Skoči na vsebino
Gume
Napisano

NALITE! Zgolj in samo ?e nalite!

Ko sem kupil BTjko, so bile gor montirane Dunlop AT 20 Grandtrek M+S. Gume niso bile vredne, da jih pes o??ije! Oprijem na suhem asfaltu je ?e nekako bil, na mokri travi ga ni bilo popolnoma ni?, v blatu in snegu raje niti ne omenjam. Tik pred zimo ugotovim, da jih je po vsega 10.000 km pobralo. Na brzino sem dobil neke nalite iz Alpeturja ?kofja Loka. Poceni so bile, pa sem si mislil, da bodo samo za ?ez zimo. A so kar trajale, dober oprijem v blatu in snegu, tudi na makadamu in sem naredil z njimi okoli 25.000 km. Ko so ?le proti koncu, sem kupil Yokohama Geolandar. Spodobne pnevmatike, dokaj dober oprijem, presenetilo me je le to, da po vsega 15.000 km niso bile ve? primerne za zimske, poleg tega so za?ele pu??ati - vsakih 14 dni je padel tlak v pnevmatikah za okoli 0,3 do 0,5 bar. Kmalu sem opazil, da so postale tudi bulaste in sem zopet na pragu zime na brzino moral kupiti druge. Tokrat sem dobil v Tolminu Malatesta Koala. So bile cenej?e celo od Kitajskih, da kak?nih drugih sploh ne omenjam. Po snegu je ?lo dobro, po blatu tudi, oprijem na makadamu odli?en, gume zdr?ale okoli 25.000 km. Ko so ?le proti koncu, sem decembra lani kupil General Snow Grabber. In zdaj ugotavljam, da so po ?e ne 15.000 km ratale bulaste, spet po?asi pu??ajo in so zrele za menjavo. Malo ?e po?akam, preden pa pride zima, bom spet ?el iskat gume. Vsekakor nalite, ker so, po mojih izku?njah) najbolj trpe?ne, imajo dober oprijem na slabih podlagah, ne ratajo bulaste, pa ?e poceni so. Samo za primerjavo:

Malatesta 245/70R16 nosilnost 107 stanejo 370?/4 kos.

General Snow Grabber nosilnost 107 pa pod 430?/4 kos ne dobim, pa spet bi imel jajca, ki bi kmalu ratale bulaste in bi za?ele pu??at, da bi jih moral vsake dva do tri tedne dopumpavat...

Edino, kar najdem po podobni ceni kot nalite, so pnevmatike Cooper Tyres WSC 107, vendar mi je to povsem neznan proizvajalec, pa se bojim, da je kak?na Kitajska ali pa Mehi?ka roba... So pa vsega 5 ? cenej?e od Malateste, za ?tiri bi pla?al 365?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

No ?eprav tele pu??ave so specifi?ne, spet ne gre za hribolazenje po zasne?enih hribih. Ne bom preve? pameten ampak pravi terenec bo ponavadi ?el la?je po slabem terenu kot pickup z lahko ritjo. Vsaj pri Nissanu je tako, ko je Navara s svojo lahko ritjo bolj za en klinac.

?e dobro opazuje?, imajo teli Hiluksi na kasonu vsaj kak?ega "garonja" kalibra 7,92x57, dva kufra streliva in mitraljezca ter njegovega pomo?nika, mimogrede pa je na kasonu kak?en raketomet ali pa vsaj pet oboro?enih vojakov in pet jih je ?e v kabini... Torej nimajo tako zelo lahkih riti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

?e se malo bolj poglobimo v Toyotine Land Cruiserje: J80 je bil zadnji ?istokrvni brezkompromisni kleni terenec, tak kot se spodobi.

post-5658-0-81410200-1444308757.jpg

Dobro, recimo da mogo?e ?e J100 za tiste ne pretirano preve? zahtevne...

post-5658-0-14624400-1444308757.jpg

Aktualni J200 je pa ?e na?minkana pomehku?ena pokveka za pederisanje po mestu. Zato pa imajo teroristi raje Hiluxe...

post-5658-0-14051600-1444308931_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Misli? re?i: to pomanjkljivost bomo usposobili do konca tedna... :hudicek:

?e ni turbo diz... ah, ni?, pozabi. Odkar je "neki" otrok v vrtcu pel:

Bar?ica po morju plava,

drevesa se priklanjajo.

Oj le naprej, oj, le naprej,

dokler je ?e nafte kej...

... se raje glede tega ne opredeljujem ve?...

Jaz pa ?enino petko po?asi pripravljam za zimske gume. Pri nas v hribih je datum za zimske gume 15.10. in 15.11. za verige, lopato in jekleno vrv (da te lahko kdo potegne ven iz godlje)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

... in ti konkretno uni?ujejo vztrajnik, zaganja? zahtevajo noro drag akumulator in ?e kak?en sklop, k iga potem po izteku garancije veselo menja? in ko?ta 1000+

Ne vem sej sem mogo?e spregledal ampak a je kdo res naredil test v realnem prometu, z dvema enakimi avtomobiloma pa da je pri enem uporabljal S&S pri drugem pa ne. Tako bi se dejansko videlo kolk je to sploh smisleno.

Ja, to bi pa ?e mene zanimalo. Da se naredi test v realnem prometu in ugotovi, koliko je dejansko res prihranka. Potem se pa pozanima, koliko zdr?ijo posamezni sklopi tega sistema, preden se pokvarijo in jih je potrebno menjati. Nato pa narediti enostaven ra?un: na toliko kilometrov prihrani sistem toliko goriva, to je toliko evrov. In na toliko kilometrov je treba zamenjati to pa to in to je toliko evrov.

Razlika je: ?

Pa da vidimo odgovor...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

V?eraj bil s ?kodo v ZG, danes v Nova Horica in glej ga no, vsemogo?ni TDI nekaj trese..... :rolleyes: Mogo?e 105KM ni dosti proti burji 100 na uro  :lol:, glede prigod....en kamion napihalo vame, da je ?lo za las brez dotika, ko sem ?el jaz mimo njega

Brez prijave lokalnim oblastem?

Bo treba  :policaj: , da izterja  :cheers: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ampak lastniki BMWjev so pa res...

Danes peljem z BTjko in prikolico sodelavki 2,5 m3 polen. In ko sem se prazen vra?al nazaj, se za menoj pripelje BMW. In je vozil tik za prikolico. Cesta pa tako ovinkasta, da se ne da prehitevati: kljub vsemu je bila BTjka s prikolico skupaj dolga okoli 8,5 metra. In je mo?akar vozil tik za prikolico ves nervozen. Pridem v en desni ovinek in na cesti kamen. Zdel se mi je precej velik (bi rekel, da premera kak?nih 15 cm), a se je iz?lo, da ga BTjka ni prijela - konec koncev je od tal dvignjena 20 cm. Vseeno sem krepko ucvikal in tudi zaviral. In zaradi zaviranja je pri?el BMW ?e bli?je. Domnevam, da voznik sploh ni videl, kaj je na cesti. Sem pa v BTjko sli?al, kako je hre??alo pod BMWjem... In od tam naprej ga ni bilo ve? za menoj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

To je od oka 16l/100km? Mogo?e dopu??a? mo?nost, da je poraba tudi odvisna od na?ina uporabe in/ali vo?nje? Recimo na Spirit monitorju je situacija BT-jk tak?na. Na sicer dost majhnem vzorcu je povpre?je dobrih 9l...

Kombinirana poraba je mi?ljena za vo?no po cesti - torej nakup pick-upa zaradi ?minke (in/ali odbitka DDV-ja), ne za traktorska dela v gozdu. V tem primeru bi lahko dajali porabo na uro, tako kot pri delovnih strojih.

Na pol "mimo teme": BTjka je registrirana kot tovorno vozilo. In za tovorna vozila je znano, da se vozijo polna, ker "prazni kilometri" ne prina?ajo dobi?ka. Zato se pri tovornih vozilih tudi ra?una ton/km. Torej je povsem brez vezni podatek, kolik?na je poraba pri praznem kesonu s drobnim ?oferjem za volanom, ki si je za povrhu vsega tik pred tem izpraznil mehur in debelo ?revo...

Ja, sem razumel o ?em govorita. Da ne zaidemo preve? s teme...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Glede porabe smo ?e navajeni, da so tiste ?tevilke bolj informativne narave. Sam pogledam ?tevilko za me?an cikel in dodam en liter.

Najbolj zanimivo mi je, ko za pick-up vozilo, ki je registrirano kot tovorno vozilo, kot je na primer Mazda BT-50 4x4 DC, napi?ejo kombinirano porabo 7,8 litra na 100 km. Zdaj imam pred seboj papirje in ka?e takole: za 81418 km sem porabil 13310,73 litra nafte. Ra?unajte, kakor ho?ete, to ne rata 7,8 litra niti na miljo, kaj ?ele na kilometer - pa tudi ?e re?emo, da bo liter ve?ja poraba in bo 8,8, se ra?un ne izide. Pa ?e zima je pred vrati, ko se navadno poraba malo pove?a...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A kdo pozna tole Mazdo3 ali trgovca?
Napisano

Sem si jo pogledal in ti povem, da se je nekdo ?e v soboto menil , da bo danes vpla?al aro 500? za to Mazdo. ?e to nisi ti, hitro denar v roke in leti tja vpla?at aro, druga?e bo ?la.

Avto je presenetljivo dobro ohranjen in ni videti, da bi bil karamboliran.

In ko sem ga gledal, sem pomislil na mojo sestro, ki ima Forda, pa ni preve? zadovoljna. Zato tuhtam, da bi jo poklical in ?e jo zanima, jutri vpla?am aro namesto sestre... Torej ti je to lahko ?e en znak ve?, da nikar ne oklevaj, da ne bo kasneje jok in ?kripanje z zobmi... 

Pa ?e se ne motim, je tudi Primo?78 premi?ljeval o takem vozilu, pa ?e blizu njegove slu?be je. ?e zavoha tole Mazdico...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Stvar je taka, stoji pa takole:

Avto je bil prodan 29.10.2010.

Vpla?ana je bila podalj?ana garancija, ki velja do 29.10.2015.

Avto je imel takrat 6 km.

"Servis" so opravili na

MMI, OSSO AUTO 2 S.R.L.

Via Caratti, 14

33100 Udine

Naslednji servis je bil narejen 21.10.2011 pri 18865 km v servisu:

MMI, OSSO AUTO 2 S.R.L. 

Via Caratti, 14

33100 Udine

Naslednji servis je bil narejen 12.10.2012 pri 36104 km v servisu:

MMI, OSSO AUTO 2 S.R.L. 

Via Caratti, 14

33100 Udine

Naslednji servis je bil narejen 4.10.2013 pri 54220 km v servisu:

MMI, OSSO AUTO 2 S.R.L. 

Via Caratti, 14

33100 Udine

Zadnji evidentirani servis je bil narejen 26.9.2014 pri 67629 km v servisu:

MMI, OSSO AUTO 2 S.R.L. 

Via Caratti, 14

33100 Udine

Toliko za javnost, lahko pa ti na zasebno sporo?ilo po?ljem ?e ve? podrobnosti (kaj so na posameznem servisu opravili). Na pogled ni videti ni? pretresljivega... Jo grem pa ?e v ?ivo pogledati danes okoli 13:30. ?e bo? kje v bli?ini, se lahko dobiva pa pogledava skupaj. Jaz bom najverjetneje z ?enino Mazdo 5 modre barve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Na?eloma ta prodajalec nima nekega slabega slovesa, seveda pa ne dam roke v ogenj za nikogar.

Kot sem ?e omenil, avto ni konj. pri konju vidi?, da je obesil glavo in ve?, da je z njim nekaj narobe. Avto se lahko sveti kot nov, pa je mehanika vsa uni?ena...

Kar se servisne zgodovine ti?e, ti lahko uredim v ponedeljek. In, ?e misli?, da bo kaj pomagalo, si lahko avto v ponedeljek pred slu?bo tudi ogledam. Vseeno pa to ni merodajno, da ni kje notri v drobovini kak?na rana, ki bo s ?asom delala zgago...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.