S kamp prikolico bi šel 130 km/h? Glej, ti dovolim, ampak jaz sem imel pa celo družino v avtu. In, vsaj zaenkrat, se mi še niso toliko zamerili, da bi jih pobil. In tudi, če bi jih imel namen - ne bi tvegal, da spotoma ubijem še sebe...
Naša Mazda 5 je imela 105 kW, pa smo naredili 360.000 km - sedem potnikov in velikokrat še kamp-prikolica zadaj, pa je v Rebrnice zvleklo s 100 km/h. Taka konjenica je za ta avto nadpovprečna in povprečen uporabnik ne bo uporabil niti 3/4 tega, kar motor ponuja... Mislim, v Rebrnice zvleč sedem potnikov in kamp-prikolico s 1300 kg s hitrostjo 100 km/h - ja kaj bi pa še radi?
Čeprav, do določene mere, je pa to konec koncev edino pravilno. Pri nas je en odsek, sicer res blagi desni ovinek, kjer je na desno odcep - v kamnolom. In od tam velikokrat pridejo tovornjaki. No, tam je omejitev 40 km/h. In če se res pripelješ 40, se tovornjak spravi na cesto da niti zavore ne dotakneš. Jaz tam ponavadi pridem 50. Če ni nikogar, gre lepo mimo. Če pa se kak tovornjak spravlja na cesto, pa že malo pobremzam. Problem je, ker me praktično vsi (razen avtošole) prehitevajo in to čez polno črto. In ko pridemo okoli ovinka, jaz 50, on temu primerno več in na nasprotnem pasu, tam se pa tovornjak spravlja na cesto... Če je cesta suha, če nekako gre. Če pa je rahlo mokra, fino naprašena od kamnoloma, po malem kar penasta... Kakorkoli, rata skoraj kot vsakdan v Genovi: dva pasova, trije vštric, pa še kak kolesar se najde kje vmes...
Bistvo je to, da cena gre že danes lahko nižje, ampak ne gre, ker tankštelarji tega nočijo, bi pa v trenutku deregulacije šli vsaj za 20 centov gor al pa še več, ker je zdaj še manj konkurence. Nenasitni so.
Točno to sem imel v mislih, samo nisem znal tako dobro zapisat.
Medtem ko tukaj še kar jadikujete nad sodobno elektromobilnostjo, sem jaz ZOE zapeljal v Črno Goro. Brez kakršnihkoli težav.
Strošek polnjenja za prevoženih 800+ km je znašal 14,39€, od tega je daleč največ pobral hrvaški ELEN. #sampovem
Pa še za statistike med vami - "izguba" časa za polnjenje - 1,5h, 20 min, 1h. Pa v praksi sploh ni bilo tako - prvi postanek sem kombiniral z malce spanca, drugega za skok v pekarno, tretjega za pozno kosilo.
Jaz pa sem za 1370 km dolgo pot (tankal sem v Novi Gorici, odšel do Genove, se tam malo prevažal naokoli, se vrnil do Verone, pa se še tam malo prevažal naokoli in nato prišel nazaj v Novo Gorico na isto črpalko) porabil 266€ za nafto.
Je pa res, da sem vlekel počitniško prikolico, ki sama tehta 1300 kg. In ki je vse drugo prej kot aerodinamična...
Pa še za statistike med vami - "izguba" časa za polnjenje: 4 x 15 minut vključno z obiskom stranišča + 1 x nekaj manj kot 10 minut vključno s čakanjem, ker je bil eden pred menoj.
Smo bili za prvomajske v Italiji pa mi je ena reč padla v oči.
Ko je Janša pri nas "odprl" cene, so vsi prodajalci dvignili cene, ampak še vedno so bile enake. Mogoče je bilo 0,03€ razlike, več mislim da ne. V Italiji je ravno tako odprt trg. Ampak je razlika v cenah tudi po 0,20€... In to v istem mestu. Recimo v Genovi smo bili bolj pozorni na to. Na štirih kilometrih smo videli razlike v cenah in je bilo med najdražjo in najcenejšo po 20 centov za liter razlike...
Sm kmet an s hribu doma, pej se na matematiko ne spoznam lihtanartabl, ma se mn zdi, de sm enbot nekje slišu, de minus an minus dasta plus. Če je torej minus za baterijo in minus za vse okrog...
Skratka, @skritikrt, končno nekdo, ki je lepo po kmečko razložil vse skupaj! Torej:
Drek od baterije+drek vseokoli=kup dreka. Na kupu dreka pa zelo lepo uspevajo buče. Pa kumare tudi...
Ja, ampak jaz imam dizla. Torej bi bil bolj "zrno šodra na zrno šodra gomila"...
Da mi pa čisto vsi sledijo kam grem, kaj kupujem, kdaj prdnem in kdaj se mi dvigne pa res ni treba. Na tem svetu nič ni zastonj. Čisto nič. In če nečesa ne plačam to samo pomeni, da sem jaz "naprodaj"...
In če mi dajo en majčken, simboličen popust, to pomeni samo, da sem sebe prodal za malo drobižja...
Se dogaja, se dogaja. Samo dva odlomka iz policijskih zapisnikov v nedeljo, 21.4.:
- "Ob 20.00 so na Dolinski cesti v Kopru izmerili hitrost avtomobila 123 km/h. Voznika so poskušali zaustaviti, vendar je pobegnil."
- "Ob 20.10 so v Kopru ustavili 65-letnega voznika avtomobila, ki na vozilu ni imel registrskih tablic, vozil je s prazno pnevmatiko, poleg tega je minilo od zadnjega tehničnega pregleda več časa kot določa zakon, imel ni niti urejenega zavarovanja in pretečeno prometno dovoljenje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Alkotest je pokazal 0,54 mg/l alkohola. Zaradi več prekrškov so mu na kraju izdali plačilni nalog v višini 2.800 evrov, čaka ga še obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške."
Z večimi frendi si delimo isto kartico, pa smo hitro prišli do VIP-a. Ma sej ne prišparaš neki velik na koncu, sam bom vseeno na Molu ostal.
So meni enkrat ponujali MOL aplikacijo, pa sem mu lepo razložil (pred celo vrsto, ki je še stala zadaj) : če mi da 1000 litrov po en evro, grem takoj domov po sod in gotovino in pridem iskat in se včlanim v vse klube, ki jih bo želel. Dokler pa mi ponuja 1€ prihranka na 1000 litrov, naj mi pa ne hodi s pristopno izjavo za KNB...
Od takrat naprej mi ne ponuja ničesar več. Kar mu rečem, to mi zaračuna in konec.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni bilo možnosti slikat...
Na zelo starem in lepo zrihtanem VW T1 je tablica: GO 4ABEER
Povezava za deljenje
Deli na druge strani