?e ima kdo ob?utek, da mu nekaj poka v volanu oz. neki ?udni zvoki, pa sumite, da bo treba menjati volansko letev, itd.
Vam priporo?am kar mi je svetoval dr. Pelko, ko sem mu pojamral o tej te?avi. Rekel je, da 1.gen. Mazde6 ima svojevrsten trik in je potrebno volan (spodaj, kjer imate pod volanom vzvod za nastavitve, ga sprostite), potem pa ga premikajte, gor pa dol po vi?ini, pa ven in noter (proti sebi in od sebe proti ?tevcem in armaturki). Takole sem telovadil kak?no minuto, zadeva je ?UDE?NO delovala in sem totalno navdu?en nad malimi triki velikih Mazda mojstrov. Zahvala Pelku za to informacijo.
Ko smo ravno gledali oglas za ?rno Rx8, bom prilepil ?e nekaj kar je I-var ?e zdavnaj povedal, kako bi naredil;
"Ta motor ima eno izmed najbolj idiotskih re?itev v tem, da olje za podmazovanje trikotnikov, ki je speljano direktno v izgorevalni prostor, vle?e kar iz karterja.
To ni ok, zato ker navadno olje ne izgoreva ok in se s tem nabira svinjarija na trikotnikih in portih in ga dokaj hitro za?ne du?iti.
Re?itev je ta, da se tisto pumpico, ki vle?e olje v izgorevalni prostor spelje tako, da vle?e v zgorevalni prostor dvotaktol iz posebaj rezervarja za dvotaktol, ki se ga vgradi nekam.
Toplo priporo?am to nadgradnjo, ker se po tem lahko uporabi v karterju sintetika, dvotaktol pa je narejen za to da ozgoreva, tako da ne zapaca ni?."
Moja danes ni bila preve? aktivna, sva se pa zato s ?efom foruma mal zapeljala s tanovo 3-ko in me je 1.5 100KM pozitivno presenetil, ker sem mislu da je bolj ?voh in ne da ?isto ni? od sebe.
10. obletnica je ?e konkretna ?tevilka in sem zelo vesel, da imamo tale forum, kjer se odli?no razumemo in vsakodnevno kaj novega izvemo, tako o avtomobilih kot tudi politiki, itd.
Kot je ?e Thomas napisal, ste vabljeni vsi in to ?e enkrat poudarjam, da se ne bi kdo po?util odrinjenega in zapostavljenega.
Datum: 21.december, za?etek dru?enja ob 15.00, lokacija pa Furman v Lukovici.
Glede na to, da je Mazda3 ?e popolnoma novo vozilo ?al ne pri?akuj kak?nih ve?jih popustov, je pa veliko tudi odvisno od indivudualnih pogajalskih sposobnosti posameznega kupca.
Ker vidim, da je nakup preverjenega vozila kar pravi podvig, predlagam, da si prebere? nekaj ve? o 6-ki na?ega kolega, ki je trenutno naprodaj za ugodno ceno;
Ker oprijem se obeta bolj ?vohizem, zlasti v snegu, ?e bo pa bolj nafilana bo ?e ve?ja rev??ina verjetno? Ravno zato ?e sedaj razmi?ljam o menjavi in nekaj bolj?ega gor, ker 4 leta stare S3 niso neka silna bogatija.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zanimivo bi bilo pre?tet koliko x se pojavi beseda ODLI?NO!
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani