Skoči na vsebino
Letne gume 2015
Napisano

Zanima me ali je potrebno kupiti kak?ne posebne gume (runonflat) ali se lahko uporabljajo standardne, ?e nimam nadomestne (sistem polnjenja in "flikanja" predrte gume). Sicer pa nameravam kupiti Dunlop SP Sport 01, ker sem imel originalne tudi take (Sport 2000). Dimenzije so 225 45 18.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 limuzina
Napisano

Sem kar prekopiral moj ?lanek iz meseca septembra 2011 in malo popravil:

Ko sem jaz kupoval nov avto (11/2008) sem si vzel en dan dopusta. Imel sem izbran model in moje ?elje glede nakupa (pogojev mojega nakupa). Vzel sem radij nakupa od Ljubljane do Celja (Ljubljana, Zagorje, Celje, Velenje). Takrat je M6 pri?la ven nova in je bilo dilanje kar te?ko. Takrat mi je najbolj?e pogoje (3% popusta in 2 zimski gumi) ponudil AS Skoren?ek v Velenju in tam se novo Mazdo6 tudi kupil. A ja ?e to, avto sem kupil za gotovino vendar nisem dobil nobenega posebnega popusta, bi dobil 3% tudi ?e bi ga kupil na kredit, saj nakup za gotovino sedaj nima nobene prednosti ve?.

Toliko kar se ti?e nakupa novega avtomobila z moje strani. Tudi ?e sedaj servisiram avto kjer sem ga kupil in sem zelo zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2014
Napisano

Imam ?e original (pri?le z avtom) letne gume Dunlop 2050 dimenzije 225 45 R18 in me zanima ali jih lahko (je sploh mo?no) zamenjam z dimenzijami 225 40 R18. Zanimajo me va?e izku?nje in kako se bo avto (guma) obna?al(a) ob spremembi. Tudi cenovno je kar bistvena razlika. Avto je M6 GT 2.5 (letnik 2008/11). Kaj pi?e v homologaciji trenutno nimam podatka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazda 6
Napisano

?e moje mnenje. Pred M6 2.5 GT (bencin) hatchback sem imel Renault Laguno Expression 1.8 z veliko dodatne opreme (5 vratna). Moram re?i, da ko sem pre?el na M6 je bila ta precej tr?a, vendar sem se je kmalu navadil. Pri Laguni, ki sem jo imel 7 let sem imel precej te?av z elektroniko (prostoro?na kartica, odpiranje zapiranje vrat, elektronika....) kot motor in ostalo pa je bilo vse OK. Ko sem kupil novo M6 so se po kraj?em ?asu uporabe (?e vse v garanciji) tudi pojavile prve te?ave (zamenjava klju?a za v?ig, te?ave z odpiranjem zadnjih vrat, zamenjava cd changerja BOSE enote v garanciji, polomljen senzor za kontrolo gume) vendar moram re?i, da sem sedaj ko te?e 6 leto mojega dru?enja z M6 na splo?no bolj zadovoljen kot z Laguno. Sicer imam prevo?enih zelo malo km glede na letnik (2008/11), vendar jo uporabljam vsak dan za vo?njo v slu?bo. 1x na leto pa imam dalj?o turo (1000 km). ?e bo vse po sre?i jo nameravam imeti ?e 2-3 leta potem pa bo ?as za kaj novega, seveda ?e bodo to dopu??ale finance. Ga redno servisiram na uradnem servisu (Velenje) s katerim sem zelo zadovoljen. Z motorjem, podvozjem, zavorami in ostalim ni bilo do sedaj nobenih te?av. Skratka zelo zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pri M6 2.5 GT (2008/11), bencinar, sem opazil, da se mi je povpre?na poraba po BC po resetiranju le tega pove?ala iz 9,5 na 11,2 na 100km. Zdi se mi malo preve?. Gume so zimske, relacija ista.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Na M6 (letnik 11/2008) bencin 2,5 GT mi ka?e BC povpre?no porabo 10,00l na 100 km. Vo?nje je prete?no obvoznica 100-120 km/h, 2-3x na mesec pa tudi center mesta (LJ), zimske gume polnjene s plinom 16 colske. Zanima me kak?no porabo imate kaj ostali z istim motorjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

ne vem no....

Je res da ne pretiravam s hitrostjo, prestave menjam pri 3000 obratih, druga?e pa je podatek povpre?ne porabe iz computer boarda v avtu. Upam da pribli?no podatek dr?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Pozdravljeni,

sem nov na forumu. ?e bo vse po sre?i bom v kratkem menjal delovno mesto v slu?bi, zato mi tudi dizel ve? nebo pri?el v po?tev, saj bom letno delal nekje 10 do 12 tiso? kilometrov.

Zanimam pa se za nakup Mazde 6, letnik od 2008 dalje...imel pa bi tale 2.5i motor..zanima me na kaj morem pazit pri teh motorjih, kaj so prednosti/slabosti in podobno..????

Pa ?e eno vpra?anje..imajo ti 2.5i motorji tudi velik servis na 120 tiso? kilometrov..???

Gledal pa sem te dve:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6554128&show=1

Malo me edino moti, da prva nima originalnih 18 colskih plati??...in ?e ?e prav vidim nima parking senzorjev..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6399324&show=1

?e v naprej se zahvaljujem za odgovore.

Sem lastnik M6 2.5 GT (bencin, letnik 2008). Prva ne more biti GT oprema, ker nima serijsko elektri?no nastavitev sede?ev in vseh sede?ev v usnju (ne kombinacija usnje blago). Moja ima tudi senzorje spredaj in zadaj. Avto deluje brez problemov. Redno izvajam servise v Velenju (AS Skoren?ek) kjer sem M6 tudi kupil in sem s servisom zelo zadovoljen. Letos imam predvideno menjavo zavornega olja. Uporabljam poleti 18 colska plati??a original pozimi pa 16 colska plati??a original. Glede na to, da delam zelo malo km na leto (do 10.000) upam da mi bo dobro slu?ila ?e kar nekaj ?asa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-9
Napisano

Danes sem na bencinski postaji v Savskem naselju v LJ prvi? videl v ?ivo ?rno Mazdo CX-9. Imela je ameri?ke tablice in SLO preizku?nja tablice. Res ogromno in postavno vozilo. Me zanima kdo jo ima v SLO, ?e bo sploh tukaj ostala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imel isti problem s CD changerjem (Bose), ko nisem mogel dobiti ven CD-ja. Ker je bila zadeva ?e v garanciji so mi zamenjali celotno enoto (tudi radio, ki je deloval normalno). CD-je ki so ostali v changerju sem dobil naknadno po nekaj ?asa po po?ti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde6 CD129 TE (5 vrat)
Napisano

Tako, odlo?itev je padla, izbral sem najbolj?o ponudbo in vpla?al aro. Tudi pri Mazdi (kot pri ve?ini ostalih znamk) se je ponovno izkazalo, da se da s pogajanjem izborit kar lepe ekstra popuste in gratis dodatno opremo. :)

Avto dobim konec oktobra, bo pa to?no takele barve:

Objavljena slika

Zanima me kje si ga naro?il, ?e ni skrivnost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde6 CD129 TE (5 vrat)
Napisano

Ko sem jaz kupoval nov avto (11/2008) sem si vzel en dan dopusta. Imel sem izbran model in moje ?elje glede nakupa (pogojev mojega nakupa). Vzel sem radij nakupa od Ljubljane do Celja (Ljubljana, Zagorje, Celje, Velenje). Takrat je M6 pri?la ven nova in je bilo delanje kar te?ko. Takrat mi je najbolj?e pogoje (3% popusta in 2 zimski gumi) ponudil AS Skoren?ek v Velenju in tam se novo Mazdo6 tudi kupil. Druga?e pa imajo sedaj ugodno akcijo za nove M6 in ?e bi jo kupoval sedaj bi se odlo?il za to akcijo. A ja ?e to, avto sem kupil za gotovino vendar nisem dobil nobenega posebnega popusta, bi dobil 3% tudi ?e bi ga kupil na kredit, saj nakup za gotovino sedaj nima nobene prednosti ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon-ni ve? tako bela barva...
Napisano

Vse imam js, cena cca 80?/par(pa niso ene XY amapak oriđ?inal Philips), za zamenat pa je smotan ker je malo placa, lahko pa ti jih s ker imam bolj drobne ro?ice. :bravo:

V?eraj sem se pogovarjal z mojim sosedom ki ima M6 SW CD (model pred zdaj?njim) in mu po?asi uga?a ena izmed xenonk. Zamenjal bi obe. Ali mi lahko za nasvet posreduje? na zasebno tvoj elektronski naslov ali GSM.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Na novi Mazdi 6 imam Goodyear UG7+, za 205/60 R16 in prvi vtisi vo?nje so odli?ni, zaenkrat gre po snegu kot bi ?el po suhi cesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pridobitev preizkusnih tablic
Napisano

Zanima me kaj mora? imeti s sabo (katere dokumente od novega vozila), da dobi? preizkusne tablice in kje jih dobi?. Ali lahko pridobim preizkusne tablice v Ljubljani in grem dvignit nov avto v Velenje? Koliko stanejo preizkusne tablice z zavarovanjem za 3 oziroma 7 dni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 sport GT 2.5
Napisano

Robert

A slu?ajno ve? kolk stanejo senzorji?

Druga?e je pa tako, da bo? 16 colske zimske gume dobil za cca 100? po gumi medtem, ko so 18 colske tam nekje okrog 200? po kosu.

Se pravi, da za ene 18-ke dobi? 16 + alu feltne. Mislim, da ni kaj preve? za razmi?ljat, razen, ?e so senzorji astronomsko dragi :ne vem:

Pa ?e nekaj v pravih zimskih razmerah se o?je gume obnesejo veliko bolje kot ?ir?e tako, da je ?e en plus na strani 16", da pa vsako leto pri?para? 60? za menjavo koles pa tudi ni slabo.

?e mi je pravilno povedal v A-Cosmosu so za novo mazdo 6 senzorji po komadu z DDV 72,00 ?, medtem ko so v Avstriji (vir internet) po komadu 67,00 ?. ?e jih nima? ti baje skozi gori neka rde?a lu? na armaturi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 sport GT 2.5
Napisano

Prosim za predloge - v pri?akovanju vozila Mazda 6 sport GT 2.5i:

- nakup 4 zimskih gum 205 55 R16 z alu plati??i in senzorji za tlak ali

- nakup 4 zimskih gum 225 45 R18 brez alu plati?? in menjava gum vsako leto na obstoje?a alu plati??a s

senzorji - mogo?e nasvet katere (gume).

Senzorji naj bi delovali le na alu plati??ih - ali je to res. Stro?ek je sicer bistveno ve?ji pri prvi varianti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.