Skoči na vsebino
Mazda 6 uga?a - pomo?!
Napisano

Pred dobrim mesecem so se za?ele te?ave pri mazdi 6 (letnik 2005) ? diesel in sicer:

- v za?etku je samo nakazovala, da jo nekaj mu?i in dajala ob?utek, da bo ugasnila v prostem teku - kazalec na armaturki je malo zanihal vendar se je hitro umiril

- nato je za?ela ob?asno uga?ati pred semaforjem ali ?e je dlje ?asa stala na mestu ? ne glede na to ali je bila v brzini ali v prostem teku. Ko je ugasnila sem jo lahko brez problema ponovno v?gala in nadaljevala pot.

V tem ?asu sem jo tudi odpeljala k mehaniku, ki pa me je odpravil z obrazlo?itvijo, da z vozilom ni ni? narobe, in da ra?unalnik ne poka?e nobene napake. V ?asu, ko je bila na testiranju tudi enkrat ni ugasnila.

- kasneje pa se je zadeva iz tedna v teden stopnjevala, kar pomeni, da mi je v z za?etku ugasnila nekajkrat na teden, proti koncu pa ?e nekajkrat na dan oziroma na vsakem dalj?em postanku pred semaforjem

- danes je pa pri?el dan, ko je zjutraj brez te?av v?gala, za spremembo mi ni delala te?av na cesti, ko sem pa pri?la domov pa je ugasnila in sedaj v?ge z veliko te?avo oziroma samo ?e ji dodam in dr?im gas. Pod ?tandgasom pa takoj ugasne.

Prosim vas za nasvet, ker ne vem kaj jo mu?i in ?e mi lahko svetujete kak?nega mehanika iz ?tajerske regije, ki bi jo popravil.

valerija

IMV Ventil, fantje bodo pa vedeli za ?tajerski konec

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Nevem, koliko ima junior porabe ... nisem nic spraseval :) ... Kar je pojamral, je to, da tisti kitajc od navigacije ni vreden pol kozarca tople vode :) ... Z drugim pa je ocitno zadovoljen :notworth:

Normalno ce je iz ios familije :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Moj avtobus tdi od japonskega lazjega definitivno rabi manj. Tako na relaciji kot mestu, pa je v japoncu bil odstranjen dpf

Tdi 170 dsg 1,9tone vs 1,7 tone 143 rocni

Je pa kot je omenil boss - dinamicna voznja v prid porabe japoncu in kontra

Zato ne vem zakaj pravte anemicen, ker ne rani gas da se premakne....

Jest koliko sedaj japonc papa? BC je bil kalibriran, prej je 1L lagal

Skoda tdi 105 je pa razred zase relacija tudi 4/100

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 CD 110
Napisano

To govorite porabo za 110KM ali 143KM verzijo??

Tale se mi zelo dopade

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9922238&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%20CD110%207S-SLO

Samo nima napisano, ker lastnik je, ali ima avto servisno knjigo in znano servisno zgodovino, nima parkirnih senzorjev... :( Je pa lepa k Marija :)

za servisno rabi? samo VIN in preveri? vse na uradnem servisu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Vesel k nemski bokser....:)

post-2637-0-92509100-1443297245_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

No mislil sem brez premika gum, turirajo ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Meni nekaj ne gre skipaj drugace tukaj...ta sw naj bi deloval oziroma zaznal merjenje pod testom ala dyno, ko poganjas samo prva kolesa brez zadnjih.

Letni pregledi pa se delajo pod stantgasom...

Torj nihce po svetu ne meri teh plinov? Ce da potem bo to kmalu del pregleda....pol bo pa jeba za odstranjene dpfje tudi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Primer iz prakse: Stara dobra slovenska kvaliteta

Sedezna Tom Tom (sedaj M Tom po izkrvavitvi denarja). 11 let staro - kot novo, se vedno funkcionalno, le mikrofibra po vseh letih, hrani, lulanju dojenckov....pa se cem je pac zamascena. Kavc se sestavlja v zakonsko in je tudi to dal velikrat skozi.

Kreteni od tapecerjev hocejo 1500? za nove prevleke, za dva kavca iz ikeje...

Ampak ga ne dam, upan da se bo dalo kaj s pralnim strojem, kljub letom je vreden vsakega investiranega tolarja

post-2637-0-71919600-1443266210_thumb.jpeg

post-2637-0-03458800-1443266226_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Jaz bi se seveda logicno vprasal - ce nekemu velikanu ne uspe priti na zeljeno normo, kako (ni)so drugi uspeli.....verjetno se bo sedaj izkazalo da je Euro norma zgolj mokra zelja.....

Smeji se pa proizvajalcem hibridov in stroma....pa mamo lahko novo teorijo zarote

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Govora je o NOx, ne CO2. Me?a? hru?ke in jabolka.

govora je o VW aferi s co2....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Ne vem kaj teb dogaja za ameriko, ampak amerika pocasi a vztrajno bliza svoje standarde evropskim

Danes so na 235g/miljo (146g/km) plan do istega leta 2021 pa je 172g na miljo (107g/km)....

Hummer H2 ima se vedno preko 300g/km co2 ne glede na velikost katalizatorja.....

post-2637-0-32423800-1443049324_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Tle si pa malo zapluzil

Evropa ima standard 130g/km sedaj in plan da to spravi na 95g na kilometer do 2021

Amerika ima pa vsaj 7 razlicnih pravil, vecina jih je pod EPA medtem konima Kalifornija svojo, med drugim usa meri v 'pounds of carbon dioxide per megawatt-hour (lbs. CO2/MWhr)'

S tvojim cifram imamo vsi nove avte ki strogo ne smejo na cesto.....pretvori ameriske v eu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Tako je Alex vazne so odskodnine.

Drugace ima EU 3433533x strozje regulative ameri so na euro 3 standardu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

T? je bila tudi v igri, ko smo pred cca. dvemi leti posodabljali kurilnico... samo zal moramo najprej investirat v izolacijo hise... To pa je spet tak strosek, da vprasanje, ce se izplaca v nekem doglednem roku ...

Smo pa dali TC za sanitarno vodo cez leto ...

Pri tebi je drugace, ker je novogradnja... pa verjetno talno gretje...

Jah izolacija je pa predpogoj za vse skupi ja....okna, fasada pa to

Jaz pa v bosni vceraj zelenca za 0.95? (lpg je 0.4?)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Uf, ko berem te cifre je mogo?e res pirolizni kotel na polena in lasten gozd najcenej?a re?itev. Pri nas se kurilna sezona za?ne sredi septembra, kon?a pa konec maja. Zime pa spodobno hladne, za dodatek pa poskrbi burja, ki pri nas jemlje zalet za Vipavsko dolino. Pa imam na leto za mogo?e 250? stro?ka za nafto, me?anico in servisiranje motorke. Ostalo pa opravim z BTjko, ki jo imam za to, da se pozimi vozim v slu?bo, pa da kak?en gnoj kam prepeljem, pa ?ivino na pa?o, pa seno domov, pa ?e kak?en gradbeni material, pa kak?na krmila in pa, ja, tudi kurjavo...

Se mi je pa, enkrat za spremembo, iz?lo, da sem ravno danes imel povsem prazen rezervoar, pa sem nato?il ?e po stari ceni. :)

Koliko je pa tvoja ura?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

uf ko berem te cifre je mogo?e res T? way to go. Jaz dam 1200? letno za elektriko za 160m2, ampak to ej vse, gospodinjsktvo. voda, ogrevanje...tudi klime poleti...ogrevanja od tega je cca dobra polovica

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

NEXEN Tyres are made in Korea by Michelin

med drugim so del grupe OHTSU Tire and Rubber Japan, ki je lastnik Falkena itd 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Zdaj si sel v 'jures mode' ko niben razen tebe ne razume kaj si hotu povedat hahah

:jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Cheap shit pac ne more bit isti nivo kot folk k dela gume ze 100 let...

Pa jih hvalte kok cte...pri gumah se NE spara.

Se posebej ce so iz iste tovarne a ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Nexenke sem ?e jaz hvalil tukaj, pa je izpod ?asti sprejeti da je nonbrand guma dobra  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ce to tega ne kupis bo on poslal kuma k teb dam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

avtobus pripeljal ljudstvo, vso kramo in cunje, ?ival z dopusta, kjer ga je ?akal siriusov zlatko. motor ga je njam njam....del ga je ?lo pa vi dvokolesnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.