Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 urami je scania napisal:

Kot zanimivost. Hyundai in kia sta razvila ročni avtomatski menjalnik. Torej ena varjanta je prestavljaš normalno kot ročni menjalnik ampak pedala za sklopko nimaš. Senzorji zaznavajo premik in potem posledično aktuator preko krmilne enote krmili vklop in izklop sklopke. Druga varianta je pa ročni menjalnik kateri ima pedal sklopke vendar je vklop električni. Vglavnem zanimiva tehnologija. Če bo le možnost bi rad probal ročni menjalnik brez pedala sklopke.

a se ne reče temu robotiziran menjalnik?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Glede rje pri avtih se lahko pogovarjamo le, če so bili kupljeni novi in smo jih sami vozili. Vse ostalo je pa na nivoju babe vračarice, ker ne vemo kaj je predhodni lastnik počel z avtom. Nestrokovna popravila, učenje plavanja, popolnoma zanemarjeno vzdrževanje in čiščenje.

ZAto pri nas po štirih Mazdah rje ni bilo. Ok tisto spodaj, ko je malo površinske je brez veze, če pa koga moti pa naj da zaščitit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
dne 24. 11. 2020 ob 9:46 je Z M A J napisal:

Acosmos naj vam takrat posodi MX-30, da se dokažejo s pridobitvijo najnovejše tehnologije. :)

Žal odpade, ker ne pride do Tolmina in nazaj brez porivanja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano
dne 24. 11. 2020 ob 8:52 je Alex napisal:

Zaradi tako pogostih regeneracij je seveda poraba temu primerno višja. 😛

Boss, ali je pri tvojem avtu z scalnico res daljši interval prevoženih kilometrov med regeneracijami? 

Ne, na okol 300km jih dela.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To je oreng hiba in se je začela pojavljati v trenutku, ko so naredili avtomatsko zapiranje ogledal in se je tako dnevno vsaj 4x zaprlo in odprlo. V prejšnjih modelih je bilo to redko saj si moral sam stisniti gumb, da so se zaprla in seveda so ljudje malo uporabljali oziroma le takrat, ko je bilo nujno. In manj uporabe manj možnosti za obrabo. :punk:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Pa sigurno, da je razlika, a pa imamo na forumu kakšnega, ki je dlje časa v enekih pogojih uporabljal isti tip avtomobila z različnima motorjema?

Enkrat smo naredili en večji test do Tolmina in nazaj z ene 6-7 Mazdami in enim BMW-jem in primerjali porabo. To bi lahko ponovili enkrat spomladi, ko nam bodo milostno odprli občine pa da sprobamo v praksi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ah lepo te prosim, ne no, ampak kot vedno je težko primerjat hruške in jabolka. @Jest je imel še prvo različico III. generacije 6-ke in po vrhu še avtomatika. Kot je znano je bil ta avtomatik zelo slabo sinhroniziran z delovanjem dizla in je bil dejansko prilagojen značilnostim bencinskega motorja, ker so tega prodali enormno več kot dizlov po celem svetu. Razlika je bila na uč od nekje 0,4l/100km pri 150KM do 1litra/100km pri 175KM med ročnim in avtomatikom.

Šele v zadnjem FL-ju, ko so dodali AD-blue so povprečje porabe še nekoliko znižali in kaj je najbolj pomembno, da so dejansko natunali avtomatik, da zna bolj "pravilno" uporabljati vrtljaje in navor v dobrobit porabi. Tako je praktično zdaj razlika med obema menjalnikoma pri istem motorju precej majhna.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 21. 11. 2020 ob 15:08 je 50keda napisal:

Možno, no saj v tem primeru, je pa tako ali tako potrebno gurat. Naj se znuca za časa garancije. Bomo videli, če so z leti to kaj reševali ali ne.

Verjemi, da ti bo garancijo zdržalo... potem boš pa sam plačeval menjavo. Jaz te potrebe po zapiranju nimam saj imam doma in na šihtu široko parkirišče. Če pa grem na kakega ožjega in je navarnost, da bi kdo po nesreči ogledalo s sabo odnesel pa seveda stisnem gumb za ročno zapiranje. Tako, da glih zarostalo ne bo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 21. 11. 2020 ob 12:54 je ignacij napisal:

Opa @Bossa je malo zabolelo, ker nic ne izgleda da @Jestlaze, jasno je predstavil dejstva in je verjetno eden redkih, ki je imel obe masini v uporabi ob enakih pogojih. Verjamem tudi tvojim 5,8l ampak v tvojem primeru zal nimamo primerjave porabe bencinarja v eneakih pogojih.

Ne vem zakaj bi mene bolelo... jaz imam fantastično porabo za način vožnje, ki je daleč od svaljkanja po cestah in je zadnje čase celo kar precej mestne vožnje (pač kurčevi ukrepi). Bolj imam občutek, da je tebe zabolelo, da ima tako velik avto in še karavan za povrh tako malo porabo. Nekako ti verjetno ne gre v računico, kjer si prepričan, da 2.2 dizel in 2.5 bencinar trošita skoraj enako. Pač ne pa če se na vse pretege trudiš.

Pa da ne boš narobe razumel... vseeno mi je kolk komu troši, ampak zavajanja je danes mnogo preveč in dejmo bit realni vsaj pri taki temi, kjer se da z litri celo zadevo celo zmerit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sej lepo, da se tolažte 🤪 men se z dizelskimi 5,85l/100km pač ni treba, ker so to dejstva. No ja lahko pa da tud jaz lažem, danes je itak moderno, da človek malce izkrivlja resnico. 🤣

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ja sem imel tudi sam take, ki bi naredili za 40 EUR premontažo in centriranje. Pol sem pa imel zlomljen TPMS ventilček, pa po 2x hodit popravljat centražo, itd.

Ta je sicer dražji sam naredi kvalitetno in nimam nikoli reklamacij pa še gume mi zrihta po spletnih cenah, da se mi ni treba še s tem jebat.

Jaz sem se pač naučil, da tud pri vulkanizerjih navadno vela rek mal dnarja mal muzke.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano

ooo crap.... pri normalnih AC hitrostih 130km/h tale zabojček ne naredi niti 90km z enim polnjenjem. Se moraš peljat 90km/h, da recimo prideš na 160-170km dometa.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
dne 10. 11. 2020 ob 12:43 je Jest napisal:

;) Za ceno felten pa lahko menjam gume ene 10 let ;) 

Moja računica je drugačna.

leto 1

17 col feltne  original mazda 600 EUR

17 col zimske gume 500 EUR

TPMS ventilčki 200 EUR

montaža in centriranje 50 EUR

leto 2

0 EUR

leto 3

0 EUR

leto 4

17 col zimske gume 500 EUR

montaža in centriranje 50 EUR

Skupaj v 4 letih 1900 EUR

če bi imel ene feltne in samo menjam gume 19 col

leto 1

19 col zimske gume 700 EUR

2x montaža in centriranje 19 col je 140 EUR

leto 2

leto 3

leto 4

19 col zimske gume 700 EUR

skupaj v 4 letih 1960 EUR

Se pravi se v 4 letih pokrijem, nato pa je vsako leto 140 EUR manj stroška.

V 10 letih, če vštejem še ene gume je torej prihranka 1100 EUR plus vrednost felten, ki jih še vedno lahko prodam za cca 200 EUR.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Verjetno ne veš, da si je vseeno držav za eno leto zagarantirala možnost, da v kolikor bi cene zdivjale, da lahko takoj uvedejo regulacijo nazaj. Sej naftni distributerji niso neumni, da bi si zdajle pljunili v lastno skledo. Bodo še malo počakali, da se ta rok izteče pol pa juriš.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.