He, He... Ne bo isto kot prvič.🤗 Bodo prave priprave, čiščenje senzorja, dpf-ja, pa čiščenje kolektorja,pa specialna nafta not, pa odvečne stvari ven iz avta, da bo lažji. 😉
Mormo bit radi da imamo mazde pa naj bo bencinc al pa dizl, ker ostale znamke imajo veliko hujih tezav, to kar imamo mi so sladke skrbi, sploh ker vemo kako in kaj. Če vzdržujemo kot smo napisali nam bo prej rja avto pojedla kot pa motor šel 🤣🤣 . Saj če pogledamo dizlce imajo kar veliko km ko se prodajajo, z uvoza tako lahko 70% dodamo kar nekak kilometrov, v tujini jih je pa tudi veliko z kilometrazo 250000km +, tako da to je dokaz da gredo 🙂 . Na forumu se pa tako samo pogovarjamo o politiki, o cepljenju, izletih, morju, ciscenju avtov... ker o resnih tezavah z mazadmi se nemoremo 🤣🤣🤣🤣
Res je. Mi je pravil moj mehanik, kake vse probleme imajo pri drugih znamkah. Ravno je imel na mizi enega golfa, ki ni šel skozi tehnični zaradi izpustov. Pa so se zafrkavali z njim cel dopoldan. Ko je prišla lastnica po njega, ji je mehanik rekel v hecu, da naj si kupi mazdo, pa da bo imela potem mir. Seveda je mislil zelo resno.
Ja, glavne teme na našem forumu so v glavnem izleti, pivo in kava. 🤣Vsake toliko kdo uleti s kakim problemčkom na avtu.
Kolega ima na mazdi 3 g120 210000km še do zdaj ni dal peskat in gre normalno. Peskat damo/bomo dali tisti ki pretiravamo oziroma smo bolj preventivni. Dizlc se pa kar na veliko cisti teh saj ce hoces ali noces. Pa nocem pihat na stran bencinarjev saj sem pristas dizelskega navora, tako da vse ima svoje pluse in minuse. Osebno jaz sem tak panicar da vse menjam enkrat prej samo da je ziher pa če je pokvarjeno ali ni 😁😁😁 in potem na koncu imam večje stroške kot tisti ki počaka na prve znake in potem rešuje zadevo. Kaj čemo sto ludi sto čudi 🙂
Jaz tudi raje preventivno zamenjam stvari kot kurativno. Za dpf sem se odločil, da ga dam drugo leto očistiti.
Se pa pozna kar konkretno pri manjši porabi sedaj, ko je sveže kvalitetno olje not in očiščen senzor. Kar 0,5 l/100.😊
Jap tole se vam bo tudi kar hitro nazaj zapackalo, js sm ga enkrat pri Peljku spucal, pa je biu za mesec dni spet v slabem stanju. Me zanimajo vasi rezultati. Meni se potem po ciscenju ni vec pojavlaljo cukanje pri polnem plinu.
Saj je hitro in zelo enostavno opravilo. V bistvu bi bilo še najboljše ga spucat vsako leto ob rednem servisu. Meni mehanik tega ni sploh zaračunal.
pred 7 urami je Boss napisal:
No @Alex zdaj pa lepo nazaj k Tunercu pa naj ti naloži isto mapo in boš videl razliko. Dobro bi bilo še prej očistit tudi sesalni kolektor ampak to bo to.
Se že dogovarjam a za drugo opcijo. Bo tudi v redu.
In že očiščen (z nežno zobno ščetko) in privijačen na svoje mesto.
Sicer pa so saje skoraj kar same padle ven, glede na poroznost dvomim, da bi lahko predstavljale težavo pri delovanju senzorja tlaka. Če ugotovim kakšno spremembo, pa seveda sporočim.
@Alex, tebi pa hvala za super idejo, škodit verjetno ne more.
Jaz nisem opazil danes nobene večje razlike. Edino par deci manjšo porabo. Ne vem, ali je to zaradi svežega olja? 🤔
Evola, novi diski in ploščice zmontirani, očiščen senzor in narejen redni servis. Pa še slika zapackanega senzorja sesalnega kolektorja. 🤗 Zraven je pa slika čistega, ki sem si jo sposodil od soforumaša,da boste dobili predstavo, kako mora izgledati😉
Čez 10 let niti tvoj niti moj ne bo vreden skoraj nič, zato se jaz ne sekiram za pikice. Zame je to enako kot prevleke čez sedeže... Sam bom 10 let sedel na prevlekah, da bom avto potem nekomu prodal z novimi sedeži, hmm. Sicer pa vsakemu svoje, če ti je všeč folija, naštelaj
Sodelavec je kupil Forda S-maxa avtomatika, in potem 3 leta prisegal na avtomatika, da nikoli ne gre nazaj, dokler se mu ni pri cca 190.000 km na počitnicah nekaj zataknilo. Prvo popravilo 1.200€, drugo popravilo 1.500€, potem je avto 1 mesec stal v delavnici, ko so po celi Evropi iskali rabljenega,... Podobno zgodbo sem slišal z Audijevim avtomatskim menjalnikom - strošek 4.500 €. 🥴
Ti sanjaš te tisoče €. 🤣 Vozi avto in uživaj, kot ti je predlagal že scania. Raje preberi kak dober roman namesto, da si kravžlaš možgančke z "kaj bo, če bo". 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ekologija? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani