Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 26 minutami je ignacij napisal:

V motorje se ne spoznam, pa me zanima če je komu jasno zakaj npr. ne narediji tega x motorja 2,5l pa npr. 230KM, kaj jih zavira?

Ekologija? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Vsake oči imajo svojega malarja.... ampak tako grdega avta pa že dolgo nisem videl:blink:

E9PKF74.png?2

Hyundai Bayon :: Avtonet ::

Hunday je izbral za nove modele neko čudno masko in luči. Izgleda, da bo to trend pri njih, kar je dvorezen meč. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 minutami je samSimon napisal:

Kako pa je s plastidipom in pranjem avta?

Normalno, kot vedno. Na koncu ga pobrišem z posebnim sredstvom za gumo, da dobi svilnati lesk. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 59 minutami je samSimon napisal:

A na foliji se pa ne nardijo pike? Je ne naluknja?

Načeloma ne. Res, če je kak večji kamen se potem vidi

Že plastidip barva ti zaščiti recimo, da prebarvaš krom, pred kamenčki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

bom šou en dan pred izzivom spet čistit 😇🤣

He, He... Ne bo isto kot prvič.🤗  Bodo prave priprave, čiščenje senzorja, dpf-ja, pa čiščenje kolektorja,pa specialna nafta not, pa odvečne stvari ven iz avta, da bo lažji. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 minutami je scania napisal:

Mormo bit radi da imamo mazde pa naj bo bencinc al pa dizl, ker ostale znamke imajo veliko hujih tezav, to kar imamo mi so sladke skrbi, sploh ker vemo kako in kaj. Če vzdržujemo kot smo napisali nam bo prej rja avto pojedla kot pa motor šel 🤣🤣 . Saj če pogledamo dizlce imajo kar veliko km ko se prodajajo, z uvoza tako lahko 70% dodamo kar nekak kilometrov, v tujini jih je pa tudi veliko z kilometrazo 250000km +, tako da to je dokaz da gredo 🙂 . Na forumu se pa tako samo pogovarjamo o politiki, o cepljenju, izletih, morju, ciscenju avtov... ker o resnih tezavah z mazadmi se nemoremo 🤣🤣🤣🤣

Res je. Mi je pravil moj mehanik, kake vse probleme imajo pri drugih znamkah. Ravno je imel na mizi enega golfa, ki ni šel skozi tehnični zaradi izpustov. Pa so se zafrkavali z njim cel dopoldan. Ko je prišla lastnica po njega, ji je mehanik rekel v hecu, da naj si kupi mazdo, pa da bo imela potem mir. Seveda je mislil zelo resno.

Ja, glavne teme na našem forumu so v glavnem izleti, pivo in kava. 🤣Vsake toliko kdo uleti s kakim problemčkom na avtu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 26 minutami je scania napisal:

Kolega ima na mazdi 3 g120 210000km še do zdaj ni dal peskat in gre normalno. Peskat damo/bomo dali tisti ki pretiravamo oziroma smo bolj preventivni. Dizlc se pa kar na veliko cisti teh saj ce hoces ali noces. Pa nocem pihat na stran bencinarjev saj sem pristas dizelskega navora, tako da vse ima svoje pluse in minuse. Osebno jaz sem tak panicar da vse menjam enkrat prej samo da je ziher pa če je pokvarjeno ali ni 😁😁😁 in potem na koncu imam večje stroške kot tisti ki počaka na prve znake in potem rešuje zadevo. Kaj čemo sto ludi sto čudi 🙂

Jaz tudi raje preventivno zamenjam stvari kot kurativno. Za dpf sem se odločil, da ga dam drugo leto očistiti. 

Se pa pozna kar konkretno pri manjši porabi sedaj, ko je sveže kvalitetno olje not in očiščen senzor. Kar 0,5 l/100.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 urami je 50keda napisal:

Joooj ste vi eni packi!

Jap tole se vam bo tudi kar hitro nazaj zapackalo, js sm ga enkrat pri Peljku spucal, pa je biu za mesec dni spet v slabem stanju. Me zanimajo vasi rezultati. Meni se potem po ciscenju ni vec pojavlaljo cukanje pri polnem plinu.

Saj je hitro in zelo enostavno opravilo. V bistvu bi bilo še najboljše ga spucat vsako leto ob rednem servisu. Meni mehanik tega ni sploh zaračunal. 

pred 7 urami je Boss napisal:

No @Alex zdaj pa lepo nazaj k Tunercu pa naj ti naloži isto mapo in boš videl razliko. Dobro bi bilo še prej očistit tudi sesalni kolektor ampak to bo to.

Se že dogovarjam a za drugo opcijo. Bo tudi v redu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Janez007 napisal:

In že očiščen (z nežno zobno ščetko) in privijačen na svoje mesto.

Sicer pa so saje skoraj kar same padle ven, glede na poroznost dvomim, da bi lahko predstavljale težavo pri delovanju senzorja tlaka. Če ugotovim kakšno spremembo, pa seveda sporočim.

@Alex, tebi pa hvala za super idejo, škodit verjetno ne more. 

image.png.c6092f88ef0f0ccaab714d92d36649eb.png

Jaz nisem opazil danes nobene večje razlike. Edino par deci manjšo porabo. Ne vem, ali je to zaradi svežega olja? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je Janez007 napisal:

Po sliki sodeč tale senzor ni nič pametnega več izmeril, ... zato nas res zanima, na kaj vpliva. 

Tak senzor imate verjetno vsi v svojih dizel  Mazdah. Ne se tolažit. Zato kar urno orodje v roke in šraufat. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Janez007 napisal:

Packi so tile Mazda dizli :( 

Me zanima, kako se bo odražal očiščen senzor. 

A ste spucali tudi sesalni kolektor, EGR, ..? Sicer se ne spoznam, ampak če je senzor zapackan, potem je verjetno tudi vse okrog njega. 

Koliko so te prišli diski + ploščice z montažo? 

Nič drugega nismo čistili, ker ni bilo potrebe. Diski so bili 154,50€, zav, ploščice 51,40€.

Za delo in vse filtre sem dal 120€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evola, novi diski in ploščice  zmontirani, očiščen senzor in narejen redni servis. Pa še slika zapackanega senzorja sesalnega kolektorja. 🤗 Zraven je pa slika čistega, ki sem si jo sposodil od  soforumaša,da boste dobili predstavo, kako mora izgledati😉

received_492576328669575.jpeg

IMG_20210709_152754-01.jpeg

IMG_20210709_160549-01.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Čez 10 let niti tvoj niti moj ne bo vreden skoraj nič, zato se jaz ne sekiram za pikice. Zame je to enako kot prevleke čez sedeže... Sam bom 10 let sedel na prevlekah, da bom avto potem nekomu prodal z novimi sedeži, hmm. Sicer pa vsakemu svoje, če ti je všeč folija, naštelaj

Se popolnoma strinjam. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Verjetno je res kompresija kriva,ker če poslušaš dizla ,ki ima še večjo kompresijo....... :aaaaa:  o joj verjetno sem pravkar stopil na mino......🥴.

Bom preveril v torek,ko svoj avto peljem na servis in vzamem x 186:bravo:

V bistvu so naši dizli tihi skoraj kot benzinarji. Samo s to razliko, da ne prasketajo in šepetajo vmes in  vlečejo brez nekih pavz vmes. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

Sodelavec je kupil Forda S-maxa avtomatika, in potem 3 leta prisegal na avtomatika, da nikoli ne gre nazaj, dokler se mu ni pri cca 190.000 km na počitnicah nekaj zataknilo. Prvo popravilo 1.200€, drugo popravilo 1.500€, potem je avto 1 mesec stal v delavnici, ko so po celi Evropi iskali rabljenega,...  Podobno zgodbo sem slišal z Audijevim avtomatskim menjalnikom - strošek 4.500 €. 🥴

Ti sanjaš te tisoče €. 🤣 Vozi avto in uživaj, kot ti je predlagal že scania. Raje preberi kak dober roman namesto, da si kravžlaš možgančke z "kaj bo, če bo". 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 uro je TiEn napisal:

O je kar precej več, no sej boš kmalu dojel

Kaj prirejata kolesarjenje v znak protesta v četrtek? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 1 minuto je TiEn napisal:

Važno da jo imaš tudi ti, bog ne daj da ne,... otroške izjave se kar nadaljujejo 🤣 ni čudno da te vedno več foruma ne prenaša ;)

Pa ni pet-šest modelov forum. 😉

Forum šteje 1700 glav. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.