Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Dokler ne bodo avti tipa Tesla dosegljivi navadnim smrtnikom in dokler ne bo ve? polnilnih postaj, niti ne tazmi?ljam o nakupu elektri?nega avtomobila.

Me pa vseeno matra firbec kako se ta zadeva pelje :P Se da kje sposoditii Zoeja (ali kaj podobnega) za testno vo?njo?

No ja avto Tipa Tesla S je v rangu BMWja 5 (recimo?) in tudi ta ni dosegljiv ?isto vsakemu. Zoe je pa ?e zelo blizu temu. Renault ima druga?e tudi elektri?ne Kangooje ampak ne vem kako se prodajajo. Videl sem jih pa ?e. 

Je pa vsak, ki je vozil elektri?ni avto rekel, da ful lepo vle?ejo (navor). Pa? do neke hitrosti se lepo zmakne, sploh ob tem, da je ?ista ti?ina je verjetno ?e bolj "nenaraven" ob?utek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

No samo tole je pa dejansko problem. Namre? dostikrat sem videl v megli ali celo delnem mraku ljudi z dnevnimi lu?mi, zadaj so pa popolnoma neopazni. Naprimer na Lj obvoznici ali nasploh v naseljih, ki je lepo osvetljena pomoje nekateri niti ne dojamejo, da bi mogli pri?gati lu?i, saj vidijo (zaradi javne razsvetljave). 

Me zanima, ?e se bo kak birokrat v EU spomnil na to, bodo spet vse spreminjali...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Ve? kaj, nisem bral vsega ampak sode? po dolgem postu je tale tvoja Mazda en velik minus.  :hohoho: Predlagam, da proda? ker toliko napak kot ima te avto res ni vreden. Oziroma ?e bolje, podari? ker avto s toliko minusi ?e zastonj ne bo skoraj nih?e ?elel.

Oprosti ampak eni pa znate komplicirati.  :rolleyes: To ali pa si res humorist.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Meni je ?e sam izraz sme?en. Taki pomoje mislijo, da glavni in?enir pri ene izmed ekip pri F1 sestavil njegov menjalnik, gre pa le za to, da imajo ro?ke ob volanu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ponarejena olja
Napisano

Ne me za besedo dr?ati ampak moje mnenje:

Kolikor vem je z olji tako, da razlike so ponavadi v dodatkih (poleg viskoznosti, same zasnove itd..). To mi je neko? nekdo razlagal, da je le par proizvajalcev olj, te znamke so potem pa razli?ni additivi, dodatki. In seveda odvisno od znamke so v?asih tudi cene napihnjene.

Naprej. Nekako si ne predstavljam, da bi po eni menjavi olja ?lo vse v fran?e, vkolikor je vsaj viskoznost prava. Na dolgi rok se pa te?ko kaj doka?e, ?e je bilo prej naprimer dve leti slab?e olje. Ve?ji problem je, ?e je ?lo za popolnoma isto olje za vse viskoznosti. Potem ima? notri eno olje, dolije? napa?nega, ti ga pije, ali se ne vme?a. Tu bi pa znali nastajati problemi, pa ?e dojeli ne bi zakaj pomoje.

Sem pa ?e sli?al, da obstajajo ponaredki olj. Samo to pomoje res ne more? ?isto ni?, ?e so vse nalepke prave itd..  Ni pa presenetljivo, saj se danes ?e vse ponareja, obleke, alkohol, naprave...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ne odneha? kaj? Pa bi bilo bolje ker pazi zdaj to:  :jezicek: A si opazil, da ima Navara v linku 2,5 dizla, YD25DDTi, ti pa daje? link za 3.0 V6 dizla??  :vskalo: Ker ?E bo? pozorno pogledal, bo? to celo opazil. 3.0 je pa v novej?ih. Pa ?e to ni nujno, da je tako slabo ker je narejen v sodelovanju in ve?inoma v Nissanih. A nisi imel ti francoskega dizla v Mazdi 3? Pa si kar pre?ivel.  :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Morate prebrati ?e quote. Deeyan je izjavil da je ma?ina v Navari od Renaulta ampak sme?no, da te ma?ine potem ni v nobenemu Renaultu in ima celo Nissanove oznake. Na kratko: Nissanova ma?ina je, da ne bo komu kaj pregorelo  :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Nekateri se res obnasajo, kot da so sami na cesti in da se jim nic ne more zgoditi :( ...

Ti ne razume?, ne bo se on ustavljal in si pokvaril povpre?je. (sarkazem off) 

Pri takih neumnostih je pa darwin na delu.  :vskalo: Da ?isto ni? ne gleda? okoli.  :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cestna taksa RX8 1.3 ali 2.6 ?
Napisano

Tud jst sem nekje sli?al da je pri Wankel motorjih upo?teva dvojna prostornina  :ne vem:

Ja v motor?portu so nekje (bili?) taki hakeljci. Celo v na?em avtoslalomu je bil pred leti poseben ?len, ko se je delilo dirkalnike po prostorninah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kateri avti so pa imeli tako majhno turbino?

so zamenjali tudi injektorje, ?rpalko in elektroniko?

Mazdaspeed Protege (323F BJ 2.0 turbo). Kolikor vidim dejansko niso menjali ni?, celo ?e sem prav razbral so gor obesili T25 turbino, ki je ponavadi pri 1.8 motorjih, za 2.0 so bolj primerne T28. Skratka res so poenostavili. Ima pa baje dobro podvozje in bojda celo ?pero, to pa ni tako slabo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Googlam. Dobesedno so gor obesili eno maj?keno turbino z zeloo malo boosta (5 psi = 0,3-0,4 bar) kar je sme?no malo. Se mi je zdelo malo ?udno, da imajo le 217 Nm, kar je dobesedno isto kot nekateri malo bolj naviti 2.0 naturalci (RS konkretno, verjetno tudi kak Type R). 

No ja, vsak dan se kaj novega nau?imo. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

:aaaaa: :aaaaa: :aaaaa:  pred leti se je ena prodajala,  nevem pa ?e gre za isto.

U glavnem, bi blo za met, ampak japonsko verzijo "Mazdaspeed" :)

Za trenutek sem ?e cviknil, kako, da je nisem opazil, ko sem pred tednom nabavljal avto. ?eprav glede na konje pri 323 sem verjetno s trenutnim avtom tam-tam.  sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.