Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Pa dobr no... pa kje vi živite, a v pravlični deželi z roza poniji, ki skakljajo nokoli?

Edina varianta, da bi se poceniloje, da bi vlada zmanjšala dajatve. To pa ne bodo naredili ker rabijo denar od davkov. Komedijant je lani pridelal 700mEUR plusa, jajo pa 4 milijarde EUR minusa samo v 3/4 leta. Ta denar bomo vračali - skoraj vsi, razen bogatih, ki jim vlada zmanjšuje davke na luksuz. Mislim, da je Jelinčič imel kar prav s tisto izjavo.... no saj vsi vemo s katero, a ne?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Zdej ne vem al me trolaš al pa ne razumem kaj hočeš povedat.

Bom poskusil še 1x - Zakaj je dražje gorivo po AC-jih? Zato ker tam cene niso regulirane in si lahko večjo maržo odreže trgovec. Zato ta razlika.

Regulirane cene so pomenile samo to kolk visoko maržo si lahko maksimalno obračuna trgovec. Se pravi bi lahko trgovci že zdaj nižali ceno če bi se odpovedali ali zmanjšali svoje zaslužke. No kot si opazil si jih niso in strašno iluzorno bi bilo pa zdaj tole pričakovat, da se bo zgodilo. Ko bo vlada oktobra dvignila roke nad maržami bodo trgovci veselo šibnili marže navzgor.

Tako kot so jih takrat na AC-jih ko so jih deregulirali. Ampak na AC-jih si niso upali preveč, saj bi bila razlika previsoka in bi to bil slab signal za splošno deregulacijo. Zdaj pa ko bodo dosegli svoje bo pa šlo vse skupaj veselo gor. Mogoče ne še čisto takoj ampak lepo počasi tako kot se kuhajo žabe. Vsak mesec nekaj centov gor za marže.

Vse skupaj kar so delali do zdaj s ceno 1EUR/liter je bila samo polletna priprava na deregulacijo.

Sicer pa ... saj bomo videli v praksi, a ne ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

haha Alex, kolk me ti vedno nasmeješ... dej prosim poglej si kako je cena goriv sestavljena. Potem boš mogoče opazil, da ne pomaga niti da si Agip, Shell al pa svet Peter.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Odlično. Pod komediantom bi bila cena ziher že 1,2€ ali več. Le tako naprej. 👍

Bom Kaciničnega citiral in rekel "uživajte dokler lahko".

Ablast se pripravlja, da bo deregulirala cene goriv in to že v oktobru. Me zanima a boš takrat še ploskal, ko bodo kartelno dvignili cene. Aja, seveda jajo ne bo kriv, ker bo to zarota naftnih trgovcev.

Tako, da kdor ima možnost naj si napolne cisterno ali dve.... ker vrag je vzel šalo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Piše švercerji obvoz... tko da hmmm. A se bojijo da bo kdo ilegalne migrante čez mejo vozil v rdečem gasilskem vozilu al so se zmotili in mislili na prekupčevalce z avtomobili. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

No ja tud bencinski bo nekako šel ampak bo treba rohnet v obrate. Moje mnenje je tako, da 165KM bencinar za po mestu in nezahtevno kruzanje po AC je čist Ok, ampak vožnja po hribih, potreba po 4x4 - Mazda ima za take naloge boljše motorje in to je bencinski 194KM ter 150 in 175/184KM dizel.

Bi pa seveda bilo zanimivo zvedet, koliko km se bo letno odpeljalo in kaki so ti hribi?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Aha, pol je bilo vprašanje kje bo dojenček bival - umestno. Al pa se je ata umaknil v tišino oziroma se je izselil v divjino?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sam to je res, ko 1x človek odraste ugotovi, da pospešek od 0-100km/h je res brezvezen podatek. 99,9999% časa tega sploh nikoli ne rabiš, razen mogoče tistikrat, ko testiraš. Veliko boljši so podatki o medpospeških in tam se vidi ali je avto dinamičen za vožnjo al le ena navadna krava, ki se samo dere a mleka pa ne da.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

To sicer ne, ampak hladno napolnjene pa so nekje 2,7 bara in ko se segrejejo so verjetno okoli 3 bare. Ampak vozijo se pa fenomenalno in ni ne duha ne sluha o kakem neželenem tresenju. Je pa res, da sem navajen na prejšnjo GTA-jko, ki je bila še za kako stopnjo bolj trda in to na 18 colarjih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je 50keda napisal:

Spustil gume na 2.5 bara, mogu sm se do dveh benzin stanic zapelat, da sm vrjel svojim ocem. Sm mislu, da jim je na petrolu barometer crknu k mi je pokazal 3.4 bara. Js se pa ze cel cajt sprasujem kak je lahk avto tak trd ... tak je to ko ne kontroloras tlaka za tistimi, ki ti avto prodajo xD

@Boss a si ti preverju tlak spomlad, k si letne prvic obu?

aha, sem jih kr z mazdinim kompresorjem nafilal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 19 urami je Bini napisal:

A je to sigurno,če je,potem ga je še vedno najbolje kupiti pri nas saj imaš pet let garancije.:bravo:

Ja, recimo moj je bil ob nakupu tam in je čakal na kupca iz katerekoli evropske države. Se pravi bi ga lahko kupil tudi Francoz al pa Španec.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Centralno skladišče je pa na Nizozemskem, od koder vsi naročajo svoje avte pa al si Nemc al pa Slovenc.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 urami je NevLado napisal:

Mislim, da se samo dizelaši skos ukvarjate z nami bencinci. :D  Nevem zakaj, a je to kak kult tako kot vegani, kjer je prvo pravilo da vsem raztrobiš in da vsi vedo, da je vegan?

A si ti vedno tako zategnjen? Še enkrat preberi, da je bila samo zajebancija in to na temo menjave olje. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava brisalcev
Napisano

Kaj, dihtunge okol vrat imaš samo 5 let? 😜

Čeprav so brisalci potrošni material, jih zaradi Rain-X res izredno malo uporabljam, tako da sem jih sam na prejšnjem avtu menjal v 11 letih natančno 2x. Pa še to bolj zaradi lepšega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.