A ne vozi v Koper tudi Gelipter, naj ti pa on kaj uredi
On je očitno zadovoljen z njimi. Saj na sprejemu in v prodaji so še kar v redu. Gelipter ima veze v prodaji.😊 Ta mladenič nam je tudi zrihtal takrat na preizkušnjo novo 3-ko, ki smo jo skupinsko preizkusili.
pred 1 minuto je Janez007 napisal:
Še en moj "konkreten" prispevek, v stilu večine Alexovih. 😁
Sam sem imel na uradnem Mazda servisu tako dobre in tudi slabe izkušnje. Enako pri neuradnih serviserjih.
Smo ljudje in delamo napake, predvsem pa opazimo napake pri drugih. 😉
Eni jih res delajo, napake, in to kar pogosto. Namojo srečo in vašo nesrečo jaz nisem med temi modeli. 😊😉
Delno se strinjam. Ampak vse je odvisno od lokalnih šerifov oziroma šefov uradnih servisov. Kaj meni pomaga, če imate vi v Ljubljani na servisu zadovoljiv odnos do strank, če ga jaz na obali nimam. Recimo, imeli smo še en uradni servis mazda in sicer avtogruntar v Šalari.
In seveda so jim licenco odvzeli, najbrž ne zaradi izrednih zaslug pri odnosih z strankami. Tejle, ki imajo sedaj servis mazda v Kp , so pa prevzeli že vse znamke, ki obstajajo. Baje, da pride tudi bmw k njim. In seveda posledično kvaliteta vse bolj šepa, ker imajo na voljo samo določeno število zaposlenih,dela pa vse več, saj dobivajo vse več znamk, ki se kvarijo. 🤔
Ok, z majesom sem imel tudi jaz zelo dobre izkušnje, ko mi je zrihtal "novo" staro xenon kompletno luč za mojo staro 6-ko. Ne rečem, da niso kje na teh servisih v redu. Pri nas na obali vsekakor ne. Jaz govorim iz svojih izkušenj. 😉
In ti trdis, da iz sodov pretocijo v originalne plasticne kantice, zato da potem to pretocijo v avto? Ti nisi resen... Ce ti mislis, da te vsak hoce nategnit na suho... ni treba potem lagat, ce nisi preprican o tem... Si sploh ze kdaj bil v BTCju na Mazda servisu? Pa ne zadaj na parkiriscu... Kaj delajo tisti serviserji na vasem koncu nevem... Sem pa ze dostikrat slisal, da so salabajzerji ... Ampak, ker niti ne vem, kje na obali je Mazin servis, ne bom zato trdil, da so res... sploh pa ne iz prve roke ...
Nisem bil na servisu v BTC-ju, ker se originalnih servisov izogibam kot hudič križa. 😊
Čim vstopiš v njihovo delavnico in rečeš dober dan, si že ob 30€.Da jim še kaj začneš razlagati, kaj bi rad od njih, si že ob dnevni zaslužek.
Ker traja kar precej časa, da sploh razumejo, kaj jim govoriš in kaj želiš od njih. V glavnem, kdor nima kam z odvečnim denarjem, naj kar zahaja v ta "boutique". 😉
Seveda ga zlatarsko prodajajo, saj jaz tako ali tako ne plačujem zlatarskih cen. A misliš da recimo Pelko pa kupuje po takšni ceni kot če bi ga kupil jaz? že na količino ima precej popusta, kar je prav. S tem načeloma ni nič narobe.
Ni mi pa všeč, da je ta razlika na uradnem servisu x2.5, pač tako je. Imaš opcijo, da ga kupiš sam in prineseš s seboj. Jaz sem takrat ko sem prvič prišel (al drugič) , povedal da dobim enako olje kot ga imajo oni tam za 3x nižjo ceno. In sva bila takrat z vodjem servisa v BTCju hitro zmenjena za ceno, po kateri mi bodo računali olje. Če bi bil tiho bi obveljala njihova. Tako pač je, včasih je treba tut jezik stegnt. Sj pr ženskah je podobno...tut tam moraš jezik stegnt, tko al drgač.
Končno smo prišli na skupni jezik, da na servisih prodajajo predrago olje. Ni fer, da ga nekateri dobijo po nižjih cenah kot drugi. Izgleda, da ločijo na prvorazredne in drugorazredne stranke. Kot praviš, če si tiho, ti ga uterajo. 😊
To znas izgleda razbrati samo ti… Ali res mislis, da sem tolk glup, da ne vem, da se olje prodaja tudi v sodih… Ti si sicer omenjal 250 litrske pa po ceni 3,5€ na liter… Jaz sem samo napisal, da to, kar si ti iz prve roke slisal, ne drzi… vsaj ne za Mazda servis v BTCju… in tudi na linkih, ki si jih dal za 60 litrske sode, je cena precej visja kot teh tvojih 3,5€ na liter… Ampak ja… izgleda, da je tvoje mnenje taksno, da te vsi po vrsti hocejo na suho nategnit… mogoce zato tudi tak odnos do vsega skupaj….
Tisti Linki so za Mobil olje, ki je Los Angeles za to mazdino.😉 Mazdino prodajajo v prosti prodaji za 5-6€/liter. Že to pove vse. Mobil je vseeno okoli 10€. Sod je sod, naj bo 250,300 ali 60 litrov. Še vedno vam točijo župco iz sodov po 3,5€/liter.🤣
Pred eno uro je SpEkTr napisal:
Seveda, lih cajt majo še pretankavat tam na servisu v plastenke 🙂
Jaz sem bil zraven, in je g. Serviser pred menoj odpiral zaprte literske plastenke z oljem. Zdej al delajo tako pri vseh, ne vem in mi je tudi vseeno. Mamo večje težave ,kot pa to , ali je olje vzel iz literske plastenke ali iz soda.
Pelko vem, da ima iz soda, če se ne motim. Pa ga zato noben ne šimfra..
Nobeden ne #infa nobenega. To so gola dejstva, da kupujejo olje poceni in ga zlatarske prodajajo. In kdor nasede pač nasede. Na takšne stranke računajo. 😉
Jaz ti prvi verjamem brez pardona, samo kantica me je zanimala kakšna je bila. Za sode pa na Mazdi ne vem, vem pa, da Citroen ima sode kar v delavnici in jih vidiš. Ni pa s temi sodi nič narobe, še bolj eko je vse skupaj. 👍
Okoljsko dajatev plača uvoznik olja in je že uračunana v ceno olja,odpadno olje in filtre pa ti brezplačno odpeljejo tam kjer si ga kupil.Vsaj pri nas je tako.Prav tako je z gumami
Se pravi, da dobesedno nategujejo folk s temi cenami olja na uradnih servisih? 🤔
Še moje mnenje, A cosmos daje dobre cene stalnim strankam, žal moraš pa kar nekaj let verjetno voziti k njim, da smatrajo za kandidata za dobro ceno.
V MB ti enostavno rečejo, da je cena olja visoka, ker ga kupujejo direktno od uvoznika in ta ima pač višjo ceno kot v trgovinah. To olje jim kar pošljejo toliko olja koliko imajo servisov.
Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk
To s ceno olja je malo bosa. Iz prve roke sem slišal, da kupijo 250 l sod olja po 3,50 €/liter. Nekaj ga imajo res tudi v litrskih plastenkah, a to olje je zgolj za tiste, ki kupijo olje (kak liter ali dva) pri njih po 19€/liter. In da pokažejo strankam, kaj bodo dali v avto. 😊
Od kod ti informacija, da ne placajo teh okoljevarstvenih davkov? Saj cena servisa ni samo ta okoljski davek... ampak je porazdeljen na cel kup postavk ... Poleg so tudi se take, ki niso omenjene... recimo mobilna garancija (MES), pranje in sesanje avtomobila ,... Ce bi v ceniku bila samo ena postavka (recimo Redni servis za 4 leto ali 80.000 prenoveznih km za bencinski motor) pa spet ne bi bilo prav... In preden se zapicis v to, zakaj ni vse to navedeno... V ostariji tudi pise samo "dunajc in pomfri" in ni nikjer omenjeno niti delo, kaj sele zacimbe, sol, postrezba, pranje posode ...
Sem vprašal mojega mehanika prav glede tega, zakaj prodaja Motul olje po 17€. In je rekel da plačuje okoljske dajatve izključno na izrabljena olja.
Prodajalcem olja tega davka ni potrebno plačati, zato prenesejo ta davek mehaniki na končnega kupca. Čisto enostavno. 😉
Super, pa pozabil si omenit, da ta cena ni za vsakogar, ki pride tja😁 in, da olje ni po normalni servis ceni! Torej imaš isto ceno kot jaz s prenešenim oljem po 7€ kar ni fer od njih! Polna cena za večino ostalih strank je pa 16€+ddv😤
Znajdi se kdor se more.... 😊
To je res. Če bi bilo računajo po njihovih zlatarskih cenah(brez popustov) bi bila cena kar krepko zasoljena.
Se pa postavlja drugo vprašanje. Meni so bluzili, da je cena olja na uradnih servisih tako zasoljena, ker naj bi plačevali še okoljsko takso za uničenje, pa odvoz... bla, bla, bla.. Kako to, da to nekaterim strankam zaračunajo, drugim pa ne? 🤔 Pa redne stranke gor ali dol.
Po prevoženih 3.000 km z novimi diski ATE in ploščicami ATE moram reči, da je ta kombinacija res vrhunska.👍 Po moji presoji primejo kakih 21-26% bolje kot originalne.
Po prevoženih 500 km z novimi diski in ploščicami moram reči, da je ta kombinacija res vrhunska.👍 Sedaj res "grizejo" kot morajo in če preveč močno in naglo pritisnem na pedal, te res dobesedno zaslepi na šipo. Tudi pedal sam je na občutek bolj trd. Po moji presoji primejo kakih 20-25% bolje kot originalne. Sem pa zadovoljen, ker nič ne piskajo, ker imajo diski utore. In pa kar je najvažnejše,diski ne rjavijo več, ko so mokri. Ob priliki pridejo na vrsto še zadnje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Namojo je telefon sam skomponiral, ker je tako pameten, da me vedno popravlja. Seveda narobe. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani