To je kvečjemu recept za dokončno UNIČIT sklopko, če je že rahlo načeta, je uspeh hitro tu, parkrat do konca pohodiš po teh navodilih in že lahko naročiš termin pri mehaniku.
Tudi računalnik ti svetuje vožnjo pri 1500 obratih a ko rabiš več moči pač daš dve dol in gasa z 20%ti pomoči baterije....
Spet neka subjektivna odločitev uradnika, ki se odloči kakor se odloči in spet izogibanju plačilu kazni nekaterih, ki nimajo pravi časa kupit letno vinjeto. 😉
Ja, sj vem, spet boste kričal, de sm kmet an s hribu doma an de nč ne znam. Sej angleško res ne znam, ma google pravi, de cross je križ, over je pa čez. Ben, cross over - križ čez. Amen.
Hmmm, zakaj pa se nikjer ne najde količnika zračnega upora za CX-30? Če bi bil tako super bi ga objavljali vsepovsod, kot to počnejo z Mazdo 3, ki je na isti osnovi. Mazda 3 HB je pri 0,28. Za CX-30 sem pa našel zgolj ocenjen količnik 0,33 ne pa dejanski. Sej mogoče pa pomeni CX-30 le oznaka količnika upora Cx - .30
Drugače pa je res, da zelo pomaga, da gre za majhen crossover ampak, če bi vzel pa Mazdo 3 limo bi blo pa že tko dobr količnik 0,26, da bi bencin nazaj v tank tekel.
Tole 0.30 bi res lahko držalo za cx-30 saj ima večja CX-5, 0.33....
Vozit v enakomerni koloni po regionalki nekje s povprečno med 60-70km/h se tudi meni uspelo med Vrhniko in LJ peljat s porabo 3,5l/100km. Se da, če so pogoji pravi.
Ampak bolj je zanimiv point, da so se odločali za 2,5 n/a. Ljudje so se navadili na turbo mlinčke, da jih ne rabiš gnat v visoke obrate in da do 4000 obratov naredijo že vse za 90% vseh voznikov. To so tudi pri Mazdi ugotovili, da jih verjetno niti 10% sploh še nikoli ni šlo do obratov, kjer imajo n/a motorji največjo moč in zato običajni vozniki potarnajo, da Mazde 2.0 niso tako poskočne.
In kako nadomestiš manjko turba? Hja povečaš prostornino motorja in s tem navor. Tako lahko nastaviš, da je ta mnogo prej na voljo in v obratih, kjer se ljudje največ vozijo. Običajni uporabniki bodo bolj zadovoljni z 2.5 kot z X motorjem. Tisti, ki bi pa radi nekoliko več od avta pa sigurno bolje imet X-a.
M ije pa zanimivo, da glede porabe je povprečje uporabnikov na Spritmonitorju bolj varčnih s 150KM 2.0 kot pa z X-motorjem in to za cca 3-4 deci na 100km. Verjetno ravno zaradi tega kar sem napisal v drugem odstavku. Je pa trenutno gor podatek samo o enem 140KM, tako da bo za to informacijo potrebno še kar počakati.
Si kar zadel bistvo te primerjave le, da je poraba ravno obratna glede cx x186 motorja in g120. Verjetno bi bila 0.5 litra razlike, če bi imel ta X motor v 3ki. Meni pa v bistvu ni toliko pomembna poraba kot pa izgled uporabnost in užitek v sami vožnji, ker delam premalo km, da bi se mi kaj v žepu poznalo....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tudi računalnik ti svetuje vožnjo pri 1500 obratih a ko rabiš več moči pač daš dve dol in gasa z 20%ti pomoči baterije....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani