ampak to se je spremenilo z novim modelom. Prej je bil na voljo pri celotnem SkyactiveX, sedaj je samo se na AWD. Tole mi gre pri mazdi konkretno na zivce.
Ich hab immer wenn ich mal länger fahre, also nicht nur 7 km zum Einkaufen, Geräusche beim beschleunigen. Also direkt beim Gas geben. Aber auch wenn ich den Berg runter fahre und manuell zurückschalte...
mlinko1 ali zveni kot chewbacca (tisti iz starwars :))
zelo podobne problemo so opisovali v nemciji. voznja v klanec (samo z ogretim motorjem) se je slisal kovinski zvok oz. kot da se oglasa shewbacca. vsem so na koncu menjali kompresor. nekaterim celo dvakrat
SkyActive-X bo imela zdaj znacko eSkyactive-X in bo imela 190 (+10) konjev ter 240Nm (+16) navora. Ter izbolsana odzivnost ter kontrola pospesevanja, pa CTS popravki pa radarski tempomat naj bi bil bol smooth.
Tole je precej neupravicen izliv jeze. Oziroma bolje receno izliv jeze na napacno zadevo. Upraviceno bi bilo, da se jezis da mazda nima slovenscine (niti vmesnika).
Dalec najbolje je, da priklopis telefon in uporabis google, ki pa zadnje case zna Slovensko. Zastopi vse naslove kar sem zadnje case probal.
Naceloma imas vec opcij:
1. Govoris Anglesko (veliko srece pri izgovorjavi slovenskih naslovov / imen)
2. Spremenis jezik (tisti, ki ima glasovno ukazovanje) v nek drug in govoris v tistem
3. Vklopis telefon in podajas ukaze preko telefona
4. Upravljas rocno
Naceloma je tole zelo pricakovano delovanje in ni nikjer drugace (recimo pri Citroenu je isto).
Seveda pa recimo deluje vse osnovno deluje v anglescini. Recimo "Navigate Home" (moras imeti nastavljeno), Next song, ....
P. S. Google je edin redkih, kjer slovenscina kar ok dela. Apple Slovenije niti pozna ne. Citroen, Peugeot ... nop, ni slovenscine.
1. Kako je z modelnim letom 2021? Na nemskih forumih sem ujel, da prodajalci nekako nimajo vec konfiguratjorja za 2020. Naj bi bile neke razlike v opremi (ok to imamo mi drugacno kot nemci) ter pa specifikacijah motorjev. Naj bi skyactive-x postav 186 konjski pa nekaj vec navora na papirju.
2. Ali kdo ve kako je obracunan davek na motorna vozila po WLTP ze ali NEDS? Mam 3 otroke in naj bi to dobil povrnjeno 😎
Nimam pojma iz kje oni dobijo podatke. Ampak glede na to da (predvidevam) je to portal podprt od drzave ... imajo nek realen vir podatkov oz. kar podjetja posiljajo
Kar jaz spremjam forume in teme glede tega nihce nic ne pise da bi bilo karkoli narobe glede mehike.
Je pa nekaj napak, ki pa si jih vecinoma odpravili.
Lahko gres brat, samo te opozarjam, da verjetno potem ne bos kupil .... oglasajo se samo tisti ki imajo pac problem in zato dobit obcutek da so sami problemi
Se pravi kupujes AWD? Ker G150 ni na voljo brez AWD. AWD pa takoj doda gor 2.000 EUR in zato sta G150 in X (brez AWD) na istem s ceno. Sam (tudi malo gledam da bi vzel) bi se odlocil za X brez AWD.
Glede pogajanja pa je kar znano, da se pri mazdi ZELO tezko karkoli spogajas. Cena je na ceniku in toj to. Lahko dobis kake zimske gume / tepihe / ... ceno pa ponavadi ne spustijo.
No s tem se strinjam ... ko pridem v salon ponavadi vem vec o avtu kot trgovec vso opremo, dodatno opremo, izvedbe, .... izgovor je ponavadi, imamo prevec modelov in ne vemo.
Drugace pa Alex smo na mazda forumu. In tukaj prasat za nasvet za avto je tko malo nerealno. Najbolje da grem se v Kia klub in VW klub prasat. Lahko predvidevas odgovore.
In pa ne, slika na spletu ni isto kot ko vidis in dozivis v zivo.
Recimo ko sem kupoval zdajsno M6, sem gledal tudi mondeota. Vse ok, toda ko sem se vsedel vanj sem se pocutil kot upokojenec in vse mi je delovalo nekako kot da je namenjeno upokojencem (pac tak obcutek) zato je takoj odpadel.
Sam nisem nekaj opredeljen do dolocenih znamk. Tudi ne mislem kritizirat katerokoli saj imaje vse faile in vse so v necem dobre.
Omenja se cricke pri Kii in imamo temo kjer se omenja cricke pri mazdi 3. Potem berem kako je v kii enim nekje voda puscala v kabino, pri cx30 se jim tresejo ogledala, ....
En review XCeeda dobro pove, da problem je pac znamka. Kia ima pri naketerih se skozi status cheap avta.
Kot sem rekel. Gre se po salonih, na testno voznjo, dobis koncne (toliko kolikor bos na koncu placal) cene in potem se odlocis.
Sem opazil, da je veliko lastnikov kie in hunday-jev prešaltalo na mazde. Pri nas so trije taki primeri. Najbrž imam pri tem tudi sam prste vmes.😁
Jaz naprimer
Iz Hyundai Accent na Mazdo 6. Samo to ne mores primerjat med sabo nekaj
No sedaj sem samo izbiranje preko spleta, cez kake 5 mesecov pa se bom odpravil po salonih in potem videl kako in kaj. Se enkrat testne voznje, koncni izracuni, .... potem pa bo padla odlocitev.
Res je notri 0 proti CX30. Ta cena za Kio je na financiranje in potem pride blizu 30k. Preveri v salonu pa boš videl. Če nimaš denarja je ok, če pa imaš denar pa je ona prva cena, luda kuča! . Sem gledal za svaka tisto ceno za 19k in je na financiranje prišla 22.5k na 5 let, M. cx30 pa isto samo konjev je malo manj in več opreme tako da bo verjetno vzel Mazdo.
No lih tako hudo ni .... se pravi 23290 + 420 (barva) + 150 (priprava) = 23860
10.000 pologa ... 48 mesecev leasing po 8% obrestni meri pride vse skupaj 26241,28 (se pravi cca 2400 preplacas) - se kar delec do 34.000 kot pride polno opremljen G150.
Bi se pa tezko odlocil ali polno opremljen G150 ali polno opremljen X180 za 32.800. V tem primeru bi vsekakor raje X.
No avtomatik je obvezen tako da G122 odpade. Sedaj vidim, da so dodali celo vec opreme pri G150 (do sedaj top oprema ni bila mozna). Samo potem pa tole pride ze na 34.000 EUR kar je pa ... no kar malo prevec.
CX30 je BIL tudi moja prva izbira. Moti me pa zelo neposrecena kombinacija motorjev / opreme, ki so na voljo.
G122 je na voljo samo se z rocnim menjalnikom.
G150 je samo AWD.
OK X180 so pa vse mozne kombinacije.
Nekako bi sam vzel G150 avtomatik polno opremo (brez AWD). Pac saj lahko bi se sprijaznil z AWD ampak mi je popolnoma odvec dat 2k eur vec pa potem imet se malo vecjo porabo.
Sem v salonu prasal in to kao ni odlocitev uvoznika ampak odlocitev Mazda Evrope katere modele kje ponudi. Tako da nekako ni opcij da bi vzel tako komabinacijo 😕
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ampak to se je spremenilo z novim modelom. Prej je bil na voljo pri celotnem SkyactiveX, sedaj je samo se na AWD. Tole mi gre pri mazdi konkretno na zivce.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani