Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Zna bit res huda zima. Na naši jablani so letos prvič jabolka. In to koliko. Pa je znano, da na obali ni glih neka ugodna klima za jabolka. Jaz imam vedno v avtu zložljivo lopato za odkopati  avto izpod snega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Tudi meni je rdeča šminka všeč......😃😂🤣

Upam, da je ne uporabljaš prepogosto. :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je tommaazz napisal:

Hmmm, nisem gledal tablice...je pa bilo v juniju v Moravskih Toplicah🤔

Ne... Nisem bil jaz. Čudno, da obstaja še tako lepa kot je moja. . 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 31 minutami je tommaazz napisal:

Ma saj je meni tudi lepa Mazdina rdeča, še posebej en odtenek, ki sem ga videl samo enkrat in to na Mazdi 6 karavan...taka gloss barva je bila, kot bonbonček 😍. Ampak na CX30 zame žal pašejo le te malo temnejše...machine gray ga naredi elegantnega, tudi polymetal ni slaba a mi preveč sekajo tiste črne obrobe ven, modra pa mi je bila malenkost pretemna, čeprav na soncu zgleda fenomenalno, v oblačnem vremenu pa skoraj črna...zdaj tako je, kar je, odštevam...še 4 dni 🥰

Da nisi videl moje 6-ke karavan? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz sem samo napisal, za katero barvo je bilo večje zanimanje. 😊 Zanimivo, da nihče skoraj ni opazil, da gledajo dva različna modela. 

Poleg rdeče so se nekateri odrasli z otroci tudi slikali. Samo povem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 22 minutami je robertk6 napisal:

Najvarnejša barva je tako bela, ki ji sledijo rumena in bež. Raziskava je pokazala, da je za črne avtomobile verjetnost trka za 12 odstotkov večja kot za bela vozila, za siva vozila 11 odstotkov, za srebrna 10, za rdeča, modra in rjava vozila pa je verjetnost trka za sedem odstotkov višja kot za bela vozila.

Da ne boš preveč opeval rdeče🤣

Odvisno, kje si našel ta prispevek. Ne verjamemo televiziji, knjigam, časopisom. Ta trditev je nepreverjena. Ni dodan noben vir.

Sicer pa, to ne velja za mazde. 😉

Mazde so statistično  udeležene v zelo malo nesrečah. Pa še takrat so ponavadi krivi drugi. Vozniki mazd smo preudarni, spošujemo prometne predpise, vozniki mazd se vedno ustavimo pred prehodom, da spustimo nebogljene starčke in otroke varno čez cesto.

Vedno smo pripravljeni priskočiti na pomoč  voznikom drugih znamk, ki nemočno čakajo na robu cest na vlečno službo. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

In tudi hvaležna, saj jo skoraj ni treba prat. :)

Edino kar bi lahko pripomnil je podobnost z barvo asfalta. Če kakšnega spregledaš (izsiliš), je to ponavadi siv avto.:blink:

Baje, da imajo lastniki temnih avtov večjo možnost nesreč kot svetlih. Tako imajo lastniki črnih vozil celo 16% večjo možnost trka, temno sivi in rjavi so takoj za njimi. Najbolj "varni" v prometu  so beli avto. In rdeči. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je tommaazz napisal:

Lepa ta siva barva 🥰

Res je, samo kaj ji pomaga, če so jo parkirali poleg rdeče. 🤔

pred 14 minutami je Jest napisal:

Alexovo "delo" med malico 😆

IMG_2929.jpg.c39b951b900f90956475a621375de9b9.jpg

Od vedno me je zanimalo, kako ljudje reagirajo na različne barve in lepoto. Pa tudi statistika je zanimiva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Zanimivo opažanje. 

Sem imel petnajst minut časa (med malico) in sem opazoval mimoidoče pred enim nakupovalnim centrom , kako so reagirali na razstavljeni mazdi(rdeča cx3 in siva cx30.) V tem času se je zaustavilo in pogledalo malo okoli avtov in v avta 53 ljudi. 

Od tega se jih je zaustavilo samo pri rdeči 34, samo pri sivi 13 ,ostali so se pri obeh. 

IMG_20210831_112512.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 urami je Bini napisal:

Ni potrebe sem danes prvič naredil malo daljšo testno vožnjo do Cerknice,njene okolice in domov,cc 400km in imel porabo pol litra manj kot  spomladi z M3 -6.2 vs CX30 -5.6.

Zelo sem zadovoljen in je to tisto kar obljubljajo 0.3 do 0.5 litra manjšo porabo od prejšnjega motorja in še 65 vrancev pod haubo je več ......:ouje:

IMG_20210829_153710.jpg

IMG_20210829_164855.jpg

To bomo natančno preverili na novi porabi. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 7 minutami je Boss napisal:

Renault Traffic je tud lep al pa Ford Tranzit. 😂 Veliko prostora, visoko sedenje, preglednost, dizel, navor, sanke na strehi, da se ju dobit v rdeči barvi. 😜

Ne, moj naslednji avti bo definitivno benzinar+ hybrid. Ali pa celo elektrika. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 38 minutami je Boss napisal:

Sej več ali manj se je vsem to zgodilo, ki so krčili paleto ali pa zamujali z modeli. Alfa, Lancia, SAAB, Rover, pa cel kup ameriških.

Tisti, ki širijo paleto tudi z modeli, ki bodo maloserijski (KIA, Hyundai) in tisti, ki vzdržujejo pestrost izbire (Audi, VW, BMW, Mercedes, Škoda, Peugeot, Toyota) teh težav nimajo.

Razlika med Mazdo in Toyoto je samo v tem, da ko pride v salon kupec in si zaželi poslovno limuzino sigurno ne bo vzel pri Mazdi CX-5 ampak bo šel tja, kjer to imajo. Isti kupec pa bo pri Toyoti našel tisto kar išče. Mazda bo kupca zgubila, Toyota pa pridobila.

Mogoče pa bo vzel to novonastajajočo hibridno premium mazdo s šestimi cilindri in pogonom zadaj. Imela naj bi 350 HP in 340 Nm navora. Podvozje baje razvijajo skupaj z lexusom. 🤔

Mogoče pa bo to prava raketa z dobrim zvokom. Pa, še benzinar za povrh. :aaaaa:

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

To je pač to... posledice krčenja palete pomenijo tudi krčenje prodaje. Če marketinški oddelek pri Mazdi tega ne razume je to posledica.

Men je bilo samo to čudaško, da ti rečejo, da se Mazda 6 ne prodaja. A bejš, a da pa je model zunaj kar 9 let s samo več ali manj kozmetičnimi popravki in izboljšavami verjetno ni nič krivo?

o čem govorim:

Mazda 6 (prva generacija GG) 2002-2008 oziroma 6 let

Mazda 6 (druga generacija GH) 2007-2012 5 let

Mazda 6 (tretja generacija GJ/GL) 2012-še vedno v proizvodnji  trenutno 9 let

Kot sem bral, se bo mazda v bodoče vrgla predvsem  na suv-e. Mogoče bodo dali na trg leta 2023 nek nadomestek za Mazdo 6,ki pa to ne bo, saj ciljajo na visoki premium model, ki bo konkuriral bmw-ju, Mercedesu in audiju. Verjetno tudi s ceno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Brane napisal:

Šušlja se  da Avtoplus zapira servis in prodajo Mazde v Kopru in odpira Mercedes benz, zato ker z Mazdami ni  kaj preveč dobička-se ne kvarijo

Res je. To se govori že pol leta,da so prevzeli mercedes. 

Lepo bi bilo, da bi mazdo dobil kak resen in dober servis na obali. Da bi se lahko zanesel na njih. Avtoplus je sedaj cento  mestieri, mille mizerie. 

(delamo sto del ,a smo reveži) 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 minutami je SpEkTr napisal:

Ne, ni to dizelsko pravilo :)  Jaz sem vedno bolj skeptičen do teh motorjev, neka super duper tehnologijaa pa kompresijsko razmerje itd..po drugi strani, dobiš pa potem ful več sranja znotraj motorja, od raznih oblog , mašenja, ipd... Vsaj tak občutek imam.

Enako. Bolj, kot je neka nova tehnologija vmes, bolj imam občutek, da se stvar lahko bolj  kvari in povzroča več težav. Tak primer je tudi pri dizlih.Imam občutek, da na starih dizel  Mazdinih motorjih brez dpf filtra lahko skoraj pozabiš na menjavo olja, vzdrževanja (hec)😊 pa bo laufalo brez problemov.  Te skayactiv dizel ( + nove benzinske) motorje pa moraš gladiti in crtati kot nedonošenčke. Pa še potem ti lahko povzročajo preglavice. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Ne bo, ker je zemlja ploščata in bo na koncu dol padel. 😋

... vmes ga bodo pa še avioni zaprašili z kemtrailsi. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pravkar je FuManchu napisal:

Meni je pa še všeč ta model. Starejši so itak še lepši, k so kocke:punk:

Ja. Vsak ima svoje najlepše oblike. Meni so pa vedno bili všeč bolj zaobljeni in bolj  športni modeli. "Kocke" avti so se mi zdele vedno preveč "kockasti". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.