Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 minutama je Freak napisal:

Podobna zgodba je tudi s Subarujevimi dizli. Tam imaš na izbiro dizla, kjer nikol ne veš, kdaj ti mašina škripne, al pa požrešne bencinarje.

Jaz gledam malo za naslednji avto. Želim si 4x4 , ker po zimi kar prav pride, pa glede na to, da bi dnevno delal okoli 90km (večinoma avtocesta), pa da ni ravno poraba 8l+

Kaj vzeti, cenovno gledano okol 15k€ :unsure:

V službi imamo Vitaro 1.4 AllGrip. Zelo dobre vozne lastnosti, poraba pa okoli 6,5 litra.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 minutami je Freak napisal:

Bi se strinjal, potem pa prebereš nekaj takega in ti ni nič več jsno.

Obstaja verjetnost, da imaš smolo. Tudi pri bencinarjih, a je menda verjetnost manjša. Pred nekaj leti mi je gospod, ki od novega leta ne dela več na Mazda Slovenija pripovedoval, kako je s temi dizelskimi Mazdami glede odpovedi turbin. Niso mogli ugotoviti pravila, crkavale so naključno, ne glede na kakovost vzdrževanja. Na tem forumu je neka objava (nekaj let nazaj) o zaribani Mazdi 2.2 s 135.000 km, kupljeni in redno vzdrževani v SLO. Podobnih zgodb je še veliko, tudi na tem forumu. Današnji avti (Mazde, Volvoti, BMW-ji itd.) niso več tako vzdržljivi, nezahtevni, kot so bili nekoč dizelski Golfi II ...  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Če se prav spomnim smo to temo že obdelali in ugotovili, da so Mazdini dizli OK, po navoru mnogo boljši od bencinarjev brez turbine. So primerni za skupine ljudi:

- delajo relacije 50+ km, 

- imajo avto še v garanciji, ali

- znajo sami šraufat (vzdrževati in popravljati motor, ko je izven garancije).

Pri dizlih se priporoča, da se olje menja pogosteje, kot zahteva Mazda za Evropo (20.000 km), med  10.000-15.000 km.

Sicer pa Mazdin sloves temelji na klasičnih bencinskih motorjih.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je Bini napisal:

A ni od 72kkm do 89kkm malo več, ali jaz narobe gledam.... 🤔

Takrat je bil menjan motor (julija 2021), prodajati se je pričel leto kasneje, pri 89.652 km.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 8 minutami je Bini napisal:

Prodaja se z malo višjo ceno kot ostali in se hkrati lepo vozi, mogoče pa kdo kupi... :nevem:

Ja, v 2,5 letih je prevozil kar 26 km. 10 km na leto. 😁

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
dne 21. 8. 2022 ob 15:17 je Janez007 napisal:

Evo ga, spet ena zanimiva Mazda 6, tokrat CD175 letnik 2017. 😮

Nov motor in turbina - julija 2021 pri 72124 prevoženih kilometrov

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=17573549&display=Mazda Mazda6

image.png

image.png

Ja,  avto in prodajalec sta nekaj posebnega. Avto se še kar prodaja ... že 2 leti in pol. Začel je s 24.990 €.

Danes 4. 1. 2025 je cena 17.990 €:

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je Alex napisal:

Tukaj je govora o dinozavru, a ne? 

Ja. Komu ni jasno?

G194 -dinozaver vs. X186 - poskusni zajček: 

image.png

https://www.automobile-catalog.com/curve/2022/3001280/mazda_6_2_5_skyactiv-g_194_skyactive-drive_i-eloop.html#gsc.tab=0

https://www.automobile-catalog.com/curve/2021/3001580/mazda_cx-30_2_0_e-skyactiv_x_186_awd.html#gsc.tab=0

Za tistih nekaj konjev so 2.0 odličen bencinski motor (G120, 145, 165) močno zakomplicirali v 2.0 (X186 ...menjava svečk, filter delcev in posledično kurjenje pri visokih T ... vemo kaj to lahko povzroči pri Mazdinih dizlih - rada poči glava, ...).  Sem zadnjič debatiral z enim Mazdinim mehanikom in ga vprašal glede alternative 2.5 motorju, torej glede X186 ... reče dober motor, je pa dražje vzdrževanje ... Potem pogledam zgornji krivulji in je vse jasno. Ne mi sedaj @Alex govorit o porabi, ki smo že večkrat slišali, tudi zate ni pomembna 😃...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Alex napisal:

Vsaka. 

Ej @Alex, svaka ti čast za tako neumen odgovor. 👍 Sklepam, da je potem ekvivalenten tudi vsak Renault, Citroen, VW, ... Hvala, ker si mi prihranil 15.000 €.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Avto za 30.000, ki ima zastarel info sistem, na roke dviguješ prtljažna vrata, da ne omenjam kakovost kamer - najcenejše iz AliEkspressa so boljše. Če imaš smolo še tresejo diski, poraba pa okoli 8,5 l/100 km.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je NevLado napisal:

A ni attraction blo več 2023?

Saj oprema je čez glavo dovolj ... ni pa hlajenih "memory" usnjenih sedežev, strešnega okna, ... in še kakšnega dodatka, ki lahko kasneje greni življenje.  

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Kaj ima veze? Da so te vsa ta leta, ko avto, ki več v garanciji, lahko na suho nategovali. Mi je rekel moj mehanik, ki je prej delal na mazda servisu KP, sedaj je šel hvala bogu na svoje, da je max.sprejemljiva cena za renini servis na premium cx30, skupaj z materialom, 150€. Kar je več je uradna kraja. 

Tako, da tudi če bi plačal polno ceno motorčka, bi bil še vedno v plusu, če nisi vozil k njim avta. 

Seveda ima veze. Pravila igre morajo biti v naprej jasna. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je SeekK napisal:

Če samo zaključim tole, včeraj je bil opravljen servis in so tudi menjali motorček na Mazdi 6 2016 letnik. Menjajo tudi po izteku garancije, pogoj je da je avto redno servisiran na pooblaščenih servisih.

Kje to piše? Tole pri Mazdinih servisih diši po tem, da je važna tudi barva kože, narodnost, verska pripadnost, politična usmeritev,  spolna usmerjenost ... in morda še kaj. Torej, kje so zapisana pravila glede menjave motorčkov - sem spraševal že Mazdo Slovenija, pa nisem dobil odgovora. In kaj ima stvarna napaka teh motorčkov veze z rednimi servisi pri njih? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano (urejeno)
dne 9. 12. 2024 ob 7:01 je Alex napisal:

4,5 do 5, mestana vožnja 5,lokalne ceste po predpisih 3,5. V garaži 0.

Očitno se tudi števec porabe pri CX-30 lahko pokvari. 😁

Sicer pa naša Mazda 3 G120 MT l. 2018 ima na računalniku povprečno porabo 6.0l /100 km. 90% avtocesta - pogosto hitrost 0 km/h.

Mazda 6 G165 MT l. 2018 ima na računalniku povprečno porabo 6.5l /100 km. 90% avtocesta - pogosto hitrost 0 km/h.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 49 minutami je Jaka32 napisal:

Dobil posiljko, ki sem jo narocil v crnem mesecu. Upam da vse stima za mojo M3.

60 eur.

Mislim da me je @NevLado ali pa @Scr3am spomnil da se tudi na Amazpnu kaj takega dobi, in ceneje kot na Autodocu.

20241210_150752.jpg

Na črni petek si dobil verjetno ceneje kot jaz na navaden petek?

Datum: 2024.07.08

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Menda je fora v evropskih predpisih glede emisij CO itd. ... In potem proizvajalci iščejo kombinacijo motorjev svojega "portfelja", da zadostijo tem pogojem.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je anzman napisal:

Zanimam se za nakup mazde 3. Ker z mazdami nimam izkušenj, me zanima kakšni so sedaj ti motorji G140 in X186 je to da je poraba ugodna zgolj marketing ali dejansko drži

Kar precej drži. Bencinska Mazda 6 G165 MT 2.0 danes pije slabih 7 litrov (po števcu povprečje 6,5), Mazda 626 2.0 je 20 let nazaj pila 1-2 litra več. Tudi sam sem bil 5 let nazaj podobno skeptičen, sedaj vem da je opazna razlika glede porabe med prejšnjimi in sedanjimi generacijami bencinskih motorjev.

Sama poraba je seveda odvisna od relacij ... samo kratke mestne vožnje (še posebno pozimi) lahko porabo krepko zvišajo, sploh bi večjih motorjih. 

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.