V?eraj sem si dal malo du?ka in poskusil vse ?ive vragolije po snegu, tudi pri vi?ji hitrosti
Ugotovil sem, da je avto izjemno stabilen in se mora? kar fanj potrudit, da ga spravi? po ?es... Sistem stabilnosti odli?no opravlja svojo funkcijo (?koda, da se ga ne da izklopit za take vragolije...).
Po nekaterih podatkih, ki sem jih sli?al, naj bi investicija v elektro infrastrukturo v Sloveniji stala ve? kot 20 milijard ?, da bi omogo?ila elektro polnilnice za ve?ino na?ih avtomobilov....
Joj, povozil sem mi?kno bambi... sko?ila mi je cca. 2m pred avtom pri hitrosti 90km/h.
Za brenzal na polno (prvi? ugotovil, da se avtomatsko vklopijo vsi ?tirje ?migovci). Boga je tako cvilila. Potem je takoj ?e "mati" pritekla jo pogledati in zbe?ala. Bambi pa je ostala sredi ceste... Kolega, ki je pripeljal za malo po cca. 2 min jo ni ve? videl. Po mojem se bo zlizala. Se mi je prav smilila...
Na avtu pa mi je samo staknilo dva zati?a od spodnjega plasti?nega ??itnika motorja. Drugo pa zgleda, da je vse ok.
Pride danes sosed do mene, da se je na njegovi cesti zagozdil kamion?in, ki mu je nekaj peljal in zdaj ne more gor v hrib. Pa sem rekel, da grem pogledati, ?e se bo dalo kaj narediti in potegniti ven. Seveda sem imel takoj tri firb?ne glavice v kesonu in eden celo s fotoaparatom. In ?e ne bi slikal, mi itak nih?e ne bi verjel...
Kamion?in je bil kar spodoben tovornjak MAN TGA 18-350. Na sre?o prazen, a s hidravli?nim dvigalom. Sicer ne vem, kaj so mislili vsi skupaj, da so se z njim sploh spravili na tako pot, kajti ?lo je za tipi?no cestni model, ki ni prav ni? primeren za off-road...
Je pa za pohvalit BTjko. Prva, reduktor in smo ga odklinili, hudi?a zagozdenega. In potem sem po?asi vozil pred njim ?e tistih 200 metrov, kjer bi se ?e lahko kaj zataknilo, pa je vseeno ?lo.
Me pa spravijo na obrate ?efi, ki sploh prevzamejo tak prevoz. Samo, da dobijo pla?ano. ?e ?e ho?ejo dobiti denar in prevzeti ?isto vsak prevoz, je na tr?i??u precej ?tirikolesno gnanih tovornjakov, tudi taki se dobijo s ?est-kolesnim pogonom. Ko sem se ?e jaz ukvarjal s profesionalnim vrtenjem volana, je bilo v sramoto, da ni zna? ocenit sposobnosti sebe in svojega vozila in se zagozdi?. Dandanes pa to ni ni? posebnega. Se je pa? zagozdil, pa kaj. Mislim, kam gre ta svet. In za dodatek je voznik komaj razumel Slovensko, kaj ?ele govoril. Samo, da je ?im ve?ji dobi?ek za ?efa. ?e ne bi bilo soseda zraven, bi mu ?e ra?unal tole vleko, pa ?eprav je ?lo samo za 20 metrov...
Zdaj sem imel eno pot cca. 450km, 130km/h, AC tempomat. Pred tem pa sem napolnil tank prav do vrha (do pokrov?ka) in po vo?nji ravno tako natankal do pokrov?ka. Rezultat: BC in izra?un v nulo. 6,7l/100km. Zgleda, da v kolikor vozi? pribli?no kostantno ti BC pravilno prikazuje.
?e pa ska?e? pa ti bc za?ne po svoje prikazovati...
Star?i nameravajo kupiti nov avto. Pogoj vi?je sedenje, komot za 4 odrasle osebe, v prtlja?niku mora bit prostora za dva velika kov?ka + 2 mala kov?ka .
Do tega tedna sta bila zaljubljena v CX-3. Po ogledu avta pa jih je razo?arala notranja prostornost, saj glede na velikost avta zadaj je zelo malo prostora za dve bolj elegantno izpopolnjeni osebi (cca 95 kg). Pa tudi v prtlja?nik nisem siguren, da spravi? 2 velika kov?ka.
Tako, da zdaj je na udaru prav ta Ka?kaj. Kak?na bo odlo?itev pa nebi vedel....
lp
Sem naro?il na?im, da kupijo dva manj?a kov?ka, ker cx-3 je ?e v gara?i.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To bo ?e zanimivo... Fanj bi bilo izvedeti, kaj se bo na koncu zgodilo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani