Skoči na vsebino

Zanimivo ampak to se je tut men enkrat zgodilo na AC. Samo enkrat ampak bil je pa BMW. :blink: Nekaj bo na tem, dejansko so postali BMWji statusni simbol. ?e ima? BMWja si ziher "uspe?ne?". Ravno tako kot, ?e ima? najnovej?ega Golfa si nekako glavni na vasi. Kdor pa nima teh dveh znamk (ok ali pa Audija) je pa ?e povpre?ne?.

Aja sem pa malo razmi?ljal ko ste se za?eli prepirati o tem kaj lahko s ?im primerjamo. V bistvu ?e naslov teme ni pravi, Golfa lahko primerjamo z Mazdo 3, Mazdo 6 pa s Passatom. :ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No danes sem pa ?e jaz za silo stestiral tega slove?ega TDIja! Slu?beni Golf 4 variant je bil pa okoli njega. :D Glede na to, da ?e nisem vozil Mazde 6, nasplo?no dizle ne (razen Cliota 1.5 dCIja 105 konjskega :P) ne morem ravno delati primerjave. Kaj naj re?em? Pelje se kar dobro, sodelavci zadaj so bili kot sardelice in so jamrali, da je Golf 4 majhen avto (ali pa so oni veliki :hohoho: )

Sicer pa nisem zahteven, in se kar dobro pelje. :) Edino kar sem opazil je to, da se mi je volan zdel preve? ?uden. Ni usnje, ni ne guma ampak neka hecna plastika nagubana, pa? nisem navajen. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rain-X preparat
Napisano

Verjemi, verjemi! :bravo:

Moj test

?e kar nekaj ?asa sem namazal steklo ampak ve? ali manj ni bilo dovolj de?ja da bi oreng stestiral zadevo do sobote, ko sem opral avto in ga priklical! :blink: Kapljice se lepo razlivajo po steklu nad hitrostjo 70 km/h oziroma ko hitreje pospe?ujem. Tudi, ko grem pod to hitrostjo se kapljice tako lepo nakapljajo na steklo, se ne razlivajo tako, da izgleda kar hecno. Poleg tega se mi zdi, da od takrat ko sem namazal ?e malo popu??a in se kapljice med polzenjem "zatikajo" torej ne polzijo ve? tako lepo kot zadnji? ob eni "rosi". Aja pa danes sem gledal kaj je narobe s steklom, da na sovoznikovi strani ne deluje. No valda, nisem bil temeljit in tako se tam najbolj opazi razliko prej potem. Razmi?ljam, da bi naslednji? premazal le 2/3 stekla en ko??ek pri sovozniku bi pa pustil pri miru, bi izgledalo kar zanimivo za primerjavo. :bravo:

Za vse ki zadeve ne poznate, si ne predstavljate, naj pa napi?em, da vse skupaj izgleda kot spoliran avto na de?ju, torej zelo odbija vodo! Pravzaprav deluje popolnoma enako, mogo?e bi namesto rain-x probal enkrat spolirati en del stekla, da vidim kako bo delovalo. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slikce iz sre?anj in va?ih mazd
Napisano

potem recimo 121 mx-3 mx-6 ..... Moderen dizajn v 90's

TU PA SE PA SYMOON potegne za 323 Fke BA in jih vstavi noter med 90imi in MX-5kami, in mogo?e spotoma ?e kak?no Cko. :D

vse gen. MX-5 pa Zoom Zoom feling

Symon tvoj avto spada zravn, vse mazde morajo biti gor :D

Sem popravil tvojo izjavo. :bravo: Pozabil si namre? na nesmrtno in evergreen obliko 323 BA F ;) Aja in C, za katerega sem ?e povedal, da ko sem jo kupil, sem dobil vpra?anje koliko ta avto stane nov, ker je mislila, da se ?e vedno prodaja. :D
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

softi? v svifti?u! :hohoho:

:bravo: pribli?no tako ja. Itak, da je GTi, ?e poznam ?oferja, ampak glede lege sem pa skoraj prepri?an, da se Swift ne dr?i kaj dosti bolje od mojega avta. ;) Zastonj se mu ne re?e truga na ?tirih kolesih. :hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Simon, svifti? mora kar krepko bolj sunt kokr (tvoja) mazdurina, al pa mor? bit ti totaln divjak (beri obvlada?)! :bravo:

Ja saj to mi ni bilo jasno. Ker da ta avto gre, sam zelo dobro vem, sem ga tudi sam hotel imeti dokler nisem dal ni? na varnost pa bi ga tudi kupil, ?e me ne bi imeli doma preve? radi in bi rekli, ne to ni zate, ker se bo? razsul. In prav so imeli, hvale?en sem jim (no po eni strani, malo mi je pa vseeno ?al :hudicek: ) No v glavnem situacija je bila tak?na, da je v kri?i??u po regionalki padel mimo in ker sem ga poznal sem ?el za njim pa itak sva?la v isto smer. Ker sem vedel, da so Swifti na ovinkih bolj tako-tako sploh ker je vozil neizku?en 19 letnik sem ga tam brez te?av ujel. :bravo: Potem ko sva pa na ravnini tisti edini avto takrat na cesti prehitevala se me pa sploh ni odkri?al. Ajde malo sem vohal za njim olje ampak to ne more biti to. Tudi ?e ima samo ?e 90 konjev je 200 kg la?ji. V bistvu mi je ?al, da sem po prehitevanju vrgel iz tretje v peto, da nisem ?el za njim, ker on je prav zanala?? pospe?il, jaz sem imel pa dosti brezveznega porabljanja bencina. Dobro, da ga poznam, se morava enkrat zmeniti, da malo testiram ta njegov pocket-truga-rocket. :blink::P

OK dost off topica iz moje strani. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

kak mate lahko te?je noge od poletnega ?asa? :hohoho:

La?jo! :bravo: Poleti poraba nad 8l /100km zdaj pa ?e trikrat zapovrstjo pod, no enkrat je bilo pa ?e 9, ampak tisto so bile izredne razmere. :P Trenutno bo spet pomoje pod 8 litrov, ?eprav sem se v?eraj pregre?il ene tri kilometre in votil ne-var?no. :whatever: Potem mi je pa mulc pred mano ?e izjavil, da nisem imel za burek to pa ni dojel, da sem ga v ovinkih pravzaprav ulovil, na ravnini sem pa potem spet pre?altal v var?evalni na?in, ?eprav njegov Swift GTi ni ?el kaj dosti od mene in bi mu najverjetneje sledil brez te?av. :ne vem: ?zmeden?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TUNING scena vabi k sodelovanju
Napisano

Sej je simon napisal okvirno kako bi izgledalo in ?e bo zanimanje iz njihove strani bojo dobil celotno verzijo

A je bila napisana? :blink:

kaj a ni poterbe da bi se njim kaj poslalo?

ne verjamem ce bodo oni tle po forumu brskal! :blink:

Se strinjam. Po moje bi jim morali poslati email, ?e se ?e gremo eksibicioniste. :hohoho::bravo:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda - PROMO - gradivo!
Napisano

sedaj pa ?koda ?asa, saj se vsi samo me?ejo naprej kaj imajo in komaj ?akajo, da se bodo lahko pokazali.

Objavljena slika

Glede na to, da nas ve?ino v ?ivo ne pozna? se krepko moti?. Ve?krat pridi na sre?anje pa se prepri?aj, potem se pa ogla?aj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor za RX8
Napisano

Ne, ne to sem resno sli?al! <_< In ?e me spomin ne vara celo od enega foruma?a, ki mu je vredno zaupati. ;) Da menda celo v navodilih nekje to pi?e, da Mazda zelo priporo?a da se preden ugasne? avto malo nabije obrate. Zakaj to?no pa ne vem. :ne vem:

EDIT: Makaveli je moj vir in ja, to je rekel!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor za RX8
Napisano

Wankla vozi? pod 4000 obrati? Nekje sem zasledil, da to pravzaprav ni priporo?ljivo in da preden ga ugasne? da Mazda ZELO priporo?a, da nabije? gasa (obrate) da se prepuca al neki takega. Ve? bodo drugi povedali, ki bolj to?no vejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor za RX8
Napisano

Se strinjam z zgoraj napisanim. In nikakor ni treba menjati motor ?e pri 120.000 km ker ?e bi bil tako slab motor ga po moje Mazda ?e ne bi dala ven. Nekje sem bral, da so Ameri?ani kmalu po izidu avta naredili tudi preko 200.000 km brez te?av. :bravo: Ko je pa motor pa? ?e obrabljen se ga pa res najbolj spla?a zamenjati, ja to je res ampak nikakor ne preventivno pri 120.000 km. :blink::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Auto Otpadi....
Napisano

Jaz sem bil prej?nji petek na italijanskih odpadih. Takoj ?ez mejo in pred Trstom. No malo pred Trstom je ena MX-3ka V6 na diskih :( malo naprej (v bistvu ?e kar v Trstu) je pa ena 323F 1.8 GT ta stara. Vendar je izmed Mazd dejansko to vse kar tam dobi?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali zaupate mehanikom
Napisano

A mi lohka kdo pove kaksen mehanik ne vidi oz. ne ve kaksen je motor po tem ko ga odpre. :blink:

Slab. :whatever: In jaz bi ga poslal nekam pa se nikoli ve? vrnil k njemu in ga povsod "hvalil" kjer ga poznajo ali pa ne. :rispekt:<_<

Pa tudi cena za menjavo dihtinge se mi zdi kar konkretna. Ne bi dvakrat rekel, da bi toliko pla?al ?e na uradnem servisu pa vsaj garancijo bi dobil in povedali bi ti kak?en je motor. : ;)Ne vem no vsaj mislim, da je tole kar drago za tak?nega bumbarja ki ti ne pove, da je motor ?e bolj v slabem stanju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.