Italija ima tudi zdaj bistveno dražje gorivo, tako da se jim KREPKO izplača točiti pri nas. Tistim iz bližine ali kadar so v tranzitu (že vidim bi nekdo navajal Rimljana ali Siciljanca, da se mu ne izplača, heh)!
Če te drugi strašijo, kako je SAAB oh in sploh težko za šraufat, ni delov in so dragi itd...
No od tega ni nič res tako poceni avto za servisirat nisem še imel.
Je pa res, da se je treba mal znajdt in gledat tud drugam.
Ti bom kar verjel na besedo, mene mika tvoja znamka glih en tolko, kot tebe moja, pa ni mišljen Gecko, ampak tista druga, iz katere se rad norčuješ, hohoho
Jaz vem, ko sem šel zaarat saaba v lj, nisem spal cel teden dobro. Sem se samo žrl sam sebe, kaj če menjalnik crkne, kaj če to in ono crkne.
Možakar je zatrjeval, da je vse servisirano kot mora biti.
Podkrepljeno z listki in računi.
Ko sem avto peljal na kop car v lj (servis za SAAB) so mi rekli, da je tako dobro možakar skrbel za avto, da je bil v delavnici zraven in spremljal vsak servis.
Uglavnem takrat se mi pa res kamen odvalil od srca
Očitno so še posamezniki, katerim gre za zaupati in ni mi žal, da sem kupil od njega avto.
Ne razumem zakaj bi se toliko sekiral, saj gre zgolj za avto in se vsako zadevo da popraviti ali zamenjati. Da zaradi tega teden v živčnosti, ne bi spal, si ne predstavljam, sem preveč flegmatik. Razen, če bi kupil nekaj preko svojih zmožnosti, e takrat pa bi bila nervoza.
Ampak priznaj, da to glih ni premium poteza, da dajejo poceni dele tam, kjer jih ljudje ne vidijo, sploh, če je tolk mal razlike v ceni. Al pa recimo upokojitev več vodilne preme zadaj in nadomestilo z pocensko vzvojno premo, ki je mogoče šs sprejemljiva pri malčkih tipa polo al pa Mazda 2... v kao premium CX-30 pa glih ne. Ja Ok, pri penzionistični počasni vožnji iz A v B je nasčeloma vseeno, ampak, ko se od avta zahteva več pa večvodilna prema absolutno zmaga tako pri vodljivosti kot pri udobju in zanesljivosti pri malo bolj divji vožnji.
Kolikor sem jaz opazoval tvojo vožnjo, ti vedno le v levi ovinek ful poženeš konja, medtem ko v desno greš vedno DeSUS varianta. Torej ne rabiš toliko boljšega podvozja oz. zgolj deloma. :)))
Hej! Razmišljam, če bi dali na forum še kot nekakšen 'banner', v smislu opomnik oz. opozorilnik, npr. Zimske pnevmatike ob datumu 15. November ali pa konec januarja iztek letne vinjete za večino uporabnikov in še kakšna zadeva.
Zgolj moje razmišljanje, preden se kdo razpištoli k MarijaMadona. :)))
Sodelavec je zamenjal niti dve leti staro kio xceed ,18000 km za novo enako, druge barve.
Prej ročni menjalnik, sedaj avtomatski.
In sedaj smeh, žena ga noče vozit, samo enkrat se je vsedla noter, nekaj telovadila, preklinjala in izstopila iz njega... sedaj je že kak teden tiha maša. 😊
Prejšnjo rdečo barvo je izbrala ona, sedanjo svetlo-medlo zeleno pa on.
Grše barve za avto še nisem videl.
Tako je, ko se mož odloča, brez, da bi poslušal ženo.😊
Alex, v tej zgodbi ti je pa res padla sekirca v med; da je predmetno vozilo takoimenovani polizdelek, kot mu rečeš, kadar želiš podcenjevati, potem je tukaj bivša NADbarva; rdeča in še zdaj ne govorita več s soprogo. (BigBrother nadzorne kamere nad njima ali se ti je ta sodelavec, ljubitelj polizdelkov s tem pohvalil?)
Ej, @Z M A J, dal si mi genialno idejo! Zdaj se bom vsakoč, ko bom tankal, malo pokapljal z nafto. Da se vidi, kdo ima denar za gorivo, ki je 0,27€ po litro dražji od bencina.
Konec koncev, včasih so se kmetje vozili v "večnamenskih vozilih" in si že na daleč ločil, kdo je kmet in kdo meščan z limuzino. Zdaj si največji frajer, če imaš kvaziterenca, kmetje se pa z limuzinam vozijo...
Včasih so po nafti smrdeli šoferji, bageristi in črpalkarji. Če povzamem po prejšnji vrstici, zna biti, da bom tavečji frajer, če se bo okoli mene širil vonj po nafti. Saj veš: tisti, ki ima denar za nafto, še več, ki kar razsipava. Ne z denarjem (to je prepoceni), razsipava z nafto...
Selivka, ravno danes sem vohal ta smrad in sicer v službe nem Jumperju, se je mudilo, hitro tankat in dalje pi gasu.
Rezervoar se odklepa s ključem in par kapljic tega smradu kapne na ključ, kasneje primem za ključ, da zaženem motor. Uf smrdi k swina!!!
Moje mnenje; bencinc če je dovolj zmogljiv in ima dovolj volje do vrtenja ter da ti potrošnja goriva ni najpomembnejša zadeva pri vozilu, je NAJBOLJŠA izbira, zdaj za koga je to Lamborghini, za drugega kaj šibkejšega, ampak ko se z nafto rahlo poliješ ob tankanju, takrat vem kateri mi je ljubši, ker bencin mi diši za popizdit, bi se ga lahko zadel z njim, hehe.
Se skoraj čutim dolžnega Alexu, bivšemu dizel velezagovorniku, poročati o porabi Smrdljivca, s katerim sem danes prevozil 550km, ga parkrat stisnil preko 200kmh, ostalo bolj DeSUS vožnja, poraba 4,4 nafte na 100km. DeSUS tempo; do 120kmh. Vrhniški klanec sem prav po njegovem navodilu (z nasmeškom) pospeševal v 6. prestavi 110, do preko 200.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Italija ima tudi zdaj bistveno dražje gorivo, tako da se jim KREPKO izplača točiti pri nas. Tistim iz bližine ali kadar so v tranzitu (že vidim bi nekdo navajal Rimljana ali Siciljanca, da se mu ne izplača, heh)!
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani