Bom povedal,ko ga bom vozil a sem ga usral al ne🤣...ker sem ostal na Mazdi sem prepričan da je to to in ne potrebuje m testne vožnje 😁👍...sem pa razmišljal tudi o drugih znamkah(nova Kuga,Quashquai,Tucson), takrat pa bi šel obvezno na testno vožnjo😁...a ker sem vedel,da me srce ❤️ 100% vleče k CX-30,nisem potreboval ostalih testnih voženj. Jaz še vedno mislim,da je dobro,da sem vzel G150,saj je ta bencinski motor še eden redkih,če ne zadnji, ki ne potrebuje filtra trdih delcev(kot dizel),namreč X ga ima😁
Jaz sem pred kratkim vozil ford kugo hybrid in moram priznati, da me je kar prepričala. Motor, lega na cesti, oprema, izgled. Edino armaturna je bolj boga. Meni zelo lep avto. Aja, bil je v bordo rdeči barvi.
Je zelo tišja,motorja skoraj ne slišiš😊. Deluje zelo stabilna in dinamična,čista 5ka!😃
Občutek na volanu in podvozju je
približno isti.Je pa abient v prosroru za dva razreda boljši👍 Po občutku je enako prostorna razen nad glavo je višja cc 10cm (sedež imam tudi tukaj na podnu). Prtljažnik je manjši čeprav naj bi imel isto 420 lit.kot v prejšnji M3 lim.☹️
Kaj nisi bil na testni vožnji?🤔
Lepa. 👍Kdaj bosta prišla kaj na obalo, da to vidimo v živo in jo zapijemo pa kaj dobrega pojemo. 🤗
Sem jo prvič opral (cx30) in premazal vso plastiko, ki jo je ogromno s posebno tekočino za nego umetnih mas ter kupil gumi preproge za zimo.....
Takša je pa razlika, prej-potem. 😇
Dobro sredstvo. Sam kaj,ko si verjetno porabil pol stekleničke za toliko plastike. 😄 Dvakrat namažeš in je prazna. Ne, resno. Dobro, da, si se lotil zaščite takoj nove. Je dobra naložba za pozneje. Ko enkrat postane sivkasta, jo je težko zopet spravit v črno polmat. Edino z fenom se da.
Mi je pa všeč, ker se na tej barvi te plastike ne opazi kot na drugih. 👍
Vem, da so premium najboljše in nimaš kaj zgrešiti, matra me samo to, da nekatere manj zveneče znamke(hčerinske od premium) dosegajo na testih celo boljše rezultate in so cc 30% cenej!
Zaenkrat ostajam pri ožjem izboru na Kleber ali Cooper, bom pa počakal na novi test zimskih gum in videl kako in kaj. Hvala vsem za predloge in srečno v snegu.... 😂😂
Karkoli boš kupil, upam, da se boš odločil prav. Vseeno ni zanemarljiv strošek tudi pri mid budget gumah.
Hmh, malo šlampasti so bili tile pri homologaciji, vpisali so ti ET4/5 namesto 45🙄
Ja. Res je. To sem že takoj opazil, ko sem dobil kartonček nazaj. Tudi 17" mi niso vpisali, tako, da jih imam vpisane samo na "rezervnem" začasnem, papirnatem kartončku. To pa je Avto plus. 👍
Ne pravim zastonj, da so šlapasti. Tukaj se nahaja tudi uradni mazda servis. 🙄
Prvi vtisi in občutki v CX30 so odlični 😊 kaj več pa napišem,ko bom imel malo več kilometrov in porabil vsaj en tank bencina,takrat se bo videlo koliko pije ta " napol dizel" 😂
Še nekaj slikic......
Čeden stroj. 👍Me zanima, kaka bo poraba napram tvoji 3-ki.
Resda bo potrebno še malo počakati, da se motor razlaufa.
Vse lepo in prav a premajhen avto za moje potrebe.
Ja, tako se reče , ne pa dosti manj, v konkretnem primeru 66% dražje, namesto 573€ plačaš za 4 gume 948 €, razlika 375€, pri treh menjavah (recimo da ga imaš 10 let) znese 1.125€, pa če se ne motim, še nekaj več za centriranje. Glede na to, da nam je mnogim Mazda všeč predvsem zaradi oblike, je treba to požret .. 😁
Evo, takole ti vpišejo v kartonček dodatno dimenzijo.
Za 17" nimam še vpisanih. To moram rešit pred zimo. 😊
Jaz sem dal za 4 gume, Good year Eagle F1, assimetric 5, dim. 245/40r19 točno 560€, kar se mi ne zdi ravno toliko dražje kot 17". Samo poiskati je treba malo.
Saj v čem pa je težava? Verjetno le cena platišč (jeklena so kolikor vem do največ 16 col) in potem ceni gum, ki eksponentno narašča z velikostjo gum.
Sam imam enako težavo na šestki, žena pa ob mojem godrnjanju, ker so 19" gume cca. 2 x dražje od 17" vedno pripomni: "ampak ji pa tako pašejo" ... 🙃
Res,da so 19" malenkost dražje, a odtehtajo ceno z boljšo vodljivostjo, boljšo stabilnost v vožnji po ravnem in v ovinkih, lepšim izgledom... Ko grem pozimi na 17" se mi zdi, da, se vse nekaj zvija v ovinkih.
Jap. A se da vpisati tudi druge dimenzije. Seveda morajo vse pregledati, premeriti, poslikati in če je vse v redu ti vpišejo v kartonček novo dimenzijo. Simpl.
Res ET42 17" platišča glede na ET50 štrlijo bolj ven? S katerimi je avto bolj podoben kariolci? 😁
Manjši kot je ET, bolj gre ven kolo proti blatniku(bolj se poravna z blatnikom 😊)
Se pravi, če daš namesto originalnih ET 50 recimo ET 42,bo guma za 8 mm bolj ven proti blatniku. Kariolca bo z ET 50.😊
Recimo, za primerjavo, jaz imam širino feltne 8,5" za gume širine 245. To je kar 38 mm več kot 225. Na začetku sem imel gor tudi gume širine 225,a so bile kar raztegnjene.
A se da vozit tudi tako. 😊
Original mazdine 19" so širine 7,5" pa so tudi gume gor širine 225.
225 je max širina gume za 7J platišče, ni idealno, ampak znotraj mej. ET45 pa pomeni da pride platišče bolj ven, ampak kolikor se spomnim ima tudi @Alex ET45 17col in ok.
Opa sorry 😕 spregledal sem da isces zimske. Kaj pa nokian? Jaz imam savo in meni ni slaba cisto normalna guma, ne zganjam zimskih olimpijskih iger z avtom, za normalno voznjo je super sem bil z njo v Berlinu, Innsbrucku, Bratislava... in nikoli težav.
Tudi sam sem za nokian. Še posebno ta osebna 4X4 suv varianta, se zelo dobro obnese.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem pred kratkim vozil ford kugo hybrid in moram priznati, da me je kar prepričala. Motor, lega na cesti, oprema, izgled. Edino armaturna je bolj boga. Meni zelo lep avto. Aja, bil je v bordo rdeči barvi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani