Žal ne 😟Hotel sem jo dati staro za novo in se je naknadno odločila, da jo bi imela, jaz pa nisem imel dovolj keša. Sem ji ga pa tako servisiral par dni prej in letna vinjeta ji je še pol leta veljala pa zimske gume ima ki so imele 10kkm in par drobnarij na avtu. 😊
Staro 3ko do 4 leta je pa kupovala že prej pol leta in ni bilo nič pametnega, tako, da je dobila skoraj novo s 23kkm ravno utečeno😀Je pa zaenkrat zelo zadovoljna.....
Lahko bi rekli tudi obratno, za trg z rabljenimi avtomobili so spet zlati časi.🙃
Zato sem pa jaz menjal👍. Izgubil sem komaj 3.500€ za 3 leta staro M3 in nekaj dodal za sedanjo CX30...... Je bil ravno pravi čas,da je bilo še dosti Mazd na zalogi...😊
Mazda 3 je vsaj zame eden najbolj posrečenih-usklajenih Mazda vozil. Če ne bi rabili več prostora, bi imeli doma zagotovo 2 x Mazda 3. 🙂
Glede moči G120, G122, G145, G150, G165 konjev Mazda bencinskih motorjev, imajo na območju do 4.000 obratov vsi našteti atmosferski motorji praktično enako moč-navor. Ko se navadiš, je skoraj dovolj. 😁 Če se s temi motorji shaja s CX-5 ali Mazdo 6, se tudi z lažjo Mazdo 3. Glede novih X motorjev s 186 konjskimi močmi je menda podobno, rabiš ga priganjat čez 4.000 obratov, da se te konje opazi.
Mi imamo G120 v prejšnji Mazdi 3 (kratki) in G165 v Mazdi 6 karavan, oba imata ročni menjalnik. Bolj odzivna se zdi Mazda 3, seveda ker je lažja, pa čeprav ima deklariranih 45 manj konjskih moči. Prej smo imeli praktično enako Mazdo 6 dizel CD175, v primerjavi z njo se zdi moč G165 pol manjša. 😢
Tudi meni je limuzina bolj skladna kot klasična. Zelo me mika. Moram jo sprobat😊. Edino bela barva me malo moti, najraje bi bi imel mazdino rdečo. CX 30 je pa danes pravi bomboncek, tudi meni je všeč. Sam je kar nekaj tisočakov dražji od navadne trojke.
Skyactiv-X je prav poseben motor, ki ga je treba tako tudi voziti. Mazda3 v limuzinski podobi pa je verjetno ena najbolj elegantnih stvaritev znamke v...
Mogoče ti kaj pomaga tale članek glede odločitve za 3ko....😉
Meni na trojki dela odlično. Sam tole o CX-30 brat je kr grozno. Sem jo zadnič ene dve uri vozil, ker sem imel redni servis pa se mi je zdela ok. Ni udobna kot trojka v smislu same vožnje ampak je ok. Motil me je edino za moje pojme premalo odziven avt.menjalnik in pa črna barva ji ne sede.
Točno tako je bilo tudi pri meni,na 3ki je bil vredu na CX30 je pa ročni 'odličen',medtem,ko je avt.tako,tako in tudi sama Mazda mi ga je odsvetovala! Ta avtomatik je za res lepo ležerno ameriško vožnjo ne pa za našo dinamično vožnjo z nekaj popra....
Tudi meni je limuzina bolj skladna kot klasična. Zelo me mika. Moram jo sprobat😊. Edino bela barva me malo moti, najraje bi bi imel mazdino rdečo. CX 30 je pa danes pravi bomboncek, tudi meni je všeč. Sam je kar nekaj tisočakov dražji od navadne trojke.
Ni večje razlike cc2 jurčka pa malo cenkanja pa bo.... 😊
Saj ti grelniki šip, ogledal, volana, sedežev menda niso za okras?
Akumulator je zalogovnik elektrike. Nujno je potreben za električne naprave (ključavnice, alarm, računalnik, zagon motorja), kadar motor ne dela.
Kasneje se elektrika iz akumulatorja nadomesti z elektriko iz vrtečega alternatorja (generatorja elektrike), ki ga poganja motor - iz njega alternator dobiva mehansko energijo in jo pretvarja v električno. Alternator med delovanjem načeloma pokriva vse električne potrebe za delovanje avta in še več, zraven še polni delno izpraznjen akumulator (zaradi zagona).
Če bi bilo kaj narobe s tvojim načinom uporabe (prevelika obremenitev električnega sistema), bi kmalu zasvetila kakšna lučka zaradi nizke napetosti sistema (preveč prazen akumulator in hkrati preobremenjen alternator), crknila kakšna zaščitna varovalka ali pa zjutraj avto ne bi več vžgal. Po mojem je skrb čisto odveč - za to so poskrbeli Mazda inženirji, kot na primer tudi za čist izpuh pri dizlih, vzdržljiva zložljiva vzratna ogledala, itd.. 😁
Zanimam se za nakup Mazde 3 sedan in me zanima vaše mnenje, napake, itd. Trenutno vozim 14 let staro hondo civic, ki je sicer odlična, ampak zaželel sem si nekaj novejšega. V oči mi je padla Mazda3, sedan, in sicer z 150 konjskim motorjem, sound style oprema. Kolk sem si pogledal na youtube teste, je daleč najšibkejši člen novih mazd motor, da je podhranjen glede na športni izgled avta. Ostalo je vse na premium nivoju. Zanima me vaše mnenje o tem? Tale 150 konjski ima pospešek 9 sekund do sto, kar se mi ne zdi ravno slabo. Naj povem, da sem večinoma umirjen voznik. Trenutna honda ima samo 125 konjev, 1.6 motor in mi je povsem zadovoljivo. Ogledoval sem si pa naslednji avto:
Torej, zanimajo me slabosti in prednosti omenjenega modela iz povezave.
Pojdi na probno vožnjo in boš videl kako in kaj.
Imel sem prejšnjo 3ko in sem bil zelo zadovoljen,sem pa testiral novo g122in je premalo tako,da kupi to 150 😊 Meni je lim.dosti lepša od 5 vratne in bi jo imel,če nebi bilo cx30....😉😂
Uporabljaj zraven klimatsko napravo in se ti bo vse odrosilo! Grelci so namenjeni predvsem za odledenitev stekel in ogledal,tako jaz delam in se mi ne rosijo.😊
Danes je mene sin peljal v cx-30 in isto pri pasu v b stebričku nekaj rožlja,glih v višini glave.Zdaj da povzamem naše težave v 2 letih lastništva in 30000km:
-zadaj levo amortizer spustil olje
- desno ogledalo se vedno ne zapira-odpira
- občasno spredaj levo pri zavijanju nekaj poka
- občasno se zgodi,da desna stran pri sopotniku poleti ne hladi piha toplo,pozimi ne greje,piha mrzlo
-ultrasonic sensor malfunction drive safely
Zdaj je tako,dokler je garancija 5let bodo pooblaščenci rihtali, po 5letih gre od hiše.Novi avto smo kupili z namenom vozi in tankaj ne pa da sem več na servisu kot z prejšnjo staro gajbo.
Vseeno naj bi bil ta aditiv med boljšimi. Se ga pa ne da kupiti v prosti prodaji. Jaz ga bom probal pa da vidimo, če bo res kakšna izboljšava, kot obljubljajo. Je narejenih tudi par neodvisnih raziskav in vsaj škode ne dela, če že ne pomaga. 🤪
Nikoli nisem kupoval produktov za mazanje gum ali plastik. S tem se mi ne da ukvarjat in dvomim, da ti produkti kaj dodajo h kakovosti-kondiciji vozila. Poleg tega pa mi preveč našminkani avtomobili in ženske niso všeč. 😁
Vsak ima svoje veselje,eni lepe avte in urejene ženske,drugi pa le......🤔 avte in ženske....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Če veš kaj kopuješ potem ni problemov saj veš kaj pričakovati....
Je pa tudi res,da zaenkrač čitam samo o težavah teh dopingiranih dizelskih konjih😃😂 🤣
Povezava za deljenje
Deli na druge strani