Kam? V Salzburg, Muenchen, Berlin,...? Za Dunaj sem napisal, da se opravicujem, ker sem ga omenil ... Itak je za pot na Dunaj najbolj optimalna varianta cez Maribor, Sentilj, Graz,... in potem naprej proti severu ...
Govora je o Avstriji..........ne Nem?iji, ki je pa itak poglavje zase. V Salzburg gre? lahko tudi zastonj mimo Tauerja. Tako kot pri nas mimo Karavank.
In ja brez vezna debata, te stvari so tam cenej?e, pa se lahko ne vem kaka debata razvije. Odgovor je pa predvsem v tem, da vsi enakopravno pla?ujejo prispevke, davke. V Sloveniji pa ni vinjeta cena avtocest ampak krpanja lukenj povsod drugje kjer se krade (isto je cena benza.....prihaja ?e bencinski cent, ki nima veze z nafto.........)
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Na?a povpre?na pla?a je pol ni?ja kot v avstriji - zakaj potem niso avtomobili pol cenej?i pa hrana, stanovanja, elektrika, ogrevanje, energenti, iPhoni, vstopnina v Postojnsko jamo itd itd itd? ?e zna? na to odgovoriti ti bo verjetno jasno tudi to, da je vsako stvar Slovencu te?je kupiti kot Avstrijcu.
Boss verjemi, da bi bil presene?en...ja ?e je? zunaj itd, ampak obrobje dunaja ima isto ceno flatov kot pri nas, stvari v trgovini so na enaki ravni, dajatev je malo manj, Avtomobili niso prav ni? dra?ji........standard predvsem vzdr?uje sistem - sistem kjer je pacient pri zdravniku pomemben, brez ?akanj, brez skritih dopla?il itd.....?olski sistem deluje, nagrajuje, ?tipendira.....
Ni vse v tem kje je ceneje, ob takem bi skandinavija ?e propadla
Zakaj je potem ravno Dunaj ?e 10 let the place to live, ?e je v Sloveniji tako lep?e?
Glede km avtocest/prebivalca pa se pejmo ?e koliko slabih cest na prebivalca imamo mi in oni......
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Samo Avstrijci imajo poleg vinjete se predornine... Na sever prakticno tezko prides, brez da bi placal se dodatno (recimo v smeri proti Salzburgu placas Tauern tunel ali ce gres cez Grosglockner ali pa ce gres na avtovlak cez Mallnitz ... ) ...
Mi mamo enako za Karavanke. ?e pa primerja? Trojane, Markovec, jih je v Avstriji vsaj 10x ve? takih po 500-1000m
?e nosi? gajbo, tudi tistega gumba na kljuke ne more? pritisniti
Saj o tem jaz govorim, da nima smisla ?e nima? elektri?nega odpiranja ?e poleg. To je edini smisel. Lahko gajbo prime? s klju?i, pred avtom odpre?, se ti odpre, pa odlo?i?, druga?e je vse manualno, ne glede na to koliko gumbov ima?.
Nisem probal fordove 'brce' da ti odpre, verjetno je tudi dosti simpl.
Jaz dnevno uporabljam v naprej odpiranje prtlja?nika (pes, roba, torbe...) ampak zgolj ker je elektrika poleg.
Ima pa elektrika velik minus - prtljaga mora biti tipi top do roba, ker ko vrata samo malo nasedejo na nekaj se ustavijo varnostno - ni ?ans da z roko prtegne? dol po mo?ko in zba?e? vse not
ker nekateri ne znajo odpreti vozila s pritiskom na gumb zadaj nad tablico
Ok no potem pa drugi? vse prej vpra?aj kaj znajo in kupi tak avto...sva?ta. Avto je tvoj. Res pa je da je tipka za prtlja?nik luksus - ko ima? tudi el odpiranje prtljaznika. takrat ima? tudi tipko na klju?u in ima vse skupaj smisel, ker dr?i? robo v rokah in klju?e pa potem samo odlo?i? v prtlja?nik, druga?e mora? spet vse odlo?iti in uporabljati roke.
Dostava psa je tudi luksuz, pride? pritisne?, on sko?i ven, pritisne?, odpelje?, enako zjutraj za ?olo, tukaj smo izpadaj, odpre?, zapre?, gre?.......
Pa dobr, sej se ne vozimo po Baghdadu, da bi mogu bit skos zaklenjen v avtu
Mene osebno najbolj motita dve zadevi:
- start-stop: zakaj hudi?a se ne da te funkcijio izklopit za stalno? Meni je povsem neuporabna, ker ?e ima? vklju?en kak?nen ve?ji porabnik (gretje, klima...), se avto itak takoj v?ge nazaj. Poleg tega pa moram vsaki? ro?no uga?ati to funkcijo: avto imam parkiran za ograjo, ki jo je potrebno ro?no odpreti - gre? iz avta in ?e ima? vklju?en start-stop, ti avto crkne.
- mzd connect: sam po sebi super sistem, samo neizkori??en do konca. Na koncu ga uporabljam le za prostoro?no telefoniranje ter kot malo bolj napreden radio. Razumem, da so verjetno preusmerili razvoj na android auto (in podobne sisteme), samo kak?na aplikacija ve? bi pa za ta sistem vseeno lahko bila...
Predvidevam da se ne vozi? po ve?jih evropskih mestih....., na dolo?enih odro?nih delih je bolje biti v Bagdadu. Prodaja selfie stickov je tudi taka da ti jo vr?ejo preko odprtega okna.....so mi pa ?e odpirali vrata na na?em bencinskem servisu - v smislu ali lahko poveste...meni ni?, tebi ni? kar na kljuko, za avtom pa 3je pajda?i, ki so ?akali na trenutek nepazljivosti (predvidevam da je bil cilj prtlja?nik, ali pa da ti pod gumo nastavijo kaj, da te zaustavi na poti)
tega pa jst osebno ne maram. zaklenem kdaj v tujini, ?e sem v kak?nih mestih po kri?i??ih itd., samo da bi bil pa stalno zaklenjen v avtomobilu, mi je pa neprijeten ob?utek.
Se odpre takoj s kljuko. Jaz to redno uporabljam predvsem po Evropi, v Rimu sta pa otroka vedno preverjala ce smo zaklenjeni...
Prestavlja? namre? lahko tudi v D na?inu. Vozim izklju?no v D na?inu, a levo tipko za prestavljanje navzdol redno uporabljam za zaviranje z motorjem, ali za prestavljanje navzdol pred ostrimi ovinki v klanec.
Kdor je navajen pozicije rok 14:45, z izjemo izredno ostrih ovinkov, nima te?av s prestavljanjem.
Kdor se odlo?i za na?in M, pa lahko ?e vedno pose?e po prestavni ro?ici.
Sicer sem bil sam popolnoma istega mnenja (nepotrebna afnarija), dokler nisem sam poskusil. Obvolansko prestavljanje je nekaj, kar si bom ?elel imeti tudi v prihodnjih avtomobilih.
Enako je v DSG za D in S (s tem da ?e neha? pritiskat gre sam po ene 10 sek v D mode), ampak ni nobene potrebe ker tako lepo ?alta dol pred ovinki (in pospe?uje iz njega), volan je pa potrebno stalno preprijemat tako da je meni useless, ker so tipke na zadnjem delu volana. Raje uporabljam ro?ko menjalnika +/- ampak ?e to samo ko sem prikolico peljal.... DSG je res ?porten menjalnik, vezan na G senzor avta. ve kdaj gre navzdol in navzgor in se temu primerno obna?a.
Kukr gledam, so tile kr use pokljukal, kar je mo?no od opreme. Ker na sliki ni videti,da bi imel avto ogrevane sede?e, pa tud dvomim da imam sistem za nadzor tlaka???
Me ima, da bi ?el po VIN tele mazde in preveriti DSK, ko tako na veliko objavlja slovenski, vsi servisi.....ker sem ?el tja gledati eno alhambro, tudi KAO slovensko tudi KAO z vsemi rednimi servisi....
avto pa obup, z nekimi doma sprintanimi ra?uni, poreklo nem?ija
AMZS stran je pa a?urna, da kar ne more? verjet, po njihovo je dizel in bencin nad 1,5?, ko pa pogleda? prezzi benzina vidi? da je na vsaki self servis pumpi kjerkoli cena 1,1? za dize, in 1,2? ?e ti tankajo....V rimu je celo 1,099
Danes lepo 40-50 pirni?e - vikr?e - tacen. Edina dva, ki pa? ne moreta voziti po omejitvah in sta morala mimo vsaj 6h avtov (polna, prekinjena, prehod za pe?ce - you name it) sta bila BMW 3 karavan - ?rn, in Audi TT kabrio - ?rn.
:ne vem:
P.S. Audi TTja sem potem prehitel z 80 km/h v gu?vi na obvoznici ko se je spravljal na izvoz Savlje, seveda direktno iz levega ven.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Govora je o Avstriji..........ne Nem?iji, ki je pa itak poglavje zase. V Salzburg gre? lahko tudi zastonj mimo Tauerja. Tako kot pri nas mimo Karavank.
In ja brez vezna debata, te stvari so tam cenej?e, pa se lahko ne vem kaka debata razvije. Odgovor je pa predvsem v tem, da vsi enakopravno pla?ujejo prispevke, davke. V Sloveniji pa ni vinjeta cena avtocest ampak krpanja lukenj povsod drugje kjer se krade (isto je cena benza.....prihaja ?e bencinski cent, ki nima veze z nafto.........)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani