 km za mano, trenutno pa tudi pri meni 150.

Ni kaj, webasto se pri?iga stalno pa hladna ma?ina, pa kratke relacije...tako pa? je pa dizel gor ali dol.

Ja webasto prispeva svoje. Pa kaki nosilci za smu?e, plundra, sneg..itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Heh, vsaj jaz nisem navajen male porabe :) Po zelo le?ernem Toskanskem kruzanju sem imel kljub praznemu avtu 6,4 litra porabe, ?eprav sem dokaj hitro menjaval in ga nisem gnal. Mislim, da pod to ne morem prit.

Kar se Metabonda ti?e, se meni ob dodatku Golda poraba ni premaknila nikamor navzdol, pri Megaselu pa sploh ne. Ampak recimo, da je dobro za za??ito motorja. Naslednji? probam s Slick 50, ki ga bolj hvalijo.

Pri meni med 120km/h in 150km/h ni niti 2 deci razlike v porabi (pri prvi okoli 6,9 litra, pri drugi 7,0 litra). Vsaj nekaj, s ?emer se lahko tola?im <_<

To skoraj ne verjamem. Mogo?e je pa ?e v osnovi poraba tolk visoka, da potem ni take razlike :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ja, v klasi?ni obliki tako kot ostali ga nima. To sem mislil. Kaj je pa v skritih menijih je pa druga zgodba. Za povpre?nega slovenca to odpade :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.